Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 8 januari 2015

Sveriges klimat är inte vad det varit

Av Tove Birkeland Brandt - 8 januari 2015 09:42

Det gungar i Sverige numera, överallt är det hat och påhopp. Ingenstans finns det en fristad, ett lugn att tillgå. Vi är alla individer med behov, men vissa människors behov går ut på att skada andra, det sägs att dessa individer är politiskt korrekta.

   Vad är politiskt korrekt?

Kollade Wikipedia och fann detta.

Politisk korrekthet

 
 

Politisk korrekthet, alternativt PK, betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att minska negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av könetnicitetkultursexuell läggning,religiös troideologisk uppfattning, funktionsnedsättningålder, med mera.[1][2] Som pejorativ term används politisk korrekthet för beskrivning eller som värdeomdöme i syfte att "fördöma och förlöjliga /.../ i första hand idéer och åtgärder som syftar till att motverka etnisk, könsmässig och sexuell diskriminering, men också andra åtgärder som för miljöns, jämlikhetens och rättvisans skull önskar förändra majoritetssamhällets normer och institutioner."

 Begreppet politiskt korrekt används idag framför allt som ett pejorativ i syftet att beskriva en inställning där man är "överdrivet noggrann med att följa rådande politiska värderingar".[I Sverige används begreppet enligt Nationalencyklopedin främst av debattörer som nedsättande beteckning för "gängse vänster- och feministiska åsikter".

Att påföra en annan person begreppet politisk korrekthet, att kalla en åsikt PK, har som övergripande funktion att framställa sina "egna idéer som ovedersägliga och rådande maktförhållanden som naturliga; detta uppnås genom att meningsmotståndaren inte bemöts med argument utan endast avfärdas som 'politiskt korrekt', dvs. som falsk, dogmatisk, överdrivet nitisk och ideologistyrd."


När vi nu tagit in denna information och tittat på den lite extra måste jag fråga om deras diskriminering av sådär 800.000 individer i Sverige - Vi kallas SD:are, rasister, nazister, fascister mm mm

Vad är det som gör att man kan gå till personangrepp, ge sig på och peka ut enskilda individer och då även människor som inte ens är högt uppsatta politiker, anse sig ha rätt att göra det mot personer som aldrig uttalat något hotfullt mot enskilda individer utan varit fasta i ståndpunkten att våra styrande politiker gör stora fel mot folket, de bär skulden för att SD behövs. De är roten till det onda.

   Man står för ett partis ideologi, men att göra någon illa; aldrig det finns inte i min värld,  så varför berättigar det dem som är PK att få göra detta. Vad är det som är politiskt korrekt med att skada andra genom ren och skär vilja?

I vissa lägen förstår jag inte den politiska atmosfären, men jag minns bakåt i mitt liv. Känslan av att vara trygg i mitt land, nu är jag inte det längre. Nu använder man nätet dagligen för att hänga människor och ta deras liv ifrån dem, utan att först ha gett dem en rättegång, är det PK?


Jag är rädd för att vakna upp en morgon till det som just hände i Frankrike. Jag förstår inte att man inte ser faran i allt det som sker runt oss, det bubblar i alla länder i vår närhet(terrorismen sprider sig), och säger man att det var bättre förr, ja då stoppar folk det i halsen på en illa kvickt. Vad fan var bättre förr frågar man?

   Men jag är kristen, jag vill leva som en kristen inte bli jagad för att jag är det, jag vill lämnas ifred med mina känslor, leva mitt liv utan att bli förföljd.

   Säg inte att muslimer som står upp för Islam är snälla och benådande då det gäller kristna (de orena), det påvisar dagliga filmer där just denna grupp av människor faktiskt dagligen skär halsen av folk på grund av deras tro. Jag är för yttrandefrihet, jag är för kvinnornas rättigheter, men jag är inte FI, för jag anser att män har sin betydelse och kvinnan sin. Gammaldags, ja kanske men det är traditioner som styr i mitt liv.

   Traditioner som man spottar åt i Sverige idag, något man inte anser att vi har i grunden av oss själva, inskränkningar sker överallt och man gapar rasism så fort någon bär på en svensk flagga. Jag är så trött, skulle vilja slippa allting och mitt i detta centrum av hat så känner jag att jag måste stå upp för min tro, jag måste visa mitt missnöje. Skrika högt; låt mig få vara en stolt svensk medborgare. Låt mig bevara mina traditioner. Jag talar ju aldrig om för någon hur de skall leva sina liv så varför ska jag tillåta andra att göra det med mig. Varför?


Inlägget blir långt, men det är viktigt att få det sagt. Under gårdagen satt jag och såg på en YouTube film om en Judisk kille som hade sina rötter i Tyskland. Han berättade om den fara han ansåg är på väg att ske i alla Europeiska länder just nu, genom att muslimerna tar över. De ändrar en lag här och en lag där och vips så ja har de tagit inte bara lillfingern utan hela handen, de styr vad som är rätt och fel. De talar om att vi inte har rätt att vara oss längre. 

Det är inte rasism att se faran i saker, men innan många kommer så långt att de vaknar upp så kanske det är ett faktum, att allt är försent.


Jag vill hjälpa människor i behov, men jag vill hjälpa dem som behöver det inte de som kommer hit, de har haft pengar nog att resa hela vägen hit och jag frukar att många av dem har ett bakomliggande syfte att resa till ett land med kristna värderingar istället för att land med liknande kultur.

   De utsatta, verkligt utsatta blir kvar i krigets fasor. De verkligt utsatta har inte mat för dagen, kläder eller tak över huvudet. Jag vill hjälpa på plats inte genom att rasera Sverige så det aldrig mera kommer att existera. Jag vill hjälpa våra gamla, samhällets utsatta kvinnor, jag kämpar för kvinnor i förtryck, utsatta barn. För djurens rättigheter och ändå det enda man hör är. DU ÄR RASIST!


Rösta på mig!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - 13 juni 2020 13:17

Idag har jag bakat en kalastårtebotten då jag ska iväg och träffa mitt barnbarn imorgon. Skall också göra en kycklinggryta att ta med mig dit så vi kan äta ihop. Min svärson skall roa sig med att byta ABS ringar fram på min bil. Intressant. Har hört ...

Av Tove Birkeland Brandt - 25 maj 2020 14:30

Har inte gjort något vettigt idag. Känns nästan lite skämmigt att slappa så här, men jag har varit så himla trött att jag bara inte orkat med att göra det jag borde göra. Ska i alla fall ner i källaren och hänga upp gardiner jag tvättat upp om en lit...

Av Tove Birkeland Brandt - 19 maj 2020 13:59

Dagen idag så har jag satt lite nya chilifröer, de är ju så viktiga här hos oss. Vi gör varje år vår egen chilikrydda, så härligt Jag har också passat på att omplantera lite tomatplantor så de får en egen kruka för att växa till sig i och det är mass...

Av Tove Birkeland Brandt - 15 maj 2020 17:23

Kan inte låta bli att tänka på tiden vi lever i, tiden som flytt och den som skall komma i våra liv. Är så nedstämd över att man så lätt glömmer vilken kappa man bör klä sig i, vart man hör hemma. Man börjar irra och hamnar längre och längre bort. Ka...

Av Tove Birkeland Brandt - 12 maj 2020 13:02

En ny trött dag igen, kan liksom inte vakna upp, är mer eller mindre halvvaken hel tiden. Ståle har varit i Arvika och jobbat morgon , hem och lunchat och farit för att jobba dag och kväll i Forshaga. Ja så här är det numera, ensamt och tomt. Finns i...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards