Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - 16 april 2015 22:57

Nästan 14 avverkade mil på reklamutskick idag, lapp efter lapp i låda efter låda. Tvåtusen lappar, tvåtusen öppnade lock. Skön känsla att ha det gjort. Att veta att man kanske får något samtal, kan göra något bra.

Nu blir det TV, chips och dipp lugn och avkoppling. Sängen ropar så det kommer inte dröja innan jag gästar den. Får väl skylla på att man fått en hel mängd med frisk luft. Ja sedan så har det ju varit dåligt med sömnen, inte tagit igen bristen sedan resan till Stockholm ännu men imorgon blir det en sovmorgon och det ska bli riktigt skönt.

Men nu ska jag överge er och får önska er alla en god natt. Sussa sött...

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 15 april 2015 16:21

Nu är vi på väg hemåt mot Värmland igen efter en underbar dag i Riksdagshuset.
Vi har tittat på lokalerna. Träffat massa trevliga politiker och Runar Filper har guidat oss.
Vi har tittat på debatt om vårbudgetpreposition där SD Oskar Sjösten debatterade.

Sedan gästade vi en trevlig restaurang som heter Det svarta fåret i Gamla stan och åt en jättenice flankstek med rödvinssås och potatis.

Nu är vi ett glatt gäng som är inpackade i en hyrd minibuss, trötta men helnöjda efter att fått uppleva det politiska arbetet i riksdagshuset.

En hel dag i Sverigedemokraternas tecken.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 14 april 2015 15:55

Rösta på mig!

Mamma har varit till vårdcentralen så maken har skjutsat henne och jag har varit hemma hos pappa och passat honom så han inte ska knalla iväg på något håll. Vi drack kaffe och jag läste lite högt för honom ifrån aftonbladet och VF.

Det är inte mycket kontakt vi har längre, sorgligt att säga. Pappa sitter mest och stirrar rakt framför sig eller så bråkar han med mamma eller hon med honom. Detta är ålderdomens höst. Maken har ordnat så vi skall få till en demensutredning på pappa nu äntligen, måste få svar och kanske kan han få en bromsmedicin så det lugnar ned sig i framfart.


Har också hållit på med lite papperskrångel, skrivaren ville inte vara med alls. Tokig liten en och den gav mig huvudbry i timmar men till sist blev jag dennes överman.

Blir så galen att jag vägrar ge upp innan det fungerar.

Har tillverkat lite lappar att sätta upp i butiker också, där folk kan riva sig en lapp och få numret till företaget.


Har också fått till lite varmvatten, eldat i pannan. Nu är det matdags och i ugnen står just nu potatisklyftor och gottar till sig, till detta serverar jag en kall sås och het kycklinginnerfilé. Lite grönsaker blir det ju också. Gott för jag börjar bli ruskigt hungrig. Väntar på att dottern ska komma hit och sedan ska vi iväg på vår studiecirkel inne i Arvika, mindfullness och annat smått och gott med fokus på oss själva.

Morgondagen nalkas också och då bär det av till Riksdagshuset på studiebesök, det ser jag fram emot. Och vår minibuss avgår redan 04.45 på morgonen så ja man lär nog behöva sova i bilen.


Nu fina läsare får ni ha en skön kväll, vi hörs och syns snart igen.

Av Tove Birkeland Brandt - 13 april 2015 08:11

Rösta på mig!

Så har man vaknat upp i tid igen, plockat bort disken, fixat kaffe i bryggaren och satt på en maskin med tvätt i källaren. Medicinerna är påfyllda i dosetten och nu ja, nu sitter jag här igen en aning gramsen skall tillges då jag gått upp 7 hg denna vecka.

   Har satt fönsterputsaren på laddning och tagit fram papper så nu är det bara maken vaknar så vi kan få lite frukost i magen och ge oss av till mor och far med grejerna. Mamma skall få sina fönster putsade idag, maken putsar :) och jag sitter med tidtagaruret ...


Gårdagen bjöd på en härlig dag, det var bröllopsdag och vi firade den med en utbildningsdag i kommunal budget samt medieträning och trevligt bemötande. Efter utbildningen så stack vi iväg till den Indiska restaurangen som blivit en favorit och avnjöt en god middag tillsammans med vännen Frida. Så nu har jag en drös med trevliga anteckningar som jag tänkt att skriva upp i Word för att ge till styrelsen SD i Västra Värmland som bra och ha kunskap.


Oroar mig massor för min dotter, som inte mår bra. Jag vet ju hur det är att dippa hela tiden, ångest och oro samt massor av onödiga tankar. Tufft.

Hon har ett ansvar för sina små och ett otroligt ansvar för sitt eget välbefinnande. Jag försöker hjälpa men känner att hon drar sig undan i det här och jag kan ju inte tvinga mig på henne, vet allt för väl hur jobbigt det också känns. Avvägningar och åter avvägningar fyllda med rädsla. Hela tiden instängd i en oro att samma sak skall hända med henne som med Kim min änglason.

   Kan inte, orkar inte ta mig igenom det. Vill att hon skall vara lycklig och glad, bekymmerslös och istället är livet fullt av tragik. Hatar livet i vissa stunder.


Men just nu ska jag tänka på positiva saker, solen skiner och fåglarna sitter på en gren i syrenen alldeles utanför mitt fönster och visslar så vackert, känns som vår i luften. Nja, gårdagen bjöd ju på ett redigt oväder så då trodde man ju nästan att klockan vreds åter till hösten men idag, ja idag kära läsare och vänner sprudlar det av vår i varenda liten ådra i min kropp. Ha en helt fantastisk dag nu så är jag tillbaka i morgon igen. Kram på er.


HALLÅ, vänta lite ni går väl ut på bokus och köper våra böcker eller ut på boklänkarna på sidan här. Lovar er lite spännande läsning. Jag menar unna en fattig författare att komma ut i etern med sina verk, bidra med att köpa en bok...


Av Tove Birkeland Brandt - 11 april 2015 20:27

Rösta på mig!

Idag har vi stått på torget, bjudit på kaffe, pratat och faktiskt också lyckats med att trasslat upp ett radband åt en besökare. Det blev en mycket trevlig stund på torget med galet goa partikamrater och fika för allmänheten, kaffe med dopp samt godis och info så klart. Alltid roligt att synas ute även då det inte är valtider man behöver ju ge en riktig bild av vad vi sysslar med till de som valt in oss.

Vi fick upp vårt nyköpta tält, bordet,  stolarna och annat och det såg riktigt fint ut måste jag säga.


Väl hemma igen så har jag suttit med en massa saker till nya företaget, gjort kul grejer. Beställt visitkort och dekaler, samt skrivit ut en hel massa reklamblad igen. Skall bli 2000 nya blad som skall delas ut i Arvikatrakten.

Var även ned i källaren och gjorde ett litet rens och då fann jag en hel kasse med gamla stämplar som ännu en gång skall komma till användning. Se min gamla profetia fungerar,"den som spar den har".


Morgondagen skall bjuda på en tur till Karlstad och så blir det lite kurs i motionskrivande och annat kul inom SD.

Blir en härlig dag med massor av underbara människor och nyttiga kunskaper.

Faktum är att det är ju ett roligt sätt att fira bröllopsdag på också, maken och jag har vårt spetsbröllop vilket vill säga 13 ljuvliga år som gifta nu. Goa gubben och jag <3

Vi har ett fantastiskt äktenskap och peppar, peppar måste jag säga så är vi aldrig ovänner och ändå lever vi med varandra i 24-7 och under våra år tillsammans har vi ju också jobbat ihop nästan hela tiden.


Av Tove Birkeland Brandt - 10 april 2015 17:16

Stackars svärsonen har fått jobba hårt på min bil men nu är jag i Grums för att hämta hem pärlan idag.
Har varit en sväng till psykologen idag igen och hon fick mig att tänka massor på nya vinklingar, nya normer. Känns så jädra skönt när man kan få vädra hjärnan och öppna dörren till allt skrot man bär på. En massa komplex sörja som inte hör hemma i det inre eller rent av straffa ut sig själv. sig själv.

MÅSTE finna livet nu. Jag är redo att bearbeta och Erica Strucel är så duktig på att plocka fram saker ur mitt inre och ge mig nya verktyg för att jobba vidare med dem.
Ny session till nästa vecka och jag har ytterligare hemläxa till dess. Ska göra saker jag tycker är kul och försöka känna att jag har rätt att skratta och må bra. Jag behöver inte leva i döden för att min son valde den utvägen. Med andra ord hennes väg leder mig till bot och bättring.

Annars har jag grejat lite med företagshemsidan och den känns faktiskt helt ok. Maken har tagit emot några jobb nu då även det känns positivt. Kanske är det nu det vänder i mitt liv. Hoppas verkligen det för det har varit många galet tunga år nu.
sorg och saknad. Tankar från hela livet. Mor och fars sjukdomar och behov samt det vidriga livet jag genomlevt tidigare. De tunga ekonomiska bördor som nästan fördärvat livet helt för mig och maken. Ja det har verkligen blivit för mycket. Nåja nu ska jag försöka fokusera på det positiva i livet. Finna nya vägar, sätta mål och låta blicken ta fäste på det.

Ni kära läsare får ha det så underbart det bara går och njut nu riktigt mycket av solens goda strålar. Jag återkommer imorgon...

Ja ni kanske vill titta in på hemsidan:
Http://www.rent-snyggt.website

Av Tove Birkeland Brandt - 8 april 2015 10:31

Rösta på mig!

Så ringde vi om företagsregistreringen och ändringen hade inte kommit in till dem trots att vi skrev i nya uppgifter redan innan påsken, ja vad ska man säga "Världen är upp och ned". Så jädra jobbigt när vi behöver organisationsnumret för att komma igång. Behöver registera för skatt och moms.

Nu har vi skickat in uppgifterna ännu en gång och hoppas det rullar på.


Jag skall strax lyfta på rumpan för att ge mig iväg och handla åt mamma och pappa. Allting var visst slut i skåpen så bäst att fixa allt så man kan luta sig tillbaka lite och ta det lugnt på sin egen hemmafront. Har massor att läsa igenom och så måste jag fortsätta med saker här hemma. Gårdagen försvann helt då vi var med mamma på lasarettet i Karlstad, ögon och det var timmars väntan innan allt blev klart. Vad kan man sedan göra? Ja ingenting egentligen, det ostabila sockret har mycket med den dåliga synen att göra och mor deppar vidare över att hon ingenting ser. Tyvärr så är hon på samma gång så egen att hon tror hon vet allting bäst själv i vissa lägen så hon har svårt att ta emot den hjälp som finns att få. Remiss skall skickas till syncentralen för eventuella hjälpmedel samt bilder som skall sändas till Örebro i hopp om att man kan ta bort gråstarrren och då kanske fixa till en aning bättre syn. Dock är det problem med gula fläcken också så, ja....

  


Måste köra ut mera reklam igen också har två tusen lappar som skall ut så det finns att göra. Sysslolöst är det inte just nu. Men ni mina kära läsare önskas nu en fin vårdag, här har just hackspetten gästat syrenen precis utanför mitt fönster. En liten vacker hälsning kanske och småfåglarna har fått massor av bröd igen så de verkar nöjda och glada. Man gör det man kan för de små, klart att det är av egoistiska själ också, jag älskar ju att titta på dem. Det ger en inre frid.

Av Tove Birkeland Brandt - 7 april 2015 09:11

Idag så blir det en långtur till Karlstads lasarett med min mamma som ännu en gång skall till ögon och kolla. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men de gör ju ingenting och snart är hon blind. Hon kan inte läsa och när man visar henne någon bild gissar hon att hon ser vad som helst. Bland annat så blev en struts från konstrundan en vikingaskål för henne.
I flera år har man sagt att det ska mogna, men vad är det som ska mogna?
Ja ja det blir en långresa i hennes lilla bil för mig och maken, kommer säkert se komiskt ut då vi väl klätt på oss bilskalet. Min mamma kan nämligen inte åka i någon annan bil säger hon för då blir hon åksjuk och får ligga till sängs i flera dagar.

Min pappa måste ha folk hemma under dagen från hemtjänsten så han inte valsar iväg någonstans. Tänk ändå hur livet blivit, mina gamla föräldrar är så gott som utan livskvalitet. Mamma brukar säga att vore det inte för hunden kunde hon avsluta det här med en gång. Vilken tur vi hjälpte henne skaffa hunden då..

Nej dags att återgå till en kopp kaffe igen och lite sudoko innan det är dags att resa till Charlottenberg för att hämta mor. Så jag får önska er en bra dag och hoppas ni alla haft en toppenpåsk, min har varit lugn och fridfull med en hel massa konst i blickfånget.

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se