Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 13 januari 2020

Månen skiner och mörkret omsluter mig

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit.

Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi inte. Men hoppet finns att de gör förändring för framtiden.

Hundarna har varit ute och kissat men gick upp och lade sig igen för att sova med husse. De får vänta med frukosten, för de har blivit alldeles för bortskämda. Frukost äter vi alla ihop.


Arbetsmarkandens erbjudanden lyste tomma idag, bittert, men ja det kommer nya dagar och förhoppningsvis nya jobb att söka.

Under gårdagen var vi till Storfors och grattade lilla Elliott som blev tre år. Tänkte att han kunde börja i tid och förverkliga sina konstnärsgener efter sin mor så det blev målarbok och vattenfärger och så klart Choklad för han älskar choklad.

Lilla sötungen.

På vägen hem passade vi på att köra hem de äldsta barnbarnen till sin pappa i Deje, det är ju dags för skola igen.

Och så träffade jag underbara Benjamin som kastade sig runt halsen på mig och gav mig puss. Han är så glad i mormor han. Älskade små barnbarn så glad jag är i dem allihop <3


Sitter och funderar över Sveriges status, hur det ska bli för allihop. Hur ska det sluta med allt, otryggheten, våldet, islamiseringen som pågår, samhällets skydd som rasar ihop. Jag förstår inte människor som inte är rädda för det som sker.

Jag är livrädd. 

Vi skickar pengar åt alla håll men inte någonting till de grupper som behöver det mest. Landet utarmas och för vad?

Mörkret omsluter mig på många sätt. Det är ett fasansfullt senario som utspelar sig i mitt inre. Jag har öppnat ögonen, läser om allt som sker i vårt tidigare så vackra land och mitt hjärta krossas av orättvisor.

Det ärfruktansvärt hur man kunde bjuda ut vårt land så här. Varför tillhör inte Sverige svensken?

Jag menar inte att man ska låta bli att hjälpa, men vakna världen får inte plats i Sverige! Pengarna är slut, pensionärerna är fattiga, vissa får bo på gatan, medan vissa folkgrupper kan skicka hem våra skattade pengar till anhöriga i sina länder och det i överflöd. Varför ser inte politikerna vad de ställt till med? Hur folk har roffat åt sig, ge inga bidrag så länge de inte fått uppehållstillstånd!

Endast mat och boende, inga pengar.

Låta alla jobba för pengarna, inga jobb inga pengar. Städa diken, åar, torg, städer vad som helst men gör rätt för sig. Nu har staten bestämt att de kan sträcka ut handen och så fyller man den med all sköns bidrag. Pengar som svenska skattebetalare slitit ihop. Det är fel. Hör ni det? Fel!


Jag vet att det finns massor av människor i vårt land som inte håller med mig, men jag skiter i det. Jag står inte ut med orättvisorna som pågår mot det egna folket. Har vi råd att ösa manna över nytillkomna har vi råd att ta hand om det egna folket. De ska gå i första rummet!

Det var allt för mig idag, tyck om mig, ogilla mig. Jag skiter i vilket, upprörd, ledsen och förtvivlad över hur dåligt vårt lands tas om hand av de styrande.

Så, tänk, öppna ögonen, se, läs och ta in, känn. Är det så här ni vill att Sverige ska vara?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här. Mak...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting. Som det är nu är det krig, mord...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 6 jan 08:28

Så är vi då inne i 2020 och det har inte haft en allt för glädjande start. Hyran inbetald försent, räkningarna obetalda för att a-kassan inte gör utbetalningar som de brukar och med det lilla vi får ut måste vi spara all stämpling hela månaden för at...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se