Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 18 juli 2014

En ny dag har grytt

Av Tove Birkeland Brandt - 18 juli 2014 07:56

Molnen ligger tunga trycker ned mitt landskap på något vis, kväver men hettan är borta. Nåja, den kommer lagom till jag skall jobba igen, en 7 dagars period a 12 timmar stycket med början i morgon.

   Gårdagen bjöd på hallon och ändå mera hallon, plockade ca 8 liter och kokte sylt på 6 liter(3kg), så nu har jag flera burkar och vi kan reda oss i vinter. Så skönt, men ännu finns det faktiskt hur mycket hallon som helst att plocka på buskarna. Vilken skörd det blir i år och ändå har jag låtit min arbetskompis och hennes väninna plockat.

   Min dotter har bett mig att plocka lite hallonblad som hon vill ha till hallonte, får försöka fixa detta och ge henne. Det är synd de inte är här och plockar massa hallon till barnen och sig själva bara  när det finns i överflöd.


Den här dagen bjuder mor i huset på ett städ i hemmet och mera hallonplockande har jag tänkt mig, skall också koka lite potatis och fixa till en fräsch potatissallad tills ikväll när Thore och Marie kommer. Vi har sagt vi ska grilla när Ståle kommer hem från jobbet. Behöver nog eldas en del i pannan också för att duscha och fixa vatten till våra gäster så de kan duscha innan de ger sig av i morgon bitti, själva sticker vi på jobbet 07.15 uppgång 06:15, vilket jag inte alls klarade av idag. Somnade om och när jag vaknade hade maken redan rest iväg. Får väl skylla på den dåliga nattsömnen och illamåendet som kommit och gått i ett dygns tid. Nåja hoppas det försvinner tills imorgon då jag startar upp på jobbet.


Annars i mitt liv, stress. Vi sliter verkligen!

   Först är det jobbet där försvinner allt annat i en veckas tid på grund av de långa arbetstiderna och sedan när man är ledig igen, flacka till Karlstad ta sig an svärfar, räkningar och vara social, dag två av ledighet (hämta mediciner, städa ev klippa gräs mm) hos mamma och pappa. Dag tre hälsa på barn och barnbarn, dag 4 försöka varva ned, klippa gräset hemmavid, plocka bär mm, dag 5, vara hemma, städa huset, dag 6 pusta lite och känna ångesten för att allting börjar om(ett ekorrhjul som snurrar i en jävla hastighet).

   Så ser faktiskt våra liv ut just nu och det är inte speciellt roligt. Vi hinner dessutom inte skriva på våra böcker, inte jag i alla fall. Finner liksom inte orden mitt i hela den här baletten, behöver tid att vara, tid för mig själv, tid att slippa alla måsten och framför allt tid att ta bort den ångest och skuldkänsla som infinner sig om jag tänker på mig själv istället för andra.


Inte alls så stark som man ger sken av att vara. Många sviter ligger kvar sedan depressionen och den lurar ständigt runt hörnet. Det är precis som att om man gläntat på den dörren så kommer den alltid att stå på glänt, man klarar inte av att stänga den helt igen.

   Veckan som gick hade jag märkligt ont i bröstet, men det försvann efter ett tag och jag förmodar att det inte var någonting speciellt. Fruktansvärt trött och sliten hela tiden och kroppen känns som en uttjänt skurtrasa, men jag fortsätter ånga på. Vet ni varför?

- Vi måste, vi behöver pengarna. Behöver rätta upp livet, komma ikapp. Har legat och krälat i skiten allt för länge nu. Önskar så att vi kunde vinna pengar och få ordning på skulderna, sanera och börja om utan att känna den här pressen som alltid finns här. Och kunna vara politiskt aktiv på riktigt vilket vi inte fick möjlighet att vara nu på grund av våra skulder.

   Men man sitter ju i styrelsen så man får väl vara glad för det man kan göra där.


Nu finaste läsare av Toves-Tankar, mina tankar önskar jag er en riktigt fin dag.


Rösta på mig!

 
ANNONS
 
Ingen bild

M

20 juli 2014 18:55

Hej!

Går det att skriva till dig på mail? Har läst om dig och din son tidigare och hamnade här igen nu efter många års kämpande.

Många kramar till dig!

Tove Birkeland Brandt

27 juli 2014 12:22

Det går bra att skriva till mig på min mail.
tove-brandt@hotmail.com

Kram Tove

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 10 jan 09:43

Att driva företag är ett företag för sig själv. Man måste tänka på så mycket saker.Ibland kan man faktiskt känna att vänskap och företagande inte går ihop alls, har man vänner är det ofta så att de har svårt att skilja på tjänsterna de köper och beka...

Av Tove Birkeland Brandt - 6 maj 2018 09:08


  Känns i varje fiber av kroppen att våren har kommit. Det gör ont när knoppar brister sägs det och jag håller med. Sjön är öppen och från köksfönstret glittar vattenytan så vacker. Ute på åkern vandrar ett stiligt hägerpar. Lång tid har gåt...

Av Tove Birkeland Brandt - 1 januari 2018 18:34

Tänk imorgon har det gått 7 år sedan du tog ditt liv älskade hjärtat. Åren går och vi sliter hela tiden. Själv jobbar jag med den psykiska biten allt sedan du gav dig av. Sömnen uteblir och tabletter är min enda möjlighet att sova. Ibland känner j...

Av Tove Birkeland Brandt - 3 december 2017 09:34

Sitter och går igenom samtalet med mamma igår. Känner hennes ensamhet, hennes stora sorg och övergivenhet. Att vakna upp till livet och inse att ens människovärde inte finns. Jag har försökt hjälpa henne genom att prata med kyrkan. Bett dem att be...

Av Tove Birkeland Brandt - 3 december 2017 07:44

Kan inte sova. Fylld av tankar och saknad. Tänker på alla er jag har på andra sidan och jag hatar att befinna mig i efterlivet. Sorgen släpper aldrig sina klor om det inte. Känner vanmakt över livet och allt det vi tvingas genomgå. Orken som rinn...

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se