Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 7 januari 2020

Bara dåliga nyheter

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting.

Som det är nu är det krig, mord, mordförsök, försämringar i samhället, fördyrade levnadskostnader, nya klyftor mellan välbetalda och fattiga, våldtäkter, olyckor, höjda bensinpriser och miljöpåverkan, gängkrig, narkotikahandel mm.

Det känns inte bra att dagligen ta in negativa nyheter, det ökar folkets depression och ångest över allt det som kommer förändras till det sämre. Oro över att drabbas av brott och elände.

Att inte ha lusten att skaffa mål för att leva ett gott liv. 


Förstå mig rätt men man reparerar inte ett land med dåliga nyheter. Våra politiker borde tvingas till att utföra en god gärning om dagen för sitt folk. Vore inte det någonting?

Jag vet inte hur ni som läser detta känner det, men för min del så är påsen full. Jag lever varje dag med oron om att klara mig, att leta efter ett nytt jobb, rädsla om att hamna på gatan till slut, att inte klara mig efter ett långt livs arbetande. Det får mig att sova uruselt och huvudet är fullt av tankar på om och utifall.

Att göra rätt för sig inte utnyttja samhällets resurser. Att inte längre ha råd att åka till ett jobb om man får ett för kostnaderna är så höga att hålla en bil igång, med skatter, försäkringar, reperationer och höjda bensinpriser.

Jag är en fighter, men det går ju till en viss gräns. Hur länge orkar man?


Jag vill ha ut någonting av livet och som det sett ut under 2019 från 1 april sett så har livet stått stilla, det har varit en lång och tuff uppförsbacke som inte tycks vilja ge med sig.

Ändå så tänker jag dagligen på de som har det värre, på de som ligger ute, de hemlösa. Jag måste säga att det nog finns en Gud ändå som ser till dem efter bästa förmåga i år med tanke på det milda vädret. Det känns enormt bra om det kunde fortsätta så fram till våren för då slipper de i alla fall frysa ihjäl eller drabbas av frostskador.

Livet kan ju faktiskt bli sämre fast man inte tror det.


De flesta av oss sitter och tänker på att "det drabbar inte mig", men allt drabbar faktiskt oss på ett eller annat sätt. Såg på Cancergalan på tv och kom fram till att jag varit berörd av i alla fall 15 människor som drabbats och en del av dessa har inte överlevt, som min fina kusin Barbro där jag fick möjligheten att ta farväl på hennes dödsbädd.

Jag har haft nära vänner som dött bort från sina små barn. Livet är inte en dans på rosor och just därför borde man ha tillfälle att fylla det med meningsfullt innehåll.


Tyvärr, blir det grums i botten på bägaren när man har en regering som ser till att folk inte har råd att leva längre, som inte bryr sig om sina egna. Som inte reflekterar över att gamla som bidragit till deras löner får ligga i rännstenen efter ett långt arbetsliv.

All oro som det skapar, all ångest får folk på fall. Självmorden ökar då folk inte kan få hjälp utan får tabletter och skickas hem, trots jättedepressioner och ångest som äter upp dem inifrån.

Men skulle man inte satsa på en nollvision?

Det kommer inte ske så som våra politiker styr landet. Sjukvården kollapsar, kommunerna kollapsar. Ingenstans kan människor vända sig för att få hjälp.

Så säg mig, vore det inte skönt med minst en god nyhet om dagen för att ge oss små människor hopp om en bra framtid trots allt?


Jag får avrunda här, men till er som läser mina stackars rader. Ha en bra dag och fyll dagen med kärlek. Kram på er!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi in...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här. Mak...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 6 jan 08:28

Så är vi då inne i 2020 och det har inte haft en allt för glädjande start. Hyran inbetald försent, räkningarna obetalda för att a-kassan inte gör utbetalningar som de brukar och med det lilla vi får ut måste vi spara all stämpling hela månaden för at...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se