Toves Tankar

Alla inlägg under december 2014

Av Tove Birkeland Brandt - 7 december 2014 12:10

Så har man varit med om att ens kort har kapats. Spärrat kortet, gjort polisanmälan och reklamerat dragningarna på banksidan ändå får man snällt sitta och se när pengar försvinner. Just nu är det 13077,89 som saknas på kontot. Trevlig jul på er också era snyltande tjuvpack.

Känner mig så oerhört frustrerad och ja, vi som haft det så,  förjävligt ekonomiskt under evigheter så får man vara med om att bli bestulen på det lilla man har. ARG är bara förnamnet ...


 


Yes nu skall hjärnan få klarna upp radikalt och skrivartider ta över i mitt liv. Blir vatten på kvällarna och tankeverksamhet till max, läsa igenom det man skrivit och finna tillbaka till orden och strukturen igen.

   Väntar på att höra ifrån medieföretaget som skall arbeta på mitt bokomslag och min inlaga, hoppas det rör på sig snart, för jag är så spänd på att se ett resultat av de framsidebilder jag valt till boken. Tror alldeles bestämt att de kan locka till sig läsare när de blir klara. Det är en tuff historia som kan ge både avsky och nagelbitartid så jag har stora förhoppningar på min bok som jag hoppas kunna köra en realease på i Februari månad 2015.


Kommer också försöka sitta och utforma resterande delar av kursmaterialet till skrivarkursen.

   Har några delar kvar att arbeta med för att få till våra nätträffar så det är väl prio ett just nu för att föra allting framåt. Skönt när man vet att det är genomarbetat och klart för start.


Mår inget vidare just nu livet känns nedåt och jag svallar mellan olika gråtmilda stunder. Ett evigt jobb att hålla emot tårarna som vill rinna till i tid och otid, men man får kämpa. I bröstet sitter en klump av ångest och trycker, liksom ger sig den på att jävlas med mig.

   Önskar så att tider gick att dras tillbaka, göras om, göras bra. Saknar Kim så jag går sönder och nu närmar sig ännu en högtid utan hans skratt och glittrande ögon och hans otroligt varma kramar. I bland vill jag bara skrika rakt ut: Fy faan för livet och allt däri som hör till.

   Istället försöker jag stoppa känsloruset, går sakta bort mot fotografiet av min älskade ängel och tänder hans ljus, hoppas känna hans närhet. Önskar så att förmedla min kärlek över till andra sidan där han numera finns.

ÄLSKAD; SAKNAD OCH ALDRIG; ALDRIG NÅGONSIN GLÖMD.

 

Rösta på mig!

 

English Version

So it has been agreed that even brief has been hijacked. Blocked card, made to the police and complained draws on the banking side still get nice to sit and watch the money disappears. Right now it 13077.89 missing in the account. Nice Christmas to you too your parasitic thief pack.
So feel extremely frustrated and yes, we had it so, hopeless economically forever so you have to be with that be robbed of what little they have. ANGRY is just the beginning ...

  

Yes now, the brain get cleared up dramatically and writingtime take over my life. Will be water in the evenings and mental activity to the max, read what I have written earlier and finding back to the words and structure again.
    Waiting to hear from the media company to work on my next book cover and my pleading, hope it moves quickly, because I am so excited to see the result of the front side images I have chosen to book. Think very definitely that they can attract readers when they are ready. It's a tough story that can provide both disgust and nagelbitartid so I have high hopes for my book which I hope to run a realease on in the month of February 2015th

Will also try to sit and design the remaining parts of the course material to skrivarkursen.
    Have any parts left to work with to get to our nätträffar so it's well number one priority right now to bring everything forward. Nice when you know it's worked out and ready to start.

Feeling no further right now life feels down and I run high between maudlin moments. An eternal job to hold back the tears would flow to the season and out, but you may struggle. In the chest there is a lump of anxiety and press, as well as providing bent on messing with me.
    So wish that times could be withdrawn, redone, made good. Lacks Kim so I go down and now approaching yet another feast without his laugh and sparkling eyes and his incredible warm hugs. Sometimes I just want to scream bluntly: Fy FAAN for life and everything therein which belongs to.
    Instead, I try to stop emotional intoxication, moving slowly away towards the photograph of my beloved angel and lights his candle, hoping to feel His presence. Wish to convey my love to the other side where he now is.
INAMORATO; MISSING AND NEVER; NEVER EVER FORGOTTEN.

 

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 4 december 2014 09:20

Tänkte ta tillfället i akt och berätta lite om det vi- jag och maken håller på med just nu.

Vi skapar nämligen en skrivarkurs på distans.


SKRIVARKURS PÅ DISTANS MED UNIKA ”LIVE-KLASSRUM”.

ÖPPNA UPP FÖR DITT SKRIVANDE – Drivs i samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan samt författarna Tove Birkeland Brandt och Ståle Brandt.


Kursen som kommer gå av stapeln i februari 2015, har nu under en månads tid provkörts och utvärderats via pilotelever och programmet Teamwiever samt Itslearning plattformen som SV tillhandahåller för sina upplägg.

Öppna upp för ditt skrivande, vänder sig till nybörjare och den som kommit en bit på väg i sitt skrivande. I kursen tar vi upp allt man behöver veta för att starta upp sitt skrivarprojekt och som en extra bonus visar vi även på hur man kan använda sig av skrivandet i ett terapeutiskt syfte.

Ett sätt att skriva för att använda orden i Friskvårdssyfte, där man kan återblicka och se sig själv, samt beskåda sina inre tankar för att lyfta upp dem till ytan. Man kan se den här formen av skrivande som en spegel till det inre och smärtsamma för att möjliggöra att man kan skåda sig själv och därigenom lära sig att älska och akta sin egen person.

Skrivandet är ett eget språk, med bilder och fantasier, något som man kan använda sig av i alla livets olika situationer och detta visar vi i kursen Öppna upp för ditt skrivande.

För den som vill lära sig grunderna i det mera ordinära skrivandet, ges tips på olika tekniker och upplägg för kursen är enligt piloteleverna en guldgruva, då den ger den skrivande individen ett stöd och en daglig skrivarrutin genom sin tidspräglade ram. Vi kan kalla det för att vi kör en intensivkurs i skrivandeprocess, detta för att främja för eleven att verkligen få in rutiner för sitt eget skrivande. Att avsätta tid för sitt skrivande är viktigt även om man inte lyckas att få ned ett enda ord på papperet, så har man ändå prioriterat skrivandet.


Vad handlar då kursen egentligen om?

* Att komma igång och skriva

* Att avsätta tiden

* Skrivandeprocessen

* Skrividé

* Övningar och inlämningsuppgifter

* Synopsis

* Prolog

* Dialog, monolog och inre monolog

* Karaktärsschema

* Miljöbeskrivningar

* Transportsträckor, dramatisering, vardagsrealism och intriger samt cliffhangers

* Novellskrivande

* Bloggar och dikter

* Forum att skriva på för att därigenom kunna visa sina texter för varandra och få varandras åsikter, eller för att hålla kontakt och hjälpa varandra mm.

* Avslutning och utvärdering


I alla dessa olika delar har vi såväl kursbrev med övningar och inlämningsuppgifter samt en nätträff i veckan på ca en timma i ett ”live-klassrum”, där eleverna kan fråga om saker som de inte uppfattat eller tycker är svårt. Vi ger också en muntlig utbildning som inte ligger i kursbreven genom de veckovisa nätträffarna. Eleven tar då del av en Powerpoint presentation samt andra viktiga saker då vi som lärare delar vår skärm med alla deltagare.

Det är ett nytt och spännande sätt att tänka gällande folkbildningens framtid och vi är mycket stolta att få vara en del i denna framtid.


Priset är endast 2100 kr/deltagare.


Är du intresserad av att gå vår kurs? Kontakta: tove-brandt@hotmail.com

Vi ger gärna mer info om kursen på distans och om du vill anlita oss för en helgkurs i det verkliga livet för att komma igång med ditt skrivande så går även detta att ordna.


©Tove Birkeland Brandt & Ståle Brandt


Vill även påpeka att jag inte har någon psykologutbildning eller annan terapeutisk utbildning, även om jag läst psykologi på gymnasienivå i två år, det terapeutiska skrivandet bygger jag helt på egna erfarenheter. Utifrån hur ord och texter hjälpt mig i dagliga livet, sedan min son Kim Lindqvist tog sitt liv 2011. Det känns hedrande att kunna ge denna självhjälp, vidare till andra som befinner sig i en bubbla av behov att skriva ur sig sin smärta.

Jag hoppas att vi kommer locka er att hoppa på denna kurs som är enligt testeleverna utsago över deras förväntan och där man ansett att vi som lärare gett mer än vi behövt.

Gissa om vi känner oss stolta!

http://svdistans.se/ANNONS

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se