Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 13 april 2011

Gårdagen var speciell

Av Tove Birkeland Brandt - 13 april 2011 10:19

Jag vill börja med att tacka alla underbara läsare som hör av sig till mig, eran omtanke, de medmänniskor ni visar er vara är helt otroligt vackert och det värmer mig inombords, att det sedan finns de som är av en elak art ja det kvittar för ni andra väger upp i min svarta värld. Tack och Kram på er allihop.

I dag väntar jag på Birgitta som skall hälsa på mig, prata lite och dricka kaffe, bara vara en underbar medmänniska som hon är. Hon har hälsat på och druckit kaffe sedan den dagen jag fick budet, hon var med i possomgruppen som kom hem till mig då och hon har stannat, men ja tror att jag skall låta henne gå vidare nu till andra som behöver henne. Hon är en levande ängel, så glad att fått en chans att träffa henne.

Hon har stöttat mig och bara låtit mig vara den jag är i min sorg och det har varit jätteskönt, men nu då jag fått tid till kurator så känns det mer som jag kommer uppta hennes tid och det finns nog många andra som har behov av att träffa henne och känna den kärlek hon sprider till andra. Kände ett litet ljus i tillvaron då kuratorn ringde mig och gav mig en tid att prata den 20 april då jag ska dit, ska bli så skönt att tala om allt som sitter där inombords och som trycker sönder mig inuti.

Att få tala om den skuld jag känner, att bearbeta, att tala om den sorg som äter upp mig, med någon som vet att sätta in de rätta stötarna, att få en att tänka i andra banor. Det är inte alltid man orkar prata med de som står en nära, så ledsamt att säga.

I bland behöver man egen tid att begrunda saker, händelser eller känslor så en kurator tror jag kan hjälpa mig på min väg i livet.

Huvudvärk igen, ja nästan varenda dag sedan Kim dog har den varit där, kraftig och jobbig, känns inte alls bra så det får väl bli en tablett sedan igen, brukar avvakta med det för att se om kaffet dämpar men ibland så går det inte alls och då är det Diclofenac som gäller..

Att gå upp varenda dag och tänka på vad som skett, att ha orken att ta sig upp för att veta att ännu en dag har grytt och att jag kommer att sakna Kim ändå mera idag, det är så jobbigt, jag är så trött. Energin rinner ut liksom, man vet inte hur man ska fylla på sin energi, hjälper inte direkt att solen inte vill skina heller, det ger en ledsam stämning på naturen, min bild utanför fönstret.

Tänker så mycket, saknar min son, hans röst kan jag tack och lov höra på youtube- det ligger två låtar han gjort där "Bangande sången" och "Skitsnack" så riktigt tunga dagar brukar jag gå ut där och lyssna, då lever han en stund, jag hör honom rappa.

Hur livet än blir så kommer jag alltid sakna min son, det är en del av mig som för alltid trasats sönder och det är som att tappa bort sig själv, sin egen framtid.

Det har blivit så svårt att uttrycka sig, att säga Hur jag känner, hur jag mår. Jag vet nog inte själv. Min son var nästan 18 år gammal, han brukade klä sig i t-shirt, jeans och en öppen skjorta, han älskade skjortor, han älskade kepsar och samlade på dem, hade nästan alltid en keps på sig. Han hade i alla möjliga färger för att de skulle passa in. Han älskade att teckna, han älskade grafitti och han delade med sig av länkar, av sidor, av kunskap. Han var en glad kille. han var datakunnig, självlärd, byggde en egen dator. Rappade älskade hip hop kulturen och rapmusiken eller att höra musik med massor av bas i. Han var en baddare på bildhantering, även denna kunskap självlärd. Han var speciell på ett underbart och bra sätt. Det finns så mycket att berätta om Kim, men inte mer idag, jag orkar inte minnas allt, det stänger av inom mig. Kanske en mekanism för att rädda mig, jag vet inte.

Jag tänker så ofta på det han gjorde för att avsluta sitt liv, jag vill inte men tankarna kommer som strömimpulser och det bara fortsätter oavsett vad jag gör, jag försöker tränga bort dem men jag kan se en bild av min son, en bild som hjärnan skapar, det är så tungt, jag står inte ut. Vill bort, känns som jag står inuti ett galleri med bara denna bild att se och hur jag än vänder och vrider mig i detta rum sitter tavlan av detta uppe och rummet är utan någon dörr.

Ångest, så tung att bära. Tiden som försvann, framtiden allt jag ville göra. Att aldrig mera få känna hans varma famn, han var min son, min lycka och inget kan hjälpa mot den sorg och saknad jag känner sedan den 2 januari detta år.

 
 
Ingen bild

Caroline C

13 april 2011 11:49

Finaste Tove!
Jag blir så ledsen av två orsaker.
Den ena är att det finns så otrevliga människor som bara måste spy ut elakheter mot den som redan är svag.
Man undrar ju hur de är funtade inombords och om de har *besticken åt samma håll*?
För någon störning lider de av i alla fall för man gör inte så här mot en medmänniska.
Det är så trist att du ska behöva läsa sådant.

Jag blir också ledsen av att läsa att du förminskar dig så orättvist.
Du skriver med glädje att Birgitta ska hälsa på dig idag och beskriver sedan hur viktig person hon är för dig.
Ändå ska du låta henne gå vidare till andra som behöver henne mer.
Men Tove - Du behöver ju henne lika mycket också så låt henne få fortsätta att komma hem till dig ett tag till. Speciellt om du får chansen att må bra en liten stund.
Du skriver vidare:
”Hon har stöttat mig och bara låtit mig vara den jag är i min sorg och det har varit jätteskönt, men nu då jag fått tid till kurator så känns det mer som jag kommer uppta hennes tid och det finns nog många andra som har behov av att träffa henne och känna den kärlek hon sprider till andra.”
Varför ska du stå tillbaka för andra? Du har väl lika rätt att få finnas till och ha lite krav också!
Var för en gång skull lite egoistisk och säg att du också vill få ta plats och finnas till.
Vad vet du om kuratorn innan du varit där?
Birgitta kan ju bli ett bra komplement till kuratorn.

Käraste Tove!
Jag vill att du ska synas och få ha rätten till samma behov som alla andra.
Låt Birgitta få komma hem till dig ett tag till och tillåt dig att få må bra i hennes sällskap.
Du behöver all värme och glädje du kan få och tillåt dig också att få det.
Tänk inte på alla andra för dem tänker inte på dig!
Nej, de tänker bara på sig själva och det vill jag också att du ska göra den här gången.
Lova mig det!

Många varma tröstekramar
Caroline

Tove Birkeland Brandt

13 april 2011 12:23

Hej vännen
Jag har pratat en hel massa med idag och jag sa att jag ska känna lite hur det blir hos kuratorn och så ringer jag Birgitta igen för en ny tid.
Jag vet nog inte hur det är att tänka på mig själv, har aldrig direkt gjort det, alla andra har fått min energi. Försöker nu, men det är inte så lätt att lära gamla hundar sitta. Kram och Tack min vän

 
Michaela

Michaela

13 april 2011 16:25

Beklagar till tusen :-(

http://fubblan.bloggplatsen.se

Tove Birkeland Brandt

14 april 2011 11:20

Tack för din medkänsla. Kram

 
Baraa

Baraa

13 april 2011 18:13

Du är en otroligt stark person. Jag vill säga att jag ser upp till dig.

http://person.bloggplatsen.se

Tove Birkeland Brandt

14 april 2011 11:19

Tack och Kram

 
intersaac

intersaac

13 april 2011 20:53

stackars dig

http://intersaac,bloggplatsen.se

Tove Birkeland Brandt

14 april 2011 11:17

Tack,ja livet blir inte vad vi önskar av det men nu tar jag en dag i taget och hoppas. Kram

 
malin

malin

13 april 2011 20:53

jag tycker du skriver så himla fint och är så stark som klarar av dethär. Man kan inte annat än att fälla tårar när man läser. Hoppas tiden läker dina sår. Kram

http://mmalinborjesson.blogg.se

Tove Birkeland Brandt

14 april 2011 11:16

Tacks för din medkänsla. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skapa flashcards