Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 6 januari 2020

Det nya året har gjort sin entré

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 6 jan 08:28

Så är vi då inne i 2020 och det har inte haft en allt för glädjande start. Hyran inbetald försent, räkningarna obetalda för att a-kassan inte gör utbetalningar som de brukar och med det lilla vi får ut måste vi spara all stämpling hela månaden för att kunna betala hyran. Ja och sedan stämplar vi åter på måndagen för att få en extra utbetalning på torsdagen så vi kan betala räkningarna. Vad gör man då, flyttar den utbetalningen till veckan efter. Ja det är så himla likt 2019, inte en bra start, men jag hoppas det blir bättre.


Men det finns ju andra områden som är bättre, vad säger jag inget om just nu men det rör mig själv och ett eget löfte.

Nu sitter jag här och skriver för mig själv, till er. Det är fortsatt mörkt ute men det känns ändå trivsamt att sitta här med min kopp kaffe. Hundarna busar för fullt och huvudet är fullt av tankar på än det ena än det andra.

Under dagen ska jag ordna lite fönsterbelysning i fönstret vid köksbordet så det blir lite bättre ljus där man sitter känns viktigt att se ordentligt. Man får spara på ögonen som de sa förr när man satt i mörkret och läste.

Min första bok i livet att läsa själv handlade om en flicka som heter Kajsa och hon var på besök på en cirkus. Tänk att jag kommer ihåg detta efter alla år.

Vad var er första bok att minnas?

  Såg idag att hon hade gjort en hel serie av böcker om Kajsa. Synd jag inte visste det då jag fick min allra första som fångade ett livslångt läsande och intresse för böcker.

Jag har tänkt jättemycket och svärt över att jag inte fann rätt i yrkeslivet, såklart det var att jag borde utbildat mig till bibliotikarie. Men vägen var ju redan utstakad för mig, mina föräldrar drev en restaurang och det var där jag skulle jobba. Blev ingen utbildning. Jag har yrkeserfarenhet från ca 45 år tillbaka i livet, men ingen gedigen utbildning. 

Jag har läst in gymnasiekompetensen och jag har utbildat mig till kock, men jag står här utan kunskaper nog för att få ett jobb. Vad jag förstår från dagliga rapporter på teve och media kommer det inte bli lättare. Man gör allt för att öka klyftorna i samhället och det finns ingen hjälp att få, sociala myndigheter har bara skyldigheter gentemot de som kommer som flyktingar i Sverige. Dagens sanning, folket är till besvär för staten.


De som byggt upp vårt land får gärna ligga i rännstenen nu, där kostar de inte samhället. Gamla blir utan bostäder och får bo på gatan efter hela livet i arbete. När kroppen inte orkar mera, kan de lika gärna skjuta oss.

Yttrandefriheten ligger i farozonen, vad säger alla författare och upplysta om detta. Om Angela Merkel får som hon vill tystar EU oss alla. Känns det inte bra att gå mot tider som rådde innan man rev muren i DDR, eller tider som rådde i gamla forna CCCP?

Jag är rädd, jag vill tala fritt, tänka fritt. Jag vill ha en egen vilja. Vad vill ni?

https://youtu.be/jaAZE-OrM7c

Lyssna på detta och förfäras sedan över vad vi går emot för nya tider. Är det verkligen dit vi vill?


Jag håller mig uppdaterad, läser varje dag om familjers lidanden, om orättvisorna i vårt samhälle, klyftorna som blir bredare och bredare mellan de som tillåts komma hit och på och det svenska folket. 

Klyftorna mellan storstadsfolk och landsortsbefolkningen. Hur tror man att landet skulle fungera utan landsbygden som de gör allt för att krossa, ja rent av förintetgöra med skattehöjningar som slår stenhårt etc.

Jag ser på de som är villiga att riskera sina liv för att rapportera hur det verkligen ser ut i Sverige idag. Klimatet för dessa hjältar är minst sagt en lina på liv och död.

Jag räds vad som händer, för vårt land finns snart inte mer för oss som föddes här.

Jag har utbildat mig till frilansjournalist för något år sedan via en lång distanskurs, men aldrig jobbat som detta. Kanske skulle man försöka? Jag tycker om att lyfta viktiga frågor i samhället. Klart någon Joakim Lamotte skulle jag aldrig ens våga mig på att försöka bli. Han är duktig och han har mod för tio personer, men han lever ruskigt farligt. Jag har läst hur man hotar hans familj och honom på grund av det jobb han utför.


Vet ni vad en diktatur är?

Jag ska berätta det för er som inte vet det:


En diktatur (av latin dictatura, "en diktators ämbete; en diktators makt och myndighet") är en stat som styrs auktoritärt, styrd av en diktator eller en mindre krets människor, som inte behöver ta hänsyn till befolkningsmajoritetens önskningar i allmänna val.

 

Känner ni igen dessa tendenser?

Är du inte rädd för det som kommer att komma? Vill du inte att dina barn och barnbarn ska växa upp där de kan tala fritt, där de kan vara med och påverka i samhället utan att fängslas, eller låsas in på en psykavdelning för att tvångsmedicineras eller än värre electrifieras för att bli tysta och följa strömmen?

Jag borde kanske vara tyst, men jag vågar inte för snart kanske man måste vara det för att slippa dö eller försvinna. Jag vill ha demokrati, yttrandefrihet:

Demokrati är ett statsvetenskapligt begrepp som syftar på några besläktade former av styrelseskick där den politiska makten i (oftast) en stat utgår från dess medborgare via allmänna och fria val, oftast av förtroendevalda representanter till dess parlament (representativ demokrati).

Yttrandefrihet omfattar en frihet att yttra och föra fram åsikter utan censur, begränsning eller någon typ av bestraffning.

Jag har börjat förstå och se mer och mer av skillnaden mellan dessa saker. Vi har Sverigedemokraterna där en fjärdedel av befolkningen i Sverige säger en sak, men inte har några tillträden över huvudtaget. Hela tiden får man se hur demokratin krakulerar. Jimmy Åkesson är en fantastisk stark människa som orkar stå upp och kämpa för vår fortlevnad. Sveriges fortlevnad.

Att säga detta är inte rasism! Sluta tramsa om rasister, ser ni verkligen inte hur vårt land går åt helvete?

S har importerat början av ett inbördeskrig, knarkkarteller, våldtäkter, djurmisshandel, bomber, mord och ändå förnekar man att detta har med invandringspolitiken att göra. Snälla sluta ljug.

Jag tycker synd om alla svenskfödda som snart inte kan bo kvar i sitt eget land, det är syftet bakom regeringens härliga öppna hjärtat politik. 

Man måste ju inom sig undra hur stora mutorna är för att slå sönder ett så vackert land, så vackert folk för all framtid. Vad tror ni?

 

Jag har samlat på mig mycket och nu släpper jag ut det. Ni behöver inte hålla med mig, ni behöver inte tycka om mig. Men en sak behöver ni göra: VAKNA!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi in...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här. Mak...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting. Som det är nu är det krig, mord...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se