Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - 24 april 2016 20:14

Ja tiden är knapp. Idag har jag passat på att göra skyltar och annat smått, skönt att ha det gjort i tid. Vilka skyltar tänker ni nu och det svaret får vänta lite...
Hemligt än så länge.

Imorgon ska vi med mamma till Karlstad igen. Återbesök på ögon efter operationen. Skulle önska hon kom till öron också så hon kunde höra vad man säger..
Själv säger hon att hon hör vad hon vill. Vilket är noll.
Jag sa till henne att jag höll på med en skylt och efter en stund frågade hon vilken typ av sylt jag kokade. Hahaha...

Nog om det. Tittade ut då jag slog upp de gröna idag och det snöade. Vilken vånda, jag som trodde våren kommit. Det är tryckande. Nåja mina planer på att gå ut med stavarna under morgonen byttes ut mot en timma på crosstrainern istället. Ja så klart det gick bra, känns alltid skönt då det är klart. Behövs om jag ska komma i min nya klänning tills början på juni. Har lyckats att gå upp i vikt igen, tänk att det sätter sig direkt man slappnar av det minsta och ändå tänker man på maten. Jaja, mulliga Tove det är jag det :-)
Nu ska jag se på teven resten av kvällen. Just nu är det städning på menyn, inte min men på tevemenyn.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 28 mars 2016 08:45

Lyssnar på Jeanette Niemi och Johanna Wistrand, när de talar om hur man kan tänka runt skrivblockeringar för att lösa upp dem och återvinna skrivandet.

Troligen är det andras ord som satt sig fast i hjärnan omedvetet. Att man inte är bra nog och då är det bättre att tiga.

Skrivarglädjen försvinner och man måste fånga den igen genom att bygga upp ett självförtroende, att släppa prestationen över att man måste vara perfekt. Ingen är perfekt och glöm svensklärarnas fingerpiskande för att man gjort fel. Du har rätt att skriva, för att du vill skriva.

Det skall vara glädje att skriva och deras slutsats i skrivarradion är att rädslor skapar skrivblockeringar, man gör andra saker för att slippa känna rädslan över att andra synar dig och bryter ned dig i din skrivarglädje.


Det roliga är att de säger att det är många som startar företag mitt i när man egentligen beslutat att man ska skriva en bok och att driva företag samtidigt som en skrivprocess är jämnt omöjligt.


Redigera inte samtidigt som du skriver, det hindrar skrivglädjen. Redigera kan du göra senare. Använd gärna programmet Momentum Writer som är gratis, detta program är inte redigeringsbart.

Du flyttar sedan texten till exempelvis Word där du kan redigera. Detta är bra för att få flödet att komma till dig igen. Man behöver inte prestera, bara släppa lös orden. Leka med ordens innehåll inte tänka på några rätt eller fel. Tänk istället på att en bra bok oftast är omskriven 20-30 ggr innan den blev det du har köpt och läst.


Jag hoppas verkligen att jag lyckas få ett släpp i mitt inre, vill ju leva som författare. Min dröm är värd allt.

Jag skriver bra även om kritikerna sedan plockar isär och dödar min text. För mig är det storyn som är det viktiga. Jag har bra storys <3

Och jag är stolt över mina böcker Röd Vinterängel och Svart Triad, de är mina livsverk och jag ämnar fortsätta skapa. Ni har väl läst dem?

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 27 mars 2016 08:23

Det har varit en trevlig påsk och än så är den ju inte till ända. Men jag har hunnit träffa båda mina döttrar. Bjudit på middag vilket var extremt kul och själv bjudits på påskmiddag i Deje hos min ena dotter. Jag har träffat barnbarnen(de flesta av dem i alla fall) och bara njutit av att vara mig själv. Nöjd!


Nu har sommartiden kommit till oss, klockorna har automatiskt ställts fram under natten. Ja i varje fall på datorn och mobilen resten får jag väl ta mig an manuellt.

Det är ett typiskt ruskaväder ute, påskväder men det är väl det som driver alla kvastresor kanske :-) Det blåser dem ända till Blåkulla.


Påsktävlingen på COOP var ett jävla skämt. Om man ska ha barntävlingar så bör man väl ändå sätta ut att det är detta det handlar om. Nu stod det inte och jag lämnade in en påskbild(den allra bästa om jag får säga det själv), men det var en barnteckning som vann. Ja kanske borde jag vara glad för den lilla tjejen men jag kan inte för jag tog det seriöst och nu vill jag bara säga FY för COOP i Koppom. Tänk på att sätta åldersgrupp på era leksakstävlingar i fortsättningen, men ni är ju på det stora hela oavsett ett jävla skämt. Nonchalant personal och dåligt urval i butiken samt skyhöga priser. Inget bra betyg alls och dit går jag bara om det krisar annars handlar jag i trevligare butiker. När jag handlar på COOP brukar det vara i Arvika där det finns något att välja på.


Har laddat med en kopp kaffe, och ska strax sätta mig ned med någon bra skrivövning tänkte jag. Måste komma igång och skriva igen. Forma text, sätta fingret på orden, leka igång sinnet igen. Hoppas det ska funka. Har haft skrivkram alldeles för länge, tom. Känns så hårt att drabbas av det, men det beror väl på att man aldrig finner lugn och ro.

Vi sliter och jobbar men det leder ingen vart tyvärr. Kunder som struntat i att betala för sig har gjort att vi går på våra knän för att få ihop allt och det har varit och är tuffa månader i kölvattnet efter dessa bistra människor. Fattar faktiskt inte hur man kan utnyttja andra på et sådant sätt och att hela tiden bara vara inställd på att de ska få arbeta skiten ur sig men pengar för jobbet. Näääääääääää.


Spelar på Lotto, trisslotter, eurolotto, kombilotteriet och inte fan vinner man något enda öre som kan underlätta livet. Drömmar krossas alltid.

Jag är sliten, kroppen går på tomgång men jag måste orka. Finns inget val för oss. Vi måste jobba för att alls överleva och vi är vansinnigt bra på det vi gör. Kanske för bra, för det sliter på kroppen som inte direkt blir bättre av alla dessa städrörelser, dag ut och dag in.

Vi hoppas fortfarande få ihop pengar till kurserna men de är så dyra att vi inte mäktar med dem. Trist, för det skulle underlätta mycket om man lärde sig andra tekniska moment. Nu är det ju rent kroppsarbete som gäller. Men det finns ju inga 20.000 att plocka fram för att gå på kurs för en helg. Det är ett helvete att driva företag utan att ha pengar på fickan från början. Men vi rullar. Dock skulle man önska att folk vore mindre tröga på att beställa jobb av oss. Vi är verkligt duktiga och vi har ett enormt stort hjärta som de som väljer oss får erfara. De andra, ja de går miste om detta tyvärr.


 

Av Tove Birkeland Brandt - 18 mars 2016 08:29

Jag är trött på alla sätt och vis. Vi kämpar i motvind och åren går utan minsta lilla släpp. Vi försöker att komma på fötter men så slås vi ned igen.

Jag tänker på att det finns människor som utnyttjar situationen, beställer jobb och har sedan bara en enda tanke i huvudet att de ändå aldrig kommer att betala. Men för oss kostar det oavsett pengar, löner, skatter, arbetsgivaravgifter, resor och medel som vi får plocka pengar till ur egen ficka.

Trött, sliten och utarbetad, men med en kämparvilja för att överleva. Det hela handlar faktiskt om att överleva för oss. Vi har ju inga marginaler att gå på. Det är ett spel fyllt av oro där det handlar om att vinna eller försvinna.

Därför är jag oerhört trött på människor som inte vill göra rätt för sig, extra trött är jag då på dem som har avsikten klar från begynnelsen att blåsa oss.


Sista dagarna har varit för jävliga, jag är så yr i huvudet att jag haft svårt att klara av jobbet. Tog trycket 109/90 och kollat sockret som ligger bra. Har ingen förklaring men det är jobbigt.

Att gå till läkare nej det är ingen idé, jag vet att man får betala och sedan gå därifrån i samma skick som när man kom. Det betyder utan hjälp.

Tycks det som jag är negativ, nejdå inte alls. Bara van att behandlas illa.


Min kropp vill dessutom inte vara med på viktresan. Förklaringen kom igår jag fylls av stresshormon som motverkar viktnedgång, depression(lyckopiller) och sömnbrist påverkar i högsta grad. Därför är det extra tungt allting.

Att sedan inte orka träna för att man är utarbetad och har ont i kroppen, gör tyvärr inte saker bättre i det här läget. Ryggen har jävlats och nu ja då är det yrsel och illamående. Toppen, livet är toppen.Väggen full av räkningar som väller in över oss. Och självklart inga möjligheter att klara räta upp denna sjunkande skuta. låg orderingång under december och januari har varit mycket tufft för oss. Men vi kämpar emot det gör vi, vill lyckas med vad vi föresatt oss. Så det vore ju tacksamt om människor som anlitar ens tjänster kunde betala för utförda jobb, tänka sig in i situationen av att slita och jobba utan att få betalt.... 

Av Tove Birkeland Brandt - 14 mars 2016 15:30

Har kommit igång igen, känns trögt men bra. Det är alltid svårt att ändra sina vanor men vi försöker verkligen genom Xtravaganza och Hälsokompaniet.

Vi tränar en eller två ggr i veckan på gym i Arvika och sedan blir det efter tid hemma också. Jobbet tar ju sitt och det är kroppsligt väldigt tungt. Att städa näst intill varje dag i veckan tar på krafterna vill jag lova. Hemstäd, flyttstäd och vi är verkligt noggranna så det är mycket kroppsövningar.

Vi gick i alla fall med i Xtravaganza för att lära om gällande motion och framför allt den mentala biten som också behöver komma med och för denna hjälp står.

 Det är viktigt att ta tag i hälsan så man kan få njuta lite av sina äldre dagar.Ja det är väl i alla fall vad vi intalar oss, men strävan den tycks ju dessvärre inte minska med ålder, det är ont om tid att förverkliga sina drömmar.

Men jag har återupptagit min gamla hobby att teckna och måla/pyssla. Känns stimulerande för själen och det tror jag är viktigt att man kan få känna sig kreativ inifrån och ut. Dock behövs det träning som inom alla andra områden.


På bokfronten tycks jag ha frusit till is. Skulle behöva gå på kurs hos någon som kan låsa upp mina blockeringar.

Kims död förändrade så mycket i mitt liv, spärrade mitt inre på många sätt men nu har jag äntligen börjat leva igen. Visst finns det dagar då jag skulle vilja ge mitt liv för att han skulle få min plats här och nu, men jag har ju ändå ett hopp om att när min tur kommer så ses vi igen. Vi kommer att återförenas, jag bara vet det. Det måste vara så för att livet skall ha en mening.

Jag tror, det gör jag verkligen. Det är min utväg.


Nu har jag ett resultat i sikte. Jag drömmer om att ge mig ut i naturen, att vandra med en stor ryggsäck bakpå ryggen, att sätta upp ett tält och att tända en lägereld där jag kan sitta och stirra in i lågorna. Att bara finnas till och att vila mig i nuet.

Min viktresa handlar om hälsa och om att orka förverkliga drömmar och det kommer inte gratis. Det kostar faktiskt värk på såväl det ena stället som det andra kan jag lova. Men om det är värt det, absolut. Jag sliter vidare.

Jag är ju under 100 kg nu och det känns bra även om min kropp är avig och inte alls vill ge ifrån sig kilona. Det är en ständig krigszon...


Kroppsideal det är inget för mig, har ju insett för ett bra tag sedan att någon fotomodell kommer jag aldrig att bli. Nej det rör sig bara om att hitta min egen rörelseförmåga och mitt välmående utan att det kostar livet. Och jovisst, det fortsätter att bli ett glas vin eller tre på helgen :-)

Av Tove Birkeland Brandt - 23 februari 2016 16:36

Känns orden igen?

Jag borde nog...

Jag kunde kanske, njaa...

Åh jag måste ta itu med tvätten igen, städa, jobba...

Vi tänker på allt annat än att leva det futtiga lilla liv vi fått oss till låns. Tyvärr så säger en del att du inte blir lyckligare av pengar och jag vågar nog påstå att detta uttalande är bull.

Med pengars hjälp kan man ordna upp ekonomin, slippa stressa och man kan unna sig egentid. Man slipper undan stora mängder oro som att, gud nu ska hyran betalas igen, strömmen och herregud den var skyhög.

Man kan som i min dröm också marknadsföra sina böcker så man får ett namn, synas och höras.


Låt mig säga att ur vissa synvinklar är pengar nyckeln till frihet och lycka. När man vill ändra inriktning på sitt liv och detta omöjliggörs på grund av att man dagligen håller på att slita ihjäl sig för att få ihop till månadens utgifter, då betyder pengar faktiskt allt.

Pengar kan ändra på kunde, borde och måste.


Frihet för mig är att slippa alla mina skulder. Att slippa känna mig jagad, att ha råd att skaffa mig ett litet hus vid en sjö där jag kan sitta och skriva i lugn och ro. Nu har hjärnan haft tunghäfta i evigheter på grund av att jag varit överstressad angående vardagens måsten.

Vissa delar kommar man inte undan, men andra hade man kunnat välja bort helt. Det vore skönt att slippa stressa bort livet, jag vet att det är allt för kort för det.

#VLCD dag 9 och det känns ruttet, meningslöst. Lever jag efter mina ideal eller efter andras?

Jag vet faktiskt inte, det är det jävligaste. Vet ni?


Långt där inne i själen,  värker det enormt. Jag vill leva och i det ingår det att äta mat, dricka vin, njuta. Avsaknaden av vänner är ännu något som värker och gör ont, att finna vänner som det klickar med så man kan umgås. Att ha kul och slippa plågas av ständig sorg.

En dröm är att få känna en inre lättnad, att vinna miljoner och underlätta allting. För tyvärr så påstår jag att vår värld styrs enkom av pengar.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 22 februari 2016 19:15

Vi kämpar vilt just nu både jag och maken. Slåss emot karaktären som bara vill att vi ska ge upp det här och ta ett gott glas rött igen. Men vi har hållit oss i skinnet och åkt till Arvika för att träna på Hälsokompaniet. Senast denna morgon.

Känns ju väldigt skönt efteråt även om man kan fundera på vad det är som värker över allt. något man inte kännt på mycket länge. Nåja nog skall det väl ta på muffinsmagen till sist.

VLCD kost är tufft på helfart och idag fattar jag inte hur jag tog mig igenom de fyra veckorna med detta före operationen, men jag gjorde och jag ska klara de tre veckorna nu.


Efter gympasset som varade i det totala av 60 minuter, delade vi på en mumsig påse jordgubbspulver och fortsatte sedan resan till Charlottenberg/Eda för att hjälpa mor med lite saker. Vi tog ut pengar, handlade och betalade räkningar. Väl klara trodde jag att jag skulle gå under så lite energi fanns det kvar i kroppen, ändå blev det en tur till bymacken för att lämna in lottot innan vi for hem och delade på ännu en påse VLCD.

Nu är det te och sedan blir det en tallrik med soppa igen, den sista för kvällen.

Tevesoffan väntar väl efter detta och en stund med tycka synd om sig själv...

Man är ju ett vanedjur och hos oss har det varit att äta gotta vid teven, nu väntar dock endast vichyvatten.

Man får bita i det sura äpplet.


Funderar på ännu ett gympass imorgon men vet inte riktigt om jag klarar det. Det stränar ju och drar lite över allt, så kanske blir det bättre att gå ut på en långpromenad här vid hemmanet. Fick ju tid över då vi fick en ombokning på jobbet vi skulle haft imorgon.


Nu kära läsare och fina vänner får ni ha en hjärtans god kväll. Jag drar mig tillbaka för denna dag och skall nog faktiskt ta och läsa vidare i min Ernst Kirchstiger bok som är fantastisk. Den handlar om att ta hand om det lilla i livet och att värna om kärleken. Underbart! Kan verkligen rekommenderas...

 

Av Tove Birkeland Brandt - 20 februari 2016 13:32

Jag har inlett en ny fas av liv, det är inte lätt men jag måste väl göra någonting för att få ett långt och trevligt liv med god rörelseförmåga.

Jag har tagit steget att börja förändra mitt liv med hjälp av Xtravaganza - #Hälsokompaniet i Arvika och går just nu på helfart med #VLCD för att ge kroppen en möjlighet att ta av mina fettdepåer..

Ihop med detta så tränar jag både hemma och på gymmet. "Easyline"på gymmet, en god styrketräning för en nyörjare som mig.

Det är dock ofattbart jobbigt att leva på 500 kcal per dag som jag nu skall göra i 3 veckors tid. 


Det är väl så att när vi ska bryta vanor, lider man svårt. Jag saknar ätandet så jag nästan storknar och det har bara gått 6 dagar än så länge. Maken är med på samma tåg så det känns bra att vi är två som kämpar för att klara av det. Mitt mål är att kunna gå på fjället och njuta av naturen och ett stort delmål är att kunna klä mig vackert vid min dotters kommande bröllop.

Det finns drömmar men kampen är svår.

Min första invägning efter start visade en viktnedgång på 1,4 kg / 4 dagar och maken toppade med 3,9 kg så vi är på gång.


Att man rör på nya muskelgrupper känns, genom att man känner något som heter träningsvärk. Ja, det är nog bra det här, det ska gå bra. Jag vill förändra livet. Bara så jävla taskigt att man måste kämpa så hårt mot en kropp som alltid är motsträvig vad man än gör. 

Nåja, nu ska jag i alla fall hoppa i dusch och sedan blir det att dela en påse soppa med maken.

Ha det gott kära vänner och läsare.


 

Här kan ni ta del av min egen målbild. Jag i egen hög person ska äta nyttigt, träna och klara av att besöka Kebenikaise.....

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se