Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 21 maj 2015

Medveten närhet

Av Tove Birkeland Brandt - 21 maj 2015 15:18

Rösta på mig!

Jag försöker att reflektera över min egen närvaro. Sätta mitt mentala tillstånd på on för att närvara i nuet, här just nu. Ni vet kanske vad jag menar, eller känns det flummigt?

Maken tyckte nog jag var aningen flummig igår när jag skrev på facet, men så är det man måste träna på att leva på riktigt.

Reflektera över sitt förhållningssätt gentemot saker, tänka extra på varför man reagerar som man gör i olika situationer och att acceptera det man inte kan förändra. Visst kan det göra ont och det gör ofta ont men ont är också en känsla att dyka i. Som att ont kommer av kärlek.

Med min medvetna medvetenhet så försöker jag göra mig själv frisk och kry i sinnet igen,  meditera, bara slinka in och känna efter hur jag mår, känna min kropps närvaro och se hur jag andas samtidigt som jag tänker eller gör någonting annat. Det är en fantastisk apparat, våra kroppar, våra sinnen.


Sedan Kims död så blev allting så annorlunda och på inget sätt något jag bett om eller ens velat men ändå så är det viktigt att acceptera att han är död för det gör ändå skillnad i mitt nuvarande liv.

Under psykologens senaste session frågade hon mig om jag kunde svara henne på ett val. Jag fick två alternativ,det första var  att känna det jag gör idag och då ha upplevt Kim eller som nummer två att radera allting som varit och aldrig haft Kim alls i mitt liv. Valet måste jag säga var väldigt enkelt, självklart valde jag att ha haft Kim och att känna smärtan jag bär på sedan hans död.

 Ibland så behöver man känna att någon rör om i grytan, påpekar saker på ett speciellt sätt för att man skall kunna värdera saker och tänka på ett nytt sätt för egen maskin. Erica Strucel är fantastiskt duktig på just detta.


Det finns så mycket att bära ångest eller att må dåligt över, men det är viktigt att titta på känslorna, ändra sitt beteende och värdera om för då först kan man äntligen tillåta sig att leva på riktigt. Smärtan försvinner självklart inte men man kan tillåta sig att känna smärta stundvis för när man vet att man klarar av att accepterar detta så förändrar man framtiden. (SOAS: Stanna upp, Observera, Acceptera, Släpp taget), det är någonting vi alla kan träna oss på för att må bättre. Och visst är det tillåtet att gråta, bara man släpper det sedan och inte låter det fortsätta gro som ett ondsint frö inombords. Låt tårarna lätta trycket, titta på känslorna, värdera dem och släpp taget.

För mig är det en daglig kamp, men varenda minut som jag lyckas befinna mig i nuet är en seger för mitt liv så jag kämpar vidare, varenda dag.

Användningsområdena är otaliga för mindfullness: dels hjälper det en att öka medvetenheten i nuet om det inre livet genom att använda sig av medvetna observationer av sina tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser - eller genom medveten observation av olika situationer och skeenden i omgivningen. Vid träning i medveten närvaro, eller mindfulness, skiljer man mellan formellt och informellt övande. Det formella övandet i mindfulness innebär meditationer i liggande, sittande och stående position samt meditation i rörelse såsom gående meditation och mindfulness yoga. Det informella övandet sker i vardagssituationer. Det kan handla om att träna sig i att bibehålla fokus på det man gör medan man städar, diskar eller duschar och om att ta sig tid att lyssna på och möta den människa man har framför sig med fokuserad närvaro.

Terapeutiskt kan man arbeta med dålig självkänsla likväl som relationsproblem eller inre fobier och sin sorg så klart som jag gör för att komma tillbaka. Man kan påverka sin nedstämdhet eller vilsenhet i livet och dämpa sin stress, samt förhålla sig bättre i förhållande till smärta och svåra sjukdomsdiagnoser som man kanske råkar ut för.

 

Jag gick en cirkelkurs i minfulness under våren här i Arvika och för mig blev detta en riktig väckarklocka. Mitt liv stannar inte för att jag kastar bort det. Jag blir äldre oavsett om jag deltar eller inte och ja tyvärr den biologiska klockan rår man inte på. Det är viktigt att leva i nuet och ta del av varenda liten känsla även om det är sorg eller glädje man känner, alla känslor är av största vikt för det pågående livet. De är ju mitt liv sådant som det är, upplevelser finns som jag måste acceptera för jag kan aldrig ändra dem oavsett hur gärna jag vill göra det. Det som har skett, det har skett och det lönar sig inte att titta i backspegeln mera för det enda som sker är att man lägger framtiden bakom sig samtidigt som man själv står stilla på samma punkt, år efter år och ältar det man upplevt.


Hoppas ni står ut med mitt svammel om upplevandetillståndet jag försöker uppnå! Jag hoppas innerligt att ni kan hänga på och känna någon liten inre frid när jag babblar runt här inne. Kram på er och sök er till nuet, det är ett råd fyllt av kärlek,

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Onsdag 11 dec 09:30

Jag är så vansinnigt arg över hur det man betalar för kan släckas ned. Nu talar jag om TV4. Boxer har sålt dessa kanaler i sitt paket och för mig som kund är det självklart att jag skall kunna sitta och titta på mina program i lugn och ro. Att de har...

Av Tove Birkeland Brandt - Lördag 7 dec 09:05

Idag har jag tänkt mycket på min fina son Kim, undrat vem han skulle varit idag om han orkat leva vidare. Saknaden efter de som gått sin väg finns där på insidan hela tiden. Värker, men ändå göra man allt för att hålla det så. Saknaden är livslång, s...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 6 dec 08:24

Jag sitter här och tittar på olika alternativ för att göra någonting för hemlösa svenskar. Vill att de ska få känna mitt i sin utsatthet att det finns de som fortsatt tänker på deras situation. Alla som befinner sig i den situationen är ju långt ifrå...

Av Tove Birkeland Brandt - Onsdag 4 dec 09:04

Uppe i tid då mina tre små tycker att matte ska kliva upp. Det dansas över hela mig och hoppas tills jag kliver ur så de kan få sin frukost. Kissie min katt skriker mest för att få sin blötmat och de andra två sitter på parad. Sedan går det snabbt To...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 2 dec 08:17

Jag har tänt stakarna i fönstren, det är bitande kallt ute idag över -8 grader. I min lugna vrå har jag passat på att sy ihop makens arbetsbyxor, vikt tvätt och tagit reda på andra saker. Hämtat upp mat ur frysen, så det blir kycklinggryta här idag...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se