Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 19 december 2019

Ur minnets arkiv

Av Tove Birkeland Brandt - 19 december 2019 07:45

Denna morgon som går i kylans tecken har jag masat mig ned till köksbordet och min vän datorn. Bryggt mig en kopp kaffe som jag sippat i mig under tiden jag gått igenom lediga jobb. Dagen till ära har jag lyckats söka fyra jobb, varav två är vikariat. Ja det finns inte många jobb ute nu som passar mina kunskaper eller utbildningar.


Jag har tänkt på det här med att vara ung och staka ut sin väg, så svårt. På min tid så fanns det gott om jobb, man behövde inte oroa sig, inte vidareutbilda sig. Man kunde praktiskt taget säga upp sig från ett jobb och gå till nästa dörr och få ett nytt. Inte för att jag var sådan men tiderna var sådana. 

Jag började ju jobba hos mamma och pappa på restaurangen, vilket hade både för och nackdelar så klart. 

Idag kan jag se hur jag borde ha gjort iställt. Vilken väg man borde ha tagit för nu sitter man här i en jävla råttfälla, 55 år gammal med en sliten kropp.

Daglig värk och smärta, övervikt trots GBP som gjorde mig sjuk på många olika sätt och vis. Varje matintag betyder DUMP, vissa av dem en resa genom helvetet.

Jag klagar oftast inte över mina krämpor, försöker att inte tala så mycket om det utan kämpar vidare med det som sker i kroppen.

Men jag känner mig egentligen fullständigt slut. Min kropp har blivit utsliten, jag har haft ett tufft liv när jag ser tillbaka på det. Mycket tunga arbeten och massa andra saker som inverkat på kropp och själ.

Jag förbannar mig själv dagligen för hur svag jag är, förr stålsatte jag mig, satte ned foten bestämt för mig själv i mitt inre och det funkade. NU, neeeej, jag fortsätter fördärva mitt eget slott, min kropp.


Åren går, tomheten består. Jag pratar inte så ofta om Kim, om det jag känner. Det lönar inte till, ingen vill höra det i alla fall. Men jag saknar, saknar och saknar. Livet fick andra proportioner efter hans självmord. Min älskade sons bortgång förändrade mig för alltid på gott och ont. Jag blev mer omhändertagande av alla, anser att man skall värna om varandra. Lärde mig att se livet på ett annat sätt, vad är viktigt och vad är det inte?

Saken är ju den att nu går jag alltid med ilska inombords, för att andra aldrig lär sig någonting. De fortsätter skita i oss, bara fortsätter vara egoister.

Lärde sig faktiskt ingenting av Kims död. I frustration över detta kan jag känna att alla har glömt mitt barn och han dog till ingen nytta.

Jag saknar honom, hans tankar, hans diskussioner, närheten. Hans sätt att lära mig nya saker, att ta sig tid med sin mamma. Hans sätt att skratta, hans sätt att vara arg på. Jag saknar allt, för mig är han inte borta ur mitt sinne. Alla andra slukas av sitt ego och jag sitter här, formad av hans död, formad att bry mig än mer om alla andra. Det har gått åtta långa år, jag har brytt mig om alla utom mig själv. Tills en dag när jag ensam sa ifrån om dumheterna som pågår. Jag hatar utnyttjandet, jag bara avskyr när människor inte kan bry sig, inte ringa eller säga en enda gång att de älskar mig. Allt de vill av en är ha och ha, mer och mer. Lärdomen genom döden uteblev, det var väl det jag ville ha sagt.


Mörkret omsluter mig på många sätt. Ute är det kolsvart just nu men jag har tänt upp adventsljusstakarna så jag omges av dess sken.

Allt är så påtagligt när jag sitter här.

Som tex: Nu kom kylan som en käftsmäll och de stackars hemlösa ligger där ute på parkbänkar, under brofästen. En del fryser ihjäl och andra skadas även av andra som roar sig med att ge sig på dem. 

Varje dag förmedlar nyheterna om mord, våldtäkter, överfall. Kriminalitet. Ingen går säker längre. Jag känner sådan sorg över vårt förlorade land, Sverige. Sorg över att de släppt hit folk som tar bort medmänskligheten, råbarkade människor som ger sig på barn, djur, gamla och oskyldiga. Som filmar sina överfall, skrattar när de slår ihjäl och skadar. Sanna mina ord det kommer bli värre och värre.

Nu börjar man till och med att ge sig på yttrandefriheten. Vad blir det sedan?

Jag är ständigt orolig för att inte kunna klara mig som äldre, de nyinflyttade har privilegier, vi andra, vi som föddes här, skattade ihjäl oss här, dras allting in för. 

Klyftor av orättvisor blir bara större och större. Jag är livrädd för utvecklingen som sker och i andra länder fasar man för svenskens rätt att leva och vara i sitt eget land. De har all rätt att fasa över detta.


Det blir ett långt inlägg idag, men jag har så mycket inombord som behöver ut. Jag måste tala med någon och då jag inte har vänner att tala med så blir det här på min sedan länge älskade blogg som får ta emot mina tankar och ord.

Jag är så trött på alla svek, nära som utger sig för att vara bra för en och sedan visar sig vara ulvar i fårakläder. Jag känner rädsla för vissa felsteg jag tagit, blandat ihop korten om gott och ont och inser till sist att vissa människor är inte att lita på. de skapar beroende för att sedan komma åt dig. Sitter i den råttfällan just nu, men ja  men jag får väl se det en lärdom till i livet. Dock oroas jag mer för nära och kära än över mig själv. Inga papper, inget svart på vitt och ingen säkerhet. Jag ser ju själv hur det kan gå när man lägger sitt öde i andras händer.

Ja men bara man får ett jobb är man ett steg närmre en lösning på problemet. Jobb kan lösa allt.

Tänker på framtiden, för hur mörkt det än kan tyckas så finns den och den måste bli bättre än det varit detta året. 2019 kom att bli "hell year", det går inte att förklara tappet i själen. Uppvaknandet, sorgen över åratals kamp som raderades på bara några minuter.Sorgen över min egen naivitet, men så finns det ju också saker som varit bra. Mina nya lärdomar. Lita inte på andra än dig själv, de bästa vänner man har är djuren, ja det är några av dem.


Reflektion: Livet svänger snabbt, girar dit man inte vill och klär sig i glittrande skrud för att förvilla. Får en att vilja vara med, för att sedan sticka dolken mellan skulderbladen (Bildligt).

Ja ni mina kära vänner/läsare jag hoppas ni får en ljus och vacker dag att minnas framåt i livet, trots mitt något mörka inlägg idag. Kram på er!


 
ANNONS
 
Norh

Norh

23 december 2019 18:23

Jag ville bara ønska dig god jul, fint skrivit. :-)

http://norhmaler.dk

Tove Birkeland Brandt

28 december 2019 09:53

Tack snälla och ha ett riktigt Gott Nytt ÅR.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi in...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här. Mak...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting. Som det är nu är det krig, mord...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se