Toves Tankar

Alla inlägg under april 2014

Av Tove Birkeland Brandt - 17 april 2014 19:37

Fick kesella och flingor av dottern och då jag tänkte att någonting lätt kunde sitta fint så tog jag mig detta. Jo men visst, det blev en dumpartur dom hette duga kan jag lova, hade lika gärna kunnat ta mig en bytta glass. Fick inta soffläge med blöt handduk på huvudet och besöka den vita keramikguden en sväng. Men nu så en timma senare sitter jag upp igen. Har tänt pannan och försöker komma igång i kroppen igen. Man blir fullständigt matt av det här, påsklunchen var inte heller någon hit. Ledsamt trött över mina matproblegm som jag dessvärre får leva med fram tills dess jag dör, gastric bypass ingrepp är inte att leka med kan jag lova er och dessutom har det inte gett mig någon supernedgång i vikten heller. Det är en ständig kamp.

Maken är iväg efter en heldag i skolan för att jobba kväll på Sommarvik, själv åker jag med dit i morgon för att ta in rutinerna samt köket, behöver lite trygghet innan jag slänger mig rakt ut i det okända.
Faktum var ju att jag naivt nog trott att det skulle vara slut på det här slitet nu, men livet ville annat. Kanske ska man ändå söka sig ett kockjobb i Spanien och ge sig av dit, skämt å sido vet jag ju att det är i ett omöjlighetsläge just nu. Man sitter där man sitter. Lyckligt lottad som man är. De gamla behöver en här och nu, och på söndag är det en tur till dem och påskmiddag som gäller, måndag konsert, tisdag pappa till optikern. Det rullar på och lovet är snart borta, helg igen och jobba...

Man ska inte klaga, det är lyckosamt att ha fått ja på jobb och jag kommer göra det bästa av det, hoppas det blir toppen trots allt, men sorgen är stor att det inte händer någonting med böckerna. Stillhet råder och just nu väntar jag bara på att få in annonsen i tidningen Skriva och hoppas att det ger några sålda böcker. Borde faktiskt skriva just nu, men herregud jag är lam i sinnet, som att någon gått med en frätande trasa på kontoret och lyckats radera allt vad inspiration heter. Jag är slut, trött och nere och jag saknar Kimpan. Förbannade unge som gav upp livet och lämnades oss i det här, förtvivlan som tär. Tomheten som inte ger en det man behöver, frid, ro. Svårigheter att sova på nätterna, tankar som mal. Livet som rullar på och jag själv som inte hinner med.

Bok två, väntar på en kille som skall läsa igenom den och sedan ska den sändas till olika bokförlag med en förhoppning att någon vill ta sig an den. Hoppet lever, men det försvagas med tiden. Räcker man till som författare?
Jag vill ju så innerligt räcka till som författare, vill slå. Vill hanka mig fram på de skrivna orden, fattigt är okej bara jag får skriva.
Försökte få ett förhandsbesked på journalistutbildningen i Molkom, men fick ett NEJ på detta så vi får vänta, se vart vi hamnar grejen är bara att maken har möjlighet till fast jobb i Charlottenberg och man vill ju verkligen inte förkasta sådana möjligheter i den tid man lever i nu.
Så mycket oro. Vilja finns, men allt är så otroligt svårt och för oss verkar det alltid vara motigt. Tur är väl att vi har vår kärlek, vår fina och fasta relation att luta oss på. Styrkan som vi får av varandra.

Gud, jag önskar att jag aldrig gjort min operation. Illamåendet som jag lever med varje dag är så jobbigt, fyllt av kval och förtvivlan. Men nu är det gjort och går inte att göra ogjort. Så till alla er där ute som tänker på att göra en sådan operation. -Det finns komplikationer som inte är roliga att leva med...

Av Tove Birkeland Brandt - 16 april 2014 14:28

Linus Svenning, underbara ord och underbar röst, ger mig tankar. Funderingar. Tänk att tiden aldrig kan läka saker, bara svalka dyningarna lite så de inte blir allt för stora. Sorg, tomhet som förföljer och traskar med mig i mina fotspår.

   Faktum är att jag dagligen kämpar för att leva i nuet, leva trots alla motgångar och faktiskt försöka le ibland även om ögonen inte längre vill le. Känslor och saknad, denna förbannade saknad. Älskade barn så saknad i mitt liv.


Med hörlurar på tar jag tillflykt till orden, en vila i mitt inre. Ur mitt inre, känner det jag känner och låter det vara. Så lite vissa förstår...

Ensam hemma, maken först ut på jobb, min älskade Guuuuubbbeee <3 har rest till Sommarvik. Själv har jag tagit mig tid att pyssla lite hemma, eldat i pannan så det finns varmvatten. Tvättat fönstren på utsidan vid altanen, lagt på en bordsduk, fyllt på vedkartongerna och nu blir det snart att sätta mig med lite läxor, kolla över det som skall göras på svenskan, har ju också engelskan och så vill jag skriva lite. Borde koncentrera mig på att skriva på min roman igen eller bok tre eller....

   Får väl även passa på att skriva lite i tidningen för snart är väl det roliga slut för mig där, ja vill säga om jag kommer in på molkom folkhögskola, annars blir jag väl kvar på Ingesund.


Nu måste vi även jaga en bil för att ta oss framåt med. Räcker ju inte med en enda om vi skall ta oss dit vi behöver ta oss, som jobb och att den andra inte skall sitta låst hemma hela tiden eller om vi nu skall jobba på två olika ställen, beror på om älsklingen väljer att säga ja på ställe två. Otroligt nu rycks det och slits från flera håll i honom, förra året då fanns det ingenting, nu fullt....

Var och postade iväg en telefon till min dotter idag så hon kan ha kontakt med omvärlden, sonen lyckades slå ihjäl den andra under gårdagen.

Nåväl jag skall skriva till Molkom och kolla om vi kan få ett förhandsbesked från dem eftersom deras ansökningstid är så sen. Känns så otryggt allting när man inte kan planera framtiden vilket vi verkligen behöver göra.

Av Tove Birkeland Brandt - 13 april 2014 08:59

Precis som det låter blir det till att plugga idag. Har massor av engelska glosor och så skall jag även förbereda mig inför den muntliga bokrecensionen på engelska även den skall framföras på tisdagen.

Igår var det en rundtur med påskpresenter till barn och barnbarn, så härligt att träffa dem och vi hade en riktigt trevlig stund hemma hos Helena i Deje. Hon fick även hjälp med en del räknesätt i företagsekonomin av Ståle, själv är jag ingen större vän av matematik, men ja klara mig ju hyfsat i livet i alla fall. Efter att vi varit där for vi till Grums för att lämna alla grejer där och när vi sent om sider kom oss hem, mådde jag inget vidare. Slarvat med mat och ätit sötsaker så soffläget intogs och jag somnade ifrån maken ska vi säga som vanligt.

Natten har bjudit på dåligt med sömn som vissa nätter gör och därför var jag uppe tidigt i morse för att greja lite. Plockade undan från köksbordet och fixade ett bord att ha sakerna på istället så nu kan man fritt sitta vid köksbordet. Klar med detta så tog jag mig an dagens lunchförberedelse och idag blir det vinägermarinerad morotssallad och köttfärslimpa som nu står på ett vattenbad inne i ugnen och gottar till sig. Hoppas det kommer smaka gottans i alla fall.

Rykande varmt och väldoftande kaffe "löfbergs lila", såklart står nu vid min sida och på bordet har jag tänt ljus så jag sitter nu bara i tystheten och njuter. Skall snart dra mig ned i källaren och fjutta fyr i pannan så jag får mig lite varmvatten.
Hihihi man behöver ju söndagsduschen :)
Skulle väl inte tro det händer så mycket annat här idag än detta, vädret på utsidan bjuder inte in oss till promenader precis, det blåser smådjävlar och senaste tidens väder har varit minst sagt deprimerande, vore skönt om man fick tillbaka sol och värme nu.
Jo, men nu ska jag väl inte sitta och gnälla. Livet är här och nu, så vänner ha en skön söndag!

Av Tove Birkeland Brandt - 9 april 2014 14:55

Det är högtryck på skrivandet, tillvalen har gått av stapeln ännu en tsdag och vi har nu skrivit om alla de olika tillval som Ingesund Folkhögskola haft under vårterminen.

Riktigt roliga inslag alltihop och det går knappt med ord tala om hur imponerande det är att se allt som skapas.

Titta själva på det här:

 

Flinka fingrar och kreativa själar har gjort alla dessa vackra smycken som man lika gärna kunnat köpa i butik.


I övrigt springer tiden det är ständiga måsten med i livets schema. I går var det föräldradag och jag ordnade konto åt dem på internet, bankid och jag har även deklarerat åt min mamma. Mamma var så dålig att hon hängde över diskbaljan och grät så jag fick ta ifrån henne allt och börja diska bort. Jag fasar för hur allt skall bli och ingen bryr sig på riktigt hur de har det mer än vi.

Ha, haha, Jag det fasansfulla och svarta fåret är den som har ett ständigt hjärta.


I morgon skall jag på en arbetsplatsintervju och se om jag kan få mig ett sommarjobb. Makens möte blev avbokat idag så...

Det jag har sökt är en camping med 200 platser och 60 stugor så man kan väl tro det finns en hel del att göra i det köket på sommaren "kockjobb", får se hur det avlöper i morgon em.


Strax skall jag sätta mig och skriva ett fördjupningsarbete, ett extra denna gång om Japan och Kamikazepiloter. Intressant och man måste ju beundra dem för deras lojalitet, men å andra sidan vad hade de någonsin för val?

Rösta på mig!

------------------------------------------------

English Version

There is high pressure on the writing , the elections have been held yet another tsdag and we now have written about all the different options that Ingesund Folkhögskola had during the spring semester.
Really fun elements all together and it is hardly the word to mention how impressive it is to see everything that's created.
Watching themselves on this :
  
Nimble fingers and creative souls have made all these beautiful jewelry that might as well have been able to buy in stores.

Otherwise running time is constant haves in life's schedule. Yesterday was parenthood and I arranged account for them on the internet, Bank ID and I have even declared to my mother. Mom was so bad that she hung over the trough and crying so I had to take from her everything and start washing away. I dread how everything will turn out and no one cares to know how they have it more than us.
Ha, ha ha , I'm the horror and black sheep is the one that has a constant heart.

Tomorrow I am at a work interview and see if I can get me a summer job. Husband meeting was canceled today so ...
What I have tried is a campground with 200 sites and 60 cabins so one can well believe there is a lot to do in the kitchen in the summer " chef jobs " , will see how things run smoothly tomorrow afternoon .

Shortly , I will sit down and write an extended essay , an extra this time about Japan and Kamikaze Pilots . Interesting and one has to admire them for their loyalty, but on the other hand, what had they ever election ?

Av Tove Birkeland Brandt - 6 april 2014 16:41

Blev några loppisfynd idag... Måste erkänna att jag är svag för loppisar och allt de har att erbjuda.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 6 april 2014 10:01

Så fick jag ett meddelande om att passa på att ladda ned de filmer jag gjort med One True Media som Kim letade upp åt mig i Spanien, ett program där vi tillsammans gjorde små filmer. De skall nu lägga ned och jag håller på att tanka ned filmerna till min hårddisk eftersom de efter Aprils utgång inte längre år att gatt komma åt.

   Eviga minnen där jag hade hans minnessida försvann och alla kommentarer med den, hans facebook försvann helt bråkande människor och hållet på grund av och YouTube klippen som funnits på nätet. En bit i taget försvinner allting och faktum är att det gör förbannat ont. I bland skulle man vilja skrika rakt ut när viktiga saker tas ifrån en, det är tungt.


Idag ska maken på arbetsintervju, spännande efersom det är ett fint ställe att jobba på och igår ringde man om personlig assistent till honom så det rör sig på hans front. På min är det tyst. Men jag hoppas så innerligt att jag kan få studera på Molkom Folkhögskola och bli journalist till yrket, det är någonting jag verkligen vill i mitt liv och jag har ju en del yrkesverksamma år kvar innan pensionsåldern.

   Maken tittade storögt på mig härom kvällen då jag stod vid badrumsspegeln och smorde in mig med anti wrinkle creme i ansiktet, vilket jag gjort ett tag nu i hopp om att hålla mig lite fräschare. Åldersnoja, vet inte?


Så himla mycket tankar i huvudet hela tiden och de har en egenhet att stoppa mig från sådant jag borde göra. Försöker stimulera mig med korsord och sudoko varje dag eftersom jag fick problem efter Kims död med mitt minne och min inlärningsförmåga. Men jag kämpar för att hålla igång allting, det värsta är väl att jag inte längre har klisterminne utan snarare så är det numera ett minne av typen suddgummi.

  

Hela tiden ger livet en nya utmaningar.Det är aldrig lugn och ro, aldrig tid nog att göra det man vill men ni är säkert många som känner igen er i denna paniska känsla. En känsla aiden hela tiden av att tiden hela tiden springer ifrån en. Man hinner inte men vill så innerligt gärna och ändå...

Att ständigt föra en strid emot klockan och ekonomin, denna ständiga kompass som styr våra liv. Pengarna som ger oss så mycket smärta eller jag bör väl säga avsaknaden av pengar.


Nu drar maken igång med städ så jag får avrunda och hjälpa till här. Han dammsuger och jag skurar golven så blir det snabbt avklarat och fint igen, bäst att få det gjort för i morgon är det åter en dag på skolan, ännu en dag med kunskap och jag törstar trots min ålder efter mera  av denna vara. I köket har jag nu under morgonen sippat på mitt svarta kaffe och läst ur "Den gudomliga komedin", helvetet av Dante och faktum är att det är gripande, inspirerande och så innerligt skrivet.

För er som inget vet om detta mästerverk vill jag säga: Läs och ta till er.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 5 april 2014 18:32

Det är trögt att komma igång men så är det ju alltid när man fått sig för långa pauser. Idag pressade jag mig dock till att ta en hel timma på crosstrainern och fy fabelen så jobbigt det kändes. Dessutom tog vattnet slut vid 50 minuter så sista tio blev utan påfyllning vilket inte är en hit, men det gick. Utöver att röra på sig har inte mycket hänt här idag, sudoko och korsord har det varit mest hela dagen.


Det vackra vårvädret vi fick ta del av i går, har lyst med sin frånvaro idag och det regnar. Typiskt nog så glömde vi dynorna ute så nu är de sjöblöta dessvärre. Men ja sådana här dagar är det ju skönt att kunna kura inomhus.


Har varit duktig och lagt ut en del nytt på Ingesundsbladet. Behovet av att få in nya alster är ju akut ibland och trist nog måste jag säga att det är förlamande lite folk som är intresserade av att få saker publicerat i webbtidningen. Själv tycker jag det är toppen att komma ut med mina grejer men för läsarna blir det väl enformigt om bara jag lägger ut. Så känn er manade att skicka bidrag  på min mejl

Ingesundsbladet tar emot alla möjliga bidrag, noveller, dikter, krönikor, reportage mm och just nu pågår även en novelltävling med temat: SOMMAR

Passa på, vinsten är en publicering i nättidningen samt 200 presentkort för att köpa böcker.


Nu så nalkas en välbehövlig dusch och sedan skall jag fixa fram lite mat, vi skall äta hemgjord ostkaka med hemkokt sylt. Gott!

Under träningspasset stod jag och tittade på TV4 fakta och idag handlade det om en seriemördare i USA som hade dödat enormt många kvinnor, men till sist lyckades man gripa honom och han dömdes själv till döden i några av fallen.

Tror hans namn var John Robinsson, en gräslig typ och för en av kvnnorna hade han även tagit barnet på 4 månader och sålt det ovetande till sin bror, tjejen var idag 15 år och har valt att stanna kvar i familjen eftersom hon inte vetat om någon annan familj.

Det finns så mycket sjukt över allt, sinnet är en konstig manick.


Seriemord via internet från Dast Magazine där man skrivit om mördaren jag talat om ovan.

Jan 12th, 2008 | By  | Category: 2000-3Notis

Världens första dokumenterade seriemördare på Internet blev 56-årige lantbrukaren John Robinson sedan man hittat fem kvinnokroppar i tunnor nedgrävda på hans gård i Kansas. Han hittade offer när han under signaturen ”Slavemaster” letade kvinnor för sadomachostisk sex, skriver Nils Horner/FLT i Computer Sweden (14/6 2000, Flera försvinnanden i Robinsons omgivning ska nu granskas av polisen. Här öppnas nya perspektiv för deckarförfattare.


Av Tove Birkeland Brandt - 4 april 2014 14:41

Så njuter vi av vårsolens värme på uteplatsen där vi idag har ställt upp utemöblerna och pyntat lite med ljuslyktor och sidenblomster.
Faktum är att solen faktiskt värmer rejält, så det är bara le och njuta.

Morgonen har jag tagit till att göra klart skolarbeten, ett hemprov i naturkunskap och ett fördjupningsarbete i historia under andra världskriget. Jag har valt att fördjupa mig i norska motståndsrörelsen. Nu är det gjort och inskickat så det känns skönt, inget som ligger och drar efter. Skall bara läsa in mig på upplysningstiden, men där gäller mest den tidens litteratur samt författarna till verken.

Gårdagen blev en heldag med föräldrar och Ståle var med pappa till banken och fixade internetbank till deras konto så vi kan hjälpa dem med att betala räkningarna 1 ggr/ månaden. Väl hemma testade vi det nya miraklet och aktiverade pappas, jag fixade mina vårdkontakter, bankid och vi deklarerade till och med så det blev gjort. Mammas får vi ta till veckan då det blir aktiverat eftersom hon inte orkade gå med ut för att signera. Men mamma fick sin hjälp hon med, jag klippte henne med frisyr och faktum var att det genast såg ut som hon hade mera hår än tidigare och sedan passade jag på att klippa zorro lite för hans päls släpade in hela skogen utifrån.
Vi stannade på mat och vi pratade en massa. En bra dag helt enkelt.

Ja och nu sitter jag här i solgasset och njuter, med en urdrucken kopp kaffe och chokladfyllda kakor i maggen. Middagen är sedan länge avklarad och nu är det bara slappa kvar, vilket känns konstigt då man alltid är i farten och härjar.
Alla lyser med sin frånvaro och besök i vårt hem får man se sig i månen efter. Vi är två åldringar i ensamhet :-)

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards