Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 7 februari 2013

Själavård, vad är själavård?

Av Tove Birkeland Brandt - 7 februari 2013 15:44

Jag tog beslut om att det är dags att ge själen den vård den behöver. Men vad är själavård egentligen?

Kyrkan säger att det är den enskildes andliga hälsa man tar hand om. Att man låter någon lyssna till det man har att säga. Läker man då?

Så mycket tankar som kommer upp här. Handlar själavård bara om att ha en kristen syn på det hela, nej det tror jag inte. Jag vet att mycket felar inom mig och att jag själv vill finna ro och glädje, men hur det skall gå till då ?Det vet jag inte.

Massor av saker behöver bearbetas. Hur bearbetar man själen?

I själavården innebär detta att hela människan med alla hennes behov och hela hennes livssituation är viktig i samtalet. Inget som tillhör det mänskliga livet är tabu att samtala om och för själavårdaren bör inget mänskligt vara främmande. En smekning berör inte bara vår kropp, utan även vårt inre. Sorg i hjärtat kan göra oss fysiskt sjuka och våld mot kroppen gör ont i själen.

Jag själv har burit sorgen i två långa år nu, men det är inte bara det problemen bottnar i. Jag har blivit sviken på sätt som man bara inte skall behöva och det har gett mig rädslor som jag inte längre vill ha med i mitt bagage.

Livssituationen är ohållbar.

Jag vill inte en dag lämna livet här och dra med mig plågorna till andra sidan, jag vill reda ut de inre smärtorna och felaktigheterna här och nu, Rotas, läka och må bra. Inte bara för min skull utan för allas skull och med alla menar jag maken och mina barn, mina barnbarn. Jag vill se ljust på framtiden. Finna hopp. Le åt livet. Slippa rädslorna som fjättrar mig. Jag vill ha själavård, för det är själen som har skadats inte jag i mitt yttre skal.


English Version

I took the decision that it is time to give the soul the care it needs. But what is counseling anyway?

The Church says that it is the individual's spiritual health to take care of. Allowing someone to listen to what they have to say. Heals you do?

So many thoughts that come up here. Is pastoral care only about having a Christian view on the whole, no, I think not. I know a lot fails within me and that I want to find peace and joy, but what will happen then? I do not know.

Lots of things need to be processed. How do you process the soul?

In pastoral care, this means that the whole man with all her needs and her whole life is important in the call. Nothing belonging to the human life is taboo to talk about and for pastoral successor should be nothing human be alien. A caress affects not only our bodies but also our minds. Sadness can make us physically ill and violence against the body hurts the soul.

I myself have worn mourning for two long years now, but it is not just the problem stems in. I have been disappointed in the way that you just should not have and it has given me fears that I no longer want in my luggage.

The life situation is untenable.

I do not want one day to leave this life and take with me plagues the other hand, I want to sort out the inner pains and errors here and now, Rotas, heal and feel good. Not just for my sake but for everyone's sake, and with all I mean the husband and my children, my grandchildren. I want to see a bright future. Find hope. Smile at life. Getting off fears that fetters me. I want pastoral care, for it is the soul that has not been damaged in my outer shell.


 
 
sölvi

sölvi

7 februari 2013 19:29

Hallo, kära du..

Jag känner så mycket med dej i det du skriver.Och en hel del känner jag ingen, från mitt eget liv.Jag har med mått så fruktansvärt dårlig, i många, många år.Min mammas självmord utlöste en del av detta måendet.
Det är skönt att prata med nån proffesionell psykolog, eller kurator, har du inte gjort det alls, sen din son dog? Jag menar, en sådan sak kan man ju inte komma över av sej själv, man måste ju ha hjälp med att berbeta sådant.
Jag kan rekomendera St.Lukas-stiftelsen, de har mottagninger lite rundt omkring i landet.Det är tydligen en kristen stiftelse, men även icke-troende går dit för all slags terapi och själavård.Jag pratade med dem, och dem kan vara väldig flexibla med kostnaden, om man inte har sådär stärk ekonomi.Annars kansje du kan, om du vill det, ta kontakt med nån diakonissa i Svenska kyrkan, dessa kan vara alldeles underbara att prata med.Jag gick och pratade med en sådan i flera månader, underbar, kärleksfull människa.
Jag önskar av hela mitt hjärta att du orkar att ta kontakt med nån som kan hjälpa dej, du behöver det, vännen...
Du har ett liv att leva, där du har rätt att få må bra !! <3
Tänker på dej.Stor kram från Sölvi

http://kristenbloggen.blogg.se/index,html

Tove Birkeland Brandt

8 februari 2013 10:48

Hej Sölvi
Jag hade en diakonissa som kom hem en tid efter, hon var ett enormt stöd men det blev ju inte så att man gick på djupet med någonting. Hon fanns där för att lyssna en tid och sedan försvann hon vidare i sin tid, till andra som behövde henne mera. Jag letar vägar och har sett Lukas jag med, men vi får se. Just nu har jag också problem på jobbet så det är kämpigt.
Jag tar en dag i taget, har kommit igång och skriver igen så det är ju också terapi.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards