Toves Tankar

Alla inlägg under maj 2014

Av Tove Birkeland Brandt - 1 maj 2014 13:19

Fortsatt feber och yr men skam den som ger sig, laddar nu för små fyrfota vänner som skall komma på besök. Annars är det lugnt och stilla här hemma, telefonerna är tysta och allt annat likaså.

   Vi har ätit världens godaste middag, varmrökt lax med hjortroncreme och kokt potatis. Kändes fruktansvärt lyxigt måste jag säga. En gång i tiden var detta vardagsmat nästan i alla fall och nu ser man det knappast på vykort ens.


Sommarvik har hört av sig med en undran om framtiden efter att ha läst min blogg. Jag måste ha allt klart innan jag kan tala med någon alls om framtiden. Men att erbjudas "fast jobb" i förhållande till sommarjobb är ju ett självklart val i 2014. För mig är det ganska enkelt att utgå i från detta och göra mitt val, men först måste man ju vara säker på att allt går i lås så man inte står med tomma stolar i slutänden. Jag måste i min ålder få känna lite trygghet, det frestar faktiskt på att år efter år jobba och slita utan ledigheten enda sommar, blir ju sjätte året nu utan att haft möjlighet att ha något ledigt under åren som gått, inte ens på vintern har vi haft ekonomisk möjlighet att få ledigt och komma oss bort.

   Men maken får säkert svara upp på sitt jobbpass idag, fast det är ju faktiskt jobbansökningar som gjorts långt innan man kom till dem och sökte plats där så det är inga knivhugg direkt även om jag bygger mitt beslut på att man inte fick möjlighet till betald inlärning.

   Trassligt men ja, man måste utgå ifrån det som ger viss trygghet i vardagen på sikt oavsett om det blir trevliga vågskålar eller ej att tvingas väga upp sin vardag emot och blir någon sur över det ja då får de helt enkelt ta det.

Vissa saker blir helt enkelt inte som man tänkt sig från början och drömmar går i kras ständigt, krasst men så är det.


Städat upp lite i skrivrummet idag och rensat av trappan på framsidan för att kunna plantera lite blommor i blomlådan där ute och ge det lite atmosfär. Kul att ha det lite fint runt sig där man bor, känns upplyftande då det blommar runt en och ger en trivsam miljö.

   Skrivrummet behövde en uppryckning och det har gjorts idag, rensat i papper och plockat i böcker. Samlat ihop de gamla skoltidningarna och skall nu ta med dem till skolan på måndag för att överlämna dem till Hans, känner att man inte har orken riktigt att sitta och skriva av dessa gamla alster just nu, men kanske blir det ett projekt för de som kommer efter oss på tidningen att syssla med. Tidningsåret har varit roligt och givande men börjar nu gå mot sitt slut. Drygt 5 veckor kvar bara sedan är det över, tyvärr måste jag säga för jag kommer sakna det. Får kanske starta en egen webtidning?

   Det fattas inte skrivprojekt direkt, huvudet är fullbelamrat av saker som vill ut men tiden är desto knaprare så därför vilar det mesta just i detta NU.

   Henric har talat på att bli klar med min bok (krim 2) och sin korr av den samme under veckans utgång och jag vätar spänt på att höra hans bedömning och få en recension av den. Jag ser även fram emot redigeringen som kommer ta vid när jag får den tillbaka. Ett tillfälle att äntligen få lära sig en massa nyttigt som man bör veta och tänka på. Är så glad att han tagit sig tiden att hjälpa mig med boken eftersom föregående bok hade en del fel trots att jag användt mig av en dyr lektör för att jobba på den. Historien i kommande bok är kontroversiell, samhällskristisk och jag hoppas man kommer att se den för vad den är, en fiktiv berättelse och inte på något sätt sådant som skall förknippas med mina egna åsikter. Men säkert kommer den väcka debatt och jag hoppas att något förlag kommer ta sig an den även om den just nu kan vara en hetpotatis.


ANNONS

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se