Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2019

Saknaden inombords

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 14 okt 06:44

Dagens specifika inlägg handlar om min saknad. Det finns mycket i livet som inte blir det man önskar av det, som min älskade Kims bortgång, min pappas demens och död, min svärfars död.

Men inte bara döden medför saknad i livet, det gör så mycket andra saker också. Vänskap som uteblir, saknaden över att inte våga saker man vill göra. Jag kan säkert uppfattas som mycket tuff, men allt för ofta stoppas jag av att inte våga göra saker som jag vill göra. Köra bil, gå på badhus och simma och det mesta styrs av min dåliga självkänsla, vill inte folk ska se mig.


Jag arbetar ständigt inombords på att råda bot på detta, men vet ni jag tror jag vet den underliggande orsaken. Hela min uppväxt var jag mobbad, dög inte, man slog mig, påpekade att jag var fet, idiot, dum i huvudet, var ful.

Varje skoldag var ett helvete och min kompensation var en fasad utåt, att verka tuff fast jag brast helt inombords.

Den lilla tjejen har blivit vuxen, medelålders och ändå har inte detta försvunnit. Tänk noga på detta ni som mobbar andra. Ni förstör ett liv.


Jadå, jag klarar mig, jag ältar inte men jag saknar vänskap på riktigt i mitt liv. En djup bister saknad över att inte kunna ta sig an saker ihop med en väninna. Måla ihop, diskutera böcker, resor man upplevt, livet i stort, barnen och barnbarnen. Att sitta ned och skriva ihop, diskutera olika vändningar. Gråta ihop, skratta ihop, spela spel, campa.

Min bästa vän är min make, vi har varandra och det är toppen. Vi trivs att vara ihop 24/7 så det är inga problem för oss. Många är de som undrat hur vi står ut, men vi älskar till och med att vara tysta ihop :-)

Det är en ofantlig kärlek vi bär på.


Jag saknar mitt jobb, mitt företag och att känna mig nyttig. Jag blir orolig, rastlös och får tråkigt och istället för att ta tag i det där jag så gärna vill, så sätter jag mig ner och gör inget av detta.

Känns det igen hos er som läser min blogg?


Något jag inte saknar längre är dock förmågan att säga ifrån när någon gör mig orättvisa eller försöker trycka ner mig. Jag blir ruskigt arg direkt och då kan jag inte hålla truten längre.

Alla år där livet rusat förbi mig, med så mycket fula ord, orättvisor och ren elakhet har visat mig vägen. Saker man lovar och aldrig håller, sådant som ger hopp för att i nästa stund grusas och göra att man blir bitter och ledsen, det gör mig arg.

Det här sista halvåret som arbetslös har fått mig att verkligen tänka efter vad som är bra och vad som är dåligt och ingen trampar någonsin mer på mig. Man tänker på relationer till andra människor, släkt, barn, barnbarn, bekanta och man prioriterar vad som är viktigt och vad som inte är det längre. Man måste komma till insikt och för mig är den insikten av högsta prio.


Jag vet vilka problem jag har och det största problemet just nu avslutar jag IDAG. När själen sedan fått sin vila ska jag ta tag i allt det andra som behöver göras. Jag behöver verkligen skriva mina böcker. Ta vara på livet inte bara finnas i det, som det varit de senaste åren, inte försöka självläka eller döva med dåliga ursäkter eller metoder. Jag behöver promenera, röra mig, må bra inifrån och ut. För att få en bra ålders höst måste jag snabbt ändra på massa saker nu.

Regnet piskar mot rutorna nu när jag sitter här och skriver, det blåser och det känns trevligt att sitta här inne och bara vara, njuta av morgonens första kopp kaffe och se lågorna fladdra på ljusen i lyktan på köksbordet. Tänka på det nya livet som börjar idag <3

Så är det dags att avrunda gloggen som min mamma kallar den trots otaliga rättelser, ja ja för henne är detta en glogg, för mig min kära blogg. Med detta så säger jag god morgon och önskar er en underbar Måndag, kramar från en vän.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Onsdag 4 dec 09:04

Uppe i tid då mina tre små tycker att matte ska kliva upp. Det dansas över hela mig och hoppas tills jag kliver ur så de kan få sin frukost. Kissie min katt skriker mest för att få sin blötmat och de andra två sitter på parad. Sedan går det snabbt To...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 2 dec 08:17

Jag har tänt stakarna i fönstren, det är bitande kallt ute idag över -8 grader. I min lugna vrå har jag passat på att sy ihop makens arbetsbyxor, vikt tvätt och tagit reda på andra saker. Hämtat upp mat ur frysen, så det blir kycklinggryta här idag...

Av Tove Birkeland Brandt - Söndag 1 dec 12:40

Första ljuset är tänt, känns så skönt på något sätt. Jag har ingen stress över julen, mina döttrar har hand om allt, jag har packat in paket, kör miljövänlig jul i återbrukets tecken. Ja finns inte pengar så gör det inte det. Bara se glad ut och fort...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 22 nov 08:22

Äntligen komma bort en stund, se något trevligt. Bokfestival i Karlstad och där ska jag lyssna på bland annat Guillou, ska bli himla trevligt. Leta nya infallsvinklar, njuta av att se pappersböcker, prata med författare. Borde ju inte göra annat än...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 19 nov 13:49

Jag försöker öppna upp mina kanaler tillbaka, men det känns så trögt. Ingen balans, skulle vara skönt att gå på healing få bort det som stänger av mig, men min vän som brukade hjälpa mig är borta sedan många år nu. Saknar henne och hon är ofta i mi...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se