Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - 11 juni 2016 09:09

Bloggen som varit min tröst har jag sedan ett tag varit så dårlig på att besöka och skriva på. Jag känner mig stressad och det är så många man skall hinna med.

Mycket jobb och vi måste ha dem alla, så är det att driva företag utan buffert om vi bara hade en buffert hade läget varit annorlunda. Just nu så går pengarna in och ut på samma gång kan man säga och retserna lämnas över till oss själva.

Känns lite som att ju mera man jobbar ju mindre har man att röra sig med. Självklart vet jag att det handlar om uthållighet att starta ett företag från den här nivån och att få det till att rulla på ordentligt. Vi kommer lyckas och tills dess ja då är det nog konstgjord andning som gäller.


Ja, man kan inte klaga på att jobbet inte ger variationer. Vi städar ju i hela Värmland så det är ett litet städfält att röra sig på. Vi träffar massor av underbara människor på våra jobb och vårt motto gäller: Vi är det lilla företaget med det stora hjärtat. Kunden är i fokus och de lämnas nöjda och glada.


Men det är ju inte enbart jobb som upptar tiden som blir över. Man måste hälsa på pappa på hemmet, hjälpa mamma med saker och hälsa på henne då hon känner sig ensam och så ska man ju göra det som behöver göras hemmavid också. Klippa gräs, laga mat, tvätta och så klart JOBBA hemifrån. Detta är inte att förglömma. Vet ni hur mycket arbetstimmar som går åt efter städtimmarna?

Nej, trodde inte det. Då ska det faktureras, offerteras, prata med kunder och hålla på med RUT ansökningar, bokföring och arkivering. Räkningar skall betalas mm, mm. Ja våra arbetstider är 14-15 timmar /dygnet.

 

Men det vi gör, det gör vi bra. Inte alls för att skryta utan endast för att konstatera att så är det faktiskt. Vi ger oss en klapp på axeln, vi sliter och vi gör det med ett leeende på läpparna hur trötta vi än är. Resultatet: Nöjda kunder!

Så Värmlänningar se hit om ni ska ha det städat hemma, eller ska ha ett flyttstäd. Vi är billiga, nogranna och lämnar som sagt bara nöjda kunder .

www.rent-och-snyggt.se

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 7 maj 2016 08:37

Sitter vid köksbordet och njuter av tystnaden, allt som hörs är kylskåpet och frysen. Vädret utanför fönstret lockar, sol och jag ser fram emot dagen.
Vi ska åka till Sillerud kyrka och se på hur vi kan fotografera det kommande brudparet och titta lite hur allt ser ut i övrigt. Blir en njutardag och så ska jag tända ett ljus för Min älskade änglason Kim. Skulle åkt till honom igår i Sunne men det var så mycket folk i rörelse överallt att jag inte orkade. Vill ha stillhet när jag är som närmast honom.
Livet går vidare även om det är gropigt och knaggligt på vägen när man mist sitt barn, saknaden gör så ont. Ofta tänker jag på allt han missar i livet, alla syskonbarnen han aldrig hann möta. Systerns kommande bröllop han aldrig kommer vara med på. De uteblivna besöken hos mormor och morfar. Livet som inte blir av för honom.
Jag undrar så ofta hur han skulle se ut idag. Jag gråter floder inombords, men livet fortsätter utanför och jag har valt att vara del av det.

Det finns så mycket vackert i livet, våren. Blommor vid dikeskanterna, kärleken som blommar. Att odla, att andas, fjärilarnas skönhet, fåglarna som svävar i skyn. Mina älskade djur, min make, mina barn och mina barnbarn.
Men ändå kan det ibland kännas som om jag skulle ge allt för att få vara med min son på andra sidan, få krama honom och tala om hur mycket jag älskar honom och att saknaden efter honom i livet är enorm.

Nu ser jag fram emot min dotters vackra sagobröllop. Jag eller vi ska fixa maten och det är kul att köra en catering där jag hoppas alla kommer njuta av maten. Min dotter kommer vara en vacker blomma på sin stora dag, en stor skönhet och jag vill att hon ska minnas allt med värme ifrån den här dagen. Allt ska vara perfekt. Kyrkbröllop, det är så vackert, så stort.
Det är meningen jag ska fixa hennes hår också men det gör mig jättenervös faktiskt, tänk om vi inte får det perfekt.

Jag slänger en blick ut genom köksfönstret och på firmabilen utanför sitter en sädesärla och tittar in, så vackert och jag rycks tillbaka till nuet. Till livet jag upplever här och nu, det är fantastiskt och jag blir fylld av värme inuti. Det grönskar runt mig, solen skiner, det börjar bli varmt och jag ska träffa mitt minsta barnbarn Benjamin idag. Längtar redan..
Nu mina kära vänner och läsare önskar jag er en varm och strålande dag som jag hoppas går i kärlekens tecken.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 30 april 2016 13:40

Vaknade tidigt igen. Steg upp, bryggde en kopp kapselkaffe och gick in till min arkiveringshög. Sorterade alla papper och satte in dem i respektive pärm. Skönt att ha det gjort.
Väl klar med detta så gjorde jag ett utskick till alla de kunder vi haft om att lämna ett omdöme på vårt arbete. Hoppas nu att de tar sig tid till att göra detta.

Väntar på dotter, svärson och barnbarn och har lagat lite mat tills de kommer hit. Just nu är de i Charlottenberg och handlar med sig mat, det är ju så billigt och bra på Hypermat allting. Vi ska planera en hel del inför deras bröllop idag, spännande.
Jag och maken ska laga maten till bjudningen efter, kul men också stressigt då vi har en hel massa jobb. Vår arbetsvecka har varit hård och tuff, men det känns som våra kunder är nöjda och glada.

Nej nu ska jag ta och sätta igång, de är på ingång så dags att få fart i kastrullerna nu. Är verkligen hungrig kan jag lova så det ska bli riktigt gott med mat i kistan. Och med detta så önskar jag er alla en helt underbar valborgsmässoafton.

Av Tove Birkeland Brandt - 26 april 2016 20:15

Rent och Snyggt har varit och satt sin prägel på ännu ett flyttstäd idag och dagen till ära gästade vi Filipstad. Det blev självklart Rent & Snyggt i lägenheten och jag kan slå huvudet på att de kommer bli nöjda med vårt jobb. 

Imorgon är det nytt jobb och då är vi i Åmotfors på ett dödsbostäd.

Livet rullar på i en tuff fart, men vi är ju bra på det vi gör och det är kul samtidigt som det är väldigt slitigt.


Väl hemma för dagen så blev det snabblagat. En pytt i panna direkt ur plastpåsen från frysen med ett stekt ägg och sallad. Och så har jag städat ur kylskåpet lite. Skall snart ut och packa in kartonger i firmabilen, behövs för jobbet imorgon. 


Till helgen ska jag försöka få tid över till att göra lite skrivövningar, senaste lediga dagarna har jag ju pysslat en del. Målat ljuslyktor, fixat skyltar etc.


Har kollat Aftonbladet på nätet och det är bara oro och olycka i vår lilla värld.Terrorhot I Sverige, mord och åter mord. Det är hemskt hur allt har blivit. Man går inte säker någonstans längre.


Av Tove Birkeland Brandt - 24 april 2016 20:14

Ja tiden är knapp. Idag har jag passat på att göra skyltar och annat smått, skönt att ha det gjort i tid. Vilka skyltar tänker ni nu och det svaret får vänta lite...
Hemligt än så länge.

Imorgon ska vi med mamma till Karlstad igen. Återbesök på ögon efter operationen. Skulle önska hon kom till öron också så hon kunde höra vad man säger..
Själv säger hon att hon hör vad hon vill. Vilket är noll.
Jag sa till henne att jag höll på med en skylt och efter en stund frågade hon vilken typ av sylt jag kokade. Hahaha...

Nog om det. Tittade ut då jag slog upp de gröna idag och det snöade. Vilken vånda, jag som trodde våren kommit. Det är tryckande. Nåja mina planer på att gå ut med stavarna under morgonen byttes ut mot en timma på crosstrainern istället. Ja så klart det gick bra, känns alltid skönt då det är klart. Behövs om jag ska komma i min nya klänning tills början på juni. Har lyckats att gå upp i vikt igen, tänk att det sätter sig direkt man slappnar av det minsta och ändå tänker man på maten. Jaja, mulliga Tove det är jag det :-)
Nu ska jag se på teven resten av kvällen. Just nu är det städning på menyn, inte min men på tevemenyn.

Av Tove Birkeland Brandt - 28 mars 2016 08:45

Lyssnar på Jeanette Niemi och Johanna Wistrand, när de talar om hur man kan tänka runt skrivblockeringar för att lösa upp dem och återvinna skrivandet.

Troligen är det andras ord som satt sig fast i hjärnan omedvetet. Att man inte är bra nog och då är det bättre att tiga.

Skrivarglädjen försvinner och man måste fånga den igen genom att bygga upp ett självförtroende, att släppa prestationen över att man måste vara perfekt. Ingen är perfekt och glöm svensklärarnas fingerpiskande för att man gjort fel. Du har rätt att skriva, för att du vill skriva.

Det skall vara glädje att skriva och deras slutsats i skrivarradion är att rädslor skapar skrivblockeringar, man gör andra saker för att slippa känna rädslan över att andra synar dig och bryter ned dig i din skrivarglädje.


Det roliga är att de säger att det är många som startar företag mitt i när man egentligen beslutat att man ska skriva en bok och att driva företag samtidigt som en skrivprocess är jämnt omöjligt.


Redigera inte samtidigt som du skriver, det hindrar skrivglädjen. Redigera kan du göra senare. Använd gärna programmet Momentum Writer som är gratis, detta program är inte redigeringsbart.

Du flyttar sedan texten till exempelvis Word där du kan redigera. Detta är bra för att få flödet att komma till dig igen. Man behöver inte prestera, bara släppa lös orden. Leka med ordens innehåll inte tänka på några rätt eller fel. Tänk istället på att en bra bok oftast är omskriven 20-30 ggr innan den blev det du har köpt och läst.


Jag hoppas verkligen att jag lyckas få ett släpp i mitt inre, vill ju leva som författare. Min dröm är värd allt.

Jag skriver bra även om kritikerna sedan plockar isär och dödar min text. För mig är det storyn som är det viktiga. Jag har bra storys <3

Och jag är stolt över mina böcker Röd Vinterängel och Svart Triad, de är mina livsverk och jag ämnar fortsätta skapa. Ni har väl läst dem?

Av Tove Birkeland Brandt - 27 mars 2016 08:23

Det har varit en trevlig påsk och än så är den ju inte till ända. Men jag har hunnit träffa båda mina döttrar. Bjudit på middag vilket var extremt kul och själv bjudits på påskmiddag i Deje hos min ena dotter. Jag har träffat barnbarnen(de flesta av dem i alla fall) och bara njutit av att vara mig själv. Nöjd!


Nu har sommartiden kommit till oss, klockorna har automatiskt ställts fram under natten. Ja i varje fall på datorn och mobilen resten får jag väl ta mig an manuellt.

Det är ett typiskt ruskaväder ute, påskväder men det är väl det som driver alla kvastresor kanske :-) Det blåser dem ända till Blåkulla.


Påsktävlingen på COOP var ett jävla skämt. Om man ska ha barntävlingar så bör man väl ändå sätta ut att det är detta det handlar om. Nu stod det inte och jag lämnade in en påskbild(den allra bästa om jag får säga det själv), men det var en barnteckning som vann. Ja kanske borde jag vara glad för den lilla tjejen men jag kan inte för jag tog det seriöst och nu vill jag bara säga FY för COOP i Koppom. Tänk på att sätta åldersgrupp på era leksakstävlingar i fortsättningen, men ni är ju på det stora hela oavsett ett jävla skämt. Nonchalant personal och dåligt urval i butiken samt skyhöga priser. Inget bra betyg alls och dit går jag bara om det krisar annars handlar jag i trevligare butiker. När jag handlar på COOP brukar det vara i Arvika där det finns något att välja på.


Har laddat med en kopp kaffe, och ska strax sätta mig ned med någon bra skrivövning tänkte jag. Måste komma igång och skriva igen. Forma text, sätta fingret på orden, leka igång sinnet igen. Hoppas det ska funka. Har haft skrivkram alldeles för länge, tom. Känns så hårt att drabbas av det, men det beror väl på att man aldrig finner lugn och ro.

Vi sliter och jobbar men det leder ingen vart tyvärr. Kunder som struntat i att betala för sig har gjort att vi går på våra knän för att få ihop allt och det har varit och är tuffa månader i kölvattnet efter dessa bistra människor. Fattar faktiskt inte hur man kan utnyttja andra på et sådant sätt och att hela tiden bara vara inställd på att de ska få arbeta skiten ur sig men pengar för jobbet. Näääääääääää.


Spelar på Lotto, trisslotter, eurolotto, kombilotteriet och inte fan vinner man något enda öre som kan underlätta livet. Drömmar krossas alltid.

Jag är sliten, kroppen går på tomgång men jag måste orka. Finns inget val för oss. Vi måste jobba för att alls överleva och vi är vansinnigt bra på det vi gör. Kanske för bra, för det sliter på kroppen som inte direkt blir bättre av alla dessa städrörelser, dag ut och dag in.

Vi hoppas fortfarande få ihop pengar till kurserna men de är så dyra att vi inte mäktar med dem. Trist, för det skulle underlätta mycket om man lärde sig andra tekniska moment. Nu är det ju rent kroppsarbete som gäller. Men det finns ju inga 20.000 att plocka fram för att gå på kurs för en helg. Det är ett helvete att driva företag utan att ha pengar på fickan från början. Men vi rullar. Dock skulle man önska att folk vore mindre tröga på att beställa jobb av oss. Vi är verkligt duktiga och vi har ett enormt stort hjärta som de som väljer oss får erfara. De andra, ja de går miste om detta tyvärr.


 

Av Tove Birkeland Brandt - 18 mars 2016 08:29

Jag är trött på alla sätt och vis. Vi kämpar i motvind och åren går utan minsta lilla släpp. Vi försöker att komma på fötter men så slås vi ned igen.

Jag tänker på att det finns människor som utnyttjar situationen, beställer jobb och har sedan bara en enda tanke i huvudet att de ändå aldrig kommer att betala. Men för oss kostar det oavsett pengar, löner, skatter, arbetsgivaravgifter, resor och medel som vi får plocka pengar till ur egen ficka.

Trött, sliten och utarbetad, men med en kämparvilja för att överleva. Det hela handlar faktiskt om att överleva för oss. Vi har ju inga marginaler att gå på. Det är ett spel fyllt av oro där det handlar om att vinna eller försvinna.

Därför är jag oerhört trött på människor som inte vill göra rätt för sig, extra trött är jag då på dem som har avsikten klar från begynnelsen att blåsa oss.


Sista dagarna har varit för jävliga, jag är så yr i huvudet att jag haft svårt att klara av jobbet. Tog trycket 109/90 och kollat sockret som ligger bra. Har ingen förklaring men det är jobbigt.

Att gå till läkare nej det är ingen idé, jag vet att man får betala och sedan gå därifrån i samma skick som när man kom. Det betyder utan hjälp.

Tycks det som jag är negativ, nejdå inte alls. Bara van att behandlas illa.


Min kropp vill dessutom inte vara med på viktresan. Förklaringen kom igår jag fylls av stresshormon som motverkar viktnedgång, depression(lyckopiller) och sömnbrist påverkar i högsta grad. Därför är det extra tungt allting.

Att sedan inte orka träna för att man är utarbetad och har ont i kroppen, gör tyvärr inte saker bättre i det här läget. Ryggen har jävlats och nu ja då är det yrsel och illamående. Toppen, livet är toppen.Väggen full av räkningar som väller in över oss. Och självklart inga möjligheter att klara räta upp denna sjunkande skuta. låg orderingång under december och januari har varit mycket tufft för oss. Men vi kämpar emot det gör vi, vill lyckas med vad vi föresatt oss. Så det vore ju tacksamt om människor som anlitar ens tjänster kunde betala för utförda jobb, tänka sig in i situationen av att slita och jobba utan att få betalt.... 

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se