Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 23 februari 2014

Trötta ögon

Av Tove Birkeland Brandt - 23 februari 2014 18:28

Har redigerat en hel del text i min bok idag och det känns bra. Förvånad över hur boken känns, nu när den legat till sig, att den trots allt känns hållbar. Under veckan skall jag ha redigerat klart den och sedan får maken ta en runda innan jag ger mig på den igen innan jag provar att skicka den till olika förlag. Man hoppas ju det ska finnas någon som vill ta sig an den när jag blir klar, men vi får se man är ju mer nere på jorden nu när man vet hur det funkar i förlagsvärlden.

Väntar på morgondagens styrelsemöte så man får lite ordning och reda på allting, papper som skall skrivas under och skickas vidare.
Känns bra om man får bort allt sådant så man kan börja ta tag i sig själv igen.

En del skolarbeten ligger på väntelista också som jag vill beta av och få bort. Redovisningar som ska förberedas direkt efter lovet i historia och religion, och så ska man läsa på om renässansen till svenskan. Jag har även satt som mål att skriva en novell till tävlingen som pågår hos Skriva nu under lovet och så hoppas jag komma igång och skriva på nästa bok. Vill mycket, men jag vet allt för väl hur fort lovet försvinner, ska ju dessutom på kalas för mitt barnbarn och så ska vi få hjälp att laga bilen, bromsbyte, tuta och lite annat plock.
Stackars svärson som alltid får serva våra bilar, men ja denna gången har vi köpt den av honom så blir det bra så slipper han oss ett tag.

Är så lycklig just nu för det har ordnat sig för båda mina döttrar som fått sig lägenheter. Så skönt för då trillar livet på plats för dem allihop och mamma slipper oroa sig så mycket. Hur det än är, vuxna eller ej så oroar man sig för dem hela tiden trots allt.
Längtar efter dem allihop hela tiden och det känns aningens jobbigt att bo så långt ifrån dem allihop.
Grabbarna har jag inte hört ett dugg ifrån och det är allt för sällan vi ses. Saknar mina söndagsmiddag, gemenskap och omtanken som vi alla har haft. Tänk att allt kunde bli så som det blev.
Kim där uppe i himlen och jag här fylld med saknad, varje morgon så fylld av hopp om att höra av honom och varje morgon lika besviken då alla tecken uteblir?
Finns det verkligen inte mer än det här?
Spekulationerna är så många, jag vill nog ändå välja att tro på andra sidan. Mitt behov gör att jag måste känna att det är så. Tittar ofta på min quijaboard, men jag räds den då många avrått mig att använda den. Ändå drar den i mitt inre för kanske kunde jag få höra av min son om jag provar den.

Det finns gott om tankar, men ett är säkert och det är att livet är alldeles för kort hur vi än vänder på det. En sak som slog mig då jag tittade på en uträkning på facebook var att man som högst klarar läsa ca 4000 böcker under en livstid och det gjorde att jag kände mig ledsen, för hur mycket går man då inte miste om som man vill läsa bra böcker. På samma gång blir jag arg över att man som student tvingas läsa sådant man inte vill läsa, bara för att man ska ha gjort det, jag menar när det finns så mycket man verkligen vill ta del av och sedan kanske aldrig någonsin hinner med. Känner en viss stress över detta faktum, jag är ju boktok.
På samma gång tänker jag på min egen bok och hur andra skall välja utifrån det här, då är ju faktiskt varje läsare ett stort magiskt under, eller hur?

Ni ser, ständigt massor som far runt där uppe i knoppen. Men nu ska jag ta mig an makens text till tidningen och sedan blir det chokladteve innan jag vänder blicken mot Jimmy Åkesson på teve 2.
Så kära läsare nu önskar jag er en trevlig söndagkväll...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 1 juli 18:32


Det är ett himla jagande för att finna ett jobb. Man tittar på lediga vakanser och idag har jag sökt sex olika arbeten. En del skulle passa bättre än andra, men det är dessa som skulle fungera i mitt liv. Många annonser skrämmer mig. "Du ska vara h...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 28 juni 08:13

Så mycket har hänt i mitt liv sedan jag skrev någonting härute på min kära blogg och trogne följeslagare. Det är som att tiden flyr sin väg och man hinner inte reflektera över saker längre. Depressioner byter av varandra. Chocklägen!   Vadå tän...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 10 jan 09:43

Att driva företag är ett företag för sig själv. Man måste tänka på så mycket saker.Ibland kan man faktiskt känna att vänskap och företagande inte går ihop alls, har man vänner är det ofta så att de har svårt att skilja på tjänsterna de köper och beka...

Av Tove Birkeland Brandt - 6 maj 2018 09:08


  Känns i varje fiber av kroppen att våren har kommit. Det gör ont när knoppar brister sägs det och jag håller med. Sjön är öppen och från köksfönstret glittar vattenytan så vacker. Ute på åkern vandrar ett stiligt hägerpar. Lång tid har gåt...

Av Tove Birkeland Brandt - 1 januari 2018 18:34

Tänk imorgon har det gått 7 år sedan du tog ditt liv älskade hjärtat. Åren går och vi sliter hela tiden. Själv jobbar jag med den psykiska biten allt sedan du gav dig av. Sömnen uteblir och tabletter är min enda möjlighet att sova. Ibland känner j...

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se