Toves Tankar

Alla inlägg under januari 2015

Av Tove Birkeland Brandt - 18 januari 2015 11:23

 

Ni kan köpa den via länken högst upp till vänster på min blogg eller så går det bra att köpa den via Bokus, Adlibris etc.

   Boken finns som pappersbok samt även som e-bok och nu i februari kommer det en fristående fortsättning. Samma mediala Mimmi och samma poliser som spinner vidare för att ta boven. Missa inte att läsa mina böcker som är fyllda av spänning, sammhällskritik och mord. Det är Värmländska deckare i tiden.

Av Tove Birkeland Brandt - 18 januari 2015 10:33

Så är det faktiskt jag vill så otroligt mycket men ändå stoppas det av mitt inre. Av rädslor, okända skuggor som drar förbi i mitt sinne. En liten djävul som sitter på min axel och vakar så att livet inte går lätt.

   Har många gånger drömt om att tatuera in denna djävul på min ena axel och en ängel på den andra, så att de båda kan mäta sig med varandra. Kanske blir det så en dag, kanske,  innan mitt skinn är för gammalt för nålens färgade stick. Vi får se, det är ännu gratis att drömma.


Ska koncentrera mig, för att skriva lite eller för att komma in i min handling igen. Det har inte varit något jag lyckats med de senaste dagarna. Det tycks som mina axlar skall bära andras bördor och då drunknar jag själv där i mitten. Tänk er denna bild:

   Jag ligger i djupt vatten, trampar frenetiskt för att hålla mig uppe och på vardera axel har någon ställt sig för att slippa drunkna, de använder mig som sin livboj och jag försöker allt jag orkar att hålla oss alla uppe. Rädda oss alla.

Precis så känns mitt liv och jag kan inte finna inspiration eller för den delen koncentration att göra någonting i mitt eget liv.

   Zombie - levande död, så är det verkligen i mitt liv, för om jag försöker med att leva så kommer det så mycket krav så jag genast slutar andas. Jag får andas den luft som andra redan använt och den är full av gifter, räcker inte till för att förse mig med nog mycket syre. Så här står jag vimmelkantig, ofokuserad med ingen vilja alls. Jag är trött och orkeslös.

   Men nog av klagan, det finns för mycket av den varan i världen.


I morgon skall jag till tandhygenisten. Mäta fickor och ta bort tandsten långt ned mot tandrötterna. Tandläkaren sa att detta kanske kan rädda mina tänder från att lossna även om de är ruckbara idag. Själv vet inte, har hört så många olika versioner angående min tandlossning att jag nog gett upp hoppet till sist, det är löst över allt där inne i munhålan.

   Är det inte märkligt att munhålan är undantagen kroppen då det gäller vård? Här ska man betala ihjäl sig när man borde suventionera i bott på detta för att få ett folk med bra tänder. Ekonomin styr ju, även om välbetalda politiker inte fattar detta. Men så är det väl när man inte lever på samma villkor som de flesta av folket lever med. Tyvärr är vi inte alla uppe i toppskiktet med fallskärmar och dåraktigt höga avgångsvederlag. Vissa av oss lever i fattigsverige, så är det...

  OBS! Denna bild visar ine mina tänder även om de är i ett liknande tillstånd.

   

Rösta på mig!

English Version

So it's actually i want so much but still stopped it inside of me. Of fears, unknown shadows, passing through my mind. A little devil sitting on my shoulder and watch so that life is not easy to do.
    Have often dreamed of tattooed this devil on my one shoulder and an angel on the other, so that the two can compete with each other. Maybe it will be so one day, maybe, before my skin is too old for colored knitting needle. We'll see, it is still free to dream.

Should concentrate, to write a little or to enter into my act again. It was not something I succeeded in the past few days. It seems that my shoulders to bear the burdens of others and then drown myself in the midst thereof. Imagine this picture:
    I lie in deep water, treading fenetiskt to keep me going and on each axis has no set themselves to avoid drowning, they use me as his lifebelt and I try everything I can to keep us all up. Save us all.
Just so feels my life and I can not find inspiration or for that matter concentration to do something in my own life.
    Zombie - living dead, so is it really in my life, because if I try to live as it demands so much so I immediately stop breathing. I get to breathe the air that others have already used and it is full of toxins, is not enough to provide me with enough oxygen. So here I am dazed, unfocused with no will at all. I'm tired and fatigued.
    But enough of lamentation, there is too much of that in the world.

Tomorrow I to tandhygenisten. Measuring pockets and remove tartar far down the tooth roots. The dentist said that maybe this could save my teeth to fall off even if they are ruckbara today. Self do not know, have heard so many different versions regarding my tooth loss that I probably given up hope finally, it is solved anywhere inside the oral cavity.
    Is not it strange that the oral cavity is exempt body when it comes to health care? Here you should pay himself to death when it should be suventionera the bottom of this to get a people with good teeth. Control the economy, even if well-paid politicians do not take this. But it is well when you do not live under the same conditions as most of the people living with. Unfortunately, we do not all reside in the top layer with parachutes and foolishly high severance payments. Some of us live in poor Sweden, so it is ...
   NOTE! This picture shows ine my teeth even if they are in a similar state.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 17 januari 2015 13:04

Idag håller jag på att laga till en stor gryta med grönsakssoppa, som skall bli vårkvällsmat. Massor av grönsaker i den, så det blir gott med en mjuk ostmacka till och utan dåligt samvete kan man inta denna soppa också då den är kalorisnål.

   Under gårdagen hade vi goda vänner på middag "Valköttsgryta" min farmors recept från Lofoten och det var en riktig toppendag. Jättetrevligt och man levde upp rejält en stund. Härligt.


Morgonen så har jag skrivit ut ett styrelseprotokoll. Annars så blir det att sätta sig och läsa in sig på bok tre, maken sitter och skriver på sin bok redan, men själv har jag inte fått tummen ur. Väntar spänt på att höra om inlagan på bok två från Whipmedia som grejar den. Hoppas dock att jag inte ställde till allt för mycket arbete med mina ändringar så här i slutskedet. Men ja, bättre sent än aldrig.

   I februari skall jag i alla fall ha release på nya boken är det tänkt och det känns väldigt spännande. Just nu känner jag mig väldigt kluven för jag vill skriva på flera saker samtidigt, men vet med mig att jag bör koncentrera mig på en sak i taget.

   Livet spretar och så gör även mitt inre. Kanske ingenting konstigt med det, men jag står väl egentligen för allt vad en vädur står för. Kastar mig gärna rakt ut, eller har gjort och nu har jag helt plötsligt dragit i nödbromsen för att stabilisera mig själv.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 16 januari 2015 09:46

Vi har nu besökt alla bibliotek i Värmland för att visa att vi finns. Att få dem att ta in våra böcker på biblioteken så att man kan låna dem. Det har varit roligt men tufft och vissa ställen är väldigt motsträviga och har gett ett blankt NEJ.

De ställen min bok inte finns på i dagsläget är Karlstad stadsbibliotek, Våra böcker finns inte heller på biblioteken i  Forshaga, Deje, Grums samt Sunne och inte heller på Universitetssbiblioteket i Karlstad eller sjukhusbiblioteket Karlstad. 

  I övrigt har man varit vänliga, trevliga och öppna nog att ta in våra böcker för att låntagarna skall få möjlighet att läsa oss. Tyckt att det är kul med våra Värmlandsanknytningar. I Deje tex, var man så motsträviga så att trots att min kommande bok handlar en hel del om Deje då en av bokens huvudkaraktärer väljer att bosätta sig på orten, så är man ändå inte intresserade nog att ta in böckerna, synd för läsarna kanske har intresset.  


Till alla dessa öppna och underbara Värmlänningar som vågat tänka på låntagarna säger jag "Stort TACK".



Rösta på mig!

Av Tove Birkeland Brandt - 14 januari 2015 17:17

Jag känner guppen och vissa dagar är de fler än andra dagar och ibland är de svåra att ta sig över. Dagen som går mot kväll så  har jag suttit och pratat om mina inre känslor, min position i livet just nu. Det är alltid lika svårt att tala om sig själv med myndigheter, men ibland är det ett måste att möta upp dem.

   Jag känner alltid en sådan otrolig oro inför allting och varje dag finns det ett hopp om att möta en bättre dag. Att dagligen ta sig upp ur dessa gupp som kantar livets väg är en fight, som vissa dagar kan kännas som en krock, en smäll för att inte säga explosion,  där det är svårt att överleva. Där andra måste vara som akuta sjukvårdare, för att stödja mig. Det är lite av att leva ett liv i depression, att tvingas förlita sig på andra.

 

Efter mötet for vi vidare till mamma och pappa. Jag satte upp gardinerna jag sytt åt mamma och hon blev nöjd och glad. Själv kände jag mig också nöjd.

   En bra känsla att se en gammal individ få en sådan lyckoglans i ögonen, som mor fick denna dag, det var lyckat.

   Så idag kände jag mig faktiskt som en bra dotter.

   Vi köpte med oss en varsin semla från torget och fikade med dem innan vi åter for hem till lugnet. Väl hemma var det dags för lunch och vi åt apelsinpannkakor med fläsk, gott kan jag lova.

   Efter matintaget så passade jag på att bada min lilla Toby, välbehövligt och nu ligger han och vilar sig efter att ha blivit torkad med hårblåsen. Kan lova att det är något han verkligen inte gillar, men jag tror det är mest ljudet som stör honom.


Nu sitter vi här och lyssnar på partiledardebatten som pågått idag. Mattias Karlsson talar bra och det är intressant att höra vad som sägs. Önskar att man kunde se till att få en ändring i det svenska sinnet. Önskar att man kunde inse vilka kostnader det finns för vårt lands drift. Vi är ett sympatiskt folk, men vi borde inte vara så dumma som vi är, eller egentligen så handlar det om att vi är totalt naiva med den pågående kaotiska invandringspolitik våra styrande politiker håller på med.

   Hoppas man vaknar innan vårt land går över styr ...


Rösta på mig!

Av Tove Birkeland Brandt - 10 januari 2015 08:18

Ingenstans kan man komma undan kritiker, men vart tar det positiva vägen. Har ni som alltid vet allting, någonsin tänkt till på hur det känns för en person att alltid mötas av negativitet?

   Nej, jag tror inte att ni ens funderat över varför ni ger negativ kritik och gör detta jämnt och ständigt. Omedvetenhet är en synd, så snälla vakna. Om man skall anmärka på andra, hur de skriver, hur de lever, hur de ser ut, vem de umgås med etc. se då till att borsta av er egen trappa innan. Tänk efter lite!

   Man kan ge kritik på ett positivt sätt istället för att klanka ned på en person. Ge dennne kraft att fortsätta livet genom att visa ödmjukhet.


Att kapa bort visa ord ur sitt skrivspråk, ämnar ge flyt i texten. Onödiga ord kan man helt enkelt ta bort då dessa uppfattas av läsaren i alla fall. Är det inte så?

   Vill man vara lärare får man axla rollen på heltid, innan man slänger på sig en svängkappa för att verka duktig inför någon annan individ. Att vara lärare handlar om att agera med ett stort hjärta i kroppen. Inneha ett engagemang och att vara positiv och leda i rätt riktning. Man leder ingen framåt genom att visa negativitet och att vara allt annat än positiv i sin attityd.

   Och då jag har sagt detta skall jag återgå till andra saker i min blogg.


Gårdagen var härlig, jag och maken satt barnvakt till barnbarnen i Deje. Lilla Livia är rakt igenom en solstråle, Theo är inne i en märklig period, trotsig och faktiskt både högt och lågt med en inre uppgift att förstöra för syskonen, Alexander hjälpsam och gudomlig, William så full av kärlek att han nästan kan spricka, så omtänksam och Kevin en aning butter och klagande. Det vill säga att vi hade en toppendag med våra barnbarn.

   Hann även att redigera en bit på min kommande bok så det känns bra, men klart det är en helsikes massa kvar och jag ämnar fortsätta med detta idag.


Även ett måste vilar på mina axlar. Mamma  har skickat med mig en duk som hon vill att jag delar mitt itu och syr gardiner av åt henne till köket. Visst, inga problem men det tar tid från annat jag MÅSTE göra och jag känner mig stressad. Vill ju vara den snälla dottern men kan inte låta bli att känna irritation.

   Har det fortsatt svårt med sömnen, känns tungt att vakna varenda natt. Inga drömmar på evigheter heller, ingenting roligt som lyfter upp min vardag. Jag brukade älska att drömma och sedan komma ihåg dem på morgonen. Nu uteblir de helt sedan Kim dog. Konstigt att även en sådan sak kan förändras. Men det har det gjort.

   De få gånger jag lyckas sova en hel natt, då gör jag det på grund av utmattning. Men det får gå i alla fall, vad kan jag göra. Omgivningen är inte sådan att den har förståelse för min sjukdom, det rullar på med måsten även om jag inte orkar. Inte orkar med dem som ställer krav och inte ens mig själv i vissa lägen.

   Det mina vänner är depression i ett nötskal. Fyra år har jag gått och mått dåligt nu, utan att kunna fungera som jag ska i mitt inre. Det har blivit min vardag, ett liv utan att le. Ett liv med saknad och tomhet, ett liv där måsten nästan får mig att tippa över kanten hela tiden. Men det är ett liv. Ett liv i efterlivet.

Rösta på mig!

Av Tove Birkeland Brandt - 8 januari 2015 09:42

Det gungar i Sverige numera, överallt är det hat och påhopp. Ingenstans finns det en fristad, ett lugn att tillgå. Vi är alla individer med behov, men vissa människors behov går ut på att skada andra, det sägs att dessa individer är politiskt korrekta.

   Vad är politiskt korrekt?

Kollade Wikipedia och fann detta.

Politisk korrekthet

 
 

Politisk korrekthet, alternativt PK, betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att minska negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av könetnicitetkultursexuell läggning,religiös troideologisk uppfattning, funktionsnedsättningålder, med mera.[1][2] Som pejorativ term används politisk korrekthet för beskrivning eller som värdeomdöme i syfte att "fördöma och förlöjliga /.../ i första hand idéer och åtgärder som syftar till att motverka etnisk, könsmässig och sexuell diskriminering, men också andra åtgärder som för miljöns, jämlikhetens och rättvisans skull önskar förändra majoritetssamhällets normer och institutioner."

 Begreppet politiskt korrekt används idag framför allt som ett pejorativ i syftet att beskriva en inställning där man är "överdrivet noggrann med att följa rådande politiska värderingar".[I Sverige används begreppet enligt Nationalencyklopedin främst av debattörer som nedsättande beteckning för "gängse vänster- och feministiska åsikter".

Att påföra en annan person begreppet politisk korrekthet, att kalla en åsikt PK, har som övergripande funktion att framställa sina "egna idéer som ovedersägliga och rådande maktförhållanden som naturliga; detta uppnås genom att meningsmotståndaren inte bemöts med argument utan endast avfärdas som 'politiskt korrekt', dvs. som falsk, dogmatisk, överdrivet nitisk och ideologistyrd."


När vi nu tagit in denna information och tittat på den lite extra måste jag fråga om deras diskriminering av sådär 800.000 individer i Sverige - Vi kallas SD:are, rasister, nazister, fascister mm mm

Vad är det som gör att man kan gå till personangrepp, ge sig på och peka ut enskilda individer och då även människor som inte ens är högt uppsatta politiker, anse sig ha rätt att göra det mot personer som aldrig uttalat något hotfullt mot enskilda individer utan varit fasta i ståndpunkten att våra styrande politiker gör stora fel mot folket, de bär skulden för att SD behövs. De är roten till det onda.

   Man står för ett partis ideologi, men att göra någon illa; aldrig det finns inte i min värld,  så varför berättigar det dem som är PK att få göra detta. Vad är det som är politiskt korrekt med att skada andra genom ren och skär vilja?

I vissa lägen förstår jag inte den politiska atmosfären, men jag minns bakåt i mitt liv. Känslan av att vara trygg i mitt land, nu är jag inte det längre. Nu använder man nätet dagligen för att hänga människor och ta deras liv ifrån dem, utan att först ha gett dem en rättegång, är det PK?


Jag är rädd för att vakna upp en morgon till det som just hände i Frankrike. Jag förstår inte att man inte ser faran i allt det som sker runt oss, det bubblar i alla länder i vår närhet(terrorismen sprider sig), och säger man att det var bättre förr, ja då stoppar folk det i halsen på en illa kvickt. Vad fan var bättre förr frågar man?

   Men jag är kristen, jag vill leva som en kristen inte bli jagad för att jag är det, jag vill lämnas ifred med mina känslor, leva mitt liv utan att bli förföljd.

   Säg inte att muslimer som står upp för Islam är snälla och benådande då det gäller kristna (de orena), det påvisar dagliga filmer där just denna grupp av människor faktiskt dagligen skär halsen av folk på grund av deras tro. Jag är för yttrandefrihet, jag är för kvinnornas rättigheter, men jag är inte FI, för jag anser att män har sin betydelse och kvinnan sin. Gammaldags, ja kanske men det är traditioner som styr i mitt liv.

   Traditioner som man spottar åt i Sverige idag, något man inte anser att vi har i grunden av oss själva, inskränkningar sker överallt och man gapar rasism så fort någon bär på en svensk flagga. Jag är så trött, skulle vilja slippa allting och mitt i detta centrum av hat så känner jag att jag måste stå upp för min tro, jag måste visa mitt missnöje. Skrika högt; låt mig få vara en stolt svensk medborgare. Låt mig bevara mina traditioner. Jag talar ju aldrig om för någon hur de skall leva sina liv så varför ska jag tillåta andra att göra det med mig. Varför?


Inlägget blir långt, men det är viktigt att få det sagt. Under gårdagen satt jag och såg på en YouTube film om en Judisk kille som hade sina rötter i Tyskland. Han berättade om den fara han ansåg är på väg att ske i alla Europeiska länder just nu, genom att muslimerna tar över. De ändrar en lag här och en lag där och vips så ja har de tagit inte bara lillfingern utan hela handen, de styr vad som är rätt och fel. De talar om att vi inte har rätt att vara oss längre. 

Det är inte rasism att se faran i saker, men innan många kommer så långt att de vaknar upp så kanske det är ett faktum, att allt är försent.


Jag vill hjälpa människor i behov, men jag vill hjälpa dem som behöver det inte de som kommer hit, de har haft pengar nog att resa hela vägen hit och jag frukar att många av dem har ett bakomliggande syfte att resa till ett land med kristna värderingar istället för att land med liknande kultur.

   De utsatta, verkligt utsatta blir kvar i krigets fasor. De verkligt utsatta har inte mat för dagen, kläder eller tak över huvudet. Jag vill hjälpa på plats inte genom att rasera Sverige så det aldrig mera kommer att existera. Jag vill hjälpa våra gamla, samhällets utsatta kvinnor, jag kämpar för kvinnor i förtryck, utsatta barn. För djurens rättigheter och ändå det enda man hör är. DU ÄR RASIST!


Rösta på mig!

Av Tove Birkeland Brandt - 7 januari 2015 18:41

Jepp en krånglande dator fick mig till att ta tag i sakerna. Den rensades och jag kapade den, fabriksinställning och ominstallationer har varit min dag, men jag är nöjd för nu rullar den igen.

Visst är det saker som saknas på den nu men i det stora hela, ja så funkar det. Och tack och lov för Google, som underlättar livet så mycket genom att ha uppgifterna kvar.


Kvällen får bjuda på teve nu för jag orkar inte skriva efter detta. Känns tufft att en hel dag gick på maskinen men jag behöver ju ha en fungerande dator när jag författar så valet var enkelt.

   Bok tre är på G, skall läsa vidare och se om jag skall ändra några ordval med mera från sådant jag skrivit tidigare, det är troligt då jag känner att jag vuxit i mitt skrivande. Längtar efter releasen på min nya deckare  Svart Triad och på att få se Joanna Björkqvist bok i tryck - Våra älskade orkade inte leva.


Tiden rusar liksom på, jag känner att jag inte riktigt hänger med. Idag har det varit galet på den politiska fronten. Någon hade plockat ut bitar ur ett av mina blogginlägg, pekat på att de var rasistiska och slagit upp detta stort ihop med ett inlägg på Sverigedemokraterna Forshaga på Facebook. Ja jisses en del kan verkligen leva apa med andras liv. Orätt, men jag har inte orken att processa, dock vet jag att man gjort sig skyldig till olagligheter då man la dit min header och skrev om mig som en rasist. Man visade min dode sons ansikte ihop med sitt uttalande och kom väl på att detta var olagligt efter ett tag då man raderade bort ansiktet. En del männsikor tror sig vara förmer än andra, tror att de är gudar eller vad?

   Jag vet inte, men jag vet i alla fall att man inte får vara svensk längre, det är fult och rasistiskt. Man får inte känna rädsla över vad som sker runt oss alla, man ska göra som andra, blunda tills döden slår oss i ansiktet.

   Tyvärr jag kan inte det, allt jag kan det gör jag. Kämpar för Sveriges framtid, för min framtid, barnbarnens, barnens, vännernas och de gamlas. Är det att vara rasistisk?

Är någon intresserad av att jämföra mitt inlägg med det som publicerades under morgonen så kan ni kika här och på facebookgruppen "Inte rasist, men"

 

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards