Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 25 maj 2014

EU-val idag och vi flaggar så klart

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2014 16:31

 

EU val och vi flaggar med svensk flagga idag och håller tummarna hårt knutna att vi får våra platser i EU-parlamentet. Demokrati är så otroligt viktigt och i dessa valtider har allt annat än demokratiska vindar farit fram i vårt land.

   Man talar om att greppa svenska flaggor, stjäla och bränna upp dem. Hur tjänar detta Sverige? Man skriker om rasism på gator och torg där de sk. rasisterna SD(Sverigedemokraterna) håller sina möten. lugna och sansade i sinnet möts dessa SD:anhängare av helgalna personer som även attackerar folk för att de inte har samma åsikter som dem själva. Skrämmande är ordet och just därför blir det så mycket viktigare att rösta och rösta rätt. Det är ju det demokratiska rättigheter handlar om.


Dagen till ära har jag och maken inte bara röstat utan vi har även varit kontrollanter på en hel massa vallokaler för att få se att de faktiskt skött sig exemplarsikt, alla hade sina SD röstsedlar väl synliga så de får alla MVG i Arvika med omnejd, skönt.

   Demokratin segrar denna dag!


Jag är skrämd över av att människor inte tolererar oliktänkande, att man går så långt så man trackasserar och förstör för dem som känner och tänker på ett annat sätt. Det påminner om starten till det som kallas inbördeskrig i andra länder, sådant vi varit förskonade i vårt vackra land. Vill vi verkligen möta detta?

   När man talar med människor ute på torg och gator och de står där framför en och samtalar i samma anda som oss själva, tycker lika om saker som de anser är fel i samhället och ändå kommer till slutsatsen att SD: are vill jag inte förknippas med att vara då kan man inte annat än skratta åt allting, så otroligt skrämda de blivit. De säger det jag säger men vägrar inse att vi är lika i grund och botten, lika i vårt tänkande.

   Det är en konstig värld vi lever i och konstigt är allt det som sker i vårt land, som verkar blivit till en oljebubblande hatgryta. Sverige är inte det land jag älskar så mycket i mitt hjärta längre. Faktum är att jag inte alls känner igen mig. -Jag är rädd för framtiden!

   Men ett är säkert, jag är stolt över att vara svensk, stolt över vår vackra flagga och jag värnar om traditioner och om vårt vackra land. Just därför älskar jag blåsipporna mer än rosorna(taget från en annan tjej som sa detta före mig).


Demokrati är viktigt, jag måste poängtera det!

Demokratin har våra förfäder dött för, kom ihåg det nu när ni vill ge upp den.

 

Rätten att rösta är en förutsättning för demokrati. När vi röstar väljer vi vilka partier och personer som vi tycker bäst företräder våra åsikter i riksdag, kommun, landsting och i EU-parlamentet. Olika frågor bestäms på olika nivåer.

 

Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma. Men det finns flera saker som kännetecknar en demokrati.

I Sverige finns rättigheterna angivna i vår grundlag. Där står det att all offentlig makt utgår från folket och att riksdagen är folkets främsta företrädare. Riksdagen är på så sätt en mycket viktig del i den svenska demokratin.

Vart fjärde år är det val till riksdagen och då ska medborgarna utse 349 riksdagsledamöter. De ska representera människorna i Sverige och ledamöterna ska se till att folkets vilja genomsyrar besluten som riksdagen fattar.

Beslut som påverkar alla

Riksdagen fattar beslut som påverkar hela samhället. Samspelet mellan riksdagen och andra offentliga aktörer – regeringen, myndigheter, kommuner, landsting och EU – är stort.

Riksdagens arbete präglas av dess historia. Allmän rösträtt, övergången till ett enkammarsystem och fyraåriga valperioder är exempel på viktiga händelser i riksdagens historia.

Olika maktcentrum

Demokratin brukar i första hand beskrivas ur väljarnas och de folkvaldas perspektiv. Men de demokratiskt valda församlingarna i stat, kommuner och landsting är inte ensamma om att ha makt och inflytande.

Exempel på andra starka maktfaktorer är den så kallade marknaden, massmedierna och domstolarna.

Marknaden påverkar landets ekonomi. Den ekonomiska utvecklingen i näringslivet har stor effekt på sysselsättningen och påverkar därför statens, kommunernas och landstingens skatteinkomster.

Även medierna är med och styr samhällsutvecklingen genom att påverka opinionen, förmedla nyheter och informera.

Den dömande makten utövas av fristående domstolar.


Sista tidens händelser är upprörande på många sätt. Jag vill be er se över varifrån kommunismens rötter kommer lika väl som ni gör det med Sverigedemokraternas rötter eller något annat partis rötter. Alla har varit barn i början och inga speciellt snälla sådana. Men så växer barnen upp, lär sig regler och ramar för att umgås, med vissa undantag(vilket vi kunnat se i dagspress varje dag inför EU-valet). Hatet har flödat mot SD och dess medlemmar, man missriktar och kallar dem rasister utan att granska sitt eget ställningstagande eller det man står bakom.

   Säg mig ett lands befolkning som mått bra av kommunsim? (Själva ideologin som sådan är fin), men har den någonsin fungerat? - Nej tror inte det. Fakta!

   Är det rasistiskt att säga att vi skall hålla samma invandrarantal hit till Sverige som övriga Nordiska länder gör?

   Är det fel att man vill hålla passkontroller för att stoppa kriminalitet? Har ni som tycker det tagit ställning till hur mycket narkotika som flödar genom öppna gränser? Har ni förstått hur lätt det är med trafficing, kidnappning etc? Tiggeri och då menar jag inte människor i behov av kläder och mat utan ett tiggeri där man reser sig upp och knallar vidare mot en väntande BMW efter dagens slut. Ligor som är kriminella och som tvingar männsikor till detta!

   Jag är så ledsen över att kallas rasist, för i mitt vetande finns inte detta. Jag älskar alla människor, möter dem med respekt. Pratar och är gärna en vän. Men mitt i detta ser jag även hur skolorna förfaller och jag är rädd att mina barnbarn snart 8 stycken inte skall få riktig skolgång. Jag vårdar mina föräldrar för att de vill bo kvar hemma och jag sköter mitt jobb. Jag ser hur det blir allt mindre resurser för de gamla för varje dag, de får inte ens bra mat på hemmen. Därför vill jag ha en begränsad invandring. Vi har inte råd att tänka endast med hjärtat, vi har inte ekonomin till detta. 

   Jag vet att jag kommer bli gammal och vad ska jag leva av när pensionspengarna inte finns mera? Just nu arbetar jag och sliter men när jag inte kan det då, vad händer då?

   Kalla mig inte rasist, jag har inget till övers för HITLERANHÄNGARE, min familj var svårt drabbad av hans styggelse, de levde i kriget och dog av krigets förbannelser. Jag är Sverigedemokrat eftersom jag värnar om vårt land, om vår framtid och om min egen existens. De äldres väl och ve och sjukhusens vård till oss alla utan dyra försäkringar och jag är för en hårdare djurskyddslag. Jag ogillar halalslakt baserat på filmer som jag sett, filmer som visar det enorma lidande som djuren tvingas gå igenom innan de dör. Innan blodet runnit ur dem helt och släckt lågan i deras förfärade ögon. Jag har hört deras våldsamma skrik, sett deras ohyggliga kamp. För mig är djuren värda att dö snabbt och så smärtfritt som möjligt och detta gäller inte enbart halalslakten så klart.


Detta var lite från mig till er alla som frågat mig om och om igen hur i helvete jag kan vara så hjärntvättad att jag är SD:are. Jag vill fortsätta leva utan förtryck, jag är dessutom kvinna och mitt i detta värnar jag om att få fortsätta leva som en svensk kvinna i resten av mina dagar och med tanken om att hjälpa alla de kvinnor som inte har den möjligheten idag, men som vill ha den. Jag är för demokratin.


Lite av Toves-Tankar, håll till godo och stora kramar till alla fina vänner där ute i vårt avlånga land. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 10 jan 09:43

Att driva företag är ett företag för sig själv. Man måste tänka på så mycket saker.Ibland kan man faktiskt känna att vänskap och företagande inte går ihop alls, har man vänner är det ofta så att de har svårt att skilja på tjänsterna de köper och beka...

Av Tove Birkeland Brandt - 6 maj 2018 09:08


  Känns i varje fiber av kroppen att våren har kommit. Det gör ont när knoppar brister sägs det och jag håller med. Sjön är öppen och från köksfönstret glittar vattenytan så vacker. Ute på åkern vandrar ett stiligt hägerpar. Lång tid har gåt...

Av Tove Birkeland Brandt - 1 januari 2018 18:34

Tänk imorgon har det gått 7 år sedan du tog ditt liv älskade hjärtat. Åren går och vi sliter hela tiden. Själv jobbar jag med den psykiska biten allt sedan du gav dig av. Sömnen uteblir och tabletter är min enda möjlighet att sova. Ibland känner j...

Av Tove Birkeland Brandt - 3 december 2017 09:34

Sitter och går igenom samtalet med mamma igår. Känner hennes ensamhet, hennes stora sorg och övergivenhet. Att vakna upp till livet och inse att ens människovärde inte finns. Jag har försökt hjälpa henne genom att prata med kyrkan. Bett dem att be...

Av Tove Birkeland Brandt - 3 december 2017 07:44

Kan inte sova. Fylld av tankar och saknad. Tänker på alla er jag har på andra sidan och jag hatar att befinna mig i efterlivet. Sorgen släpper aldrig sina klor om det inte. Känner vanmakt över livet och allt det vi tvingas genomgå. Orken som rinn...

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se