Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 1 december 2019

Första ljuset är tänt

Av Tove Birkeland Brandt - Söndag 1 dec 12:40

Första ljuset är tänt, känns så skönt på något sätt. Jag har ingen stress över julen, mina döttrar har hand om allt, jag har packat in paket, kör miljövänlig jul i återbrukets tecken. Ja finns inte pengar så gör det inte det. Bara se glad ut och fortsätta med de ideér som kan göra andra glada trots att det inte är nytt och svindyrt. Det fungerar.


Men jag funderar på hur jag skall kunna återbrukas. Söker ju de jobb som går att söka och jag får mina nej tack , tjänsten är tillsatt av någon annan, dagligen. Hur i himmelen kunde det bli så här, jag har alltid jobbat och slitigt. Gjort rätt för mig. I detta fall är jag ytterst stressad, då jag nu fått kämpa med näbbar ock klor för att överleva i 8 månader. Hatar verkligen den här situationen. Så om någon i Värmland vill ge mig årets julklapp, ge mig ett jobb.

Jag är plikttrogen och jobbar på tills kroppen inte bär mer, jag är snäll (faktiskt översnäll), lojal. En vän för dem som behöver en vän. Jag är bra på att arranera saker, har ett öga för det. Alltid på plats.

Snälla jag vill ha ett jobb, innan livet går fel <3


Det är inte alltid man kan tala om allting, vare sig här eller på andra ställen. All deppighet som tär inombords, flykten man vill känna från det som hela tiden är så svårt. Jag vet inte längre vad som är bra och dåligt och den enorma stressen jag bär inombords har satt sig i min minneskapacitet. Hur kan man stressa ned när det inte är möjligt. Pengarna styr ju allt i detta nu och så finns det de som säger att inte pengar är allt. Att inte pengar kan förändra. Så fruktansvärt fel, jag behöver inga överflöd, bara en normal inkomst så jag slipper leva i en rännsten till slut. Jag ser alltid till att betala hyran, men vad gör man den dagen pengarna tar slut?

Jag har min superinkomst 5.600 kr efter skatt/månad och maken likaså. Fina pengar efter ett liv som egenföretagare. Förstår inte ens hur man kan ha ett så lågt golv, man spottar oss i ansiktet. Vem kan leva på det här?

Allmososor, ja precis så är det, allmosor.


Förr glimmade mina ögon inför julen, dess krimskrams, glittret, hela grejen, tomtar, kulor, gemenskap, bak och matlagning. Men idag är det mestadels dött, ögonen är matta och sorgsna, finns inte mycket att se fram emot. Tyvärr.


På arbetsmarknaden blir det allt mindre och mindre med jobb, högre och högre kvalifikatonskrav, papper hit och utbildningar dit. Jag har inget, jag har yrkesutbildning och gymnasiekompetens. Inga inriktningar som gör att jag är behövd, men så himla mycket yrkeserfarenhet att bagaget rinner över. Njaaa, detta efterfrågas inte idag. 

Svaret är -att du behövs inte längre!

Sorgligt är vad det är.


Inte bara min situation, mångas är för jävlig idag. Antalet utan hem ökar hela tiden och en del säger att de får skylla sig själva. Träffade nyligen en högt uppsatt man med god utbildning som uttryckte detta, att barnfamiljer och gamla får skylla sig själva om de hamnar där. Då har de gjort fel val, säkert knarkat eller annat. Levt enligt lyxfällan. Ärligt jag höll på att svimma.

Vilken verklighetsflykt, den var svår att tiga sig igenom , men det var vad jag gjorde. En del debatter får man bara låta bli att ta.

Så om jag inte klarar jobba mer eller inte får ett jobb, - då får jag skylla mig själv för att jag hamnar utanför allting!

Hur sorgligt naiva en del människor är. Öppnar de inte ögonen och ser hur världen ser ut idag. Hur Sverige ser ut idag, hur levnadsnormen bara sjunker och sjunker för vissa i samhället. Titta på det som bjuds de gamla som är inlagda på hem, eller på sjukhus. Skrämmande!


Så här i adventstider brukar jag stanna till och reflektera lite. Vad firar vi?


Första Advent kommer av latinets adventus (Domini) som betyder (Herrens) ankomst och är den inledande perioden i det kristna kyrkoåret. Ja det är en kristen högtid.


I år har så mycket märkliga saker skett, korsen har plockats bort från kyrkor. Man kallar högtiden för Vinterhögtid så inte nytillkomna skall känna anstöt. Man har bytt namn på saker som refererar till Julen, öl och must har blivit vinterdrycker och IKEA säljer vinterfestens saker inte våra ordinarie Julsaker.

Är det fult att vara född i ett Kristet land? Är det fult att fira en kristen högtid?


Andra Advent

Vi firar gudstjänst igen. Vi väntar på att få fira Jesu ankomst till jorden som ett barn. 

Men vi som firat sedan vi kom ut till Världen, kan vi inte känna anstöt då kraven är att vi skall vara utan

 

Tredje advent

Tredje advent handlar om Johannes döparen och hur han behövdes för att gå före och visa andra vägen. Johannes brann för att människor skulle omvända sig, döpas och förändra sig till de bättre.

 

Fjärde advent

Fjärde advent avhandlar hur Maria får besök av ängeln Gabriel som säger till henne att hon ska föda Guds son. Fjärde advent infaller också mellan 18-24 december, vilket innebär att det kan bli på julafton vissa år – som det också blir i år.

 

Brukar ni stanna upp, känna och tänka efter på vad en sed är? Varför vi firar den? Betydelsen och hur vi firar den?

Ska vi sluta fira?

Så mycket frågor och ständigt så lite svar.

Ha nu en underbar Första advent mina vänner, ta hand om varandra, se varandra och lev i nuet.  


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Onsdag 4 dec 09:04

Uppe i tid då mina tre små tycker att matte ska kliva upp. Det dansas över hela mig och hoppas tills jag kliver ur så de kan få sin frukost. Kissie min katt skriker mest för att få sin blötmat och de andra två sitter på parad. Sedan går det snabbt To...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 2 dec 08:17

Jag har tänt stakarna i fönstren, det är bitande kallt ute idag över -8 grader. I min lugna vrå har jag passat på att sy ihop makens arbetsbyxor, vikt tvätt och tagit reda på andra saker. Hämtat upp mat ur frysen, så det blir kycklinggryta här idag...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 22 nov 08:22

Äntligen komma bort en stund, se något trevligt. Bokfestival i Karlstad och där ska jag lyssna på bland annat Guillou, ska bli himla trevligt. Leta nya infallsvinklar, njuta av att se pappersböcker, prata med författare. Borde ju inte göra annat än...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 19 nov 13:49

Jag försöker öppna upp mina kanaler tillbaka, men det känns så trögt. Ingen balans, skulle vara skönt att gå på healing få bort det som stänger av mig, men min vän som brukade hjälpa mig är borta sedan många år nu. Saknar henne och hon är ofta i mi...

Av Tove Birkeland Brandt - Lördag 16 nov 12:54

Då ska man ta tag i det som är viktigt, nämligen att skriva på sin bok igen. Fas 1 är fördjupning vilket jag skall lägga tid på så fort jag får datorn helt klar efter att ha återställt den under gårdagen. Allt som fanns en gång är borta. Det jag miss...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se