Toves Tankar

Alla inlägg under juni 2014

Av Tove Birkeland Brandt - 5 juni 2014 14:50

 

Sjungom studentens lyckliga dag,

låtom oss fröjdas i ungdomens vår!

Än klappar hjärtat med friska slag,

och den ljusnande framtid är vår.

Inga stormar än

i våra sinnen bo,

hoppet är vår vän,

och vi dess löften tro,

när vi knyta förbund i den lund,

där de härliga lagrarna gro!

där de härliga lagrarna gro!

Hurra!

 

 

 

Svea vår moder hugstor och skön,

manar till bragd som i fornstora da'r,

vinkar med segerns och ärans lön,

med den skörd utan strid man ej tar.

Aldrig slockne då

känslans rena brand,

aldrig brista må

vår trohets helga band,

så i gyllene frid som i strid.

Liv och blod för vårt fädernesland!

Liv och blod för vårt fädernesland!

Hurra!

Av Tove Birkeland Brandt - 5 juni 2014 14:10

  Idag tar jag faktiskt studenten, vilket känns stort i mitt 50-åriga liv. Glad upprymd och även fylld av vemod denna dag. Sitter med ett av de bästa intygen i mitt liv och tittar stolt ned på detta, läser raderna som skrivits och känner att jag åstadkommit någonting stort det här året som passerat mitt liv.

   Tragiskt då man kommit upp i åldern är att tiden springer och man inser med en bitter förfäran att man inte kommer hinna med det man drömmer om att utföra och uppleva i sitt liv.  

   Men man får väl vara tacksam för det man faktiskt hinner uppleva/hinner göra i sin framtid. Nya insikter, nya vägar, nya böcker och noveller skall väl skrivas och sommaren kommer även bjuda oss på en välbehövligt distanskurs i skrivandets konst, denna gång dialogskrivandet på djupare nivå.


Utöver detta så har vi vård av de gamla.Svärfar ligger på sjukhuset och han är svag, svårt att hämta sig då man är såpass gammal och råkar så illa ut som Aage gjort. Hoppas han klarar att repa sig igen, blir ett nytt besök till honom i morgon, städa ur kylskåp, hämta papper/räkningar och en hel massa annat innan vi far in till sjukhuset. Blir att leta efter en ny avdelning igen då man flyttat honom från hjärtakuten nu. Inte utan att man känner sig stressad och utan tid för en själv.


Min mor och far Grattade oss igår, så rara båda två. God middag, ballonger och risade altaner och en sjuhelsikes bukett med blommor samt en jättetrevlig present. De är riktiga raringar och jag kommer alltid bära minnet av den dagen i mitt innersta. Glad också att de fick se mig göra detta till sist.

De är stolta över det vi presterar både jag och maken och det känns verkligen bra. Kul att man kan göra någonting rätt i sitt liv och glädja någon utöver sig själv.

   Faktum är att jag är ganska stolt över mig själv just idag och ledsen på samma gång eftersom jag önskar att det kunde fortsätta förevigt.





Av Tove Birkeland Brandt - 1 juni 2014 09:11

Idag händer det massor för oss, vi skall träffa de andra medlemmarna i det Värmländska Författarsällskapet. Läsa lite ur egna texter och prata litteratur. Härligt.

   Själv har jag fått en novell "Fångad av lust - Vildmarksflickorna", utgiven som e-bok av Melkers Förlag i förrgår så jag känner mig euforisk över detta. Så underbart att se det man själv gjort ute på försäljning hos nätbokhandlarna. Underbart!


Svärfar har det tufft just nu ligger inlagd på sjukhuset efter ett fall i hemmet, uttorkning efter att ha legat fem dagar på golvet. Ingen mat, inget vatten och inga mediciner. Man trodde han skulle gå bort häromdagen så vi kallades in till lasarettet men turligt nog kämpade kroppen på och vände scenariot så nu tror vi han är på bättringsvägen. Vi hoppar inte över ån ännu, men vi ler åt framstegen. Så vi har haft en del att ta tag i just nu och oron ligger ju på lur hela tiden och skaver.

   Sedan så har vi också mina föräldrar där det är fullt upp, klippa gräset, handla, städa, hämta mediciner och se till att de har det bra. Mitt i allt detta så känner vi själva att vi har ingen tid för oss och vi är slitna, men gör väl ändå bäst i att inte klaga då detta kan missförstås.


Idag får vi ett mycket angenämnt besök, makens kusin Anne kommer till oss för att träffa svärfar och för att umgås lite med oss. Det var så många år sedan vi senast träffades så vi ser fram emot detta, verkligen ser fram emot detta. Hämtar henne på tågstationen i Arvika vid 19:00 idag. Hon skulle bli här med oss fram till tisdagen och sedan på Onsdag så har vi vår student om vi kan säga så, men jag känner det så eftersom jag aldrig fått någon rktig studentexamen i mitt liv. I alla fall vi avslutar studierna på Ingesund Folkhögskola och får våra ömdömen.

Tisdagen skulle vi till Skutboudden men kanske tar vi helt sonika med oss Anne dit och roar oss kungligt med brödbaket, vi får se.

Måndag på kvällen är det möte för partistyrelsen igen, vårt sista innan sommarens uppehåll men vi får se om vi hinner dit, svärfarsbesök och då beror det på hur han mår. Allt får gå ut ifrån det till att börja med. Vi avvaktar helt sonika!


Trots allt, vi har ju fått sommar så jag vill passa på att önska er alla en riktigt härlig sommardag. Njut av solskenet och ta vara på livets alla innehåll som om det vore det dyrbaraste som finns. JO en sak till, sommar betyder läsning så hoppa nu ut och köp våra böcker Röd Vinterängel och Ankharen och så finns ju min nya novell som e-bok, missa inte den.


 

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skapa flashcards