Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - 23 oktober 2017 07:37

Lite mer av mina egna alster. Hoppas ni gillar dem.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 23 oktober 2017 06:51

Som ni säkert förstått är detta min nya hobby, att måla akvareller. Bra ja om jag inte går och jämför mig med andra utan utgår från mitt eget värde. Kan väl aldrig vara en konstnär utan att stå på egna ben med egna tankar. Det ska ju liksom vara Toves-Tankar, eller hur?
Här är tidig morgon och utanför är det kolsvart, hostan har drivit upp mig ur sängen idag. Hoppas komma in på läkarstation så jag kan få hjälp med svullnaden i halsen. Känns som att försöka svälja ned en köttbulle som envisas med att kana tillbaka upp igen.
Nåja efter en vecka så har jag tröttnat, dags att besöka farbror doktorn.
Men nu var det ju inte det vi skulle prata om för jag tänkte ju visa lite mer av mina alster.
Välkomna på en rundtur.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 22 oktober 2017 17:12

Så skönt avslappnande, utmanande det är att hålla i penseln och skapa.
Visst är det mycket man tycker är skitdålig men så ibland lyckas man bättre med någonting.
Det driver på, gör att man vill fortsätta.
Nu har vi anmält oss på fortsättningskursen också. Roligt, men nu ska jag väl visa lite av det jag gjort istället för att tjata sedan får ni själva bestämma om ni gillar det eller inte.

Av Tove Birkeland Brandt - 17 juni 2017 10:30

Det har hänt så mycket i mitt liv just nu.
Pappa somnade in vid 4 tiden den 26e maj. Maken fick ordna transport till frysrum från hemmet då de inte hade avtal med någon begravningsentreprenör i Eda kommun. Bara detta kändes otroligt som anhörig i sorg.
Vi tömde och städade ur hans rum innan månadsskiftet.
Jag skulle fixa begravningen. Bakade smörgåstårtor, köpte kaffebröd. Hade möte med Carlssons begravningsbyrån och valde kista, blommor, dikter och sånger. Bokade församlingshemmet.
Mötte mina bröder, fick besked att mamma inte kommer på begravningen då hon var för sjuk.
Chock, frågor...
Vad har hänt?

Hon var illa däran, hade mist massa blod och gått igenom många turer där ambulansen ignorerat att ta henne med till sjukhuset.
Till sist blev det akut med ambulans till IVA i Torsby, efter besök på vårdcentral.
Blödande magsår. En kamp om liv och död.
Men i min enfald tror jag det hjälpte till att peppa henne med att hon måste hem till sin hund Zorro.

Hon var på andra sidan och vände. Hon kom tillbaka. Hon bad om sina änglar och inom sig skrek hon efter Början och hans distanshealing. Hon mötte änglarna.
Någon satt vid hennes säng och talade. Frågade om hon ville gå till pappa eller stanna hos Zorro. Hon sa att hon måste tillbaka till Zorro och att pappa får vänta på henne ett litet tag till.

Totalt fick hon 8 påsar blod och 3 påsar blodplasma. Hon fick snabbläkande mediciner, Losec och något mer.

Jag själv mitt i kaoset känner ingenting, jag är lam inombords, Tom. Inga tårar, trött och hjälplös.
Jag har åkt mil efter mil, hälsat på. Åkt till henne med saker, städat undan hemma, fixat hennes papper, ringt runt för att flytta över pappas abonnemang till mamma.
Varit på banken, behandlats som en högkriminell som försökt tvätta pengar då jag satt in hennes gamla sedlar på hennes eget konto. Självklart fick jag fixa både fullmakt och dokumentation och ändå var det trögt att sätta in hennes pengar.

Tiden flyr bara sin väg och mitt emellan alla händelser är jag ute och tar hand om våra bokade städ. Livet som egenföretagare.
Hela mitt inre skriker av trötthet, men att sova det är svårt.

Jag dricker vin så fort jag blir ledig för det tar ned den inre stressen och bäddar in hjärnan i min egen falska trygghet.
Det känns som jag ska gå i väggen och ändå sedan Kims död har jag känt mig som ett ömsar skinn från mig själv. Kommer liksom inte tillbaka utan det är och förblir tomt.
Trevar hela tiden för att finna mig själv och är alltid livrädd för att möta avgrunden igen. Stället där jag befann mig i flera år och jag vill inte tillbaka dit.

Min mamma är tillbaka i livet.
Jag ordnade så hon fick tala med en kurator på sjukhuset i Arvika dit hon flyttats nu. Hon var så fylld av ångest över att inte kunnat ta farväl av sin stora kärlek efter 53 års äktenskap. Personalen på IVA fick trösta och hjälpa när hon höll på att bli tokig av sorg.
Jag ordnade så hon fick lugnande till kvällen.

Hon känns lite förvirrad, men vill berätta om alla sina upplevelser. Svag men längtar hem till sin Zorro.
Zorro som bott hos mig sedan mamma för iväg.

Tänk. Hon ville inte belasta med mera ihop med begravningen och därför så hon ingenting om att hon hade massor av blod i avföringen. Att hon var sjuk.

Nu har hon kommit tillbaka i livet för att ta del av sin sista tid. Många verkar andas ut och trilla in i samma gungor.
Självklarheten att hon finns där som tidigare är tillbaka. Man har fullt upp.
Men det är nu man ska prata, ta reda på de saker man vill minnas och föra det vidare.
Min mamma Britta är redan 83 år gammal och tiden är en faktor som alltid går åt sitt eget håll. Den äter sakta upp allas våra liv.
Hoppas man inte glömmer det, för då kan det verkligen vara för sent.

Av Tove Birkeland Brandt - 16 februari 2017 11:24

Tiden den går hela tiden framåt. Vi sliter med företaget www.rent-och-snyggt.se

Mycket flyttstädningar för oss och så har vi ju anställda som är på hemstäd. Kroppen är inte vad den varit och de senaste månaderna har jag gått och haft ont i vilket känts som höften men i själva verket var det inflammation i sätesmuskeln. Vilket nu ger förklaringen till varför jag haft så ont i hela benet. Nästan den största muskel i hela kroppen.


Efter en månads väntan på att komma till läkare så kom jag iväg igår och ja det blev en kortisonspruta, samt ordination på stretchövningar. Om jag inte blir bättre så blir det sjukgymnastik.

Ja så rullar livet. Hälsan går upp och ned, men man blir ju tyvärr inte yngre.


Idag har jag skrivit en egenremiss för att få hjälp att ta bort överflödshänget efter min GB-operation. Om jag kunde skulle jag radera operationen helt men så går det ju inte att göra tyvärr. Mår illa av alla matintag sedan operationen. Sista tiden har det varit mycket jobbigt.


Men nu tittade jag ju inte in för att klaga av mig om hälsan idag, utan för att tala om för Världen att du min älskade änglason Kim skulle ha blivit 24 år idag om du levat kvar med oss andra.

Har så mycket tankar på hur du skulle ha varit nu, vart du hade bott. Hur du mått, hur du sett ut och hur dina intressen formats. Du hade så mycket geniala ideer som aldrig fick möjlighet att utvecklas. Du skulle designa kläder, du älskade rapmusiken. Vad jag vill säga är GRATTIS och att jag älskar dig i evighet. Du finns med mig jag bara vet det, men vi är inte paralella längre.


Jo visst vet jag att tiden är förbi, men för en liten stund kan man väl få befinna sig i ett drömtillstånd, önska att det inte hade skett. Att du varit här och att jag bakat dig en tårta, bjudit på middag och att vi alla hade haft det bra.


Älskad, Saknad och aldrig någonsin glömd. Vi ses igen mitt barn <3

 

Av Tove Birkeland Brandt - 18 juni 2016 10:56

Jag beklagar att jag någonsin tog möjligheten.Efter min viktoperation har livet blivit ett helvete. Jag gick inte ned i vikt på så långa vägar som jag trott eller hört berättas om, vilket betyder att jag fortsatt lider av fetma. Jag har slitigt som ett djur för att hålla vikten nere i 3 år och jag mår illa och dumpar så fort jag äter. För bara en kort tid sedan så diagnoserades jag med att jag blivit lactosintolerant efter operationen. Och det är kraftigt intolerant så jag tål inga som helst produkter med laktos i.

Faktum är att mitt liv blev ett helvete efter operationen. Jag kan inte njuta av livet, inte umgås över en bit mat utan att oroa mig för om jag skall känna det som jag behöver kräkas. Behöver jag säga att känslan finns kvar men inte reflexen. Jättejobbigt. Jag kallsvettas, men kokar upp inombords. Hjärtat klappar frenetiskt och jag blir svag i hela kroppen. Många gånger får jag sockerfall och känner det som jag skall svimma. Anfallen håller på mellan 30 minuter till en timma åt gången.

Det påverkar allt i min vardag och i mitt arbetsliv, så det är tur att jag är egenföretagare.


Varför skriver jag och berättar det här?

-Jo idag verkar det som man beviljar dessa operationer lika lättvindigt som man byter underkläder och jag vet att man talar TYST om hur snett allt kan gå. Unga människor som skall leva i kanske 70 år framåt i tiden riskerar att leva hela livet som jag gör nu och det utan att ens höra talas om risken. Visst du kan vinna på att göra operationen. Men vill du riskera att leva ditt liv som jag gör?

Jag hade i alla fall varit tacksam om någon talat om för mig hur det kunde bli eftersom det är oåterksallerligt. Jag blir aldrig den person jag var innan och då hade jag hellre varit STOR.

Jag hade hellre kunnat ta en mjukglass eller ett äpple. Ja äpplen är ju nyttiga, men även om man tuggar så fastnar de i matmunnens ingång, likaså ris och mycket annat. Tarmarna värker, magen sväller och ja verkligen. Mitt liv blev ett helvete efter operationen. Jag kan inte heller njuta av den nedgång jag fick då fettet hänger, ganska fast men hänger och göra att jag behöver större storlek på kläderna än jag egentligen skulle behöva.

Nåja, jag är ju 52 år så det förstör ju kanske 20-30 år men för den som är ung och beviljas operationen kanske det rör sig om 50-60 år. Tänk på det innan ni tackar ja till operationen. Läkarna vet hur man gör men de vet inte mycket om konsekvenserna, det är långt ifrån färdigforskat gällande detta. Hur blir ålderdomen? Ingen har svaren, ingen. För läkarna vet ingenting om detta.

Av Tove Birkeland Brandt - 12 juni 2016 17:03

Det har varit en härlig dag. Jag har grejat lite hemma, hängt upp hjälptrådar i växthuset och mysigt en massa. Maken har lagat mat och mamma samt Öyulv har varit här och ätit, så gott alltihop. Sedan skulle de vidare för att hälsa på hos pappa. Mamma hade en hel bag full av godsaker till honom.


Hon önskar att jag och mina fd. bröder kunde bli sams och jag säger då igen att detta är inte möjligt. Det kommer bara inte ske.

Vilda diskussioner så klart, men så är det. Inga bröder har tillträde i mitt liv, vi är klara med varandra. Världen är full av domare som ingenting vet, ända ger de det dödande slaget. Sådana är dessa karaktärer, de tror de vet en massa saker och hugger... Utan att någonsin ha belägg för någon sanningshalt eller någon fakta! Just ena fina domare, pöblar.


Jag har letat rätt på grejer inför kommande fredags jobb och till och med fått lapa lite sol.


Mamma talade om döden, om arv och att vara sams.

Att hon vill att alla kommer hem till henne och vi ska vara tillsammans och grilla eller något. Be barnen sa hon att ta med alla barnbarnen för att samlas..

Jaja, vi får se om det går att ordna. Det är svårt.


Livet är allt annat än det man tror, tiden flyktar förbi och  vi gör så gott vi kan. Vi är som flitiga små arbetsmyror som gör det som krävs för att överleva. Mycket mera bjuder normalt inte livet på just nu. Men vi ska inte klaga oavsett vad som sker. Vi lever, vi ser solen ibland och än så länge kan man också njuta av att ha ett liv. Det är någonting jag aldrig trodde skulle ske efter min älskade lilla Kims död.


 

Av Tove Birkeland Brandt - 11 juni 2016 09:09

Bloggen som varit min tröst har jag sedan ett tag varit så dårlig på att besöka och skriva på. Jag känner mig stressad och det är så många man skall hinna med.

Mycket jobb och vi måste ha dem alla, så är det att driva företag utan buffert om vi bara hade en buffert hade läget varit annorlunda. Just nu så går pengarna in och ut på samma gång kan man säga och retserna lämnas över till oss själva.

Känns lite som att ju mera man jobbar ju mindre har man att röra sig med. Självklart vet jag att det handlar om uthållighet att starta ett företag från den här nivån och att få det till att rulla på ordentligt. Vi kommer lyckas och tills dess ja då är det nog konstgjord andning som gäller.


Ja, man kan inte klaga på att jobbet inte ger variationer. Vi städar ju i hela Värmland så det är ett litet städfält att röra sig på. Vi träffar massor av underbara människor på våra jobb och vårt motto gäller: Vi är det lilla företaget med det stora hjärtat. Kunden är i fokus och de lämnas nöjda och glada.


Men det är ju inte enbart jobb som upptar tiden som blir över. Man måste hälsa på pappa på hemmet, hjälpa mamma med saker och hälsa på henne då hon känner sig ensam och så ska man ju göra det som behöver göras hemmavid också. Klippa gräs, laga mat, tvätta och så klart JOBBA hemifrån. Detta är inte att förglömma. Vet ni hur mycket arbetstimmar som går åt efter städtimmarna?

Nej, trodde inte det. Då ska det faktureras, offerteras, prata med kunder och hålla på med RUT ansökningar, bokföring och arkivering. Räkningar skall betalas mm, mm. Ja våra arbetstider är 14-15 timmar /dygnet.

 

Men det vi gör, det gör vi bra. Inte alls för att skryta utan endast för att konstatera att så är det faktiskt. Vi ger oss en klapp på axeln, vi sliter och vi gör det med ett leeende på läpparna hur trötta vi än är. Resultatet: Nöjda kunder!

Så Värmlänningar se hit om ni ska ha det städat hemma, eller ska ha ett flyttstäd. Vi är billiga, nogranna och lämnar som sagt bara nöjda kunder .

www.rent-och-snyggt.se

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se