Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 29 december 2019

Ännu en morgon 2019

Av Tove Birkeland Brandt - 29 december 2019 09:09

Det är åter morgon, grått och disigt. Mörkt.

Jag har varit ute och rastat hundarna, de har fått sin köttfrukost och nu sitter jag här efter att återigen kollat efter jobb. Ingenting ute på marknaden som går att söka just nu. Ledsamt.

Jag har bryggt mig en kopp kaffe, sippar lite och allting är bara lugnt och skönt just nu. Räknar ned dagarna till det nya året, väntar, längtar.

En tid är på väg. Jo, så vann jag 80 kr på Lotto igår, undrar vad jag ska göra med dem :-)


Tomten flyttade igår så nu är han i sitt nya hem och glädjer dem. Vackra tomten som följt med oss. Ja fattigdom har inga gränser. Vi sålde vårt vackra schackspel från semestern i Bali. Det kom till en mycket lycklig familj och ståtar nu på hedersplats i deras vardagsrum. Mitt i olyckan var ju det en trevlig hälsning.

Hela tiden sitter jag och funderar på vad jag kan sälja härnäst för att få in pengar att leva av. Det är tuffa tider, som Per Gessle sjöng.

Det har varit en del trevliga program på TV nu om olika grupper, hur de startade och hur deras karriär kom att bli. Sådant tycker jag är mycket trevligt.


Har skådat min garderob och jag önskar jag kunde köpa mig nya kläder, finns ju snart ingenting att ha på sig.

Jag får väl se på de olika grupperna om de säljer eller skänker bort kläder i storlek XL, annars finner jag inte på någon råd. Allt är så utslitet och nött, hål, färg och blekfläckar från jobb man varit på.

Men jag hoppas av hela mitt hjärta att det vänder nu 2020.  Jag vill ha ett liv med mening inte bara ett liv för att man ska leva.


Det känns så viktigt att fylla livet med viktiga saker, viktiga människor, händelser.

Återigen reflekterar jag över hur lite man betyder i ett världsligt sammanhang, ingen som vill umgås, ingen som vill hälsa på. Vad har man gjort för fel, jag anser att jag ger kärlek. 

Jag ser till så att nära och kära har mat på bordet när det tryter fast jag knappast har själv. Jag åker till min mamma med matlådor så fort jag kan så att hon slipper laga mat de dagar då hon inte riktigt orkar med. Jag tänker på alla dem som har det värre än oss.


Försöker förstå vart länken falerar. Nej, sorry jag har inte råd att komma, nej jag ska vara hemma, nej det går inte, bla bla bla...

En dag när jag är borta ja då kanske man kan bry sig på riktigt som jag gör med min mor. Den dagen hon kommer vandra vidare vet jag att jag slipper dåligt samvete. Jag gör allt jag förmår att göra nu. Mer än man kan säga om andra, ingen reser dit och besöker henne. Jag åker dit så ofta plånboken tillåter oss att åka, det är trots allt några mil att göra vid varje resa.

Jag är så trött på egotrippade människor. De som inget lärt av döden, de som inget lärt av livet eller ens av kärlek till andra människor eller den kärlek de själva ges, oförbehållslöst.


Hur ska man kunna lära gamla hundar att sitta?

Ingen vill någonting längre, det är så sorgligt. Jag har ingenting men jag kommer ta mina sista slantar för att åka  och gratulera mitt barnbarn. Jag har köpt en present(billig, men kul). Den kan aktivera så jag tror han blir glad över den oavsett.

Jag reflekterar över människors olika prioriteringar. Över hur man låter andra sitta i en rävsax av lögner, en webb man helt enkelt inte slipper för den liksom klibbar fast en. Man tar del även om man inte vill. Varför?

Jo för att man är kärleksfull och tänker på andra före sig själv.

Elakheter som pågår, tiggerier öppet på nätet. Men aldrig en enda reflektion på att de kanske ska ge någonting själva en enda gång. Världen verkar bara bestå av : - Jag vill ha, nej jag SKA ha!

Och vet ni jag hatar det!


Jag har drömmar. Jag är inte död än och de saker jag önskat mig är bland annat gemenskap. Den existerar inte längre om inte vi förflyttar oss till gemenskapen själva då vill säga. Då fungerar det.

Man står mitt i orkanens öga, tittar upp och ser alla andra virvla upp, men själv står man kvar på marken utan att ingå. Man får bara titta på.

Jag tänker tillbaka på männsikor som jag gett resor, upplevelser, gemenskap. Jag ser hur de glömt bort, hur tacksamhet inte ens existerar. Det viktiga är att komma med giftiga tungor direkt något inte passar dem.


Jag har insett nu att den här världen är egentligen inte för mig. Jag kunde lika gärna bo på månen och man skulle inte sakna mig i alla fall. Som sagt jag har drömmar och mitt drömmars mål är ju uppåt. Vi får se om jag kan vända skutans för och segla åt rätt håll innan jag går bort en dag. Jag hoppas på 2020 som ett nytt fint år, med friska vindar. Vindar av hopp och tro.

Ta vara på er mina vänner, ni som finns här ute. För i det riktiga livet saknas dem. Stora kramar och ett Gott Nytt År.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi in...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här. Mak...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting. Som det är nu är det krig, mord...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se