Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 9 januari 2020

Sömnlös i Brunsberg

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här.

Maken har gått i två dagar redan med värk så där går det inte över heller. Som om det inte vore nog "Jippie".

Pengar man inte har detta så det är inte roligt, men nöden har ingen lag vi får försöka få ihop till fakturorna. Man är ju inte folk när det är så här. 

Men nu har jag bokat in akuttid hos folktandvården i Åmotfors som har akuttiderna på onsdagar och torsdagar. Kl. 13.50 ska vi vara på plats sedan får vi vänta till de har tid.

Inga problem!


I övrigt då, inget nytt mer än att allt går som planerat med att ta hand om sig själv bättre, röra sig lite, äta mer med jämna mellanrum, mindre alkohol. 

Känns skönt.

Har fixat paket till lillemannen Elliott som står på tur att fylla år och så ska vi iväg på hockey på lördag och se på FBK, tack vare biljettdonation <3

Detta ser vi fram emot, så kul att komma hemifrån ett tag och matchem börjar ju 15.15 så det är ju en bra tid när man ska hem igen till TV rutan.


Har sett en hel del bra serier på sistonde, Gåsmamman, The Capture som vi håller på med nu, påbörjat Hammilton, Peaky Blinders sedan var det ytterligare en men nu föll namnet bort. Men alla kan varmt rekommenderas.

Sista tidens läsande har däremot inte haft något direkt roligt att bjuda på, alla böcker har varit torftiga som att författarna gått på räls, senaste nu är kallentofts bok "Se mig falla".

Den är mest långrandig vill jag påstå. Men skönt ändå att man kommit tillbaka till att läsa så man kan känna av böckerna, det var ett tag sedan det gick för min del. Så allt är bättre.


Just nu sitter jag här och funderar över jobb, när var och hur är stora frågor för mig. Men jag ger inte upp bara idag har jag sökt sex nya jobb och ska faktiskt på möte på ett av dem under två arbetsdagar i Januari. Säljjobb, så jag hoppas verkligen jag kan visa min förmåga att sälja och att ett sådant jobb skulle passa mig. Vill ju så innerligt ha ett jobb att gå till och jag har drömt om att bli telefonförsäljare. Jag så klart jättenervös men, glad att ens få möjligthet att visa upp mig man vet ju hur svårt det är idag när man kommit upp i åldern. Sedan så är det ju så klart de som väljer om man passar eller inte, de har ju sina egna ramar att gå efter. Men jisses jag ska göra mitt bästa för att visa framfötterna, verkligen!


Detta är det bästa ögonblicket under 2020 än så länge, annars har dagarna fyllts med nej tack, tyvärr eller inga svar alls. Klart det tär en del i det inre när man vet med sig att  man kan erbjuda en massa men aldrig ens får möjligheten.

Tycker man skulle se det positiva i att vara 55 år, man har lekt klart och stadgat sig, man är klar med barnafödandet, man har arbetslivserfarenhet som man samlat på hög. jag skulle drista mig att säga att man till och med kommit så långt att på grund av åldern blir man även lika lojal som en hund. Är inte detta positivt för en arbetsgivare?

Jag vet att man är rädd att man inte kan vara nog stresstålig i dagens hektiska samhälle. Men tänk om man skulle dra i bromsen lite få ned tempot, se på alla unga människor som går i väggen och blir sjukskrivna. Tror att många skulle slippa komma dit om inte prestationskraven vore så orimligt höga som de är idag. Gäller ju hela samhället, folk ska springa fram som skållade råttor, bråttom, bråttom och vad sker då?

-Man tappar fokus och tid!


Jag drömmer om en ny tid, lugn och ro i fjällvärlden. En dröm om att vakna upp till fjäll och vatten, lugnet.

De gånger jag har råd lämnar jag in mina lottokuponger och hoppas, men än så länge ligger storvinsterna på runt 83 kronor. Ja ja det är fritt att drömma, i alla fall än så länge. Men klart att fortsätter Sveriges utveckling så får vi nog räds att ens drömma om något bättre.

Nej nu ska jag ta en kopp kaffe, mysa med ett kosrord och vänta på att klockan går så att vi kan åka till tandläkaren. Ha nu en underbar dag!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi in...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting. Som det är nu är det krig, mord...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 6 jan 08:28

Så är vi då inne i 2020 och det har inte haft en allt för glädjande start. Hyran inbetald försent, räkningarna obetalda för att a-kassan inte gör utbetalningar som de brukar och med det lilla vi får ut måste vi spara all stämpling hela månaden för at...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se