Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 6 december 2019

Hur kan man hjälpa de utsatta i vårt samhälle

Av Tove Birkeland Brandt - 6 december 2019 08:24

Jag sitter här och tittar på olika alternativ för att göra någonting för hemlösa svenskar. Vill att de ska få känna mitt i sin utsatthet att det finns de som fortsatt tänker på deras situation. Alla som befinner sig i den situationen är ju långt ifrån beroende av droger eller annat. Kanske har arbetslöshet gett dem den vägen, stakat ut ödet.

Visste du att om du är en redig person utan problem som mister din bostad får du inte hjälp från socaial, de hjälper bara de nytillkomna och de med svåra psykiska eller drogproblem.

Om du vill och kan jobba, spottas du på och hjälpen faller ur din hand. Har ni tänkt på att när detta sker hur svårt det är att kunna sköta sin egen hygien, tvätta, få ihop mat mm.

Hur samhället då ser på dig när du ser lite raggig ut och inte har någonstans att ta vägen.


Så fruktansvärt det är och allt fler barnfamiljer kommer hit, de vräks och får bo på gatan om de inte har ett stort skyddsnät av vänner och familj som kan fånga upp dem.

Jag är ärligt bedrövad över detta och jag försöker se på olika saker jag kan göra för att hjälpa till.

Just nu i Juletider är det ju också många utsatta barnfamiljer som inte har råd med paket eller mat på bordet när andra har det i stora överflöd.

Jag har suttit under morgonen och kollat om man kan lämna presenter någonstans som sedan kan delas ut till dessa barn. Vi kan alla återbruka, ge fina leksaker som ingen leker med längre, böcker, ja vad som helst. 

Vi kan skänka kläder till de som riskerar att frysa ihjäl utomhus, ge dem matpaket. Vi kan ju göra skillnad!


Jag har aldrig varit aktiv så här, men klimatet har blivit så otäckt. Folk som ligger på gatan riskerar inte bara att drabbas av hunger och frost, de är också väldigt utsatta för övergrepp av olika slag.

De riskerar sina liv dagligen, för vad frågar jag mig?


Ja alla vill väl inte tänka på detta i den nalkande högtiden, men i och med min arbetslöshet har jag kommit att tänka extra mycket på alla dess individer som har tappat allt. 

I ärlighetens namn har jag haft rädslan att kunna hamna i en sits som dem på grund av min ålder och för att de som anställer inte tror att man kan klara av saker då man är 55 år. Arbetslivserfarenher räknas inte längre i yrkeslivet vilket är otroligt skrämmande.

Jag har kollat hur jag ska kunna göra mitt CV mer attraktivt, få det att fånga blickarna, men så tittar jag på det och tycker själv att det är bra.


AF, vad gör de? Ingenting, man får ingen hjälp av dem, inga utbildningar, inga jobbmatchningar, inga inbjudningar.

Nej det känns som man inte existerar, man finns helt enkelt inte.

Tacka vet jag förr, då fanns det jobb om man var villig att arbeta. Jag har aldrig haft speciellt hög lön men alltid jobbat för två, min nogrannhet och mitt sätt att vara emot arbetsgivare har varit punktlighet och trohet mot de som fött min hand. Jag har gett extra mycket av mig själv, ställt upp när jag inte borde gjort det. Men så är det och nu sitter jag här och tänker på hur det borde ha varit i mitt liv, inte hur det faktiskt är.

Vissa saker gör förbannat ont!


Jag känner mig nedstämd och energilös. Vi kan väl alla känna oss nere och lite ledsna ibland men när det fortsätter dag efter dag, månad efter månad. Då tappar man lusten till allting till slut. Det forsar in över en att man inte duger någonting till längre, ångesten sliter inombords, sömnen uteblir, glädjepåsen är tom. Nästan varje dag kryper huvudvärken på, magen strular.

Det är verkligen som att hjärnan kommit i total obalans, jag vet att jag borde gå ut och gå, jag vet att jag skulle må bättre om jag inte drack vin, jag skulle kroppsligen komma ikapp lite om jag gick ned i vikt.

Men vet ni jag är trött, orkeslös. Har kämpat i motvind så länge att jag har svårt att vända seglet.

Ändå mitt i allting finns det de som har det värre, som jag skänker mina tankar i denna kommande bistra vintertid.


Ta vara på varandra mina vänner, bygg nätverk av människor runt er, bygg skyddsnät för sämre tider. Tänk på det som kan komma, men lev i nuet och öppna  upp hjärtat för svenska hemlösa.

Kram på er

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi in...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här. Mak...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting. Som det är nu är det krig, mord...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se