Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 15 september 2014

En punkt där det inte går mera

Av Tove Birkeland Brandt - 15 september 2014 10:08

Konstigt men, nu säger det STOPP. Jag är så nere, trött, sliten men klarar inte sova, tankarna snurrar och egentligen klarar de inte ens av att fokusera sig vid någonting specifikt. Jag kan läsa en bok på kvällen, två till tre sidor och om någon skulle fråga vad jag läst, ja då har jag ingen aning längre. Lika fort som orden går in förvinner dess budskap. Hysteriskt för en som mig författare. 

Klarar inte koncentrera mig, situatoner känns oövervinnerliga och jag mår ständigt illa, dumpar, har hjärtklappning, får sockerfall(darrar och blir matt), min arm värker det i som tandvärk/gnager. Behöver bromsa men det går inte, livets måsten har tagit över helt.

Den vaksamma ilskan bubblar åter inombords och jag känner mig överkänslig då folk pratar högt, blir irriterad fattar inte vad de säger, tappar bort det helt hör bara volymen och känner mig arg och förtvivlad.

Klarar inte av stress längre, blir det stressigt tappar jag allting, blir förlamad i det inre, temporärt bortkopplad i huvudet.


Blir så fruktansvärt lätt sjuk och har dagligen denna förbannade huvudvärk som sliter på mig och en mage som bara krånglar, vill, vill inte om jag kan uttrycka mig så och om den vill ska det ske på stört.

Sorgen och saknaden efter dem jag älskar och mister är enorm och mitt i allt detta är det jobbet som nu haft sönder mig helt. Ett jobb jag gladde mig åt, men så blev svärfar liggande på ett golv, blev sjuk och sjukare. Döden började kalla och vi lämnade jobbet för att vara nära den sista stunden i livet. Nära den vi älskar, tyvärr började man på jobbet att prata om mig, att jag inte hade rätt att vara borta det var ju bara min svärfar. Tre dagar senare är vi tillbaka, planerar alla andra saker, begravning och alla möten på tider som inte ska störa jobbet. Men skadan är skedd, vi är pestsmittade eller behandlas därefter. Man talar inte med oss, tittar bara, det går en månad och jag mår mycket dåligt. Man talar om att dela isär oss så att när jag jobbar ska maken vara ledig och vice versa. Straff för att vi hade mage att sitta vid en dödsbädd. 

Vi talar, tror att det är grönt, jobbar och sliter på våra 12 timmarspass - 6 dagar på raken, men så vid det senaste passet kom kallduschen, vi ska inte få jobba samma tider mera och jag klarar inte jobba där mera utan makens stöd på grund av den psykiska påfrestning och alla elakheter jag utsatts för på arbetsplatsen och de vägrar sparka någon av oss, vi har ju inte gjort något dåligt jobb snarast så att vi är ena jävlar på att utföra våra jobbb, dock är vi för dominanta och detta skrämmer vissa i en högre position, tyvärr.

Jag vågar kanske säga att här tog min livslust och mina krafter slut, jag är bara trött, vill ingenting mera. Man straffas oavsett om man gör någonting bra och ställer upp.

Jag är så känslolabil, känner tårarna tränga upp i tid och otid, kväver för ingen ska se min förbannade svaghet, måste vara stark. 


Som om inte det räckte har jag ansvar för min mamma och pappa och min pappa drabbades av akut demens, blev sjuk och fick dödsångest. Från ena dagen till den andra var det ett helt annat liv, jag är dotter men också vårdare och ansvarig för att allt går bra med dem, jag handlar, städar,hämtar mediciner, tvätttar och tittar till dem, ringer dagligen. Jag fixade så de fick en vårdplanering och nu sitter jag här med dagliga bekymrade samtal från min mamma om hemtjäntpersonal och attityder, deras olater. Jag har fått ta reda på bajsblöjor efter min pappa och nedblötta kläder/sängkläder, kan fortsätta beskriva i en hel evighet.

-Jag är så trött, men om inte jag gör detta vem skall då ta på sig att göra det? Vem?


Men nu har jag nått en punkt där det inte går mera, klarar inte av mig själv ens, värk, illamående, huvudvärk, ilska och tårar, minnestapp och hela tiden är det ändringar som gör mig förvirrad. Förstår hur Kim måste känt det då man ändrade saker, hur förvirrat allt blir när man inte kan ta in det.

Saknar, planerar, tänker och rör till det i hjärnan, det snurrar runt som i en väldig tromb utan att jag kan greppa saker längre. 

Orkar inte jobba, orkar fan inte ta rätt på det som behöver göras, vet knappast vad som behöver göras och värst är att ingenting känns roligt längre. De man älskar dör ifrån en, de som förstår och älskar blir borta. Varför måste livet ta slut?

Mitt liv är fullt av begravningar, fyllt med saknad av olika slag och mitt i allt detta är det då jobbet, där man varit plikttrogen, förutom då döden kom på besök och därför har man nu genomgått årets maktdemonstartion på bekostnad av hälsan. Känner mig trampad på, värdelös och så felaktigt behandlad att det är ruskigt.

 
ANNONS
 
Maria

Maria

16 september 2014 23:50

Hej.
Jag är ledsen över att så många människor blir trampade på i alla möjliga o omöjliga situationer.
Det är inte värdigt att göra så eller att känna sig oduglig o ledsen.
Jag önskar att du får tillbaka hälsan och att du får hjälp i vardagen o att allt vänder.
Jag var en gång mycket ledsen för olika saker och hade det inte bra- men min Jesus kom in i mitt liv och saker och ting ordnade så småningom upp sig. Jag kunde börja leva igen. Sök honom och få ordning på allt- Han hjälper genom allt. Se min sida.
Hälsn Maria

http://gospel.jesuslever.eu/for-upptagen-for-att-s

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 1 juli 18:32


Det är ett himla jagande för att finna ett jobb. Man tittar på lediga vakanser och idag har jag sökt sex olika arbeten. En del skulle passa bättre än andra, men det är dessa som skulle fungera i mitt liv. Många annonser skrämmer mig. "Du ska vara h...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 28 juni 08:13

Så mycket har hänt i mitt liv sedan jag skrev någonting härute på min kära blogg och trogne följeslagare. Det är som att tiden flyr sin väg och man hinner inte reflektera över saker längre. Depressioner byter av varandra. Chocklägen!   Vadå tän...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 10 jan 09:43

Att driva företag är ett företag för sig själv. Man måste tänka på så mycket saker.Ibland kan man faktiskt känna att vänskap och företagande inte går ihop alls, har man vänner är det ofta så att de har svårt att skilja på tjänsterna de köper och beka...

Av Tove Birkeland Brandt - 6 maj 2018 09:08


  Känns i varje fiber av kroppen att våren har kommit. Det gör ont när knoppar brister sägs det och jag håller med. Sjön är öppen och från köksfönstret glittar vattenytan så vacker. Ute på åkern vandrar ett stiligt hägerpar. Lång tid har gåt...

Av Tove Birkeland Brandt - 1 januari 2018 18:34

Tänk imorgon har det gått 7 år sedan du tog ditt liv älskade hjärtat. Åren går och vi sliter hela tiden. Själv jobbar jag med den psykiska biten allt sedan du gav dig av. Sömnen uteblir och tabletter är min enda möjlighet att sova. Ibland känner j...

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se