Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 18 februari 2013

I mitt huvud bär jag ångest och skuld för att andra sagt saker om mig

Av Tove Birkeland Brandt - 18 februari 2013 17:43

När Kim tog sitt liv mötte jag helvetet, det gapade med en fullständigt öppen käft mot mig och som om inte det här räckte, fanns det de som tyckte att såren behövde saltas rejält. Sveket var totalt, då de här personerna skulle vara av samma blod som mig trodde man det fanns känslor där men jag slogs i spillror, förintades av dem. Så mycket hat som vällde ur dem det var så svårt att förstå.

Alla dessa år som förflutit då vi alla haft det så bra, då vi skrattat, kramats, haft ett liv tillsammans jag och Kim och min familj. Alla dessa år då jag hållit en öppen dörr till mitt hem, bjudit in dem på middagar, öppnat min famn och så stod jag där totalt ensam och utlämnad den dagen jag fick dödsbudet, sönderslagen av livet och dess innehåll och allt man gjorde var att håna mig, att hota och att ge mig livslånga ärr. Med vilken rätt frågar jag mig idag, med vilken rätt dömer dessa männsikor mig. Vad vet de om mig?

De tror sig veta saker, men vad vet de på riktigt? Faktum är att jag med öppet hjärta kan säga" De vet ingenting".

Deras misstag, men det hade sönder mig i mitt inre och nu måste jag försöka reparera det. Det har gått två långa år nu, min son kommer aldrig tillbaka, men det var hans val. Inte mitt, jag svek inte. Jag fanns ett telefonsamtal bort, jag fanns en bilväg bort, jag fanns ett sms bort, jag fanns på msn, på facebook och min ängel visste detta. Vi talade där. Talade ni som dömde mig, med honom på någon av dessa kanaler? Fanns ni för honom i hans liv? Jag gjorde det, men jag är övertygad om att ni inte gjorde det.

Jag förstår inte varför ni gav mig skuld att bära, ni visste inget om oss. Det är fel!

Så många tankar som legat och grott i detta, så många tårar som runnit, så mycket skuldkänslor. Men vet ni, jag älskade honom på riktigt, gjorde ni?

För er var han bara en besvärlig kille, kom inte och säg något annat, ni vet att det jag skriver här är sant. Ni brydde er inte om Kim, inte förrän han var död. Att rentvå er skuld genom att förstöra mitt liv, det är så lågt att jag inte med ord kan sammanfatta det. Ni är usla människor, utan samvete, utan kärlek i era hjärtan och jag kan bara ömka er. Ni tror så gott om er själva, jag är ledsen över detta. Kanske hade Kim levt idag om ni varit de fina människor ni utger er för att vara, så utan skuld och så fulla av kärlek. Usch rannsaka er själva!

Två år av mitt liv har ni tagit ifrån mig, två år på grund av de fruktansvärda ord ni kastade ur er. Ni vet att domstolar gått igenom mitt fall, ni vet att det är utagerat för många år sedan ändå var ni villiga att dra upp det som om ni tillskrivits rollen som bödlar. Eran jakt på mig måste jag säga, har utvecklats till att likna häxproocesserna som en gång fanns i Sverige. De stackars kvinnorna hade ingen chans och i ärlighetens namn det hade ta mig fan inte jag heller. Jag önskar er ett straff för det ni gjorde, ett straff värre än döden för den skulle vara för mild för er elakhet och ni kallade er mina bröder en gång i tiden, min son och min brorsdotter.

Jag är så tacksam över att ni inte finns i mitt liv idag, ni är inte värda min kärlek, ni är inte bra nog för att ta del av mitt liv. Jag kan skaffa mig hjälp, jag kan tala om det som skett. Kan ni tala om era fantasier, era illusioner och era påhopp.

Det var mitt barn som dog, det var en underbar individ som kom från mitt ägg, som jag bar under mitt hjärta, det var min son som tog sitt liv, när ni slog mig i ansiktet med ert hat och valde att svika mig i mitt livs värsta ögonblick. Jag måste fråga er, kändes det skönt att få tillfälle att ge er på mig till sist, att komma åt mig i mitt inre?

Vad ska jag säga, jag är glad att jag fick se vilka ni var till sist, så jag slipper duka bordet till hycklarna som gillade att äta gratis middagar i mitt hem, jag är glad att KIM slapp se vad ni verkligen gick för, att ni inte ens bemödade er att komma på hans begravning, efter det kärleksfulla upplopp ni startade på nätet, där ni såg till så jag mordhotades. Jag vet vilka ni är, men ni vet ingenting om mig trots att vi en gång var släkt, trots att vi bär samma blod.

 
 
Sölvi

Sölvi

18 februari 2013 23:17

Kära vännen......Jag gråter nästan när jag läser detta..! :(
Ingen, ingen, ingen människa har rätt att anklaga en annan människa för nåt, i en sådan fruktansvärt situation som du gick igenom! Att förlora en närstående på ett sådant sätt, måste vara det värsta man kan gå igenom...Jag vet ju det, av egen erfarenhet! Ingen annan kan lastas för att en människa tar ett sådant tragisk beslut..
Det är bara så tragisk, så tragisk..Som om inte smärtan och saknaden vore nog att bära, liksom! :(
Skickar stora kramar till dej, du finns i mina tankar och böner.Kram Sölvi.

http://kristenbloggen.blogg.se/index.html

Tove Birkeland Brandt

19 februari 2013 09:36

Tack goa fina Sölvi. Jag börjar bearbeta alllting nu för jag förstår att det inte går att bära på det mer, det är för tungt för det inre. Idag skall jag se om jag kan bli sjukskriven då jag även har det tufft på jobbet och sedan skall jag träffa en terapeut i morgon så det känns bra. Ett litet steg i rätt riktning. Man får vara positiv till det lilla i livet numera. Kramar om dig och tackar för att du finns i mitt liv.
Kram Tove

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skapa flashcards