Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - 6 juli 2015 20:01

Rösta på mig!

Ja tiden den springer, men jag har ju kommit igång och jobba igen, skönt men slitigt och kroppen skriker nej i vissa lägen. Men den får lära sig att veta hut.

I morgon är det Årjäng som gäller för att städa 230 kvm hus, total makeover kan man väl utlova.

I lördags så körde vi all vår ved till Koppom. Ja först skulle den kastas upp från källaren  där vi staplat den så fint, för att sedan lastas på en gallerkärra, ett helvetes jobb och jag svor jävligt många gånger efter vår hyresvärd som har ställt till med allt detta tunga extrajobb för mig genom sitt beslut att sälja av huset. Inte mitt val således att flytta, men man får bita i det sura äpplet och slita vidare, snart kommer man till sitt nya hem och jo faktum är att jag börjat se fram emot det nu även om det är svårt att orka med flytten. Vi har ju ingen flytthjälp så det är jävligt tungt att få allt på plats och samtidigt jobba. Dessutom är man livrädd att drabbas av några skador för då är det kört med jobbandet och det går inte för då blir det svårt att betala hyror.

 

Huset har i alla fall fått sig en och annan packad kartong nu i väntan på att komma iväg, får packa när jag har tid och ork. Har ju dessutom mamma och pappa att hjälpa också på alla tänkbara sätt. Förra torsdagen var det gräsklippning och städ av verandan samt att möblera om där och så var vi ut och handlade. Nu blir det först på torsdag v kan ta en tur igen, ska försöka åka in med chevan på besiktning också mellan våra bokade jobb och så får vi hoppas att bromsarna biter. Har fått hjälp av käre svärsonen att byta bromsbelägg och cylinder, skulle bytt lager bak också men det fixade han inte så vi får se om Brad kan hjälpa oss med detta.

 

Tiden är föränderlig, men det är svårare och svårare att acceptera förändringar. Jag börjar bli gammal, vill inte ryckas upp som ett ogräs längre, trött långt in i själen.

 

Har varit i en intervju med Allas om Kim och Joannas bok "Våra älskade orkade inte leva". Får se när det kommer med, hon skulle ringa under veckan igen. Älskade, älskade Kimpan så förbannat svår min saknad är. Dag efter dag, år efter år med den svåraste av tomhet. Min älskade lillgrabb önskar du kunde komma hem.  

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 2 juli 2015 18:00

Så tittar jag in för att tala med er igen, eller för att skriva av mig lite av det jag bär på inom mig. Jag har börjat jobba och det känns jättebra, kul att få något annat att tänka på och ingen som bossar en. Jag kan välja att hålla tyst och gno hårt på smutsfläckarna, ingen stör mig och jag kan få frid i sinnet. Känns ypperligt.
Tyvärr har jag inte skrivit ett ord på evigheter, ja då menar jag självklart på böckerna, men det ska väl bli tid till det med. Vissa besserwissers tycker man är urkass och andra skriker att man aldrig får sluta skriva. Vem ska man lyssna på?

Trixie njuter ute i solen på altanen och det gör vi med, tänka sig att vi fått en sådan enorm värmebölja här i lilla Sverige. Skönt.
På bordet står en härlig dynamit och frestar mina smaklökar, till livs skall vi äta lite från vår grillafton igår, blev lite rester. Man känner ju inte för att laga mat i värmen och jag måste säga att jag är glad att jag inte jobbar i restaurangkök längre.

Huset är belamrat av flyttkartonger, försöker packa lite mellan varven. Dryga månaden kvar tills vi ska vara ute här ifrån och under helgen ska vi passa på att köra bort vår ved till vedskjulet på nya hemmet i Koppom. Ska bli skönt den dagen det är över så man kan finna frid, känns ju inte allt för roligt att leva i en bag in Box, men ja denna gången är det ju inte självvalt att flytta. Känns tungt att ryckas upp som vi gjort nu när man äntligen rotat sig på ett ställe, men ja så är det. Livet måste gå vidare trots allt och vi får möta problemen på bästa sätt. Jaja, solen är ju med oss i alla fall så det finns ju glädje att känna också.

Nu mina fina vänner och läsare får ni ha en riktigt varm och skön eftermiddag.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 22 juni 2015 12:41

Tiden, ja tiden den bara tickar. Den går vilket vi gör någonting eller ej och kortar ned våra liv för varje sekund. Det är stort att tänka på det här att inse att vi inte styr värst mycket själva mer än att vi skall fylla den tid vi har med kvalitet. Omge oss med goda vänner och njuta av det liv vi tilldelats.

Midsommaren har varit en sådan tid för mig och maken. Vi har bara varit, befunnit oss i nuet. Lagat mat över öppen eld hört veden spraka, den ved vi samlat på oss ur skogens marker.  Fåglarna har sjungit och solen har faktiskt tittat till oss en del. Vi har sannerligen befunnit oss i NUET.


Nu är vi hemma, allt faller tillbaka på vardag. Önskar ju att man kunde leva i frihet men det tillåts man inte. Vi är alla slavar under ett system. Vi skall alla jaga pengar för överlevnad, så är det i våra korta liv. Kroppar som slits ut, huvuden som stressas över sina bristningsgränser, ja livet är inte alltid lätt. Men ändå kan man välja att själv skapa kvalitet i detta röriga kaos. För mig är det kvalitet att kunna stoppa upp, stoppa huvudet i sanden en stund och glömma hela omvärlden, läsa och skriva, teckna och ta igen mig. Känna kravlöshet.

Tyvärr är det sällan det är möjligt, men desto härligare då man lyckas.


 

Av Tove Birkeland Brandt - 7 juni 2015 08:09

Rösta på mig!

Känns konstigt att åter avsluta ett kapitel i mitt liv. Att börja packa igen, rensa ur, ändra och ta bort det är en underlig känsla när man kände att det var ett stopp här. Men man råder ju inte över andras ageranden, tyvärr. Trots det så fattar jag inte varför, men det kvittar väl lika. Hyr man ut får man ju räkna med slitage på maskiner och att vissa av dem lägger av. Ja oavsett, så står vi nu ännu en gång i kartonger och rensar bort saker för att bli av med dem.


En del grejer tillfaller mina döttrar nu med rätta, jag tror det är dags för Kim att skänka tröst uppifrån ännu en gång med sin hemmabyggda dator. Helena skall få den för att ha sin bror nära så jag satte i ett nätverkskort i den igår för att få till internet. Hoppas att maskinen känner av det själv annars så får hon klura ut hur det fungerar.'

Laila får sig en del köksatteraljer som vi har dubbel uppsättning av, otroligt. Hamstra för det kan vara bra att ha en dag. Tack Erica Strucel, för de sunda orden att man alltid kommer att komma till ett ställe i sitt liv när något av det man gjort sig av med kunde ha varit bra att ha, men att istället tänka på alla gånger det står ivägen och inte är bra att ha är kanske bättre. Underlättar för att sluta hamstra. Det finns i en butik om man skulle behöva det någon gång i sitt liv.


Vädret är katastrofalt, blåsten viner i knuten och det var en jäkla fart på flaggan igår. Faktum är att man måste fråga sig vart sommaren tar vägen. Juni och man kan inte sitta ute, det gör ju ont långt in i själen.

Skulle väl egentligen rensa ogräs i rabatten, men va fan, med flytten i ryggen så har jag ingen ork till att göra fint, så min älskade Kim får nog stå ut med att det är ogräs på hans plats i år. Alla blommor jag satt skall ju upp ur backen igen när det är dags att flytta så Kim får sina egna blommor med sig igen. Jag skall självklart ta med mig mina örter, de har flyttat lika många gånger som mig  och Ståle så det blir ännu en flytt för dem också.


     

Ha nu en riktigt bra dag mina fina läsare och vänner i vårt avlånga land Sverige. Kramar till er alla!Av Tove Birkeland Brandt - 6 juni 2015 09:05

Rösta på mig!

Känner du kärleken till Sverige? Jag gör det, det spirar fortsatt i mina ådror till trots att landet har det svårt,  jobben är få, ålderdomen inte allt för bra. Det är vår nationaldag idag och vi flaggar stolta på vår gård. Ja vår gård förresten, vi ska ju snart flytta. En påtvingad flytt då hyresvärden kommit på att han ska sälja huset.

Känns tufft att behöva flytta när man rotat sig och trivs men ja vad göra - leta annat boende och vi har redan funnit ett. Vi flyttar den 25 augusti till Koppom, igen.


Faktum är att jag tror att förändringen kan bli av godo, talade med min psykolog om detta och hon anser att det är bra med en förändring nu när jag förändrar mig själv så mycket på insidan. Min mentala inställning är under träning ständigt nu. Men jag har gjort enorma framsteg. Erica har hjälpt mig att förstå att endast jag kan stå bakom mina förändringar och ingen annan och att det som redan skett i livet inte går att ändra så får man helt enkelt låta bli att se allt i backspegeln. Visst kan man fråga sig själv om man kunnat göra på annat sätt och om man kommer fram till det, ja gör då det nästa gång. Min nya filosofi är ganska enkel. Lev eller ruttna bort i självömkan, plåga sig själv eller se en framtid. Jag har valt.

Nej, jag har inte glömt min ängel Kim, nej jag har inte slutat sörja, nej jag har inte slutat känna smärtan, men jag har insett att jag inte kan påverka någonting av det och därför accepterat att så här ser mitt liv ut. Nu kan jag tillåta mig att känna smärtan, saknaden och sedan acceptera den. Livet är allt för kort för att kastas bort. Vi har endast ett luv och det skall utforskas. För mig har 4,5 år gått åt enbart till sorg och självplågeri och det är nog nu.


Visst guppar man upp och ned, livet är ju inte enkelspårigt om man inte väljer att göra det sådant. Att tycka synd om sig själv är ett sätt att självförneka sin framtid.  Önskar att alla som mår dåligt kunde komma till den här insikten i sina liv och ta hand om det man har. Livet är NU, lev det som det är. Acceptera...

 

Av Tove Birkeland Brandt - 31 maj 2015 09:58

 

Tid är en besynnerlig mätsticka, egentligen handlar ju tiden om att förkorta våra liv. Från födseln till döden får vi alla en viss kvot av tid och vad vi gör av den är upp till oss själva.

Jag har tänkt mycket på detta och jag vill inte känna att jag kastat bort all min tid utan att hunnit uppleva och skapa innan det är dags.


När min son Kim tog sitt liv 2011 så var det så nära att jag avslutade min egen kvot av tid för att komma till honom, men så insåg jag att om jag valde detta så skulle jag också välja åt andra att leva i helvete åter igen.

Så jag har kämpat vidare, skrivit och jag har bearbetat på alla sätt jag kunnat. Gått studiecirklar i mindfulness, varit hos kurator, gått i gruppterapi och nu också hos psykolog/beteendevetare. Att mista sitt barn går inte att komma över, det gör ont varenda vaken liten stund och man saknar. Men jag har mitt i allt detta insett att man inte besitter egenskapen att skriva om historien och att jag själv bara har min kvot av tid. Fyra år av den kvoten har jag sörjt och inte orkat ta mig för någonting egentligen. Så förstod jag att livet är dyrbart, en gåva och att jag med mina ord, min berättelse kan göra så andra förstår och det har drivit mig att fortsätta mitt liv. Kämpat och påverkat.


Reflektioner av detta slag är viktiga, de är livsnödvändiga för efterlevande som oftast får väldigt stora problem i efterlivet, depressioner, ångestattacker. Att inte tala om sitt barn är en av de värsta plågorna så för er som vill hjälpa någon efter ett självmord, fortsätt tala om personen. Det är som ett plåster på såret, att personen inte raderas av döden.

Kram på er alla fina människor.

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2015 19:03

Rösta på mig!

Ja det tycks som tråkigt föranleder att folk vill börja bråka, att det finns de som kommer i kläm det tänker man inte på. Ruttet är vad det är när små barn kommer riktigt ikläm för att andra skall vara egoister.

Man skiljer sig, går åt varsitt håll och vill inte ha med någon att göra så vad händer. De orkar inte låta bli att hitta på saker att bråka om. Nu är det vem som rätterligen kan kalla sig för släkt eller inte. Trösterikt kan jag säga att det är inte alltid blodet som behöver räknas som släktband.

Vi lever i ett samhälle där de finns bonusar i alla valörer och i alla riktningar, morfar, mormor, farfar, farmor, pappor och mammor och tänk så skönt detta är för de barnen som har det så, de har ju fler som kan älska dem. Men så kommer då en del på att de skall bråka om detta, jag säger det igen RUTTET och oacceptabelt.


För vem kommer ikläm här om inte barnen? Spelar det någon roll om de har en person som de tycker om som de kan kalla morfar och som alltid finns i deras liv och ger kärlek, och tid.

Underligt hur släkt kan tycka att det är så fel att de hellre ser barnen utan någon och för mina barn som alltid får sitta i kläm i dessa släktfejder. Så tröttsamt allting är. Kan man inte bara vara glad över att de finns och så är det bra där?

Ganska självklart att man säger mormor och morfar om det par som kommer hem till dem ihop med leksaker och annat roligt, att det sedan finns fler släktingar, ja jisses det torde väl ändå vara bonus. Men nej, det finns de som kräver ett val. Välj mig eller dom!

Mitt barn skall välja att ha en mamma med make eller att ta vara på denna släkting, för annars känner hon sig kränkt.

Ja jag förstår verkligen varför jag ville komma bort från de där människorna. Jag menar "rädda sig den som kan".


Skapa FRED, inte KRIG. Lev i nuet och var tacksam för att ni kan känna kärlek och att få möjlighet att bli älskade. Sluta kräva en massa hela tiden och sluta såra de som finns i era liv.

Av Tove Birkeland Brandt - 22 maj 2015 09:34

Idag så ska vi hjälpa de gamla att betala sina räkningar. De är alltid så tacksamma och lättade då vi fått det gjort och jag tror fortfarande att det vilar ett mått mystik över att vi kan göra det med datorns hjälp. Svårt när det gäller att ha stått vid en disk med sina ärenden et helt liv eller suttit i källaren och påtat uppgifter för postgiroinbetalningar.

Nya tider och jag tror det är lite skrämmande för dem ibland.


Idag är jag och maken med i Värmlands bygden - landsortstidningen i en intervju.Vi ska väl hoppa in på centret och köpa oss ett ecxemplar av den så vi kan se vad de skriver om oss. Interjun är baserad på Charlottadagen där v var med på biblioteket och talade om hur en bra deckare blir till.

 

Under gårdagen beställdes det visitkort och kuvert till Rent & Snyggt, lite bättre stil mot kunderna.Så bor du i västra Värmland passa på att anlita vårt företag med hushållsnära tjänster. Billiga med hög kvalitet, ansvarsförsäkrade och vi är miljövänliga. Flyttstäd, hemstäd, dödsbostäd och massor av andra tjänster.

Intresserad då kan du hoppa ut på hemsidan och läsa mer. http.//www-rent-och-snyggt.se


 

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se