Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 21 mars 2015

Solen tittar fram och bjuder till egeninsikt

Av Tove Birkeland Brandt - 21 mars 2015 10:44

Rösta på mig!


Har ni någonsin stannat upp och tänkt på om ni känner er själva?

   Är det inte så att man kan vara med sig själv 7/24 och ändå inte ha vetskapen om sig själv? Man vet så lite om sig själv. Man förfäras över att höra sin egen röst, tycker den känns konstig. Man förvånas över att männsikor runt omkring uppfattar en  på ett helt annat sätt än man själv gör. De har ju faktiskt sett hela dig, även din bakdel som du dessvärre själv aldrig har tillfälle att skåda.


Ibland känns det fruktansvärt svårt att förstå sig på sig själv som människa sin egen individ mitt i det stora. Man rusar på i sin vardag, krockar med andra på sin väg. I mötena kanske man inser att ens helgongloria faktiskt trillat lite på snedden och ibland försöker man rätta till den lite.

   Att man faktiskt sitter i sin ensamhet och suckar tungt, tänker på vem man egentligen är och vad man velat vara. Känner du igen dig?

   Reflekterar lite över om man är en troende eller inte, begrundar livet. Tänker på vad som format en sjäv, vilken ugn man bakats i. Varför är jag som jag är ?


Spegelbilden som möter mig i spegeln ger dig en annan bild av dig själv, pupillen tillåter dig skåda en annan sida av dig själv där du ensam står i ett fokus. Där du är jordens mitt i detta liv, just NU.

   När du står där och tittar så kan du kanske nå in till djupet av dig själv. Bejaka det egna jaget för en liten stund.

   Du försöker kanske begripa dig på dig själv? Varför du gör saker som du gör? Varför du inte gör det du vill?

   Du kanske känner dig som en främling i den stora världen och söker ett mål i livet. Så är det i alla fall för mig. Jag vill finna en mening. Det går inte att förneka det jag känner, det enda jag önskar är att jag skall finna mig själv.


Vad är det som gör dig så unik, har du frågat dig detta? Vad är det som särpräglar dig ifrån de andra i samhället, varifrån kommer det orginella och färgstarka som du faktiskt tycks ha utan din egen vetskap?

   Kanske handlar det inte om att vi skall anpassa oss efter världen,  utan istället skapa vår egen sfär att växa i. Inte vara som alla andra utan försöka vara oss själva.

   Vi är lite som de vackra färgsprakande fjärilarna om sommaren, vi får vår färg inifrån om vi tillåter oss att krypa ut ur den trygga puppan som vi omger oss av.


Nu när vårsolen börjar lysa lockar det oss att känna glädje, finna kraft att utforska. Så varför inte utforska vår egen individ?

   Bejaka oss själva i ett nytt perspektiv och skapa oss en egen värld att existera i utan att vi behöver ta hänsyn till andras ramar och illvilligt uppsatta regler som hämmar oss från att må bra och växa i oss själva. Vi kanske kan våga vara annorlunda, för vi är ju alla faktiskt annorlunda. Ingen är skapad i samma form som den andra och våra tankar skiljer sig alltid åt även om det knappt är märkbart i vissa fall.

   Vi måste bekänna färg inför oss själva för att läka och må bra. Våga stå för det vi tycker och inte styras av andras viljor, eller hur?



Ni vet väl att det endast är döda fiskar som följer strömmen, att saker inte alltid är vad de verkar vara.

   Det är bara levande fiskar som simmar uppströms, kämpar vidare och det är väl så vi alla vill se oss själva?

   Vi - kämpar på gott och ont.

   Som stora frodiga laxar kämpar vi mot strömmen, leker och försöker må bra i själen. Vi bär förhoppningsvis med oss en stor glimt i ögat trots svåra tider. Vi måste bejaka oss själva och finna hem, hitta någonting nytt inom oss själva, något spännande och sedan ro vår egen båt tvärs emot vad alla andra gör, bara för att vi kan göra det.


Nu mina fina läsare och vänner vill jag önska er en underbar dag och ge er nu i kast med att lära känna er själva på riktigt.

   För mig är detta en ständig kamp, men en kamp som är värd allting. Livet är en gåva att ta vara på och jag är betydelsefull, DU är betydelsefull. Glöm aldrig det!

   Vi går mot strömmen för då vet vi att vi kommer att ledas fram till källan till sist.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skapa flashcards