Toves Tankar

Senaste inläggen

Av Tove Birkeland Brandt - 27 augusti 2015 12:12

Som vanligt-städat, 14 dagsstäd hos kund idag. Alltid lika trevligt då hennes hem är en guldgruva för ideer. Annars denna regniga dag då?

-Jo vi skall åka vidare mot Charlottenberg på en inköpstripp. Behöver skurmedel och annat smått och gott. Blir även en tur till JULA då vår dammsugare dog idag på jobbet. Den började lukta och sedan var det kört. Men kanske täcker garantin då det inte var länge sedan den köptes in.


Dottern och svärsonen kommer till Charlottenberg för att storhandla på Hypermat så vi skall träffa dem där eftersom vi själva behöver en del från den butiken också. Handskar mm.


I eftermiddag eller kvällningen  så blir det en tur upp för att se hur det går med pappa om Haldolen de tryckt i honom börjat släppa. Han har ju varit helt borta och det har varit mycket svårt att få kontakt med honom. Törs jag säga att det räckt gott med demensen om inte sjukhuset i Arvika skulle försöka ta livet av honom genom att överdosera en medicin han aldrig tidigare haft och som han inte borde behövt. Dessutom trillade pappa ur sängen minst två gånger och slog sig så läkaren fick titta till honom.

Är inte glad på avdelning 86 på sjukhuset i Arvika och det vete fan om det inte är så att jag Lex Maria anmäler dem om inte pappa kvicknar till snart.

Han har ju också svårt att svälja tabletter eller att få i sig mat eller dryck efter att ha hamnat på sjukhuset. Han gick in på egna ben in och kördes liggande ut därifrån. Ska det vara så med vården??


I övrigt känner jag mig sliten men skall fylla på med lite kaffe. Har tagit mig en dusch så nu känner jag mig fräsch igen. Det är ett svettigt yrke man valt att driva buisness inom. :-)

I går så kom det in annonser i såväl GV-Nytt, Forshaga/Deje-Nytt, Sunne-Nytt och Nordmarksbygden. Så kanske kommer det snart lite mer påringningar till oss, något borde det väl ändå ge.

Flygbladen jag provade beställa har fortsatt uteblivit och företaget måste vara helt sjukt drivet, när de inte vill sälja...

Skall kolla vidare på Vista Print om det går att få billiga flygblad gjorda.

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 25 augusti 2015 09:58

Jag skriver sällan just nu, hinner inte eftersom det är så mycket som sker runt mig och i mitt liv hela tiden. Min pappas sjukdom och mamma som behöver stöd och hjälp. Arbetet med det egna företaget, alla städuppdrag. Ja tiden springer.

Sorgen som gör sig påmind så ofta, så mycket tankar som virvlar runt inuti mitt huvud. Jag saknar min son något otroligt och funderar ofta på vad som gjorde att han tog ett sådant beslut. Varför?

   Jag tänker på vad psykologen sa till mig om att jag skall lägga energi på endast det jag kan förändra i mitt liv, det andra är förbi och plågar mig bara.

 

Just nu fokuserar jag på att försöka skuldsanera oss. Vill starta om livet, börja om på noll. Hoppas att klara av det. Laga tänder, eller skaffa tänder :-) hahhahhahha

   Flytten har varit jobbig både känslomässigt och med all extra belastning på kropp och sinne. Det har varit enormt svårt att slitas upp från sitt hem och ännu en gång starta om, men man styr inte allt i livet.

   Mamma som känner sig besviken för att jag inte vill flytta in i huset med henne där hon bor, men vem vill bo med sina föräldrar. Jag har ju ett eget liv. Gud... och hon förstår mig inte i det här så det är surt.

 

Snart är det åter dags för en tur till Arvika och ett av våra fasta månadsstäd. Goa människor som uppskattar våra besök. Men innan det ska jag slinka inom hos pappa och lämna lite att läsa i om han kommer orka att titta en guide till svensk historia, några tidningar och Johan theorins novellsamling.

   Gårdagen smärtade enormt då jag sett min far totalt neddrogad. Han hade åter trillat ur sängen och slagit sig och det lilla ögonblick då han vaknade till så hann han fråga vem jag var. Mardröm som jag tyvärr aldrig mera kommer vakna upp ur.

 

Mycket negativt, men ibland svänger livets gunga och man träffar på saker man inte förväntar sig. Ledsamt.

   Nåja, jag vill ändå önska er alla en härlig dag och hoppas ni snart kan följa mina inslag dag för dag igen.

 

Positivt-den 22e träffade jag de underbaraste av SD:are i Arvika. Torgträff med riksdagsbesök, massor av intressanta åsiktsbyten och ja, vi var ut och åt en helt förträfflig middag samman och till bordet hade jag Jimmy Ståhl, mycket trevligt.

 

ANNONS
Av Tove Birkeland Brandt - 12 augusti 2015 20:45

Tiden flyr för mig just nu med jobbet(egna företaget: Rent & Snyggt- Allt inom städ/ vi finns på facebook :-)). Mamma och pappa som behöver vår hjälp och min kära lilla pappa så jag lider av att se dig så borta som du blivit nu. Önskar det gick att få ett stopp på tragedin i våra liv, men så är det kanske att bli gammal. Mamma sliter och gör allt för att ha dig hemma och jag orkar inte mer än det jag gör i dagsläget. Ingen annan lastar av oss, vi klipper gräs, handlar, städar och betalar räkningar. Vi fixar på huset och hjälper till med andra saker om det behövs. Törs jag säga att vår fritid är omintetgjord.


Tack vare Anders Johanssons depression så fick vi flytta bort från vårt boende, där vi trivdes så bra och hade rotat oss. Han ville sälja huset orkade inte sa han, så vi tvingades säga upp oss och lämna stället. Ett helvetes slit har det varit och min egen depression mår allt annat än bra av den behandling som pågått sista tiden i Ottebol. Men så är det att endast vara hyresgäst uppenbart. Plumpt nog uttryckte han även att han inte ville ha folk i sitt hus som han fick betala för. Vi har aldrig missat en hyra, vi har betalat vår ved, vi har skött huset och vi har fått betala extra på hyra så fort något gått sönder i huset(maskiner), trädgården har varit omskött. Så gick pannan sönder och då var vi inte värda vatten längre, nåja nu är vi på plats i ett nytt hem och vi hoppas få lugn och ro till sist. Det är fridfullt, men vi har en bra bit kvar innan vi kommer i ordning helt är bara så förbannat trött och så måste vi jobba så klart.


Kims minnesplats är fixad och mina plantor är åter nedgrävda så jag känner mig oavsett ganska nöjd. Jag har gjort det jag förutsatt mig själv med att göra.

Nu försöker vi expandera med företaget och är i en fas där vi skall anställa och självklart finns det oro som kryper i skinnet, vi måste få in nog med jobb för att täcka upp. Vi jagar...


Ja, än en gång får jag be er förlåta mig för min tystnad, men jag har inte haft kraft nog att skriva. Nu lovar jag att uppdatera er i mitt liv igen.

På tal om mitt liv så kommer jag vara med i ett reportage i Allas veckotidning den 10 september, tror det var v. 38. Det handlar om sorgen efter Kim och att bearbeta sitt inre. Hoppas ni tar del av detta. Kram på er och lova- vara rädda om er.

Av Tove Birkeland Brandt - 29 juli 2015 16:48

Jag känner mig trött men ändå nöjd att ha kommit igång och jobba. Jag vet att jag gör ett gott jobb och jag driver eget med förhoppningar om en god framtid. Känns ju perfekt.

Jag sliter fortfarande med dålig sömn om nätterna men ja man ska inte klaga. Jag försöker verkligen se livet för vad det är numera. Tänker ofta på vad Erica sa till mig(min psykolog), att om jag inte kan förändra en sak måste jag acceptera den och se det för vad det är.

Kims död är en sådan sak, jag kan inte förändra det som skett, men jag kan gå under om jag inte försöker tänka på ett annat sätt. Saknaden finns ju hos mig som en daglig följeslagare, konstigt vore det väl annars. Man mister inte ett barn utan att hjärtat brister. Han äger mina tankar minst en gång om dagen och vissa dagar äter smärtan bitar av mitt inre. Panikkänslor kan komma men jag kan inte ändra på det som skett, jag kan inte även om jag vill.

 

Mitt liv måste gå vidare och det gör det. Klart jag aldrig återfinner samma styrka som jag en gång bar inom mig, men jag är stark nog för att möta nya dagar och att tillåta mig le och känna att jag har rätt att leva, rätt att vara älskad, rätt att älska, skapa en ny typ av framtid.

 

Mitt i allting så har jag funnit en förmåga att sträcka ut min hand till andra för att hjälpa och en del känner det tydligt och talar med mig, andra kanske inte alls känner av detta. Men jag finns här.

Jag lider med alla som måste uppleva det jag upplever och jag ger av mitt hjärta för att förhindra nya självmord. Jag hoppas att påverka genom att berätta om Kim och om smärtan jag ständigt bär på inom mig.

Samtidigt vill jag kunna förmedla hopp genom att visa alla att man kan finna ett nytt liv, ett ganska bra liv där mycket gott får plats. Ett liv som jag fyller med nyheter, känslor, framtid, glädje och sorg och en enormt stor portion av hopp.

 

Snart skall vårt flyttlass rulla och jag möter dagen som skall förändra vår framtid igen på ett naturligt sätt, jag låter det ske och jag accepterar att så här är mitt liv nu. Det är ok och allt kommer att bli bra, tungt visst kan det kännas tungt att jag inte valt detta för egen del, men ja livet är inte alltid käpprakt.

Vissa stunder kan jag tycka att dagarna i mitt liv förvinner utan att de fylls med någonting meningsfyllt och det rusar på som ett skenande snälltåg utan nödbroms. Men jag försöker alltid gena så jag tar mig till nästa hållplats i tid. Hoppas att kunna förmedla min kärlek till livet till alla andra. Jag håller det hårt och lever mitt liv med en nyvunnen styrka även om jag känner att tårarna ofta vill hälsa på i min sorg efter min älskade underbara son Kims självmord  2011<3  

Av Tove Birkeland Brandt - 20 juli 2015 21:33

vårt företag går framåt och det känns mycket trevligt. Städa passar oss som handen i handsken, vi är verkligen bra på vårt jobb och vi lämnar alla hem i ett skick av rent och snyggt. :-)

Flyttstäd, sanering, hemstäd, vi utför allt inom städ. Bor du i Värmland och vill ha städhjälp då vet du vilka du kan anlita.
www.rent-och-snyggt.se

Annars så händer inte så mycket här, livet trallar på i en given lunk. Vi sköter saker hos mor och far efter vår bästa förmåga, mycket på tapeten hela tiden...
Själva packar vi mellan jobben och bor i travar av kartonger. Inte kul alls.
Det märkligaste är att hyresvärden tycks tro att vi redan flyttat ut eftersom man kapar hallonbuskar och allt möjligt här innan vi slutat betala för sakerna. Ja ja föga överraskande skall väl sägas, vi är väl vana att man kör över oss här så har det ju varit de två åren vi bott här. Men nu tycks det bråttom att göra sig av med oss, jaja vi kommer inte ut fortare än vi får tillträde till nya bostaden. Önskar själv det vore klart så vi slapp det här helvetet vi utsatts för. Trött långt in i själen.

Av Tove Birkeland Brandt - 6 juli 2015 20:01

Rösta på mig!

Ja tiden den springer, men jag har ju kommit igång och jobba igen, skönt men slitigt och kroppen skriker nej i vissa lägen. Men den får lära sig att veta hut.

I morgon är det Årjäng som gäller för att städa 230 kvm hus, total makeover kan man väl utlova.

I lördags så körde vi all vår ved till Koppom. Ja först skulle den kastas upp från källaren  där vi staplat den så fint, för att sedan lastas på en gallerkärra, ett helvetes jobb och jag svor jävligt många gånger efter vår hyresvärd som har ställt till med allt detta tunga extrajobb för mig genom sitt beslut att sälja av huset. Inte mitt val således att flytta, men man får bita i det sura äpplet och slita vidare, snart kommer man till sitt nya hem och jo faktum är att jag börjat se fram emot det nu även om det är svårt att orka med flytten. Vi har ju ingen flytthjälp så det är jävligt tungt att få allt på plats och samtidigt jobba. Dessutom är man livrädd att drabbas av några skador för då är det kört med jobbandet och det går inte för då blir det svårt att betala hyror.

 

Huset har i alla fall fått sig en och annan packad kartong nu i väntan på att komma iväg, får packa när jag har tid och ork. Har ju dessutom mamma och pappa att hjälpa också på alla tänkbara sätt. Förra torsdagen var det gräsklippning och städ av verandan samt att möblera om där och så var vi ut och handlade. Nu blir det först på torsdag v kan ta en tur igen, ska försöka åka in med chevan på besiktning också mellan våra bokade jobb och så får vi hoppas att bromsarna biter. Har fått hjälp av käre svärsonen att byta bromsbelägg och cylinder, skulle bytt lager bak också men det fixade han inte så vi får se om Brad kan hjälpa oss med detta.

 

Tiden är föränderlig, men det är svårare och svårare att acceptera förändringar. Jag börjar bli gammal, vill inte ryckas upp som ett ogräs längre, trött långt in i själen.

 

Har varit i en intervju med Allas om Kim och Joannas bok "Våra älskade orkade inte leva". Får se när det kommer med, hon skulle ringa under veckan igen. Älskade, älskade Kimpan så förbannat svår min saknad är. Dag efter dag, år efter år med den svåraste av tomhet. Min älskade lillgrabb önskar du kunde komma hem.  

Av Tove Birkeland Brandt - 2 juli 2015 18:00

Så tittar jag in för att tala med er igen, eller för att skriva av mig lite av det jag bär på inom mig. Jag har börjat jobba och det känns jättebra, kul att få något annat att tänka på och ingen som bossar en. Jag kan välja att hålla tyst och gno hårt på smutsfläckarna, ingen stör mig och jag kan få frid i sinnet. Känns ypperligt.
Tyvärr har jag inte skrivit ett ord på evigheter, ja då menar jag självklart på böckerna, men det ska väl bli tid till det med. Vissa besserwissers tycker man är urkass och andra skriker att man aldrig får sluta skriva. Vem ska man lyssna på?

Trixie njuter ute i solen på altanen och det gör vi med, tänka sig att vi fått en sådan enorm värmebölja här i lilla Sverige. Skönt.
På bordet står en härlig dynamit och frestar mina smaklökar, till livs skall vi äta lite från vår grillafton igår, blev lite rester. Man känner ju inte för att laga mat i värmen och jag måste säga att jag är glad att jag inte jobbar i restaurangkök längre.

Huset är belamrat av flyttkartonger, försöker packa lite mellan varven. Dryga månaden kvar tills vi ska vara ute här ifrån och under helgen ska vi passa på att köra bort vår ved till vedskjulet på nya hemmet i Koppom. Ska bli skönt den dagen det är över så man kan finna frid, känns ju inte allt för roligt att leva i en bag in Box, men ja denna gången är det ju inte självvalt att flytta. Känns tungt att ryckas upp som vi gjort nu när man äntligen rotat sig på ett ställe, men ja så är det. Livet måste gå vidare trots allt och vi får möta problemen på bästa sätt. Jaja, solen är ju med oss i alla fall så det finns ju glädje att känna också.

Nu mina fina vänner och läsare får ni ha en riktigt varm och skön eftermiddag.

Av Tove Birkeland Brandt - 22 juni 2015 12:41

Tiden, ja tiden den bara tickar. Den går vilket vi gör någonting eller ej och kortar ned våra liv för varje sekund. Det är stort att tänka på det här att inse att vi inte styr värst mycket själva mer än att vi skall fylla den tid vi har med kvalitet. Omge oss med goda vänner och njuta av det liv vi tilldelats.

Midsommaren har varit en sådan tid för mig och maken. Vi har bara varit, befunnit oss i nuet. Lagat mat över öppen eld hört veden spraka, den ved vi samlat på oss ur skogens marker.  Fåglarna har sjungit och solen har faktiskt tittat till oss en del. Vi har sannerligen befunnit oss i NUET.


Nu är vi hemma, allt faller tillbaka på vardag. Önskar ju att man kunde leva i frihet men det tillåts man inte. Vi är alla slavar under ett system. Vi skall alla jaga pengar för överlevnad, så är det i våra korta liv. Kroppar som slits ut, huvuden som stressas över sina bristningsgränser, ja livet är inte alltid lätt. Men ändå kan man välja att själv skapa kvalitet i detta röriga kaos. För mig är det kvalitet att kunna stoppa upp, stoppa huvudet i sanden en stund och glömma hela omvärlden, läsa och skriva, teckna och ta igen mig. Känna kravlöshet.

Tyvärr är det sällan det är möjligt, men desto härligare då man lyckas.


 

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se