Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 23 februari 2015

Att TRO är en vilja av egen kraft

Av Tove Birkeland Brandt - 23 februari 2015 08:20

Jag vill så gärna tro på människors förändring, på deras kärlek. TRO att godheten finns och det finns ödmjukhet nog att inse saker, få insikt i livet och om döden. Jag ber inom mig var dag för att få kontakt med andra sidan och med mitt inre jag, jag ber för att jag hoppas och för att jag trots alla illdåd som sker runt mig, tror på en förändring.

   Min tro syns inte på utsidan, jag kastar den inte över andra, jag bär den själv. DEN ÄR MIN, men jag ber för att få kontakt.


Jesus, jag inser att det finns mycket i mitt liv som inte har varit bra och jag vill be dig om förlåtelse för det. Tack för att du gav upp ditt liv för min skull, för att jag skulle kunna bli fri från min skuld. Nu vill jag leva tillsammans med dig och mer och mer lära känna dig och leva efter din vilja. Tack för att du har lovat att ta emot mig när jag kommer till dig.
Amen


Det är så märkligt hur man definerar TRO, vissa människor vill inte tro annat än på sin egen sanning och det är sorgligt. Att förledas av sin blindhet och sitt hat, att se sin egen värld krympa och bli till intet. En förgörande tro som äter människor från insidan och gör att de när sig på andras olycka för att själva må bra. Men gud förlåter dem.

    Hur jag definerar GUD, ja han är ingen gubbe på ett moln, han är allting runt oss, allt det vackra som klär världen, som ger oss kraften att stå ut med djävulens illvilja, han är den som gör att vi kan stå upp.

   Man väljer att tro om man vill, för den som inte vill tro är det helt OK, alla väljer själv. Vad jag tycker är synd idag är att det inte finns någon kraft i kyrkan att samla in sina lamm. Allt är som förlamat i samhället idag och ingen bryr sig längre.

   Men jag bär mitt kors, jag bär min tro. Den är min och tillhör mig för jag vill tro på människans godhet och hoppet om en framtid att till sist finna frid, lugn och ro.


   Att bli kristen kan gå till på många olika sätt, så var det i början när Jesus gick här på jorden och så är det än idag. För en del är det förknippat med starka känslor, för andra går det lungt och stilla tillväga. För en del är det förenat med mycket kamp, för andra kommer tron som en självklarhet. Gud är personlig med just dig. DU väljer att bära tro för att slippa känna hat, endast du kan avgöra om du är troende.


Många tycker säkert att inlägget är lite udda men jag har varit troende i fyra års tid nu och det ger mig kraft att stå emot djävulens anhang i vilken förklädnad hen än försöker ta sin form, det känns tryggt att veta att jag kan stå upp för min egen skull, för renhet och för att i lugn och ro kunna möta döden en dag.


VARFÖR ska man bli kristen


I vår natur finns det en längtan efter något mer. Vi kanske vill ha bättre betyg, modernare kläder, nyare prylar, mer bekräftelse eller större framgång. Vi blir helt enkelt aldrig helt nöjda, jakten på nya upplevelser och nya saker fortsätter. Det är som att inget man får tag på tillfredställer på djupet mer än under en kortare tid. Känner du igen dig?
Men Jesus påstår själv att vara den som faktiskt kan möta människans innersta längtan på ett bestående sätt.
Det du har läst om hittills på den här hemsidan http://www.finnsgud.nu/omtro/varfor-ska-man-bli-kristen handlar om hur Gud otroligt nog skapade allt av en anledning: för att människan skulle känna honom. Precis som de som designar och tillverkar mobiltelefoner inte gör något okontrollerat, utan gör det med ett syfte. Självklart skulle man kunna man använda telefonen som brasved, mattpiska eller tandborste men det hade aldrig fungerat speciellt bra. Likadant är det med oss människor, det finns mycket vi kan göra och ska göra som är bra för oss, men den djupaste meningen till varför vi finns är för att lära känna honom som är anledningen till varför vi finns. Det är först när vi lär känna honom som vårt sökande mättas och vi hittar hem. Genom Jesus kan vi komma till Gud och få leva våra liv som det var tänkt från början, med hopp och mening.

Jesus själv säger:

Johannes 4:14"Den som dricker av det vatten jag ger honom skall aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger skall i honom bli en källa, som flödar fram och ger evigt liv"


Om du bara visste den glädje och den frihet som Gud vill att du ska få uppleva. Men för att få tag på det måste vi släppa kontrollen och inte längre leva våra liv för oss själva utan för att lära känna Gud. Allt kommer inte bli enkelt bara för att man har en relation med Gud, vi möter alla svårigheter i livet men Gud kommer att hjälpa till i alla de situationerna, det kan du lita på.


Ja normalt sett talar jag aldrig om min egen tro, men ibland drivs man av andra sidan att lätta upp och säga som det är, att visa världen att man kan förlita sig på det goda och hoppas och be att livet skall skänka någonting gott.

   Kram på er alla fina vänner <3 och bloggläsare.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 10 jan 09:43

Att driva företag är ett företag för sig själv. Man måste tänka på så mycket saker.Ibland kan man faktiskt känna att vänskap och företagande inte går ihop alls, har man vänner är det ofta så att de har svårt att skilja på tjänsterna de köper och beka...

Av Tove Birkeland Brandt - 6 maj 2018 09:08


  Känns i varje fiber av kroppen att våren har kommit. Det gör ont när knoppar brister sägs det och jag håller med. Sjön är öppen och från köksfönstret glittar vattenytan så vacker. Ute på åkern vandrar ett stiligt hägerpar. Lång tid har gåt...

Av Tove Birkeland Brandt - 1 januari 2018 18:34

Tänk imorgon har det gått 7 år sedan du tog ditt liv älskade hjärtat. Åren går och vi sliter hela tiden. Själv jobbar jag med den psykiska biten allt sedan du gav dig av. Sömnen uteblir och tabletter är min enda möjlighet att sova. Ibland känner j...

Av Tove Birkeland Brandt - 3 december 2017 09:34

Sitter och går igenom samtalet med mamma igår. Känner hennes ensamhet, hennes stora sorg och övergivenhet. Att vakna upp till livet och inse att ens människovärde inte finns. Jag har försökt hjälpa henne genom att prata med kyrkan. Bett dem att be...

Av Tove Birkeland Brandt - 3 december 2017 07:44

Kan inte sova. Fylld av tankar och saknad. Tänker på alla er jag har på andra sidan och jag hatar att befinna mig i efterlivet. Sorgen släpper aldrig sina klor om det inte. Känner vanmakt över livet och allt det vi tvingas genomgå. Orken som rinn...

Presentation


I am self-employed in the cleaningbuisness. Right now expanding our company so its a full time work.

Bra & Leve Förlags utgivna böcker. Köp här!

FÖLJ mig på FACEBOOK

REKLAMINSLAG

z35W7z4v9z8w

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se