Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 4 april 2011

Vilket Liv ?

Av Tove Birkeland Brandt - 4 april 2011 20:44

Ja vissa stunder mår jag så dårligt att jag måste fråga mig vad för ett liv jag har, är det värt alla plågorna, allt det onda att leva. Vad är meningen med livet då det kan ske sådant här?

Jag fattar inte varför.

Just nu har jag så ont, jag var på youtube, jag lyssnade på dig då du sjöng, men så såg jag din egen sida där, du la ut en annons den 15 december för att få folk att köpa windows 7 installationen, XBOX spel och massa annat du var kunnig på, det var en mycket välarbetad annons och då jag såg datumet bröt jag igenom, herregud det var 2 veckor före din död, du var full av liv, livslust, planer på en framtid, det tog så hårt, det knockade mig. Jag står inte ut, en sådan ångest jag upplever, jag vill komma efter, stackars min älskade lilla kille så ensam du måste varit.


Jag kunde inte hålla tårarna inom mig längre det bröt för mig då jag såg din annons där ute, min kunniga goa och intelligenta kille. Jag saknar dig så fruktansvärt mycket, jag blir helt tokig av det här. Att se hur du levat , allt du kunnat bli, allt som är borta nu, borta från mitt liv. Jag har så svårt att klara mig, det är så tungt.

Jag är stark då jag orkar Kim, bara då jag kan just nu är jag så svag att jag knappt orkar stå. Herregud min son är död, du är borta för alltid Kim, jag är så trasig, ingen kan nog förstå.


Jag skulle skriva på din bok men jag orkar ingenting, jag är så slut, livet är ingenting. Varför, jag undrar varenda dag, Varför Kim stannade du inte kvar?

Jag har ingen aning om hur jag skall klara mig i mitt liv, det är svackor så djupa att jag försvinner helt ner i som nu jag famlar runt, men finner ingenting att ta tag i. Sådan smärta, den är inte av denna värld, jag saknar mitt barn, jag saknar DIG älskade Kim.

Mamma

 
 
Ingen bild

Caroline C

5 april 2011 07:56

Igår hörde jag om en alldeles ny bok om självmord.
Du borde vara här - Min brors självmord
av Jesper Bohm
Läs längre ned om vad den handlar om.

Dels såg jag om en annan bok om självmord som kanske skulle hjälpa dig en bit på vägen.
Mörkret faller snabbt : till självmordets förståelse
av Kay Redfield Jamison
Läs längre ned om vad den handlar om.

Jag försöker förstå ditt helvete som du genomlider nu men du kämpar på ändå.
Trots smärtan och alla frågor om varför?
Jag vill i all välmening tipsa dig om dessa två böcker som kanske kan lindra din smärta något.
Tröstekramar från Caroline

Du borde vara här - Min brors självmord
Av Jesper Bohm

Den 26 juni 2004 tog min storebror Nicklas sitt liv. Jag visste ingenting om självmord. Det var något som mest fanns i filmer, trodde jag.
Men Nicklas dog inte i något konstigt och ovanligt. Självmord är ett av de mest vanliga sätten att dö på. Varje dag tar fyra personer livet av sig i Sverige, en var sjätte timme.
När jag talar med människor har de flesta någon i sin närhet som har tagit sitt liv. En pappa, en mamma, en kompis eller släkting.
Därför tänker jag börja prata om självmord nu. Om min bror Nicklas självmord. Och om hur det är att vara en av dem som lämnas kvar.

Tips på en annan bok.
Mörkret faller snabbt : till självmordets förståelse
av Kay Redfield Jamison
Självmord framställs ibland som begripliga, som den yttersta lösningen på svåra livsproblem. I andra fall ser man självmordet som den slutliga konsekvensen av en akut eller långvarig svår psykisk sjukdom. Men för varje fullbordat självmord finns det tusentals andra som utsätts för lika svåra händelser i livet och drabbas av samma grad av psykisk sjukdom utan att ta sina liv. Efter varje självmord finns, trots alla försök till rationella förklaringar, alltid frågan VARFÖR?

Kay Redfield Jamison för med denna bok oss närmare svaret på frågan. I en bitvis outhärdlig, klarsynt och briljant skildring ledsagar hon oss genom alla upptänkliga aspekter på självmord. Genom redogörelser för vitt skilda vetenskapliga områden och personliga essäer om människor som tagit sina liv, målar hon upp en mångfacetterad bild som för oss in mot själva kärnan av problemet. Mot den bakgrunden tecknas också en betydligt klarare bild av möjligheterna att förebygga självmord.

För en anhörig eller vän till någon som tagit sitt liv kan boken, trots den smärta läsningen kommer att innebära, vara till hjälp för att förstå en del av det som aldrig helt och fullt kan begripas. Kay Jamison visar inte bara på möjligheterna för anhöriga och nära att fortsätta leva efter ett självmord utan också att i tid se signaler och därigenom förebygga suicid. Ingen som har läst denna bok kommer att förbli oberörd.


Tove Birkeland Brandt

5 april 2011 18:11

Hej igen jag tackar för dina boktips och jag har gått ut och beställt dem på bokus, så nu är det bara att vänta på att det kommer i lådan. Jag tackar dig och jag tror det kan vara bra att läsa dessa, jag menar att ta del av dem.
Jag är glad att du kämpar vid min sida. Kramar dig för att du finns.

 
Saara

Saara

5 april 2011 16:03

Skriver igen. Vet precis vad du har gått igenom eftersom liknande hände mig.
Jag var helt förstörd i början fram till min systers begravning.. Jag hade så många frågor som bara min syster kunde svara på. Bland annat: Varför? (som du också har) Hon lämnade ingenting efter sig.
Dessutom var hon nästan klar med sin utbildning, pratade om körkort och om att skaffa en hund (det var det sista jag gjorde med henne, kolla hund på nätet)
Efter hennes begravning började jag känna mig lugn ett tag. Men det varade inte länge. Sen var allt jobbigt igen. Nu ett år senare så känns allt mycket bättre och jag försöker tänka att min syster aldrig skulle vilja att min familj skulle må dåligt.
Hon ville oss alltid väl.
Kan berätta att min syster dog hemma. Mamma hittade henne död i sängen. Hon hade tagit tabletter. Hon dog 4 månader innan sin födelsedag. Min syster vart 20år..

Jag känner igen mig lite hur du mår. Man känner sig helt förstörd och trasig i början. Men det kommer bli bättre även om det kanske låter svårt just nu för dig. Och det är fullt normalt att känna.
Alla sörjer olika och olika länge. Och det är jätte bra att du skriver. Att skriva hjälper mycket och även att prata. Själv så skrev jag inte mycket om min syster och mina funderingar i min blogg men jag pratade mer.

Tittar in lite då och då och kollar hur det går för dig! Sköt om dig! Kramar

http://flickansaara.blogg.se

Tove Birkeland Brandt

5 april 2011 18:01

Tack snälla Saara jag är glad du skrev till mig igen, man måste få perspektiv på allting och det är nog så att tiden får läka, jag är inte redo att starta jobba igen så jag ska till läkare i morgon och prata så jag får se om och vad det blir. Jag tackar för att du tittar till mig. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skapa flashcards