Toves Tankar

Alla inlägg under juli 2011

Av Tove Birkeland Brandt - 7 juli 2011 14:57

Fick ju en akuttid för att uppsöka läkare så halv 7 var vi uppe och på G för att åka till läkaren. Jag kom in nästan direkt så det var skönt, han trodde inte det berodde på diskbråck eftersom det blev bättre om jag böjde huvudet framåt så han sa att det trolegen är så att jag har muskelinflammation och att det på grund av det trycker mot en nerv som ger smärtorna och avdomningen i mina fingertoppar. Ingen kontroll av hjärtat trots att jág sa att jag varit jättesvullen i mina fötter för tre dagar sedan utan han bad mig att tala med min husläkare då han kommer tillbaka från semestern om att ta en riktig genomgång, ta blodprover etc för att se att allt är Ok så den 8 august skall jag be Roger om just detta. Man blir ju rädd när man svullnar upp, "hade en bekant "en kurskamrat som det blev så med och det var hjärtat som spökade och hon dog av det eftersom hjärtat fick arbeta för hårt. jag vill inte dö nu när jag äntligen släppt den tanken helt och vill leva.

Jag saknar Kim varenda dag men tänker mycket fina tankar om honom, alla minnen han gett mig och jag önskar så att han vore här, fick vara med oss andra i vår gemenskap, äta mammas paj med grädde. Det är så ruskigt tomt, men på något underligt sätt har jag nu förlikat mig vid tanken på att det är så här det är, det gör ont men jag kan ju inte förändra något och jag vill inte ge upp som Kim gjorde, jag har ett liv att leva trots att han är borta. Jag guppar fortfarande som ett flöte upp och ned i soorgens hav med dåliga dagar och bättre dagar, men jag sörjer nu och det är skillnad mot att vara depressiv. Jag bär inte samma hårda ångest, men jo jag bär på visst mått av ångest och skuld, men inte så jag inte klarar att hantera det och det känns så förtvivlat skönt. jag vet inte om det har varit tiden som gjort att det blivit bättre eller om det var att komma tillbaka till Deje, tillbaka där det en gång fanns så mycket hopp och kärlek. Jag tror på det sistnämnda och att jag tvingades att ta reda på alla saker som vi flyttat och därigenom fick annat att tänka på istället för att bara sitta och grubbla över det som hänt eller att bara sitta och gråta. Visst jag gråter även nu när vissa minnen sköljer in över mig men inte lika ofta, jag kan till och med le lite ibland. Jag är bättre. Nu bär jag bara saknaden av Kim med mig och det är inte bara egentligen, det är så svårt att mista sitt barn och att ständigt längta efter honom utan att få se honom mera, utan att ha möjlighet att glädjas ihop, att känna hans kramar, att höra honom sjunga, visa mig saker, det är så förtvivlat Tomt i mitt liv...

Tänker på dig hjärtat <3 Tänker på dig hela tiden <3 Mamma

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 6 juli 2011 17:15

Aries


Your Daily Horoscope

Trust your intuition right now. There is a lot of energy flying about in your financial and investment sector, and there are a lot of opposing opinions. You need to listen to the voices that are the most experienced, knowledgeable, and who advocate the least risky options.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 6 juli 2011 16:53

Just nu är det ONT som finns i mitt huvud för jag har så fruktansvärt ont ifrån skulderbladet och ut i armen på höger sida att jag knappast står ut, ilande molvärk som när man drabbas av tandvärk och så domnar mina fingrar lätt, känns B allt för det är svårt att orka sitta vid datorn i det hela taget för att jobba på nya projektet och marknadsföra det. GDI som jag gick med i för 70 kronor/månaden och där jag fick egen hemsida i priset går ut på att jag lämnar över mailadresser till dom jag känner och genom min sida får dom ett mail där de får se samma möjlighet som mig och går de med då tjänar jag på det och de i sin tur då de skaffar folk. Det är ett sätt för att skapa trafik och öka domänens kännedom och det fungerar i hela världen. På samma gång kan man ju faktiskt få en chans att träffa nya människor, vilket jag som känt mig isolerad tycker ska bli kul. man måste våga för att vinna och ja det är ju en minimalk arbetsinsats. Pyramidspel skriker man direkt men det handlar inte om att sälja saker, att lura på någon någonting det handlar om att man skapar en grupp där man arbetar mot samma mål att göra siterna kända och för det får man betalt och när man ändå har sidan kan man ju lägga upp andra företags reklamloggor, registrera sig på olika trafiksidor som ökar trafiken till din egen sida, det är ju jättefinurligt. Jag gör hellre det här än att köpa ett par triss i månaden. jag har letat jättelänge efter något roligt att göra på fritiden och vad kan vara roligare än att Tjäna Pengar, att i slutänden kanske kunna skuldsanera sig och min stora DRÖM är att starta upp en liten restaurang-fik  i fransk stil som jag kunde döpa till Kims Restaurang och fik eller något sådant och som jag och maken kunde driva tillsammans, det vore så kul. GDI blev för mig blev en möjlighet att kanske få uppleva den drömmen en dag, den gav mig passion tillbaka, något att förändra mitt liv med, ett verktyg till mina drömmars land. Går det inte så går det inte men jag vill det ska fungera och vadå, jag förlorar bara 70 kronor i månaden i så fall så, ja det är inte mer än andra kanske röker upp på en dag... man måste våga för att VINNA det är mitt motto.

Jag tvingar ju ingen att gå med  heller jag ger bara de jag känner en möjlighet, mer än så är det inte sedan väljer man själv vad man ska göra eller tro. Vad jag tycker är synd är bara att människor så fort man gör något kastar sig över en och på sätt och vis vill bevisa att man är idiot för att man vill TRO, varför är det så?

Min Kim hade fattat det här konceptet direkt och han hade tagit möjligheten det vet jag, han ville tjäna pengar, han ville TRO så nu gör jag det jag tror på för både mig själv och för min älskade son.

Jag har tänt ditt ljus vännen, det brinner här på mitt köksbord men snart ska du få ett nytt och om en stund skall jag gå ut och vattna på din minnesplats i trädgården, tänker på dig, saknar och jag önskar du vore här med mamma. Alla kramar från jorden sänder jag dig mitt älskade änglabarn <3 Mamma

Av Tove Birkeland Brandt - 5 juli 2011 19:25

Jag har tidigare i mitt liv varit väldigt driftig och hållit på med olika typer av mlm - multi level marketing, vilket på ren svenska betyder att man gör reklam för något mun mot mun och så satt jag på nätet här i förrgår och bläddrade på en massa saker och då hände det: "Jag stöp på världens grej, en billig insats både vad gäller arbetsinsats och det ekonomiska och som kan ge stora pengar tillbaka". Så klart jag gick med och maken också. Att chansa på det här kostar ca 100 kronor i månaden  och det kände jag jo det har jag verkligen råd med, dessutom så var det enkelt. jag skall strax lägga ut en länk dit ni kan gå och titta för att se om ni också vill vara med och tjäna extra pengar. Jag menar vad förlorar man, det är ju som 4 trisslotter i månaden och det kan ge 9000 $ tillbaka i slutänden så jag tänkte jag kan lika gärna göra detta som att spela på något spel. Någon gång måste jag ju vinna i mitt liv. Så småningom kommer jag att bli en teamleader och då får jag hjälpa dem som vill komma med att komma igång med sitt, Gud vad det skall bli kul!

Kanske var det Kim som guidade mig rätt, det var ju han som alltid var så haj på sidor, dess funktioner och att söka runt på nätet efter nya möjligheter, oavsett jag fann i alla fall rätt denna gången "Tack"  vem det nu var som gav mig denna möjlighet och till er här kommer länken som kan göra er Rika och det är faktiskt jätteenkelt..

http://website.ws/tovebir


Om ni ser på era drömmar som jag gjorde, en resa, ett hus, en ny soffa, altanen vad ni vill och har det som ett mål med GDI, då vet jag att ni lyckas, det ska jag göra och mitt mål, att bli skuldfri, att resa och att starta en egen restaurang :-)

Av Tove Birkeland Brandt - 4 juli 2011 19:32

Så då har jag fått liv i teven efter någon timme i telefonen med telia så gick det, så nu har man knappat in koderna och grejat så om bara en liten stund tänker jag ge upp mitt lilla dataliv och dra mig in i tevesoffan, så efterlängtat....

Det är sjukt vad man blir beroende av teve när man vant sig vid det.

Har också fixat en del trafiklänkar idag för att öka trafiken på mina sidor och lagt upp länkar så att läsarna kan gå in och skaffa samma smarta grej till sina sidor. man vill ju att sidan ska läsas när man ändå har en eller hur? För mig känns det viktigt att så många som möjligt får höra talas om min son för då lever han ju vidare i andras minne. Nej nu ska jag ta och stänga ned så jag säger nattinatti för idag käraste bloggvänner. Ha en skön kväll!

Av Tove Birkeland Brandt - 4 juli 2011 16:30

Fick besök av båda mina döttrar idag så jag bjöd dem på en nygjord citrontarte med vaniljgrädde och kaffe, riktigt mumsigt kan jag lova. Min dotter Laila fick lite hjälp med mat då det var krisigt med det hemma hos henne just nu och så fick hon lite strumpor och underkläder som bara låg i alla fall och som det är bättre om de kommer till användning. Ett trevligt inslag på dagen, Maken for på jobbet igen så de möttes i dörren men han skall få sig citrontarte i kväll. I morgon ska jag till tandläkaren och dra ut en tand så det blir gjort. Har fortfarande jätteont vid skulderbladet och nacken samt att det strålar ut i armen, men det är höger arm så jag behöver nog inte vara så rädd för det, ska kolla med doktorn den 8 augusti då jag kommer dit för i går så svullnade båda mina ben så kraftigt att jag var jämntjock från foten till vaden och det vet man ju att det inte är så bra. Måste verkligen få hjälp med min vikt för det är inte klokt det här. Jag har precis fått önskan om att leva tillbaka igen och då så börjar kroppen krångla med mig, lite rädd blir man ju.

Jag tänkte passa på att lägga in receptet på citronpajen jag gjorde här nedanför om någon vill testa, jag lovar ni kommer inte ångra er.

Förbereder middagen just nu och det blir fick i ugnen en fiskgratäng med fänkålsfrön och grädde salt och peppar, tror nog det skall bli gott.

Händer inte så mycket här just nu, barnen har åkt tillbaka till sitt och jag sitter här i ensamheten igen och ute kan man inte vara för det är ju så tätt i myggor att man helt enkelt inte orkar, men det får man leva med när man bor i Deje men jag ska väl ta och skriva lite på min bok igen så jag kommer någon vart med den, har skrivit en del i går om Kims sista tid, om vad som skedde i samband med hans död och det var en tuff känsla som väcker mycket blandade känslor inom mig, bland annat ilska, men jag vet ju att jag inget kan göra mera, det är ju över min son är i himlen och jag är här, jag kan bara fortsätta att älska honom, mitt hjärta <3

Nej nu till pajen och så säger jag varsegoda!

 

Kök: FranskTyp: Desserter
Tillagningstid totalt: 4 timer
Arbetstid: 1 time

Ingredienser:  pers.
Dej:
500 g vetemjöl 
200 g smör 
2 ägg 
300 g strösocker 
1 dl vatten 
 
Creme:
3 dl citronsaft 
200 g strösocker 
5 dl vatten 
40 g maizena 
3 äggulor 
50 g osaltat smör 
 
Tilbehør:
8 blad färsk Legro mynta 
1 1/2 dl vispgrädde 38% 

Tillagning:
-Deg: Vetemjöl och rumstempererat smör blandas samman. Vispa ägg, socker och vatten i en skål. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten. Knåda degen till en homogen konsistens. Ställ kallt i 1 timma. (degen er til 2 forme )

-Kavla ut degen och klä en smord form med den. Lägg bakplåtspapper ovanpå och fyll upp med okokt ris (för att hålla degen på plats). Baka pajskalet i ugn i 20 min. i 180°C.

-Kräm: Häll citronsaft, socker, vatten och maizena i en gryta. Värm upp och vispa tills blandningen kokar. Häll i äggulor och vispa ordentligt. Medan krämen är varm tillsätts smör. Rör tills krämen är glansig.

-Ta ur riset från pajskalet och häll över den varma krämen. Ställ kallt i 2 timmar.

-Servera tårtan med mynta och vispad grädde.

Av Tove Birkeland Brandt - 2 juli 2011 21:09

Tyvärr så attackerades vi av myggor då vi skulle besöka dig så det blev en kort visit inte alls det vi önskade oss idag men ja jag hann sätta ned en vas med blommor till dig och så tände vi ett varsitt ljus så det var fint där i alla fall. det har varit en tung dag för både mig och din syster idag och vi har pratat i massor med varandra, minnen och saker vi tänkt på, jag följde med dem hem och lagade till pannkakor och stekt fläsk, hon skickade med en bunke till Ståle att äta på i kväll. Helena hade knappas sovit i natt, bara gråtit och tänkt på dig och jag har inte heller mått något vidare idag så det var skönt att få lite sällskap, efter att jag sett alla dina kort och allt det du skrivit ute på din bilddagbok så ja, jag bröt faktiskt ihop helt, tårarna forsade så det var svårt att få stopp på dem igen, om jag bara vetat hur du mådde jag hade ju hållit dig så hårt att du aldrig tagit dig lös igen, men jag visste ingenting. livet är verkligen orättvist på alla sätt och vis, du borde vara här med oss. Runt oss verkar man tycka att det kvittar lika om du är borta eller här, livet rullar på, mitt och Helenas har bara omformats att passa i sorgen och för att fungera i vardagslivet. jag är fortfarande skör och bräcklig, det behövs så lite för att korthuset man bygger upp skall rasa samman.

Jag är glad över alla kort jag fick idag men på samma gång gör det så ont att veta att det är just det , kort för du är borta..

Minneslunden idag var vacker och många har satt blommor där, synd på myggorna som jagade i väg oss, men jag hann ta kort i alla fall.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 2 juli 2011 17:11

6 månader idag gubben sedan du bestämde dig för att lämna oss, lämna allting. Jag saknar dig. Om en stund kommer din syster, Robin och barnen och hämtar mig vi ska åka till minneslunden och tända ett ljus till dig idag och så ska jag plocka lite blommor till dig, det vet jag du tyckte om min älskade ängel. Nu är dom här så, vi hörs sen. Mamma

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se