Toves Tankar

Alla inlägg under juni 2013

Av Tove Birkeland Brandt - 20 juni 2013 10:51

Solen som utlovades, värmen från de ryska nejderna uteblir i Ottebol. Idag är det överskyat men uppehåll än så länge, under gårdagskvällen trotsade vi vädret och satt ute under parasoll och paraplyer. Trots de kraftiga skyfallen hade vi det mycket trevligt.

Svägerskan och svågern med dotter har tagit sig en tur till Kongsvinger och själva sitter vi i väntan på att jag skall repa mig från en kraftig dumping sedan blir det en promenad, bättre än ingenting i alla fall. Skulle ha gått stavgång idag men känner att benet fortsatt är jävligt och kroppen sliten av morgonens dumping.

  Middagsförberedelser idag blir att fixa en svinestek med karameller.

  Vi letade upp vår filmkamera idag så nu ska vi försöka fixa igång den på teven så vi kan se Norgetrippen och visa våra gäster från vår resa. Bra då det blir regn eller om det blir regn. Vi hoppas ju fortsatt på att det skall låta bli och regna här i Ottebol i midsommar men kommar man vädret på YR ser det inte så roligt ut.

  Idag kommer grabbarna och sedan har vi huset fullt här och midsommar 2013 är igång :-) En trevlig gemenskap med mat och själafriskt prat.

Av Tove Birkeland Brandt - 17 juni 2013 15:41

Då är det stora efterbesöket avklarat med galans. Tror jag fick MVG :-) I alla fall så hade inte sköterskan mer info att ge än det jag redan vet med mig gällande matintagen, men nu är det bokfört vikt, midjemått, såren översedda(ärren mest nu) och allt var bara bra. Vilket känns bra.

  Var inom Toria i Torsby och träffade våran gamla arbetskamrat Karin, så kul att se henne alltid så go och glad den tjejen.  Väl där handlade vi det vi behövde få hem och så fann vi sockerfri glass samt alla ingredienser till den tilltänkta midsommartårtan, så nu återstår att baka bottnen vilket blir närmre helgen.

  Vädret har varit galant idag, typiskt då man suttit i en bil mest hela dagen och päst för att det varit varmt, man klär sig ju mera uppsnofsat då man skall träffa folk vilket gör att man får lida av värmen istället för att njuta av den.

  Jag frågade obesitassköterskan om varför man inte får sola ärren? Hon stod fullständigt ovetande och svarade att detta var helt nytt för henne och ingenting hon hört talas om, så nu kanske man kan våga visa den bländande magen för solen i alla fall.

  Mitt liv rinner på i sin egen gilla takt, jag mår ganska hyfsat just nu, kanske för att jag fokuserar på träning och viktnedgång, samt ätbara saker istället för att känna efter hur det kännns inom mig, men det är ju sådant som snabbt kan förändras. Nåja idag är idag och det är nuet som gäller.

  Underbart fågelkvitter letar sig in till mig där jag sitter och bloggar, bilar rusar förbi, försvinner igen och naturens ljuva musik återintar rymden utanför.

  På tal om vikt så har jag glädjande nog just i detta gått ned totalt (20,1 kg) och till normalvikten återstår nu -42kg, det räknas som normalvikt för mig då jag väger 70,6 kg, dagens vikt är 112,6 kg. Det vill säga att jag har en bra bit kvar, men det är ju en kamp som fortsätter, så jag tycker ni skall följa mig i min kamp här inne. Bra kost och mycket rörelse, det hör till i mitt nya liv och det känns faktiskt bara skönt.

Av Tove Birkeland Brandt - 16 juni 2013 18:13

Den här dagen har jag skrivit en kortnovell med temat "upptäckten" och en dikt om att be om hjälp för att nå andra sidan med hjälp av en fritt flygande fågel. Jag har varit inspirerad och även skrivit ett tävlingsbidrag gällande svenska charkuterier.

  Har kollat in Ingesunds Folkhögskola och den kurs jag skall påbörja den 26 augusti:

Kursen erbjuder ämnesöverskridande projektstudier där svenska, matematik, samhällskunskap, religion, naturkunskap, engelska och historia ingår.

Kursinnehållet skapas i samråd med de studerande. Man får en bred allmänbildning och möjlighet att fördjupa dig i andra ämnesområden, som t ex;  källkritik, studieteknik, IT-teknik, muntlig och skriftlig framställning.

Självstudier, temastudier, friluftsdagar och studiebesök ingår i ditt ordinarie schema.

Kurslängd 
Allmän kurs, grundskole-/gymnasiebehörighet, är 1-3 år med början i augusti.


Gud det här skall bli så roligt att fördjupa sig i, att finna språket ordentligt. Tror att värmländskan sätter in i bland och ställer till det, sedan kan det vara a och o att få ordning, på alla kommatecken, punkter samt det grammatiska.

  Lära sig att skriva djupare med förbättrade ordval. Tror jag skall påbörja en liten grej med maken och ordböcker för att öka på ordförrådet igen, man tappar ord man inte använder sig av men det finns ju bot och bättring för detta. Den ena tar orden på A och den andra på B, väljer ut de man inte kan och skriver ned dem och sedan tränar man tillsammans för att öka på variationen av ord. Bra tips för er som skriver.

  I bland kan jag känna mig ledsen för att det man skriver misstolkas och uppröra andra som egentligen inget har att uppröras över. Men oavsett det så blir det resultatet i bland och det känns jobbigt att inte kunna skriva ut tankar och händelser och ifrågasätta öppet utan påhopp. Ledsamt, är ju säker på att änglarna i himlen förstår vad jag menar, när personer på jorden inte gör det.

  I Vissa lägen måste man ta sig an saker man hör och bryta ned det för att se sanningshalten i det, annars kommer man aldrig till klarhet och det är ren försumlighet anser jag om man inte försöker komma till rätta med sådana problem som uppstår. Det är en skyldighet speciellt om det kan finnas barn med i spelet. Vissa saker går en del förnär men när ett litet hopp tänds är det inte andras rätt att släcka elden. Tänk om, det ligger sanning i ryktet. Bara tänk om!!

Av Tove Birkeland Brandt - 16 juni 2013 12:48

Vi skulle ta ur SD kortet ur min kompaktkamera och helt plötsligt ville den inte vara med mera. Kortet satt fast i kameran, sent om sider fick vi ut det men nu läser inte kameran några kort mera. Skrotad, sorgligt för den var en fin kamera men nu satsar jag på en ny och har köpt en på Köp nu på Tradera en Kodak med touch, hoppas den ska ge mig mycket nöje även om zoomen är mycket sämre på den nya, endast x5 mot tidigare x10. Nåja man kan inte få allt, man får nöja sig med det lilla.

 

Ja ibland är det allt som jävlas och utan min kompaktkamera blir jag ju vild, den hänger ju alltid med mig vart jag än går. Lätt att ha i handväskan eller i fickan, så jag känner redan en tomhet.

  Nyss slog regnet ned allt vad blommor heter här i Ottebols Gård, kraftiga droppar piskade allt grönt. Nog är det konstigt det väder vi alltid lyckas få här i Norden. Man tjatar hela tiden om att klimatet skall ändras. Inte sett något av detta, har ni? Samma jädra sommarväder varje år, allt vad sommar heter regnar bort för oss och det är kallt. Har det inte alltid varit så? Nåja man ska inte klaga, man får ju tillfälle att sitta här med er alla :-)

  Ingen träningsdag idag och i morgon är det Torsby på turlistan min,  skall vara där 10.30 så det blir en tidig morgon i morron och gröt till frukost så man står sig. På onsdag har jag en telefontid på morgonkvisten med dietist, så mycket andra saker som träder i kraft då man gjort en gastric bypass operation. Tänker mycket på det egentligen experimentiella område jag gett mig in på, det finns inga belägg för hur ålderdomen kommer te sig matmässigt då det redan kan vara svårt att få i sig den näring man behöver och nu efter operationen har jag läst massor av andra saker angående GBP, som kunde gjort att jag inte valt en operation. Skall försöka ge mera info runt GBP, forskning och annat som man kan sammanställa, erfarenheter av olika slag på min Gastric sida på nätet: http://www.gastric-bypass-operation-av-tove-birkeland-brandt.com/

även här kan man ta del av det jag finner: http://www.tove-b.ws/Gastric_Bypass

Det är så viktigt med informationen runt detta ämne då man som överviktig inte räknar med livslångt illamående eller andra komplikationer som att man inte kan äta vare sig det ena eller det andra. Utöver maten kan även mycket annat hända och då man tar steget bör man minst sagt ha fått ta del av allt detta. 

  Många är de som tycker att Gastric Bypass är en lättvindig utväg och jag vill hävda INTE ALLS om man tror det så har man inte läst på. Man får ned maten rakt ned i tunntarmen och mår tjuvtjockt vid matintagen om inte ens tarm klarar av maten på ett extremt bra sätt, min tarm gillar inte födan som kommer ned och jag lever nu sida vid sida med illamåendet, ibland mer och ibland mindre. Jag njuter en liten stund av maten och sedan slår den ut mig med illamående och trötthet, ofta får jag gå och lägga mig med en våt handuk över ansiktet för att kyla mig. kroppen reagerar inte positivt det kan jag lova. Så att ge sig på GBP opererade och säga att de valt en lätt utväg är så fel det kan bli. Mer information, mer forskning behövs runt detta ämne.


English Version

We would remove the SD card from my compact camera and suddenly wanted it to be and more. The card was attached to the camera, belatedly, we got it out but now it does not read the camera some more cards. Scrapped, sad because it was a nice camera but now I'm focusing on a new and bought at a Buy Now at Amazon Kodak with touch, hoping it will give me much pleasure even if the zoom is much worse on the new one, only x5 against previous x10. Well you can not have everything, you have to be content with the little things.
  
Yes sometimes it's all that and messing with my compact camera I become the wild, it hangs always with me wherever I go. Easy to carry in your purse or pocket, so I already feel an emptiness.
  Just beat the rain down whatever flowers named here in Ottebols Farm, sharp drops whipped everything green. It certainly is strange the weather we always manage to get here in the North. It nags all the time that the climate will change. Have not seen any of this, do you? Same damn summer each year, all that summer rains called away for us and it's cold. Has not it always been so? Well you should not complain, you get the opportunity to be here with all of you :-)
  No training day today and tomorrow is Torsby on my timetable, will be there 10.30 so it will be an early morning tomorrow and porridge for breakfast so it stands up. On Wednesday, I have a telephone in the early morning with a dietician, so much other stuff that comes into force when it made a gastric bypass surgery. Thinking much about it really experimental area I'm in labor, there is no evidence of how old age will seem Food wise then it may already be difficult to get the nutrition they need, and now after the surgery, I've read lots of other things about GBP, which could have made that I have not chosen a surgery. Will try to give more info about the GBP, research and other things that you can compile, experiences of different kinds on my Gastric page online: http://www.gastric-bypass-operation-av-tove-birkeland-brandt.com/
Also here you can take some of what I found: http://www.tove-b.ws/Gastric_Bypass
It is so important to have information about this topic when that overweight does not expect lifelong illness or other complications that you can not eat either one or the other. In addition to the food, even very different happen and then you take the step should be to say the least have been informed of all this.
  Many are those who think that Gastric Bypass is the easy way out and I would argue NOT AT ALL if you believe that then you have not read on. You get into the food straight down into the small intestine and feel thief thick at matin taken on even bowel manage food in a extremely good way, my gut does not like food that comes down and I are now living side by side with nausea, sometimes more and sometimes less. I enjoy a few moments of the food and then hit it out myself with nausea and fatigue, often I go to bed with a wet towel over your face to cool me. the body does not respond positively, I can promise. So going after GBP surgery and say that they have chosen an easy way out is as wrong as it gets. More information, more research is needed around this topic.

Av Tove Birkeland Brandt - 15 juni 2013 18:25

En vacker och solig dag med en hel del motion på menyn, tyvärr så inledde jag med illamående efter morgonmålet och det föranleder att jag presterar sämre. Blir så trött i kroppen, sliten. 

  Faktum är att det är en riktig kamp med maten, att må illa då man äter är så tufft. Slitsamt och glädjen över mat försvinner, vilket inte är bra eftersom man kan få tankar som: Jag skiter i att äta så jag slipper må illa.  Nej då jag gör det inte, jag äter och mår illa, äter och mår illa och blir nästan euforisk om jag vid någon måltid slipper illamåendet. Nåja, detta är priset jag betalar för att gå ned i vikt. Längtar efter ny vägning på måndagmorgon innan jag skall till Torsby lasarett på återträff, har ju kört på ganska bra med motion nu, fått in en jämn och regelbunden takt.

  Börjar kännas så skönt då man klarat av passen, man är stolt över sig själv. I dag var det stavgång 5,65 km och sedan har vi klippt vår gräsmatta vilket ger en hel del motion då det inte är någon liten ruta att klippa.

  Maken fixade middagen idag och det blidde köttbullar(stekta) 5 st, med lite sås från gårdagen samt en god sallad till och då kom endast ett litet hugg av illamående så det kändes skönt.

  Försökte sitta ute och njuta lite, men ja då kom nog alla moln som finns och la sig över solen så ja det fick mig att släntra in då jag började frysa istället.

  Svensk sommar hör väl helvete till, för är det uppehåll och sol, då är det moln i vägen och ingen värme direkt heller. Vad är väl 13-15 grader? Annars så regnar det och ja midsommarvädret ser inte så värst glädjande ut heller precis, men jag håller tummarna för att det blir annorlunda än YR uppger just i detta NU.

  Trädgården är i alla fall fin nu och det är så trivsamt och skönt här. Har fjuttat eld i pannan för att få varmvatten till en dusch så det känns avslappnande och mysigt. Kaffet står nybryggt och ryker ur en mugg precis bredvid mig, jag upplever ett staium av god hälsa idag. Saknar barn och barnbarn och har tänkt en del på Kimpan. Idag har det varit hans vilda mopedfärder som varit uppe i tanken. Må hans minne vila i frid, intagna i själars djup, bevarat i minnet hos oss alla. Min fina Kim <3

Av Tove Birkeland Brandt - 14 juni 2013 12:07

Älskade Kimpan så mycket har hänt här nere när du varit i din nya värld, jag hoppas så klart att du kan se oss. Följa alla de tappra steg vi tar, för tappra är dem sedan du tog ditt liv.

  Skörheten har gjort att benen har svårt att bära upp våra själar. Vi saknar dig så mycket, önskar du vore här. Att få kunna höra ditt skratt, se dig le. Det är så fasansfullt tomt på jorden utan dig och jag måste tillåta tanken att undra om du någonsin tänkte på hur det skulle bli. Jag funderar en massa, en sak som kom upp här om dagen. En flicka som sagt att hon fött ditt barn, en Monika från Göteborg. Tyvärr vet jag inte mera, men klart att det vore kul om det var så nu, om du trots allt och trots din ungdom blev pappa. 

  Jag tände ljuset vid ditt foto igår, stannade upp, tände rökelsen och tänkte på våra liv. Gud så mycket jag älskar dig min fina änglason. Vi har himlens hav emellan oss, men på sätt och vis har jag dig ändå kvar. Du bor i mitt hjärta, men jag saknar samtalen, bilderna, musiken. Ditt sätt att visa mig nya saker. Du höll din mamma ung i sinnet, nu åldras jag.

  Måste berätta att jag tränar regelbundet nu och har opererats för min övervikt. Jag vet ju att du hade gillat det, att få se mig smal till slut. Kanske kan du på något sätt sända mig ditt sms-nummer så ska jag skicka en bild till etern så du kan se. Sällan vistar jag lunden i Sunne numera, men det händer och jag ber dig förlåta mig för det. Men jag har gett dig en egen sten här hemma, en plats där du får vara med oss andra, där tanken kan vila och blommor och fåglar kan förgylla.

  Tänk att det gått två och ett halvt år sedan jag hörde av dig nu, svårt och så många här nere som hade behövt dig vid sin sida. Gabriel som tänker på dig ofta, Laila och Helena som saknar dig så. William som tänker på när du lyckades elda upp hans tröja, fast du egentligen bara ville hjälpa till att torka den. Det går egentligen inte en enda dag utan att vi letar efter en bro för att leda oss till dig. Vi bygger den av kärlek.

Saknad, Älskad och aldrig någonsin blir du glömd min fina underbara Kim <3

 

Av Tove Birkeland Brandt - 14 juni 2013 11:46

Tänk så skönt det känns att höra fåglars kvittrande, man blir lugnad inombords som vid en meditation. Det här är naturens meditation. 

  I går kväll passade jag på att lägga mig på min akupunkturmadrass en stund och det kändes skönt efter det somnade jag och sov nästan hela natten. Jag har även drömt och kom ihåg lite av drömmen :-) Inget användbart tyvärr, men det gav ändå en rik känsla att komma ihåg en dröm då detta varit svårt sedan min son tog sitt liv. Min hjärna stoppade många saker då och detta är en process som fortsatt är under läkande. Sakta får jag tillträde till saker, men mycket är fortsatt låst och borta. Sorgeeffekter är förunderliga, att vi människor betingats med spärrar på detta sätt för att inte gå under.

  Denna dag Fredagen till ära är det vila. Vilodag från träningen, en dag att ta igen sig på och låta musklerna få anpassa sig, värken att lägga sig, så man åter kan väcka den till liv i morgon då det åter är dags för stavgång i uppförs och nedförsbackarna.

  Har suttit och läst en del ute på Litteraturmagazinet-Skriva. Dialoger och annat smått och gott som jag kan ha användning av och det skall bli lite mera läsande på sidan innan jag tar mig an mitt kursmaterial igen.

  Har ett behov av att alla bitar skall trilla på sin plats nu så att jag får ordning på allting, studiebidrag och allt annat så ingenting tar av min uppmärksamhet, jag behöver få till fullständig ro i sinnet för att fortsätta skrivandet. Koncentrationsvårigheter har följt mig sida vid sida en tid och det känns tungt. Finns så mycket måsten just nu: Måste äta efter klockan, måste träna regelbundet, måste finnas till hands.

  Jag har sökt skola själv då studievägledaren falerade helt gällande att hjälpa mig med detta, ett helt år har gått till spillo tack vare henne. Tyvärr,men nu är detta klart och jag kan lägga det att vila, se fram emot hösten. För det skall bli enormt kul att läsa igen, men som sagt studiebidraget är inte klart ännu så nu måste det komma på plats så jag kan ta igen mig i det inre, så mycket som oroar mig direkt. Klart det finns väl orsaker till att man går i samtalsterapi.


English Version

Imagine how good it feels to hear the birds chirping, you get reassured inside that at a meditation. This is nature's meditation.
  Last night I took the opportunity to put me at my acupuncture mattress for a while and it felt good after I fell asleep and slept almost the entire night. I have also dreamed and remembered little of the dream :-) No usable unfortunately, but it still gave a rich feeling to remember a dream as this has been difficult since my son took his life. My brain stopped many things now and this is a process that continued under-healing. Slowly, I get access to things, but much is still locked and gone. Grief effects are marvelous, that we humans are conditioned with latches in this way in order not to perish.
  This day Friday to honor it rest. Day off from training, a day to catch up on, and let your muscles have to adapt, pain to fold, so you can once again bring it to life in the morning when it was again time for Nordic walking uphill and downhill slopes.
  Have been reading some out on the Literature Magazine-Writing. Dialogues and other stuff that I could use and it will be a little more reading on the page before I take my course material again.
  Have a need that all the pieces will fall into place now so that I can organize everything, study and everything else so nothing takes off my attention, I need to get complete peace of mind to continue writing. Concentration problems have followed me side by side for some time and it feels heavy. There's so much must-haves right now: Must eat by the clock, you must exercise regularly, must be available.
  I have searched school itself then counselor failied fully applicable to help me with this, a whole year has gone to waste because of her. Unfortunately, this is now clear and I can put it to rest, look forward to the fall. For it to be tremendously fun to read again, but that said student grant is not clear yet, so now it has to be in place so I can recognize myself in the interior, so much so that concerns me directly. Clearly there are good reasons to go into counseling.

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2013 12:12

Tanken vilar just nu i musik från makens dator. Har en del saker uppsatta på schemat i mitt inre idag. Ska ut och posta brev/paket och hämta paket och få mig lite kaffe och annat smått som fattas oss just nu.

  Dagens väderlek är inget vidare, regn och åter regn men ja gräsmattan och växterna behöver väl en rotblöta så man får väl unna den det och ställa in siktet på en liten tur på crosstrainern idag samt lite magträning i form av situps med min situpperhjälpredan. Än så länge orkar jag inte ta mig upp ordentligt för egen maskin men jag vet att det kommer bli bättre. Tror inte jag behöver träna armarna efter gårdagen för de fick sig en redig känga under gårdagens trädgårdsarbete och mina blåsiga händer kan behöva vila sig från stavarna också så det är bara skönt.

  Ska försöka fortsätta med skrivarkursens lektion två som jag ställt in siktet emot jut nu. Ett besök ut på I Forms hemsida och läsa lite så jag får bra grunder att stå på när jag gör uppgiften. Lite efterforskningar för att lyckas vinkla texten på ett bra sätt och få den läsarinriktad. Har tänkt prova mig på att skriva om GBP-operation och vikten av träning efter en sådan.

  Annars så skall dagen få bjuda på lite vila för min hårt ansatta kropp. Stackars kroppshydda måtte fått chock då jag drog igång alla förändringar på en och samma gång. Kan inte hålla under stol med att Biggest Looser gänget varit en viktig mental förebild just i detta. Att ställa in sig, få in rätt mental inställning i huvudet. Får man inte det går det snart åt helvete, men nu är jag stark i träningen. Stark i förändringar på alla sätt och vis. Hela mitt liv är i förändring och att flytta till Ottebols Gård var verkligen ett pluss, jag trivs så bra i huset och med omgivningarna. Glad för den möjligheten, det är så skönt här. Promenadvägen vi tar är underbar, fågelsång, skog och lugn. Härliga skogsdofter.


English Version

The idea rests right now in music from her husband's computer. Have some things posted on the schedule in my mind today. Shall out and post mail / packages and download packages and get me some coffee and other things that made us right now.
   Today's weather is no good, rain and more rain but yes the lawn and plants need a well rotblöta so you'll have to treat it there and set your sights on a little tour of the elliptical today and some abdominal training in the form of sit-ups with my situpperhjälpredan. So far I am not able to pick me up properly on their own machine, but I know it will get better. Do not think I need to train arms after yesterday before they got themselves an editing boot during yesterday gardening and my windy hands may need to rest from the rods as well so it's just nice.
   Will try to continue with skrivarkursens lesson two that I have set their sights against jut now. A visit on the Forms website and read a little bit so I have good grounds to stand on when I do the task. A little research to succeed tilt text in a good way and get the reader oriented. Have thought about trying my hand at writing about GBP-operation and the importance of training for such.
   Otherwise, the dates have bid on some rest for my battered body. Poor tabernacle might have shocked when I started all changes at one time. Can not keep the secret of the Biggest Looser gang been a major mental model in this particular. To set up, get into the right mental attitude in the head. Will not it go there soon to hell, but now I am strong in training. Strong in changes in every way. My whole life is in transition, moving to Ottebols Farm was really a pluss, I feel so good in the house and the surroundings. Glad for the opportunity, it's so nice here. Walking road we take is wonderful, birdsong, forest and tranquility. Beautiful forest scents.

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards