Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 12 december 2014

Idag scannat massor av papper

Av Tove Birkeland Brandt - 12 december 2014 13:42

I bokens värld gäller det att vara ingående i sin reserch och idag har jag suttit och scannat in massor av material som jag skall ha som bakgrundsinformation till en kommande bok. En bok som just nu endast finns i ett planeringsstadium men som jag lovar är en helt annan genre än de kriminalromaner jag skriver på just nu. Den kommer att skrivas och eftersom den har historiska inslag så är det extra viktigt att inte rusa fram.

   Berättare är i mångt och mycket min mamma Britta Birkeland som idag är 80 år gammal, hon sammanställer små minnen/fragment från sin barndom och uppväxt som vi sedan kommer att använda i vårt gemensamma bokprojekt(vill säga jag och min make), där mat och bak också har en visuell del av handlingen. Spännande, eller hur ...


På tal om mat, så är dagens middagsprojekt i sitt planeringsstadium och det blir dagen till ära hemgjorda hamburgare kanske med en liten rökig ton, med Tsatsiki som dressing, sallad och hamburgerbröd.


Väntar på morgondagen

 

Då kommer min dotter på besök med de små barnbarnen, ska bli så skönt saknar dem alltid även om vi mest talar på telefonen näst intill varje dag.

  Min andra dotter skall vi gästa med mat under morgondagen då vi planerar att ha en liten minijul med dem. Jansson så klart och köttbullar ska det bli. Synd att gamla tider har försvunnit, saknar den tid då vi alla samlades och hade söndagsmiddagar, när Kim fanns med och Nicklas och Christian. Jag minns tider långt tillbaka då bordet dignade av mat och skratten klingade över våra huvuden. Varm var gemenskapen. 

   Vart tog den tiden vägen?

   Nu är det splittring i familjen, stora delar har avsagt sig sina band, det är förmörkat av hat, misstro och groll. Dunkla är sinnena och fulla av avsky. Skador så stora att man aldrig kan läka dem.

   Tänker så ofta på hur trasig en familj kan bli, hur snett man kan hamna. Att trots drömmen om kärnfamiljen en gång endast möttes av förruttnelse och kaos, missledd i hjärnas virrvarr.

   Nåväl, man tar desto bättre vara på de som finns idag, så fullt av kärlek i hjärtat. Man bär omsorg och rädsla, en rädsla att missta. Man skrattar fast inte på samma lätta sätt.

   Ändå, vad är livet utan barnen,  och utan de man kan benämna som sin familj - tänk att det är inte alltid är  blodesbanden som gör en familj. Inte  mitt liv i alla fall.

Rösta på mig!


 

English Version


Today scanned lots of paper
Comment by Tove Birkeland Brandt - Friday, December 12 13:42
In the book's world it is important to be thorough in their reserch and today I sat andscanned tons of material that I shall have as background information for an upcoming book. A book that is currently only available in a planning stage but I promise is acompletely different genre than the crime novels I write on right now. It will be writtenand as it has historic features so it is especially important not to rush forward.
    The narrator is very much my mom Britta Birkeland which is now 80 years old, shecompiles small memories / fragments from his childhood and adolescence which wewill use in our joint book project, where food and rear also has a visual part of the action . Exciting, is not it ...

Speaking of food, so today's dinner projects in its planning stage and there will be a day to honor homemade burgers maybe with a little smoky tone, with tzatziki as dressing, lettuce and hamburger buns.

Waiting for tomorrow
 
Then my daughter to visit with the little kids, going to be so nice miss them forever even though we mostly talk on the phone almost every day.
   My other daughter, we banquet with food tomorrow when we plan to have a smallminijul with them. Jansson so clear and meatballs should it be. Too bad old days are gone, lack the time when we all got together and had Sunday dinners, when Kim was featured and Nicklas and Christian. I remember the times far back as the table was chafing of food and laughter subsided over our heads. Warm the Community.
    Where did the time go?
    Now is the fragmentation of the family, has largely renounced his ties, it is darkenedby hatred, distrust and resentment. Obscure the senses and full of disgust. Damage solarge that you can never heal them.
    Think so often of how broken a family can be, how wrong you could end. That despite the dream of the nuclear family once only met by decay and chaos, misguidedin brain jumble.
    Well, you take better advantage of the available today, so full of love in the heart.Man wearing care and fear, a fear that mistake. One laughs though not in the samelight manner.
    Yet, what is life without kids, but one can term as family - think it's not alwaysbldesbanden that makes a family. Not my life anyway.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards