Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 17 januari 2016

Tänk att livet aldrig blir som man vill

Av Tove Birkeland Brandt - 17 januari 2016 12:39

Jag har ingen ork längre, känner mig ledsen och faktiskt tom. Det händer saker i livet som plockar i de sociala ramarna. Som faktiskt tömmer ur en den lilla glädje man tidigare burit på. Konstigt!

Jag får ingen ro att skriva, teckna, leva. Vet inte ens om jag har önskningar om någonting inom mig längre. Depression? Inte fan vet jag.

Jag kliver upp för att göra det som skall göras men mer är det inte, jag lever ett liv. Kämpar, tycker saker och slås ned. Känner oro för landet, för tiden vi alla lever i, för framtiden.


Det finns alltid en hel massa krav, men det finns inget som ger någonting tillbaka. Kamp och åter kamp. Ska det vara så här?

Finns inte något andrum?

Kan man ta en paus från livet och komma tillbaka till något bättre, som en björn som går i ide?


Själen är för fan trasig, så är det. Man kan limma samman bitarna hur mycket man vill men det kommer alltid märkas att den varit trasig i alla fall. Det är fullt av krakuleringar, sprickor som känns.

Det är inte så mycket tankarna på Kim längre, eller ens på döden. Det är bara det här vansinniga som pågår runt omkring oss alla och att man är som en jävla överflödig fluga som sitter i ett hörn och skiter till ingen nytta.


Tanken på att livet adrig blir vad man vill, att det skall bli.

Ensamhet, tomhet, saknad som följer i ens egna fotspår dag ut och dag in.

Jag vet inte vad jag vill längre, jag är inte ens säker på att jag vet vem jag är. Jag har tappat bort mig själv ialla måsten och i det bistra livets slagfält.


Svamlar en massa, men det får ni stå ut med för jag är inte nöjd. Inte nöjd alls.

Man får så sällan någon respons, någon kärlek, något intresse. Inviter från vänner? Vilka vänner förresten?


Företagandet och trögheten som råder. Så myckt pengar som gått i sjön på reklam. Inget gensvar från annonseringarna. Bara när vi själva åker och lägger i lådorna som det ger någonting, men då håller kylan oss borta från lådorna nu. Man fryser ju söner händer och allt om man ska fixa det i -15, så det är tufft med jobb.

Vill man inte få städat, RUT-avdraget finns kvar och vårt företag är otroligt noggrant.

Kika in vad ni får för pengarna:

www.rent-och-snyggt.se

Vi är billiga, noga och har hjärtat på rätta stället. Vi arbetar i hela Värmland.

 
ANNONS
 
Ingen bild

R.G.

17 januari 2016 14:04

Tråkigt att du inte mår så bra. Nej, det är motigt när medievindarna blåser omkull en och när kamraterna backar eller när ens drömmar inte går i uppfyllelse. Givetvis kan man hålla på och älta framåt och tillbaka kring vad man gjort för fel eller om man blivit orättvist behandlad. Man tänker på de som man förlorat och de som man kan (kommer) förlora.

Vi delar inte politisk övertygelse, alls. Hur mycket jag än avskyr ditt ideologiska ställningstagande så tycker jag ändå inte om att läsa att du mår dåligt. Faktiskt inte när någon mår dåligt. Men å ena sidan så börjar jag faktiskt fundera kring om de åsikter som du är med och förmedlar snarare är en projicering av uppdämd vrede och bitterhet. Tittar du runt dig så ser du nog ett sådant mönster. En sorts längtan tillbaka till en tid som man idealiserar och som man vill tillbaka till. Att se SD propaganda är som att läsa jehovaiternas tidskrift "Vakttornet". Man idealiserar en tid som man hävdar "fanns". Men det är en lögn SD:s sverige har aldrig funnits och jag hoppas alrigg att det kommer finnas. Den tiden när du var lycklig, den skapade du själv, samma är det med din framtid. Du skapar den själv. Vill du ha ett tips? Då menar jag ett konkret tips, målet är då inte att raljera över dig eller på något sätt förminska dig. Du ska ha all rätt att göra din åsikt hörd, även om jag avskyr den. Men. Stäng ned alla sociala medier, sluta läsa de där alternativmedierna som trycker i dig det hat som småningom blir din bensin. Den världsbild som de förmedlar är onyanserad och hatisk. Det gör att du blir onyanserad och hatisk- Man blir ett svart hål. Stäng ned bloggen. Sociala medier och selektiva medier (enligt flera forskningsrapporter) gör bara att man bli tom så småningom. Läs en bok som heter just "The shallows". Den behandlar detta fenomen. Vill du få din åsikt hörd, skriv en insändare. Då når du fler. Men snälla, för din egen skull. Fokusera på det som betyder något, författarskap och anhöriga. Du mår inte bättre av att läsa antingen hat eller se när "Jenny fotar sin solsemester" vilket inte berikar ditt liv alls.

Jag solidariserar mig med alla i samhället som lider under det strukturella förtrycket. Även med dig. Blåbruna kamrat.

Ha det fint och, helt uppriktig, lycka till.

 
Ingen bild

R.g.

17 januari 2016 14:06

Dessutom. Jag vill mer än gärna rekommendera dig en av de mest fantastiska böcker jag läst som faktiskt stöttat mig. Stig Saeterbakken- Genom natten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 1 juli 18:32


Det är ett himla jagande för att finna ett jobb. Man tittar på lediga vakanser och idag har jag sökt sex olika arbeten. En del skulle passa bättre än andra, men det är dessa som skulle fungera i mitt liv. Många annonser skrämmer mig. "Du ska vara h...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 28 juni 08:13

Så mycket har hänt i mitt liv sedan jag skrev någonting härute på min kära blogg och trogne följeslagare. Det är som att tiden flyr sin väg och man hinner inte reflektera över saker längre. Depressioner byter av varandra. Chocklägen!   Vadå tän...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 10 jan 09:43

Att driva företag är ett företag för sig själv. Man måste tänka på så mycket saker.Ibland kan man faktiskt känna att vänskap och företagande inte går ihop alls, har man vänner är det ofta så att de har svårt att skilja på tjänsterna de köper och beka...

Av Tove Birkeland Brandt - 6 maj 2018 09:08


  Känns i varje fiber av kroppen att våren har kommit. Det gör ont när knoppar brister sägs det och jag håller med. Sjön är öppen och från köksfönstret glittar vattenytan så vacker. Ute på åkern vandrar ett stiligt hägerpar. Lång tid har gåt...

Av Tove Birkeland Brandt - 1 januari 2018 18:34

Tänk imorgon har det gått 7 år sedan du tog ditt liv älskade hjärtat. Åren går och vi sliter hela tiden. Själv jobbar jag med den psykiska biten allt sedan du gav dig av. Sömnen uteblir och tabletter är min enda möjlighet att sova. Ibland känner j...

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se