Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 15 juni 2012

Vem är jag då- från min hemsida som nu läggs ned

Av Tove Birkeland Brandt - 15 juni 2012 13:06

Jag berättar om mig själv

Jag är Tove Marita Birkeland Brandt, föddes som norsk medborgare på Karlstad lasarett i Sverige, ett riktigt litet norgeskämt från första början alltså. Tiden för min födelse var den 29 mars 1964. Jag är vädur med allt vad det medför, lite otålig kanske men full av upptäckarglädje och mycket familjär av mig. Saknar jag någon så sörjer jag rejält och älskar jag någon så älskar jag hett. Jag är oftast glad, tycker om naturen, fiske, djur att läsa böcker, att surfa på Internet att jobba, skriva och att laga mat och bjuda hem barnen på, jag tycker om livet, men sedan den 2 januari 2011 har jag varit en änglamamma då min älskade son bara 17 år gammal valde att ta sitt liv, och att lämna mig i sorg och tomhet.
Jag har hunnit bli i mina bästa år. Alltid full av ideér. Har oftast arbetat som egen företagare, men det har inte gått så bra, fel tid och fel inriktning kanske. Har jobbat som kock med utökat ansvar på Dömle Herrgård i 2 år, fram tills dess att min arbetsgivare gick i konkurs www.domle.se , men nu kockar jag på http://www.facebook.com/HotellSelmaLagerlof på extratid, tyvärr ingen riktig tjänst vilket känns tragiskt då jag är såpass gammal att jag föredrar trygghet i mitt liv och fasta punkter för att kunna umgås med familjen, vilket blivit oerhört viktigt sedan Kim dog.
Jag är gift för andra gången i mitt liv, har fyra barn från mitt första äktenskap som var en tragedi, men nu har jag skådat nya tider och 2003 gifte jag om mig med en norrman bosatt i sverige och som har tre barn på sitt håll. Vi har således inga gemensamma barn bara en Rottweiler som heter Buddy, han är vår lilla baby och en kisse som heter Ramsay. Vi älskar samma saker och har i stort samma ideer, så vi passar för varandra, vi fyller ofta i varandras meningar. Vi älskar båda att fiska och att vara i naturen och att laga mat, utbildade oss till kockar och jobbar nu båda på Selma lagerlöf Hotell i Sunne.
Jag är överviktig och skojar ofta och gärna om att jag är glad att det sitter runt magen och inte i  huvudet, ofta stöter man på människor som liksom går omvägar som om de vore rädda att smittas av ens fetma, men jag ler åt dem, så okunniga.
Det är en av de saker jag har som mål att förändra, att ta itu med min hälsa och att gå ned i vikt för att kunna utöva de fritidsintressen jag har, att vara ute mycket i naturen. Jag är en levnadsglad och positiv person, älskar att pyssla i mitt hem då jag har ett att pyssla om, älskar gemenskapen som Julen skapar där alla kan samlas och njuter av varandras sällskap. Familjen går i första rummet för mig.

JUST NU! Jobbar jag sommaren som Kock på Trosa sjökrog, jobbet på Selma slutades i februari 2012.

 
 

Mer om mig då

Mina första 7 år i livet tillbringade jag i Karlstad, vi bodde på Färjestad i eget hus, sedan flyttade vi till Kil där började man mobba mig så livet var inte direkt toppen de åren. Det höll på från jag gick i femte klass tills jag gick ut skolan..
Visst gjorde det mig till den jag blev till sist blev.
Jag vill gärna hjälpa alla som har det svårt, människor och djur. Ja inom rimliga gränser alltså. sagt och gjort så skaffade jag mig ett fadderbarn i Bolivia, Tarija och han är mitt livsprojekt som gör att jag känner att jag gör en skillnad. Bevisen har varit många för att han fått mina gåvor.
När jag var 9 år gammal började jag så smått att jobba ihop med min pappa som tapetserade och la mattor och städade efter byggen(inomhus), senare köpte de en restaurang i Forshaga och då jobbade jag där hos mamma och pappa tills dess att jag var 18 år gammal. Sedan revolterade jag, sökte jobb hos grannen, flyttade till eget och skötte mig själv. När jag var 19 år gammal träffade jag min första man som jag sedan var gift med i 19 år.

 
 

Mer om mig och mitt liv

Vi provar oss på lite till i frågan vem jag är.
Jag är en riktigt bra kompis/vän, till de som väljer att vara mina vänner. Dricker i måttliga mängder, ingen partygirl. gillar att ta det lugnt, är jordnära. Tycker om att avnjuta en whisky eller rött vin gärna över en god middag. Älskar överraskningar. Julklappar har alltid varit en passion för mig, obotligt romantisk av mig, tycker om att se på film. Lyssnar mer än gärna på Hårdrock, gruppexempel sabbaton, Primal fear, Gamma Ray, Iron Maiden, Nightwish ja listan kan göras jättelång så bäst att jag slutar nu, jag sitter inte fast i dena musik utan kan höra annat också som Britney Spears, Madonna och många andra.
Jag har inte många vänner men desto bättre de som finns, tror inte på kvantitet utan på kvalitet. Är en mycket ärlig person och blir sårad om folk lurar mig. tyvärr har det hänt alldeles för ofta då jag också är mycket godtrogen av mig.
Är inte rädd för att ta i när det behövs, jag är nog född med en arbetsroll. Tyvärr är min rygg utsliten så den stoppar mig ibland men skam den som ger upp.

 
 

Vad tycker andra då

Ja att beskriva vad andra tycker är ju en tuff nöt, men de som mött mig har oftast sagt att de tycker jag verkar vara självsäker, full av humor, snäll och rar. Jag hoppas naturligtvis att de inte ljugit om detta för det känns ju onekligen som goda betyg.
Ja lite mer som jag själv kan komma med då.
Jag älskar sporten Hockey och mitt lag är Färjestad, jag bara älskar dem, har tatuerat in deras namn på min kropp och in i min själ. Ja jag älskar tatueringar, piercing är inte heller något jag är emot. Jag har alltid varit öppen för mina barns ideér, jag själv har piercing i näsa ögonbryn och under läppen, mina barn har också skaffat sig piercingar, jag har en del tatueringar på min kropp men det är inte så skrämmande som det låter.
Tycker om att skriva vilket jag nämnt förut och har påbörjat en egen bok, en deckare som jag hoppas finna frid nog till att fortsätta skriva på då detta är en dröm jag haft sedan jag var liten att bli författare.
Jag älskar att läsa deckare. Jag är ordningssam, lätt att ha med att göra, tycker om att göra rätt för mig, men har stött på motstånd gällande detta på senare tid, genom skulder som försatt mig i trångmål, men som jag också sagt förut. Problem är där för att lösas.....
 
 

Min man beskriver mig lite kortfattat

Han startade det hela med att säga : att jag är en varm, god och omtänksam ängel, hans livspartner. Men nu har jag sagt att han ska beskriva mig ordentligt så andra kan uppfatta mig, ifrån hans perspektiv sett. Så den beskrivningen blev enligt det som följer.

Du är en glad och utåtriktad person. Du har lätt för att få kontakt med andra människor och dom finner förtroende i dig. Du har alltid ett "projekt" inom dig. Du talar om vad du vill och kan vara "stönig" och oftast blir det som du tänkt. Du vill gärna ut och resa och samtidigt vara hemma. Du vill ogärna erkänna att du har svårt att släppa "att ta hand om och ordna för andra". Du är inte rädd för att prova på något nytt.
Du tror gott om andra och vill gärna tro på innan du fäller.

 
 

Helena(dotterns)tur att beskriva mig då

Ja så bad jag dottern Helena att beskriva vem jag är och det blev följande beskrivning ifrån henne.


Du är en underbar mamma, du bryr dig mer om andras välmåeende än ditt eget. Du är givmild, fast du inte alltid har råd.
Du är en rolig och sprallig typ, som gillar att ta dagen som den kommer. Du är en person med erfarenhet och vill väldigt gärna dela med dig av det.
Du är en kvinna med styrka.

Det underbara med dig är att du alltid skrattar och ler fast än allt kan vara upp och ned. Du är en ärlig person och gillar att göra rätt för dig. Och du är konstnärlig och harmonisk.

 
 

Gunvor Edling-mina barns farmor beskriver mig

 
Jag beskriver Dig som någon som inte är främmande för varken datorer eller att lyfta på motorhuven Du fixar bägge delarna.
Är en robust tjej som inte är rädd för nya utmaningar.
 
 

Min vän Anette beskriver mig

Du är en underbar vän som man kan berätta allting för! Öppen, varm och bjuder på dig själv!
Du skriver långa underbara brev som kom i brevlådan och som jag såg framemot! hihihi fast det var ett tag sen vi gjorde det...nummera blir det mest genom dator men det går lika bra... Du är duktig på att laga mat!! (vilket jag inte är...så därför tycker jag att det skall vara med!).

 
 

Min väninna Susanne Englund säger följande om mig

Jag har känt dig i över 16 år och du har utvecklats massor under denna period. Jag ser en kvinna med en positiv livssyn, glad och utåtriktad.
Jag ser en kvinna som kämpar framåt trots att du ibland arbetar i motvindar. Du går på fast vinden blåser stormstyrka och snön yr kring dig. Du struntar i det utan går vidare i alla fall. Du är envis, för har du bestämt dig för något står du fast vid ditt beslut.
Ordet barn har en stark betydelse för dig och du kämpar för dem, inte bara för dig själv. Kanske kan man kalla dig tigrinna!!! Du är långt ifrån egocentrisk, du ser dig själv oftast i andra,tredje eller fjärde hand. Andra vuxna människor i din närhet kan själva ansvara för sina liv... Du borde tänka mer på dig själv och ditt välbefinnande!
Du har massor av energi, är handlingskraftig och kastar dig in i nya projekt med hull och hår. Du är lättlärd, snabbtänkt och har definitivt huvudet på skaft.
Jag ser också att du har en bra självkänsla men som i perioder är vacklande, att du då inte tror att du räcker till som kvinna, mamma osv. Jag vet att de flesta kvinnor tycker så ibland och det hör till livet, tyvärr...
Du vill få ut så mycket av livet som möjligt och det ska du också för vi har bara ett, inte nio som våra älskade husdjur.
Att våga stå på sig när man har rätt och backa när man har fel är en bra egenskap som du har.
 
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards