Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 4 nov 08:43

Visst är det lite krispigt i luften men här från mitt köksfönster är det vackert. Solen skiner och ger mig kraft och ork att göra saker. Konstigt att solen har sådan energieffekt, i alla fall för mig.

Ska ta en tur ut idag tror jag, promenera, fota lite. Samla tankarna.


Ska börja med skrivövningar så att jag kommer igång med det jag ska göra, mjuka upp hjärnan lite. Sätta eld under fantasins vedträn.

Jag har bland annat min fina historia med vätten som jag skulle vilja fortsätta bygga på. Den har ju alltid skrikit åt mig att den inte är klar, men jag har inte velat lyssna på det örat. Den var ju tänkt som en liten julhistoria från början, men den är så ... Jag vet inte den påckar på uppmärksamhet.


Min tredje bok medd Mimmi i huvudrollen ligger på bordet och de 72 sidor som skrivits kan ja inte ens förstå att det är jag som skrivit. Jag är så långt därifrån just nu. Men jag ska plugga in mig på historien, personerna, brotten och hur allting i händelsen fungerar igen, det är ett faktum att det vore himla kul att få känna att man kan ha ännu en bok i sin hand som man själv gett ut. Det är en väldigt stolt känsla att bära, ett sätt att lyckas med någonting även om risande kritiker varit många. Men så finns det ju de som rosar det man skrivit också och då blir man genast sugen på mera.


I ärlighetens namn förstår jag inte ens vartifrån det kom att man bara la ned skrivandet efter allt man gjorde. Kanske blev det för mycket med alla artiklar etc i Ingesunds Bladet. Själv går jag och funderar mycket på just detta. Skrivkramp i flera år. Kan man verkligen ha det?

Jag vet ju att jag tog åt mig alldeles för mycket av alla klagomål som var på hur dåligt jag skriver, kanske flöt elakheterna under skinnet och förstörde för mig. Jag vet faktiskt inte alls vad som hände, men en dag satt jag där och orden var slut, orken borta, allt var dött inombords.


Men som sagt nu vänder vi skutan och jag ska plocka fram lite böcker med skrivträning i så att jag rullar igång min hjärna och mitt hjärta. För allt jag vet är att jag är en författare från Värmland.

Så alla fina som läser det jag skriver, ha en underbar solig höstdag. Ta hand om varandra och känn kärleken till livet och framtiden.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - Söndag 3 nov 09:15

Det är alldeles stilla utanför mitt fönster, höstfärgerna klär ännu några av våra vackra björkar.

Jag har fått mitt morgonkaffe och rastat hundarna som nu ligger i sin korg på golvet och snusar högljutt, de kan snarka :-)

Har tittat på alla underbara bilder från kyrkogårdar runt om i närområdet, så vackert med alla ljusen som brinner för nära och kära som saknas oss.


På köksbordet har jag en bukett med röda nejlikor, de var min pappas favoritblomma så de väcker en del minnen till liv inombords.


Under gårdagen gjorde jag en viltgryta på rådjur och jisses så gott detta blev. Man får tacka Lidl som hade detta erbjudande i sin disk just denna vecka.

 

Annars så har jag roat mig med att plocka in mina sista örter och torkat dem så nu har jag en hel burk full med oregano. Passade även på att plocka av mina chilisar igår så nu är dessa i torken för att senare malas ned och bli till vår egen chilikrydda, så annorlunda mot det man köper i butik. Sött och starkt varvas liksom i den man gör själv av olika sorterts chili. I år mår inte mina plantor så jättebra så en del stryker på foten och andra får jag vårda så gott det går under vintertiden.

Min odlarhobby är så betydande för mig, den får mig verkligen att må bra. Känslan av att hämta in och äta det man själv odlar är enorm, allt är ekologiskt.

Längtar redan tillbaka till våren när jag får möjlighet att peta ner mina fröer igen och driva upp dem till stadiga och bra plantor som kan ge mycket skörd.


Det är dags att börja plugga nu, jag har massor av material som måste läsas in för att börja skriva. Man får byta en sak mot en annan, det finns tid även om ursäkterna alltid finns på plats, men nu ska det bli slut på detta. Vad är viktigast för mig?

Att ge sig själv den frågan och besvara den ärligt, då vet man. SKRIVA, SKAPA allt annat är ovesäntligt egentligen. Bättre att krypa upp i soffan med block och penna än att sitta där med det dövande vinglaset och låta tiden rinna en ur händerna. Finns ju inga garantier för en framtid. Det är bara att börja pressa fram känslor, öva igen, stirra på papperet tills orden kommer tillbaka.

Inga mer undanflykter, det är slut nu!

 

Sist men inte minst, så vill jag önska er en sjuhelsikes fin höstdag <3

Jo en sak till vi erbjuder städtjänster i Värmland så vill ni ha hemstäd eller flyttstäd se här:

• Hemstäd 189kr/tim övriga städ offerteras

Vi utför Hemstädning/Storstädning/Fönsterputs/Dödsbostädning/Sanering Vi utlovar alltid en nöjd kundgaranti på utfört jobb. Vi är även behjälpliga med andra hushållsnära uppgifter: Tvätt, gardinbyten, Flytt, inköp mm. Flyttstäd, dödsbostäd, sanering och storstäd samt fönsterputs - pris mot offert Vi arbetar genom egenanställningsföretaget Frilans Finans.

Besök gärna vår hemsida: www.clean-up-sverige.se


ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - Onsdag 23 okt 08:49

Morgonen har jag ägnat åt att söka jobb, AF, Jobbsafari, Metro och Blocket. I alla fall fyllt på med ännu tre ansökningar att hoppas på svar ifrån.

Sedan så kom mina små polare ned till mig i köket så vi har varit ute och rastat lite och då kom jag på att det kan vara bra med lite höstpyssel. Jag kapade till markmattan och la ut för att kväva ogräset utanför köksfönstrets rabatt. Meningen är att jag ska lägga stenar över hela och fulla med grus emellan så det blir en stenrabatt. Detta får dock bli projekt våren, nu hoppas jag att mattan skall ligga till sig i vinter. Det är inte lätt att kväsa ogräs, men skam den som ger sig, ska nog bli ordning på torpet.

Har ju inte lagt så mycket tid på rabatter och sådant ännu men som sagt till våren så sätter jag fart med detta.


Dagens planering ser ut som sådan: Skruva ner alla saker i sängkammaren och flytta ut saker till hallen för att måla där inne, ska bli skönt när det blir blått och fint. Rogivande att sova i. Blir det färg kvar kanske jag tar ett svep i skrivarrummet också, vi får se :-)


Nu sitter jag här med en varm kopp kaffe och njuter, ska ta mig an ett korsord eller två för att träna hjärnan lite och höja ordförrådet innan man tar sig an böckernas värld. 

Känns skönt när man klarar att lösa de små rutorna, fylla dem en efter en.


Ja annars så har jag satt lite vin "Rioja", som nu börjat bubbla och låta här i mitt kök. Det blir väl klart om sådär 4 veckor kan jag tro. Men denna gången får jag nog köpa extra jässtopp så det inte blir gegg kvar när man har haft i klarningsmedlet. Att göra egna saker är roligt vare sig det är matlagning, bakning, vin eller odling, ja till och med konst och skrivande. Jag är nog en mycket pysslig människa :-)


Källaren skall få sig en liten upprensning idag med, kartonger som skall plockas ihop och gymmaskin som skall flyttas på lite så att Bruno och rörmokaren kommer åt nere i källaren imorgon då de skall installera vår vattenrening. Ja mycket snart nalkas vatten ur kranen, ingen dunk som kommer ta plats i kylskåpet längre och allt blir så otroligt lättvindigt. Jag är så glad och tacksam för detta. Går faktiskt inte att beskriva känslan av trivsel som kommer med detta.


Ja annars så vilar hösten, trädens få löv är gula och marken badar i björklöv, det är en jobbig årstid tycker jag, senhösten den medför alltid ett visst mått av nedstämdhet, kanske är det så att jag lider av höstdepression, jag vet faktiskt inte. Men när det röda försvinner och det gula och bruna tar över då känns det som en bit av mig dör med trädens vila. Låter dramatiskt, men det är jag.

Min kompensation är att tända mycket levande ljus och njuta av dess sken, försöka tänka på positiva saker. Läsa positiva texter, allt för att balansera det som sker inombords. Det funkar varje år, så det kommer funka nu också.


Blev ett litet ledsamt slut på inlägget idag, ber om ursäkt för detta. men tillsammans tar vi nya tag igen och jag önskar er alla en underbar dag fylld av kärlek och omtanke.

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 22 okt 08:38

Då var det dags att tänka på vinter igen, maken bytte däck på sin bil igår och jag ska få skiftat däck på verkstad idag då de ligger på fälgar som inte passar bilen.

Skönt att vara förberedd, ska passa på att höra om de kan kolla glykolen också. Otroligt, men jag köpte oss en glykolmätare och när man ska ha den ja då är den puts väck. Har letat och letat men inga resultat :-), säkert lagt den på ett bra ställe för att minnas vart. Typiskt mig!


Har tagit den dagliga rutten in för att söka jobb, denna gång fann jag ett jobb på universitetet i Karlstad som lokalvårdare, får se om det funkar och man kan gå vidare i processen. Om inte så söker vi ju andra jobb imorgon igen, skam den som ger sig. Konstigt bara att folk är så rädda för att satsa på dem som kommit upp i åldern och har arbetserfarenhet.


Jag är så gott som lyrisk just nu då vi ska få installerat en vattenrening på torsdag och det innebär att snart slipper man koka vatten längre. Det ska snart bara vara att dricka ur kranen, tjoho så lycklig jag är.

Det har varit tre testande år, men nu så kommer belöningen.


Ska också passa på att slinka in på Rusta idag för att köpa färg till sängkammaren, ska bli en som heter Antique Blue, jättefin, min dotter har den i sitt vardagsrum. Hallen och trapphuset har vi målat i Morning Haze och den är otroligt fin, så nöjd med resultatet. Kul att göra lite extra här hemma, en del av rummen har ju behov av detta, annars är huset vi hyr jättefint och jag trivs som fisken i vattnet.

Här vill jag leva, här vill jag dö..... trallallalllala

Skämt åsido, utsikten är vacker, jag har mitt växthus, mina odlingslådor, jo jag trivs. Jag är rotad, vem trodde den dagen skulle komma va?


Snart allhelgona helg, då blir det en tur till Sunne kyrkogård och tända ljus för alla som vi förlorat. Säga ett litet extra "Jag saknar er till pappa och Kim", som ligger där vid det röda korset. Vid en av de vackraste kyrkor jag vet. Sista tiden har jag känt sådan saknad efter min Kim igen, så lång tid har gått nu hela 8 år. Finaste goa killen skulle ha varit kvar i våra liv. <3


Ja så är det inget blir riktigt som man drömmer om eller önskar att det vore, men idag så blir det i alla fall däckbyte. Ha en underbar höstdag och var rädda om varandra. Lev i kärlek. Kram

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 15 okt 08:19

Det är tyst, lugnt och stilla. Jag sitter med morgonens första kopp kaffe, ska strax in och ta en varm dusch.

Hundarna håller mig sällskap så fort jag kliver ur sängen, lille Truls han ligger under täcket på nätterna som ett klistrat frimärke intill mig och Toby på andra sidan benen.  Känns S form igen ? Jaja, vad gör man inte för sina små pälsklingar :-)


Dag ett är över och den gick bra även om jag var dålig hela gårdagen och även känner mig off idag. Förkylningar som drar in hela tiden och det känns som de tar vid där den andra slutar. Förhoppningsvis kommer även immunförsvaret få sig en ny kick om ett tag. Nog om detta.


Idag ska det bli hockey vi blir bjudna av min bonusgrabb Christian att se SHL (Färjestad mot Munchen), ska bli riktigt roligt. Mycket länge sedan man gästade arenan nu.

Dag två idag och det kommer gå fint, jag har laddat hela köksbordet med block och anteckningar som härrör till min tredje bok. Ska börja läsa allt, studera ämnen som boken rör igen. Herregud den har legat sedan 2012. Vart tog de här sju åren vägen, chockad när jag upptäckte detta. Hur kunde det bli så?

Hur gick det till att tappa orden på det viset?


Bästa tiden i år har varit tiden i skogen, att gå över stock och sten för att plocka svamp och fylla sina förråd. Om det blir kristider ska nog jag fixa så vi alla överlever :-)

Odlingarna som gett oss alla extra ingridienser i grytorna, som försett barn och barnbarn med mätta magar.

Jag verkligen älskar att odla olika saker. Alla mina chiliplantor som nu är intagna och årets chilikrydda, det är fantastiskt roligt. Det är snart dags att skörda och torka igen, för att mala och lägga i min egen chiliblandning 2019 igen. Höst är inte bara regn och rusk, det för ju med sig en hel del positiva saker också.


Har inte blivit mycket fiske i år tyvärr, hade velat ha en bättre sommar men det får vi ta igen nästa år och snart är det ju vinterfiske. Så vem ska gnälla, då kan man åter sitta och drilla hål, dricka varmt kaffe och pirka. Hoppas att barn och barnbarn kommer för att vara med oss ute lite.


Jag har suttit och tänkt på en sak under tidiga morgontimman, något säkert många med mig kommer att känna igen.

Det är hur kalla männsikor blir när man inte längre uppfyller deras behov. Jag menar när de inte längre kan utnyttja en, ha nytta för egen del. Det blir så tyst, de försvinner sakta ur ens liv. Känns detta igen?

Visst är det tragiskt att trots allt man gjort, så vänds man ryggen. Det är som om de aldrig ens existerat i ens liv. Så TYST, så kalla...

Man har massa tankar om vad som blivit fel. Har jag gjort fel? Rannsakar, nej jag har faktiskt inte det. Jag inser faktum: De behöver faktiskt inte mig längre!

Okej, jag behöver väl inte dem heller då :-) Men konstigt är det trots allt.


Naturen visar en stillsam men grå sida idag, träden står stilla, inget regn som faller. Det är lugnt och fridfullt.

Hörde min sons röst igår, hans raplåt. Så skön känsla att få höra honom trots alla år han nu varit på andra sidan.

Älskade onge, tänk om han hade insett hur stor han kunnat bli.

Ska försöka fixa till hans minnesplats lite, jag har försummat detta länge. Nu är snart vintern här och då kan det vara fint att få lite ordning runt björken.

Ska försöka finna en fin bild av min far och ställa fram ett foto bland de andra på byrån, de dödas plats i mitt hem. Det är skönt att utan tvång, hedra deras minne genom att tända dem ett ljus, se lågorna fladdra över deras ansikten och nästan göra dem levande en stund. Finns så mycket fina minnen som gör att man slipper täras sönder inuti, så glad över att jag kom hit trots den stora förlusten av min älskade änglason Kim.

 

Trots allt helvete man tvingas gå igenom så fortsätter livet på något underligt vis. Jag hedrar minnet av min son, han var en viljestark och underbar kille. Jag tänder ett ljus för hans själ idag och hoppas han har det bra i Nangijalas dal.

Ha nu en vacker höstdag och var rädda om varandra. Lev i kärlek <3 Kram på er

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 14 okt 06:44

Dagens specifika inlägg handlar om min saknad. Det finns mycket i livet som inte blir det man önskar av det, som min älskade Kims bortgång, min pappas demens och död, min svärfars död.

Men inte bara döden medför saknad i livet, det gör så mycket andra saker också. Vänskap som uteblir, saknaden över att inte våga saker man vill göra. Jag kan säkert uppfattas som mycket tuff, men allt för ofta stoppas jag av att inte våga göra saker som jag vill göra. Köra bil, gå på badhus och simma och det mesta styrs av min dåliga självkänsla, vill inte folk ska se mig.


Jag arbetar ständigt inombords på att råda bot på detta, men vet ni jag tror jag vet den underliggande orsaken. Hela min uppväxt var jag mobbad, dög inte, man slog mig, påpekade att jag var fet, idiot, dum i huvudet, var ful.

Varje skoldag var ett helvete och min kompensation var en fasad utåt, att verka tuff fast jag brast helt inombords.

Den lilla tjejen har blivit vuxen, medelålders och ändå har inte detta försvunnit. Tänk noga på detta ni som mobbar andra. Ni förstör ett liv.


Jadå, jag klarar mig, jag ältar inte men jag saknar vänskap på riktigt i mitt liv. En djup bister saknad över att inte kunna ta sig an saker ihop med en väninna. Måla ihop, diskutera böcker, resor man upplevt, livet i stort, barnen och barnbarnen. Att sitta ned och skriva ihop, diskutera olika vändningar. Gråta ihop, skratta ihop, spela spel, campa.

Min bästa vän är min make, vi har varandra och det är toppen. Vi trivs att vara ihop 24/7 så det är inga problem för oss. Många är de som undrat hur vi står ut, men vi älskar till och med att vara tysta ihop :-)

Det är en ofantlig kärlek vi bär på.


Jag saknar mitt jobb, mitt företag och att känna mig nyttig. Jag blir orolig, rastlös och får tråkigt och istället för att ta tag i det där jag så gärna vill, så sätter jag mig ner och gör inget av detta.

Känns det igen hos er som läser min blogg?


Något jag inte saknar längre är dock förmågan att säga ifrån när någon gör mig orättvisa eller försöker trycka ner mig. Jag blir ruskigt arg direkt och då kan jag inte hålla truten längre.

Alla år där livet rusat förbi mig, med så mycket fula ord, orättvisor och ren elakhet har visat mig vägen. Saker man lovar och aldrig håller, sådant som ger hopp för att i nästa stund grusas och göra att man blir bitter och ledsen, det gör mig arg.

Det här sista halvåret som arbetslös har fått mig att verkligen tänka efter vad som är bra och vad som är dåligt och ingen trampar någonsin mer på mig. Man tänker på relationer till andra människor, släkt, barn, barnbarn, bekanta och man prioriterar vad som är viktigt och vad som inte är det längre. Man måste komma till insikt och för mig är den insikten av högsta prio.


Jag vet vilka problem jag har och det största problemet just nu avslutar jag IDAG. När själen sedan fått sin vila ska jag ta tag i allt det andra som behöver göras. Jag behöver verkligen skriva mina böcker. Ta vara på livet inte bara finnas i det, som det varit de senaste åren, inte försöka självläka eller döva med dåliga ursäkter eller metoder. Jag behöver promenera, röra mig, må bra inifrån och ut. För att få en bra ålders höst måste jag snabbt ändra på massa saker nu.

Regnet piskar mot rutorna nu när jag sitter här och skriver, det blåser och det känns trevligt att sitta här inne och bara vara, njuta av morgonens första kopp kaffe och se lågorna fladdra på ljusen i lyktan på köksbordet. Tänka på det nya livet som börjar idag <3

Så är det dags att avrunda gloggen som min mamma kallar den trots otaliga rättelser, ja ja för henne är detta en glogg, för mig min kära blogg. Med detta så säger jag god morgon och önskar er en underbar Måndag, kramar från en vän.

Av Tove Birkeland Brandt - Söndag 13 okt 08:54

Idag så ser det verkligen ut som att naturen vilar. Det är gult, grått och disigt, men vindstilla. Sjön syns inte då den täcks helt av dimman denna morgon. Lite ruggigt sådär, men en bra dag för stearinljus och innemys.

Gick med i ett släktforskningsprogram idag, tänkte försöka lära mig lite om släktforskning, en extra hobby.

Någon som håller på med det och kan lära ut lite? Jag vet det går att gå kurser men de kostar pengar och det har jag inga i arbetslöshetens spår. Det är sjukligt att golvet på A-kassa kan få vara så lågt på stämplingen att man på 2 personer precis får ihop till hyra och 2 telefoner/månad. Sedan gäller det att ligga i och sälja allt man äger och har för överlevnaden av resten. (5600kr/mån efter skatt och person)

Man får hjälpa människor mot en liten motsats för överlevnaden och existensens skull. Det ständiga jagandet gör mig trött och sliten men vi har ju inget val så bara på allt igen. Nya bättre tider måste komma.


Vi hade en jättefin dag igår med döttrarna, svärsonen Kim och Maria Göransson. Vi bjöd på middag: Lammstek, med rostade rotsaker och Chevresås, sedan så hade vi gjort en gudomligt god frusen Cheesecake med hallon och lakrits. Mums. Ja dottern har kavr så hon kan mumsa lite.

 

Vi hjälpte henne att få ordning på kylskåpet hon köpt sig, bytte sida så det går att öppna åt rätt håll och skimsade dörren så den blev rak och slöt tätt. Blev jättebra. Sedan så konkade hon och jag ned det skåp som tidigare stod i köket (kyl och frys), till källaren så nu är även detta borta och hon kan röra sig för att tvätta etc igen.

Skönt när man kan hjälpa henne lite med praktiska saker.


Idag är det för mig den stora D dagen och jag glädjer mig till att hålla löftet jag gett till mig själv.

Vilket ju är minst lika viktigt som att hålla ett löfte till någon annan. :-)

Annars idag, laga mat: först ut frukost. Kaffe och en god macka, njuta av min makes sällskap, spela sudoko och lösa lite korsord. Det ska inte bli många knop. Leta upp lite jackor som vi inte behöver för att hänga upp på jackväggen i Mitt i City, Karlstad. Vore skönt om någon hemlös får lite värme.

Har suttit och kollat på volontärarbete för nattcafé i Karlstad, jag är ju kock så jag kan komma dit med lite gott att äta. Ska kolla detta närmre.

Vill göra något för dem som har det värre än mig/oss.

Följer ju varje dag hur Sverige bara går sönder mer och mer och hur skyddsnätet för svenskarna bara försvinner. Vi är på väg mot kolapps. Barnfamiljer som får ligga på gatan. Folk som åter igen ska ligga där ute och frysa ihjäl.

Det gör fruktansvärt ont i hjärtat.

Sedan finns det de som inte tänker en tanke på dessa människor utan vältrar sig i sitt ego, strör sina pengar på skit och lever loppan. Resor hit och dit åt alla håll, fina restauranger. Ja... vad säger man

Ibland önskar man att folk fick trilla ned från piedestalen och känna på andras verklighet.


Det finns inget skyll dig själv i Sverige längre, bara politiker som älskar att roffa åt sig och rika som vill ha mer. Klyftorna blir bara större och större. De som borde bry sig , ägnar inte de lågavlönade en tanke, de hemslösa får inget. Jag är så ledsen över detta. Miljön och Greta står i fokus, men fortsatt inget fokus på de som riskerar dö på våra gator i vinter igen för att de inte har tak över huvudet, eller mat.


Mina kära läsare och vänner, tänk på dessa i vinter, gör någonting för att hjälpa. Alla kan hjälpa om de vill!

Kram på er och ha en fin och höstig söndag.
Av Tove Birkeland Brandt - Lördag 12 okt 08:07

I år så satte jag solrosor för jag tycker de ser så stolta och fina ut. Nu när de blommat klart tog jag en av dem för att plocka solrosfröna för att torka och så nästa vår. Kanske kan det bli ett helt hag av dem då det vore jätteroligt.

Annars har jag rastat hundarna, gett dem frukost och tagit mig kaffe och för en gång skull har jag lagt en makeup. Tänkte det kunde vara kul när jag ska till min dotter och umgås idag.

 


Man har vuxna utflugna barn men ändå är man lika orolig för dem som då de var små. Nu när hon inte mår bra och ska behandlas för giftstruma känns det så otroligt allvarligt allting. Oroligt inombords.

Tankarna som snurrar, hur ska hon kunna få sig lite vila, hon har ju sju barn att ta hand om.

Fina gumman som så olyckligt tappar hår fläckvis just nu och som är så trött och sliten hela tiden. Visst kan man avlasta, men inte hela tiden det orkar man inte heller och vi har ju några mil mellan oss numera. I alla fall så blir det att åka till henne idag med en middagsbjudning. Maken har gjort en lammstek, resten lagar vi till hemma hos henne. Chevresås, rostade rotsaker i ugn och till dessert hennes efterlängtade frusna cheesecake som hon så länge velat att vi skulle göra.


Det känns så viktigt att ta vara på varandra, att umgås och ha roligt. Idag skulle vi ju alla egentligen varit ute och grillat men då det stod regnväder på menyn fick detta skjutas på framtiden.

Kanske kan bli isfest här i Vinterstan den här vintern, vem vet vad livet bjuder oss på.


Det är snart dags för total livsomvändning, vi avtackar en viss typ av leverne imorgon och sedan förändrar vi vår framtida livsbild. Vi är ju två om detta så det ska gå bra. Kanske kan man bli lite piggare och börja sova normalt också. Det vore hemskt skönt och all nattlig kramp kanske blir bättre också <3

Promenader i friska luften, ta tag i det som är livet. 

Sätta sig och stirra på ord för att börja skriva igen, jag har redan börjat träna upp sinnet genom att lösa massa korsord. Funkar bra tycker jag, man har ju Google när man kör fast helt och hållet.


Längtar efter den dagen då orden flyter ur det inre igen, rakt ned på papperet för att bli till en tredje bok. Sedan så har jag ju lite andra ideer också, har saker som jag påbörjat och som jag vill fortsätta med.

Lite feelgood och lite barn och ungdoms uppslag, samt släktens kokbok.

Det finns att göra bara man tar ut tummen ur...


Nej kära läsare och vänner, det är dags att börja plocka ihop saker här för att ge sig av till dottern i Storfors.

Så ha likt mig en underbar Lördag, mys och ta vara på varandra.

Vem vet vad morgondagen har i sitt sköte. Kram på er!

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se