Toves Tankar

Alla inlägg under mars 2015

Av Tove Birkeland Brandt - 18 mars 2015 09:35

Rösta på mig!

Så hade man matats med att det skulle bli en norrskenskväll, men hos oss var det inte klart nog att få skåda något sken, hoppas på att se det ikväll istället.

  Tidningarna skrev att man kan se det fram till lördag om det är klart väder, så nu sitter jag här och hoppas. Det är ju verkligen ett fenomen fyllt av magi, som en hälsning från den yttre rymden. Så otroligt vackert och mäktigt detta skådespel.


Förkylningen håller sitt grepp om mig dock känns mandlarna bättre idag. Kan kanske bero på att de fick sig en whiskybehandling igår. Hoppas det håller i sig för jag blir så kinkig när halsen värker.


Morgontimman har gett mig tillfälle att roa mig lite med bildhantering, en snabb en för att göra reklam för makens bok Ankharen. Tyckte själv att det blev ganska bra, eller vad säger ni?

 

Den vart väl ok, men hörrnini,  som är här inne och kikar till mig och mitt innersta mina tankar som jag delar med er, har ni köpt våra böcker och läst dem? Jag skulle så gärna vilja höra vad ni tycker om dem, ja lite mer ingående då och inte bara de är bra eller de är dåliga. En liten bokrecension, vore kul om någon känner sig manad att inkomma med detta.


Idag ska jag fortsätta med min pågående bok. Skriver någonting helt annat än kriminalroman just nu men jag tror att den kan ge en hel del till andra, den handlar om min saknad efter min son och mitt eget sätt att orka handskas med förlusten. Att ta sig mot framtiden och använda sig av små listiga knep för att finna mening och stå ut med ett liv utan min Kim. Ja mer tänker jag inte avslöja just nu men jag hoppas en på att kunna få den utgiven då den blir klar. Hoppet är det sista som sviker sägs det så det är bäst att jag hoppas.


 

Ha en underbar dag mina fina läsare och vänner, så ses vi i morgon igen om inte tidigare.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 17 mars 2015 19:23

Saker som saknas eller irriterar i mitt hem är en riktig spritspåse och tyll med vilken man kan spritsa mos. De sablarna som jag införskaffat är alla döda nu då grädde poppat ut ur sömmar eller sömmar som spruckit helt när man tryckt på lite. Irriterande saker när man vill göra snygga grejer, men men så är det i vårt slit och slängsamhälle.
Man säljer inte hållbara saker längre, bara en jädrans massa skräp för att strax kunna sälja mera. Stolthet vad är det?

Idag har jag städat och fixat lite här hemma, latade till det med kvällsmaten som bestod av köpepizza typ panmodell, inte gott nej, "bobbo" inte gott...
Ja man får lära av misstagen, lathet lönar sig inte alls så, inga mera genvägar. Nu ska jag/vi ta ett vinuppehåll. Det kan nog bli för mycket av det goda också och vikten säger ju hej hopp direkt så vila en tid och dricka bubbelvatten, men det är ju också jättegott så inga problem med det.

I morgon får det bli en tur ut till Delicato och se om de har en riktig sprits där annars får vi fara vidare till centret och Mansion, nog borde det gå att få tag på kvalitetssaker någonstans.
Längtar redan efter min nya utlovade spis så jag kan baka lite roliga grejer, bröd och göra fina maträtter. Vilken känsla det ska bli, hade en elektriker här idag och kopplade om kontakten i väggen bakom spisen så nu står det klart för att göra ett input och dra igång. En ny varmluftsugn.

Nu ska jag ta kvällen och sätta mig i tevesoffan, Biggest looser idag vilket jag följer för att få inspiration och nu väntar jag bara på att förkylningen ska släppa sitt grepp så jag orkar träna igen. Upp i skogen med stavarna, det är verkligen hög tid. Men än så länge är det huvudvärk och snorig näsa som gäller.
Ni får ha en skön tisdagskväll, finaste läsare och sköna vänner. Kram och tack för att ni finns i mitt liv.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 16 mars 2015 06:16

Rösta på mig!

Jag måste skylla på att dagen helt enkelt var upp och ned.


Började dagen med att baka en Banankakan för att bjuda pappa på och sedan fixade vi oss frukost etc innan vi reste till Eda och hemmanet där mor och far bor. Väl där såg jag att det behövde städas igen så jag högg tag i detta direkt, fixade golv, kök, toa allting tills det luktade gott och rent, satte på en tvätt, hängde upp en maskin och satte på ännu en och så For vi ut och handlade lite saker.
Pappa hade en djävulsk dag, helt borta, aggressiv, svartsjuk, full av bråklust och såklart fullständigt förvirrad. Tror sig ha varit en fånge i 24 år, skrek skilsmässa och massa andra tokigheter. Fattar inte att pengarna finns på kontot där jag sköter deras räkningar. Timma efter timma för att förklara, parera och lugna ned och min 81 åriga mamma är sliten. Ja vad göra?

I månader har jag begärt en demensutredning, men det enda man säger är att medicineringen för eddisonsjukan måste vara rätt först och under tiden går alla under för vi kommer inte en dag närmre denensutredningen. Pappas tillstånd går upp och ned hela tiden och det stabiliseras faktiskt inte. Han är och förblir förvirrad och ilsken "dement".
Jag är så trött och jag blir inte fri från min depression, har själv väntat på min remiss till psykologen som gick in från läkarstationen redan i november 2014. Månaderna går och mitt tillstånd blir värre i takt med att jag inte klara av att avskärma mig.


   Det finns hela tiden inre krav på att man måste finnas till hands för andra och försöker man säga ifrån blir det världskrig direkt. Det suras och fryses ut och då jag blir ännu sämre så det orkar jag inte med helt enkelt.

Sedan går man ju här och oroar sig över sjukskrivningen, det är ju ingen självklarhet att vara sjukskriven när man är sjuk i Sverige längre så detta ger mig ständigt en massa oro vilket istället försämrar mitt inre själsliga läge. Likadant är det med Avonova läkarstation som aldrig har tider innan sjukskrivningen går ut, kvittar om man bokar nästan en månad innan.


Tycker man jag ska ut och jobba, ja herregud jag klarar ju ingenting just nu känns det som och själv får jag inget gjort av det jag borde göra, städar hemma, lagar mat, läsa och vila det är så mitt liv på hemmafronten ser ut. Kan inte ens skriva, till och med detta har depressionen tagit ifrån mig.

Hoppas i alla fall på våren nu, solen som kan värma min själ lite, ge mig kraft i det inre igen. Jag vill ju bara känna att jag finner ork att leva mitt liv, det är allt. Mitt eget liv och inte alla andras.
Nu mina vänner får ni ha det riktigt bra denna ännu så länge fridfulla måndag och så hoppas vi på lite solstänk.  

Av Tove Birkeland Brandt - 14 mars 2015 18:41

Trots den förtvivlade förkylningen så kunde jag få känna mig lite duktig idag då jag var hem till dottern. Vi passade på att använda min Fönstertvätten ochgjorde rent rutorna lite. Väl klar med det och maken höll på med middagsmaten så städade vi och fixade Isabellas rum. Hon önskade att få sig ett lite mer ungdomligt rum nu och det tyckte jag att vi fick till så jag hoppas hon kommer gilla det. När jag ändå var i farten så passade jag på att dammsuga och skura golven.
Kim stod ute och slet på med min bil bytte bromsar men vi gjorde vårt bästa att mata honom. Hade med mig och bakade en mjuk pepparkaka som vi mumsade på efter maten.
Upptäckte dock att trots alla år som min dotter bott i eget så har hon väldigt dåligt med saker så jag ska kolla mina skåp lite. Sedan hon flyttade har hon ju en kanonspis så nu är det ju toppen att baka bröd själv. Jaja själv får man väl se sig i månen efter en varmluftsugn. Försöker laga mat på världens sämsta spis drar man ned temperaturen håller den ofta igång värmen och knapparna ja där finns inte temperaturangivelser eller streck kvar så det är verkligen tufft att som kock försöka laga mat i eller på den
Men ja vi har inte velat säga ifrån om den igen då vi inte vill vara besvärliga. Vet ju att hyresvärden inte mår så bra och att det kan bli tufft med inköp med sjukskrivning. Men är det något man önskar så är det att få lite högre standard i köket för det är inte roligt att förstöra mat och bak när man lägger tid på det.
Väl hemma så la vi oss för att vila lite och vi lyckades att somna för en stund. Välbehövligt eftersom förkylningen är så tuff och tar på orken. Kvällen ska i alla fall bjuda oss på TV.. mello och vin med lite gotta. Fredagsmys på en lördag, så nu får ni ha det så bra. Och vad säger ni inför kvällen, vad är rätt låt?

Av Tove Birkeland Brandt - 13 mars 2015 20:09

Tro det eller ej men jag har börjat titta på leta dance. Favorit?
Ja Stenmark ...
Inledningen var toppen och Helenas får en härligt skelande blick då han koncentrerar sig. Toppen att höra dem sjunga in programstarten.
Man skulle ju önska att man kunde dansa som de tävlande.
Men man kan ju bara drömma vidare. Själv är man ju vig som ett kylskåp. Nåja, nu ska jag återgå till programmet så ni alla får ha en riktigt fin kväll.

Av Tove Birkeland Brandt - 12 mars 2015 18:20

Händer inte mycket här just nu. Förkylningen har tagit över min kropp som just nu mest försöker lägga sig ned i viloläge. Jag har legat på sängen i omgångar orkar inte så mycket mer. Ögonen är ljuskänsliga och näsan rinner och är täppt på samma gång. Kvällen ämnar jag inte soffläge framför teve rutan. Dock känner jag att ett inlägg är på sin plats för man kan ju inte svika sina egna intentioner. Jag har ju satt mitt mål genom blogg 100.

Jag vill ändå mitt i min klagan önska alla er som tittar in en fin kväll.

Av Tove Birkeland Brandt - 11 mars 2015 11:45

Rösta på mig!

Efter flera veckors hostande här hemma har så maken till sist lyckats att smitta mig med sin förkylning. Trodde på gudskelov där ett tag, fast i min tro att jag skulle slippa undan detta helvete.

   Men nu sitter jag här, med huvudvärk, hängiga ögonlock, snuvig näsa och halsont. Ett paket väl inpackat med förkylning  kom även till mig.

   Så välkomnar jag våren som tittar fram så smått på utsidan fönstret, jag har eldat i pannan på morgonen och fått mig en välbehövlig dusch så det känns toppen. Solen lyser så vackert och det känns inbjudande förutom för mina febriga ögon som inte är allt för glada i ljuset just nu  men jag får väl klämma på mig glasögonen med solskydd i.

   Gnälligt, ja jag vet. Blir alltid gnällig när jag blir sjuk. Förlåt!


Annars då denna dag i kvällningen är det möte med mina SD kollegor i styrelsen. Vi ska planera lite aktiviteter tillsammans med SDU under vår och sommar 2015, kan vara roligt att göra lite ihop med dem också. Ska även försöka få till någonting extra med SD Kvinnor också. Får väl se vad mötet kan ge för framtiden i Arvika.


Maken står just nu och skall göra några formar med ostkaka till min pappa som älskade den när han bjöds på den sist. Goa gubben, omtänksam och rar, så han åt det var jämnt roligt att se.

   Han brukar bli extra matglad då vi kommer hem till dem med någonting och bjuder dem på. Kan tro det beror på att det blir lite andra smaker än de vanligtvis äter.

   Vi får hålla till godo med stuvad vitkål och falukorv idag med till lunch och så får det bli polenta med någonting till middag, vi får se vad jag kan hitta på. Gjorde ju polenta igår och falsk bacon (knaperstekt soltorkad tomat) jättegott verkligen. Det var en lyckad middag.

   Sista tiden har vi också ätit en hel del vegetarisk rätter som jag lagat till, moussaka, champinjon och bönbiffar, biffar gjorda på majs, biffar på kikärtor. Det är riktigt gott faktiskt och jag brukar servera det med tzatziki med mycket vitlök som ger ett extra sting.

 

Avslutar med Karin Boye och önskar er alla en riktigt underbar vårdag. Kramen på er.

                                                 Ja visst gör det ont

Ja visst gör det ont när knoppar brister
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
                            och det som stänger.
 
Ja nog är det svårt när droppar faller,
skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
                        och vilja falla.
 
Då, när det är värst och inget hjälper,
brister som i ett jubel trädets knoppar,
då när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar,
glömmer att de skrämdes av det nya,
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
                    som skapar världen.
 
Karin Boye

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se