Toves Tankar

Alla inlägg under mars 2015

Av Tove Birkeland Brandt - 24 mars 2015 10:38

Rösta på mig!

Såg ett riktigt intressant inlägg som jag gäran delar med mig av:

http://t-norum.bloggplatsen.se/2010/04/01/11051378-arvika-forr-kvarteret-verkstaden-nu-och-fram-till-1960/

Staden jag valt att bosätta mig i eller kommunen är fantastiskt vacker om man tar en promenad och skådar den. Vackra byggnader, fullt av historia. Glafsfjorden och den vackra hamnen ramar in skönheten. Torget, gatorna och människorna, det är så härligt.


Men så finns det negativa saker i vårt samhälle också, som att det bedrivs en arbetsförmedling där man inte kan få någon som helst hjälp och där inga undantag kan göras. Man skyller helt enkelt på att det är regeringsbeslut att man inte kan få utbilda sig om man inte gått arbetslös i 14 månader.

   Maken har i dagsläget gått arbetslös i ca 6 månader utan en enda krona i inkomst, han fick inte stämpla och på AF vägrar man att hjälpa till överhuvudtaget. Kan nog inte hjälpa att det känns märkligt att en männsika som jobbat och gjort rätt för sig i hela sitt liv inte kan få någonting alls utan tvingas stå utanför systemet helt medan man kan komma utifrån och få hjälp direkt.


Jag är inte rasist men systemet felar här och nu är det verkligen hög tid för politikerna att prioritera den svenska befolkningen också.  Så här får det inte gå till.

   Personalen på arbetsförmedlingen hånlog och sa att han borde gå till det sociala och tigga pengar, jag svarade upp med att vi vill tjäna vårt uppehälle inte snylta och då bara glodde de och hånlog ändå mera.
 Jaja, kalla mig gammalmodig men jag är uppfostrad med att man skall göra något för sitt uppehälle och att jobba är svaret eller utbilda sig, det vore ju toppen om man åtminstonde kunde få utbilda sig eller hur, jag menar för att nå en självförsörjning.


Ja nu står det inte still för maken så han startar upp ett RUT-företag för att vi skall klara livhanken och det startas med två tomma händer då min sjuklön inte räcker till mer än  hyra etc. Törst väl även påstå att min situation och sjukdomsbild blir allt värre av det här, att behöva gå och oroa sig över ekonomin också när man redan är deprimerad är inte det allra bästa kan jag tillstå. I alla fall så handlade besöket på AF under gårdagen om att få till en kurs för att få olika intyg samt kunskap inom hemservice inom det kommande företagets ramar och svaret: Köp dig en kurs om det behövs.

   Hur skulle det gå till? För vilka pengar kan man köpa en kurs? Min man är inte "Pojken med guldbyxorna", och vi har skulder så lån är uteslutet i vår vardag.

   Jag ger en stor tumme ned för Arbetsförmedlingen och dess okänslighet, så är det att ha Arvika i sitt blickfång. Positivt och negativt i en salig mix.


Dags att påverka på riksdagsnivå, man måste börja hjälpa sitt eget folk i Sverige inte bara de som kommer utifrån för att bosätta sig här och nej JAG ÄR INTE RASIST.


Så här ser det ut för att få vara med i Jobbgaranti på AF och för alla andra är det kalla handen. Betyder kalla handen för de som redan är så utsatta att de till sist kanske till och med ger upp sina liv för att det är så nattsvart.

Kan jag vara med i jobb- och utvecklingsgarantin?
Du kan vara med i jobb- och utvecklingsgarantin om du är utan arbete och har skrivit in dig på Arbetsförmedlingen. Du måste även uppfylla något av följande:

Du får ersättning från a-kassan och har förbrukat 300 ersättningsdagar i en ersättningsperiod.

Du är förälder till barn under 18 år. Då kan du välja att delta i jobb- och utvecklingsgarantin eller fortsätta att söka arbete med a-kassa under förlängningsperiodens 150 dagar.

Du har förbrukat 75 ersättningsdagar under de veckor du arbetat deltid, är ensamstående och har egna barn under 18 år som bor helt eller delvis hos dig på grund av vårdnad eller umgänge.

Du har varit anmäld på Arbetsförmedlingen som arbetssökande eller deltagit i ett arbetsmarknadspolitiskt program minst 14 månader i följd, men inte fått ersättning från a-kassan.

Du har deltagit i jobbgarantin för ungdomar i 15 månader.

Du har varit dömd till fängelse
(endast i vissa fall).

Du har deltagit i programmet arbetslivsintroduktion och fyllt 25 år.

Du har deltagit i etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och etableringsplanen har upphört och löpt ut.


Ja och efter detta inlägg så vill jag trots allt önska er fina läsare och vänner en rktigt God Vårdag.


ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 23 mars 2015 13:59

Jimmie Åkesson är tillbaka som partiledare för Sverigedemokraterna efter mer än fem månaders sjukskrivning.

Han medverkar på fredag i SVT:s Skavlan och håller därefter en presskonferens, uppger flera källor för Expressen.

Den 29 augusti i år håller Jimmie Åkesson sitt traditionsenliga sommartal i hemkommunen Sölvesborg.

 

Ja man kan verkligen känna glädje idag då man enligt expressen säger att vår karismatiske och underbara ledare kommer tillbaka igen från sin sjukskrivning. Han gör så gott för partiet och dess framsteg, bjuder så mycket på sig själv i alla lägen och svarar på alla frågor som man kan tänkas ha hos media.

Det är en stor seger för Sverigedemokraterna och Sveriges framtid att idag få ta del av detta besked och för mig personligen känns det helt enorm glädjande.

 

HEJA JIMMY du behövs!

 

I övrigt denna dag så har jag och maken varit ute och gjort de inköp vi tog på oss att göra för SD Västra Värmland, ett tapetseringsbord samt förbrukningsartiklar för kaffe etc till våra torgmöten.

Känns skönt att ha fullgjort sin del och veta att det finns på plats tills vi drar igång.


Bokfyndade också en hel del idag då jag besökte Dollarstore i Charlottenberg. Köpte 20 stycken pocketböcker för 200 kronor, ett redigt klipp för oss som älskar att läsa böcker.

   För min del går det inte så fort att läsa längre då jag tappar koncentrationen på texten efter några sidor men det är ändå skönt med det man klarar av. Det ger ju en helt annan värld att besöka ibland och det känns befriande för stunden.

   Just nu läser jag Skuggorna och den är riktigt bra, skriven av Katarina Wennstam, så jag rekommenderar er att läsa den om ni inte redan gjort det och så glömmer ni inte bort att köpa mina kriminalromaner "Röd Vinterängel och Svart Triad", rafflande Värmlandskrim.


   

Rösta på mig!

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 22 mars 2015 09:45

Rösta på mig!

Känner en tillfredställelse över att faktiskt kunna sitta inne i värmen, med en kopp kaffe denna morgon. Det viner ända in från de kraftiga vindarna som sliter i husknuten. Våren känns faktiskt ganska långt borta igen men ändå finns vetskapen där om att den snart bankar ordentligt på dörren. Vintern måste ge vika, sådan är naturens lag. Och vad kan man annat än att säga; skönt. En längtan efter det ljusa har tagit form i min själ.


Morgontimmarna har jag suttit med uppdateringar av Sverigedemokraterna Arvika kommunföreningens facebooksida. Har hämtat en del information från moderpartiets hemsida och delat så man lättare kan läsa lite om de ståndpunkter som råder inom partiet gällande landsortspolitik och djurskydd. Känns som att om man portionerar ut saker så tar man lättare till sig informationen och kan jämföra den med andra partiers i lugn och ro..

   Ogillar verkligen att man skriker rasister istället för att se vad det handlar om, ta del och se om ni håller med och är det helt emot er egen åsikt så låt det stanna där. Detta kallas demokrati - fri åsikt.


Den blåsiga dagen i all ära då, vad sker denna dag då?

   Tänkte läsa lite och skriva, fortsätta på min bok och jag har dragit ut en hel del text från en av mina bloggar för att ha som stöd i mitt arbete, svårt att minnas saker. Mitt inre har stängt av sig efter Kims död och därför är det skönt att kunna gå tillbaka och se tillbaka på mina känslor, bearbeta saker på nytt och hämta saker jag känner är bra från den tyngsta sorgeperioden.

   Skrev till psykologen som jag köar hos Erica Strucel och bad henne kolla min remiss, så nu väntar jag svar från henne under morgondagen. Hon trodde säkert att jag låg kvar någonstans i högen. Ni ser man ligger i en hög ...

Nåväl jag får ha tålamodet att vänta på hjälpen och under tiden får sinnet guppa upp och ned. Försöker som sagt ta en dag i taget, det är bäst så.


Slutar dagens inlägg med några visa ord.


 

Av Tove Birkeland Brandt - 21 mars 2015 10:44

Rösta på mig!


Har ni någonsin stannat upp och tänkt på om ni känner er själva?

   Är det inte så att man kan vara med sig själv 7/24 och ändå inte ha vetskapen om sig själv? Man vet så lite om sig själv. Man förfäras över att höra sin egen röst, tycker den känns konstig. Man förvånas över att männsikor runt omkring uppfattar en  på ett helt annat sätt än man själv gör. De har ju faktiskt sett hela dig, även din bakdel som du dessvärre själv aldrig har tillfälle att skåda.


Ibland känns det fruktansvärt svårt att förstå sig på sig själv som människa sin egen individ mitt i det stora. Man rusar på i sin vardag, krockar med andra på sin väg. I mötena kanske man inser att ens helgongloria faktiskt trillat lite på snedden och ibland försöker man rätta till den lite.

   Att man faktiskt sitter i sin ensamhet och suckar tungt, tänker på vem man egentligen är och vad man velat vara. Känner du igen dig?

   Reflekterar lite över om man är en troende eller inte, begrundar livet. Tänker på vad som format en sjäv, vilken ugn man bakats i. Varför är jag som jag är ?


Spegelbilden som möter mig i spegeln ger dig en annan bild av dig själv, pupillen tillåter dig skåda en annan sida av dig själv där du ensam står i ett fokus. Där du är jordens mitt i detta liv, just NU.

   När du står där och tittar så kan du kanske nå in till djupet av dig själv. Bejaka det egna jaget för en liten stund.

   Du försöker kanske begripa dig på dig själv? Varför du gör saker som du gör? Varför du inte gör det du vill?

   Du kanske känner dig som en främling i den stora världen och söker ett mål i livet. Så är det i alla fall för mig. Jag vill finna en mening. Det går inte att förneka det jag känner, det enda jag önskar är att jag skall finna mig själv.


Vad är det som gör dig så unik, har du frågat dig detta? Vad är det som särpräglar dig ifrån de andra i samhället, varifrån kommer det orginella och färgstarka som du faktiskt tycks ha utan din egen vetskap?

   Kanske handlar det inte om att vi skall anpassa oss efter världen,  utan istället skapa vår egen sfär att växa i. Inte vara som alla andra utan försöka vara oss själva.

   Vi är lite som de vackra färgsprakande fjärilarna om sommaren, vi får vår färg inifrån om vi tillåter oss att krypa ut ur den trygga puppan som vi omger oss av.


Nu när vårsolen börjar lysa lockar det oss att känna glädje, finna kraft att utforska. Så varför inte utforska vår egen individ?

   Bejaka oss själva i ett nytt perspektiv och skapa oss en egen värld att existera i utan att vi behöver ta hänsyn till andras ramar och illvilligt uppsatta regler som hämmar oss från att må bra och växa i oss själva. Vi kanske kan våga vara annorlunda, för vi är ju alla faktiskt annorlunda. Ingen är skapad i samma form som den andra och våra tankar skiljer sig alltid åt även om det knappt är märkbart i vissa fall.

   Vi måste bekänna färg inför oss själva för att läka och må bra. Våga stå för det vi tycker och inte styras av andras viljor, eller hur?Ni vet väl att det endast är döda fiskar som följer strömmen, att saker inte alltid är vad de verkar vara.

   Det är bara levande fiskar som simmar uppströms, kämpar vidare och det är väl så vi alla vill se oss själva?

   Vi - kämpar på gott och ont.

   Som stora frodiga laxar kämpar vi mot strömmen, leker och försöker må bra i själen. Vi bär förhoppningsvis med oss en stor glimt i ögat trots svåra tider. Vi måste bejaka oss själva och finna hem, hitta någonting nytt inom oss själva, något spännande och sedan ro vår egen båt tvärs emot vad alla andra gör, bara för att vi kan göra det.


Nu mina fina läsare och vänner vill jag önska er en underbar dag och ge er nu i kast med att lära känna er själva på riktigt.

   För mig är detta en ständig kamp, men en kamp som är värd allting. Livet är en gåva att ta vara på och jag är betydelsefull, DU är betydelsefull. Glöm aldrig det!

   Vi går mot strömmen för då vet vi att vi kommer att ledas fram till källan till sist.


Av Tove Birkeland Brandt - 20 mars 2015 12:34

Dagens tre hetaste snackisar: GW-glädje, smart forskning och kvittoskandal.


Enligt Journalisterna på SVT så är det just detta som är de allra hetaste snackisarna just nu, men jag vet väl inte om jag håller med. Margot Wallström tar allt en stor del av den platsen nu mitt i Saudikrisen. Men så här skriver man i alla fall ute på SVT.se om de ovanstående snackisarna.Politiska kriser, ryssvärme och ränteläget i all ära. Men här är listan på snackisarna som dominerat fikapratet under dagen.

GW:s mordtårta

 

Råkar det vara en professor emeritus i kriminologi som fyller år så kan man inte bara duka fram vilken tråkig gammal prinsesstårta som helst – därför får allas vår Leif GW Persson en tårta i form av en brottsplats. Se GW:s sprudlande födelsedagsglädje i klippet ovan!

Slurp-smarta människor

Irriterar du dig också när någon sörplar i sig soppan på platsen bredvid? Då finns det goda chanser att du är ett riktigt snille. En studie från Northwestern University visar att svårigheter att filtrera bort sinnesintryck är vanligt hos kreativt begåvade personer, skriver The Telegraph.

Skandal på McDonalds

När Farzad Morshedian besökte McDonalds med sin familj fick han en riktigt chock. På kvittot stod – förutom den vanliga informationen – ”blattekille”. Ulf Ternström, som är franchisetagare och äger McDonalds-restaurangen, bekräftar Farzads berättelse och ber om ursäkt.

 – Vi skriver ner bilnummer på kvittot, eller färg på bilen och märke. Men absolut inget sådant här, säger han till GP.

Av Tove Birkeland Brandt - 20 mars 2015 12:07

Rösta på mig!

Jag bär vitt idag för att visa att jag känner med alla som har mist ett barn. En liten gest för stor gemanskap.

Sorgens kappa är så vidrigt tung att bära så när det kan glimta in en liten ljusstråle vill i alla fall jag gärna bidra till att skicka denna vidare.


Jag klev upp ganska tidigt, har plockat en del här hemma. Tvättat och så har jag bakat en banankaka inför kvällen och ja nog fasiken brände den jädra ugnen igen, ändå hade jag för låg temp så kakan sjönk i mitten. Jobbigt, men jag har skalat av toppen och vänt på kakan så den är räddad och går finfint att äta. Hoppas den skall smaka när våra ärade SD-vänner kommer på besök under kvällningen.

   Just nu så står maken i köket och fixar till middagsmaten, blir en fläskfilégryta och jag har gjort sås på en glögg med päron och cognac till den, smaskigt.

   Tänkte lägga upp receptet på banankakan, en riktig lyxmodell - kan liknas med en RR. Hoppas den kommer till bruk och att ni tycker som mig att den smakar otroligt gott.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 19 mars 2015 19:56

vaknade tidigt, inte många timmars sömn under natten. Väl uppe 5:55 så tömde jag diskmaskinen och plockade i det som stod framme, satte mig med en kopp kaffe och läste på fjäset. Önskade mina vänner en god dag.
När maken kommit upp oc vi väl fått oss frukost så passade jag på att ta fram klipparen för att klippa Tobys päls, han blev så söt men nu kanske jag måste klippa lite i ansiktet också, svårt men han ser lite oredig ut.

I övrigt blev det shopping idag, mamma ringde och hade sett reklam från Lidl så hon bad oss åka dit och köpa två spaljéer sedan skulle vi shoppa ttterligare på hypermat, ett stort matinköp åt dem. Kampanjpris på fläskfilé idag 39.90 kg, så vi fick 5 stycken av henne för att vi åkt ut på ärenden.
Själv handlade jag hem bröd och grejer till morgondagen då vi får gäster i vårt hem. Ska göra goda smörgåsar och bjuda på kaffe/te.
Tyvärr så är inte karaktären den bästa så det slank med en hel del saker som inte borde funnits i korgen, men jag tror jag överlever det.
Så länge jag inte kommit igång med träning mm och förkylningen sitter i så, ja då tar jag inte så hårt på någonting, men snart så drar jag igång.

Nu är det kväll, ett glas rött och Tv innan sängen, så jag vill passa på att önska er en fortsatt fin kväll. Vi hörs och ses imorgon igen!

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se