Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - 9 februari 2016 11:09

Idag skall jag in till Arvika och besöka Hälsokompaniet.De ska berätta lite om sin viktgrupp som jag visat intresse för att ingå i. Måste verkligen ta tag i mig själv och mitt välmående.

Har sedan Kims död bara barkat nedåt på alla sätt och  det går då inte fortsätta så den tiden jag har på denna jord. Finns mycket att uträtta, att ta sig an. Skriva, träna, fortsätta skapa med min konst, jobba, älska min nära och kära och ta hand om barnbarnen.


I går fick jag dessutom ett litet barnbarn till, en stor lycka. Det händer faktiskt så mycket positivt i mitt liv nu att jag egentligen är salig. Får berätta om det senare. Men efter att Kim tog sitt liv trodde jag aldrig jag någonsin mer skulle känna en genuin glädje men det har jag gjort senaste tiden. Mina döttrar skapar en atmosfär runt sorgebubblan som gjort att de till sist nått inuti och gjort sprickor i dödsfasaden.

Kim förlåt, men jag känner sann glädje och önskar inget hellre än att du skulle varit med och upplevt det som komma skall. Glad men med en saknad i hjärtat, det kommer jag inte ifrån.


Skall ut och bränna lite nya glasburkar som Helena skall ha i sitt kök nu. Återbruk och det är kul att kunna göra saker till andra. Mina trettiotalet ugglor har fått sig ett lackskikt så nu är de inte lika ömtåliga längre. Jag älskar att skapa och just nu håller jag på med en present till min dotter och svärson, vad detta är återkommer jag till...

Nu får ni ha en riktigt härlig dag och om ni vill ta er en titt på mina små alster så har ni sidan här:

http://www.tove-b.ws/Konst_Pyssel

Om ni finner något av intresse så är det bara att hojta. Allt är till salu!

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 4 februari 2016 11:03

Jag vaknade tidigt, vände och vred mig försökte verkligen att somna om. Omöljligt så efter en timma gick jag upp och tog mig kaffe, rastade Toby och satte mig för att måla en lampskärm. Motivet, en uggla så klart.

Nu ska jag se om jag kan få tag i några fler lampskärmar att måla, till en billig peng. Kanske kan jag sälja några stycken handmålade exemplar. Här ser ni resultatet!

Vill ni se mera av min konst kan ni slinka in på min privata hemsida.

http://www.tove-b.ws/Konst_Pyssel       


Skall snart iväg och jobba, en kund gav återbud idag så det blir bara eftermiddagsjobbet. Efter vi gjort rent & snyggt där så får det bli en tur till mamma. Har köpt en present till henne, oljefärger, två dukar och lite penslar. Tänkte att hon kanske kan aktivera sig lite med någonting hon tycker är kul. Vi får se om hon ser såpass mycket.

Det blir ett försök i alla fall.

Hoppas att hon snart får tid från lasarettet i Karlstad för byte av hornhina på det bästa ögat. Det har blivit sämre och sämre med synen på sista tiden.


Pappa fick en påhälsning av oss igår så nu blir det nog först nästa vecka som vi besöker honom igen.

Helgen är uppbokad och det finns en del att stå i med. Under gårdagen så var vi ute med reklam igen och det blev ca 600 blad utdelade på höghus i Arvika samt villor i Charlottenberg. Hoppas det blir några påringningar nu. Det har varit en period som varit mycket trög för oss och det känns allt annat än kul just nu. Men tydlige är det vanligt runt Jul och fram till februari, dock är just nu även starten på februari också den trög.

Men snart ska väl flyttlass och hemstäd komma igång igen.


Livet är en kamp, så vi kämpar vidare.

Nu fina vänner får ni ha en förträfflig och solig dag.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 2 februari 2016 09:43

Kärt besök och snart har vi vår spis inkopplad här. Den som hör till huset får stå på förvaring tills eller om vi flyttar någon gång så får de koppla in den tillbaka här. Vi har i alla fall en egen liten raring nu med fullsize ugn så vi kan laga allt vi vill. Varmluft och självrengöring och med en modell med "Gasspis look". Jättefin som vi köpt begagnad. Ja, jag fick låna pengar av mamma till den så nu snart kan jag laga lite mat i den. Återkommer med bild!


Snart är det dags att åka och städa lite igen. En underbar fast kund som vi är hos en ggr i månaden. Man träffar så mycket underbara människor i det här yrket och det är alltid lika glädjande att komma tillbaka till dem. Man får en sådan härlig personlig kontakt.


Det är konstigt med livet, man inbillar sig att man har vänner och sedan får man ett riktigt reptilhugg i ryggen. Man hinner inte ens ana vad som skall komma. Under gårdagen så upptäckte jag åter igen att det är på detta sättet och visst blir man ledsen, men samtidigt måste man ju vara glad över att vakna. Att se att man faktiskt inte har någon vän alls att luta sig emot i RLF.

Lika bra kanske, ensam kicka reder sig själv heter det väl...?

I alla fall så handlade det om att något som jag råkat ut för gjort att det varit synd om dem och gjort enligt denne att de känt olustkänslor. Usch, så mycket för att backa upp sina vänner!


 Av Tove Birkeland Brandt - 23 januari 2016 07:34

Vädret har slagit om och det är bara 6° ute just nu och ändå så känns det bistert inne i huset. Konstigt.

Nåja, som vanligt har jag svårt att sova så jag sitter här med en kopp kaffe och printar ned lite ord på min blogg.


Idag är det en speciell dag för vi ska ut med Helena och David för att äta sushi och för att umgås lite, något jag verkligen ser fram emot. Vi träffas alla allt för sällan mina barn/barnbarn och vi, men tiden räcker inte till och inte orken heller känns det som. Skall be dem om hjälp med att lyfta in crosstrainern i huset idag, så jag kan komma igång och träna igen.


Har hjälpt mamma med massor av papper som skulle fyllas ut för hennes god man uppdrag till pappa. Själv ser hon inte att läsa längre så jag får hjälpa henne med det mesta som rör papper och räkningar.

Förstår mig dock inte på alla dessa luntor av papper som skall skickas runt åt alla håll och kanter..


Gällande hemtjänsten mamma har så är det otroligt egentligen hur slappa de. När ja kom hem till mamma häromdagen så var golvet dränkt i skit i köket, lort, lort och åter lort och de gör ingenting för att hjälpa henne att få bort det när de är där. De tar bra betalt för att hon ska duscha 1 ggr/veckan och för att sätta på och dra av henne stödstrumporna varje dag. 1900 kr någonting nu från 2016. Skamligt av bara fan...

I alla fall de skall städa 1 ggr/månaden. Ja och vilket städande de utför, en av dem gick med dammvippan i luften och den andra fuskstädade så det small om det. Ärligt, att ge de gamla detta jag skulle skämmas ögonen ur mig, så jag tog golven igen i förrgår. Det kliar i fingrarna när man har egen städfirma.

Och törs jag säga att dammet på möblerna efter hennes dammvippeutövande var täckta av damm då man drog fingret över dem.

Men betalt , ja det skall de ha!


Här hemma har tvättmaskinen rullat på under sena gårdagskvällen så just nu så har jag lyft över allting till torktumlaren och den sprider god värme på toaletten just nu. Gott eftersom jag måste duscha innan vi ska till Arvika och det faktiskt alltid tar emot då det känns lite ruggigt och kallt inne på toaletten.

Hade gjort sig med ett elelement där inne, men huset har vattenburen värme och då behöver det eldas, vilket jag inte gör när det är såpass varmt inne som det är.


När man har en blogg så här, så får man ibland dyra råd. För ett tag sedan tyckte man att jag skulle stänga ned min blogg, mitt facebook och alla andra sociala medier. Goda råd då jag inte mått så bra, men det rör ju andra fenomen, dock trodde man att detta berodde på all påverkan man får genom SD propaganda, ja ni kan läsa det på senaste kommentarerna. 

För mig är det sociala nätet på Internet, hemma har jag maken, hunden och katten och vänner "inga".

Tänk att denna inga alltid dyker upp, se här: skitinga, bråkinga, åkinga, osv...

Ärligt talat mitt liv skulle förintetgöras om jag inte hade kontakt med människor över nätet, mina vänner lever i min dator. Så enkelt är det.

Och nu mina fina vänner får ni ha en alldeles underbar lördag, för det tänker jag ha i min underbara dotters sällskap. Kram på er.

Tack och lov för barnen, de är mina guldklimpar <3

 

Av Tove Birkeland Brandt - 20 januari 2016 11:25

Tänk vad tiden flyger, lilla Bella är stor. Nio år fyller hon idag, gillar smink, hårsaker, smycken och annat som känns så främande. Stor, jag tycker hon nyss var en liten tjej som man vyssade på och ändå så står hon här nu och fyller nio år.

Kan det vara så att jag börjar bli gammal?

Äsch!


I alla fall så ska jag åka och Gratta mitt rara barnbarn Bella idag och jag har packat paket, målat Grattiskort och plockat ihop lite saker jag tror hon kommer gilla.


 

Av Tove Birkeland Brandt - 17 januari 2016 12:39

Jag har ingen ork längre, känner mig ledsen och faktiskt tom. Det händer saker i livet som plockar i de sociala ramarna. Som faktiskt tömmer ur en den lilla glädje man tidigare burit på. Konstigt!

Jag får ingen ro att skriva, teckna, leva. Vet inte ens om jag har önskningar om någonting inom mig längre. Depression? Inte fan vet jag.

Jag kliver upp för att göra det som skall göras men mer är det inte, jag lever ett liv. Kämpar, tycker saker och slås ned. Känner oro för landet, för tiden vi alla lever i, för framtiden.


Det finns alltid en hel massa krav, men det finns inget som ger någonting tillbaka. Kamp och åter kamp. Ska det vara så här?

Finns inte något andrum?

Kan man ta en paus från livet och komma tillbaka till något bättre, som en björn som går i ide?


Själen är för fan trasig, så är det. Man kan limma samman bitarna hur mycket man vill men det kommer alltid märkas att den varit trasig i alla fall. Det är fullt av krakuleringar, sprickor som känns.

Det är inte så mycket tankarna på Kim längre, eller ens på döden. Det är bara det här vansinniga som pågår runt omkring oss alla och att man är som en jävla överflödig fluga som sitter i ett hörn och skiter till ingen nytta.


Tanken på att livet adrig blir vad man vill, att det skall bli.

Ensamhet, tomhet, saknad som följer i ens egna fotspår dag ut och dag in.

Jag vet inte vad jag vill längre, jag är inte ens säker på att jag vet vem jag är. Jag har tappat bort mig själv ialla måsten och i det bistra livets slagfält.


Svamlar en massa, men det får ni stå ut med för jag är inte nöjd. Inte nöjd alls.

Man får så sällan någon respons, någon kärlek, något intresse. Inviter från vänner? Vilka vänner förresten?


Företagandet och trögheten som råder. Så myckt pengar som gått i sjön på reklam. Inget gensvar från annonseringarna. Bara när vi själva åker och lägger i lådorna som det ger någonting, men då håller kylan oss borta från lådorna nu. Man fryser ju söner händer och allt om man ska fixa det i -15, så det är tufft med jobb.

Vill man inte få städat, RUT-avdraget finns kvar och vårt företag är otroligt noggrant.

Kika in vad ni får för pengarna:

www.rent-och-snyggt.se

Vi är billiga, noga och har hjärtat på rätta stället. Vi arbetar i hela Värmland.

Av Tove Birkeland Brandt - 13 januari 2016 17:37

Just idag så drog vi igång med adwords på företaget så Googlar ni  ordet "flyttstäd"  nu så bör ni får en direktträff på vårt företag Rent & Snyggt.

Hoppas vi kommer synas bättre och därigenom kunna få in mera jobb. Det har varit en tuff start på nya året inte så många som unnar sig att städa med hjälp av firma just nu verkar det som. Kan ju också vara det faktum att många tror att RUT är borttaget helt och hållet men så är inte fallet. regeringen har gjort om villkoren men det är ändå inga problem för den som vill utnyttja RUT och få städat i sitt hem.


Följande gäller: Nytt år med nya regler gällande RUT-avdraget. Ändringen drabbar faktiskt inte så många. Men RUT-avdraget är halverat för personer under 65 år. 
Man får alltså göra skatteavdrag för högst 25 000 kr. (Tidigare 50 000 kr). Detta gäller för alla personer i ett hushåll som betalar skatt. Oavsett hyresrätt eller bostadsrätt. Det blir svårt att nå upp till maxgränsen. Men för er över 65 år är det som tidigare med en maxgräns på 50 000 kr.


Tyvärr så har förkylningen tagit sin beskärda del av mina krafter senaste dagarna, men som egenföretagare så får man hoppa ur särken och åka på jobb oavsett. Så idag har vi varit på två olika hemstäd och så blir det även under morgondagen. Känns ju ändå skönt att ha kommit igång efter Jul och Nyår. Röda dagar ställer bara till det.


Vi är i alla fall billiga i våra priser  och vi håller en hög kvalitet för er som vill anlita oss. Vi utför faktiskt alla möjliga städ, men nu i snötider också skottning hos äldre i området Forshaga, Deje, Karlstad, Kil, Arvika, Koppom och Charlottenberg.

Till våren/sommaren kommer vi även att erbjuda mindre trädgårdsarbeten hos äldre som har svårt att orka med då i området Forshaga, Deje med omnejd.

Vi är ett litet företag, men ett kan jag lova er - Vi har ett stort hjärta och vi lägger ned vår själ i våra kunder.


I övrigt har vi börjat tänka på våra matintag igen, skönt!

Båda behöver ned i vikt och komma i form igen så nu väntar vi på att förkylningens klor skall släppa så vi även kan börja träna lite. Men maten först och det går bra, mycket fisk, grönt och frukt i våra menyer. Måste erkännas att man känner sig en aning duktig :-)


Min hobby blomstrar, jag målar så fort jag hinner och tycker det är väldigt kul. Känner mig lugnad av det och tiden flyger på samma gång som depressionen lättar. Visst tänker jag på min saknade gosse, på livet som det blivit men jag tillåter inte mig själv att sjunka. Det är en stor skillnad mot innan. Jag skyndar långsamt mot livet som blommar.

Har börjat läsa in mig på boken igen för att börja skriva igen. Dags, ja verkligen hög tid att skriva. Vet inte hur det kunde bli en sådan otrolig tvärnit ifrån att skriva dygnet runt till att knappast skriva någonting alls.

Visst har det hänt en hel del. Pappa på hemmet, mamma ensam hemma, vårt nystartade företag och allt jobb för att få det att komma igång.

Det krävs så mycket tid att fritiden bara rusar förbi en, egentligen så beror ju detta på det ekonomiska läget, men ja vem ska tillåta sig gå under så länge man har två friska armar och två friska ben, inte vi.


Så Vämlänningar unna er själva en rejäl urstädning i ert hem, ring oss på Rent & Snyggt eller kolla in hemsidan för mer information. Vi flyttstädar, gör hemstäd, dödsbostäd, visninsgstäd, sanerng och massor av annat. Vi erbjuder också mattvätt och vet ni, vi tar även ut mattor och piskar dem om det finns ställningar och det är önskemål om detta. Vi är billiga och framförallt - noggranna.

Testa oss!

www.rent-och-snyggt.se


 


Av Tove Birkeland Brandt - 7 januari 2016 09:31

Det är inte länge sedan jag tolkades som rasist för att jag bloggade om mina rädslor. Men jag fortsätter läsa om det jag talat om, våldtäkter, sexuella trakasserier. Att vissa grupper invandrare tycker sig ha rätt att ta för sig av kvinnor de möter. Sexattacker, rån och annat. Det här skrämmer skiten ur mig. Har ju själv ett litet barnbarn som är flicka och man vill ju inte det ska hända henne någonting. Ja det är ju egentligen inte endast hennes hälsa man tänker på eftersom man i media kan läsa om pojkvåldtäkter och även djurvåldtäkter.
Förstår mig inte på sådan kultur, religion??

Just nu strömmar det in anmälningar runt om i Tyskland sedan nyårsnatten då arabiskt talande män gruppantastat kvinnor i bland annat Köln, men också i andra städer.
Vad sker i Europa?

Jag förstår att man i media gärna vill ljuga om att statistiken påvisar att brotten minskar, men varför läser man då dagligen om flera mord i Sverige och så klart massor av andra brott.
Hur kan det komma sig att man inte hjälper de som hamnat snett och nu ligger ute i kylan när man kan hjälpa mördare och våldtäktsmän från andra länder att få tak över huvudet?

Ärligt så förstår jag inte vart allt det här skall sluta och säkert så blir jag kallad rasist igen för att jag skriver detta inlägg.
Sista dagarna har jag följt vad de gamla får i sina jädra plastbyttor för att äta, skamligare än skamligt och vart finns näringen? På alla hem för flyktingar så äts det gott och i överflöd varje dag och de får minsann näringsriktig mat.
Varför denna skillnad?
Vad är det som gör att ursvenskar inte är värd någonting alls i vår regerings ögon?
Nej, vi ska tiga, ta emot och betala. Öppna våra hjärtan.

Vad görs för alla kristna som flyr förtryck och förföljelse? De kommer hit och sätt på samma hem som sina förföljare så att helvetet kan fortsätta. När ska man vakna och se vad som sker?
Är ni verkligen inte rädda för framtiden som vår härliga regering skapat åt oss med sina öppna hjärtan?

Jag är livrädd.

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se