Toves Tankar

Direktlänk till inlägg 2 december 2019

Stakarna lyser och det känns fridfullt

Av Tove Birkeland Brandt - 2 december 2019 08:17

Jag har tänt stakarna i fönstren, det är bitande kallt ute idag över -8 grader.

I min lugna vrå har jag passat på att sy ihop makens arbetsbyxor, vikt tvätt och tagit reda på andra saker. Hämtat upp mat ur frysen, så det blir kycklinggryta här idag.


Skulle en tur till dottern igår, men då hoppade multiremmen på bilen så ja vi kom ingen vart alls, men de kommer hit idag för att se om de kan hjälpa mig att få på den tillbaka, själv har jag inte en aning om hur den ska sitta. Skulle köra till henne med fyra furustolar som hon köpt av mig, men det enda dessa landade i vart en fläskläpp på mig. Fick ena stolsbenet rakt på käften :-), så nu är läppen blå och granner.


Idag ska jag ta och plocka fram min julgran ur sidogarderoben uppe, det tar lite tid då jag har massor av packkartonger för dörren. Men fram ska den i alla fall, här ska göras jul allt till trots.


Gårdagen var inte trevlig, min mamma ringde på kvällen i paniktårar, grät och skrek om vartannat. Hon hade vunnit på Bingolotto och kommit fram, men under processen tryckte hon fel på telefonen då hon ser dåligt och det slutade med att hon kopplades bort helt trots att hon kommit fram.

Hon var bedrövad då vinsten kunnat bli 500 000 kr.

Varför har man ett system där folk måste sitta och knappa på telefonen? Fattar man inte att många är gamla som sitter där framför teven och spelar.

Jag visste inte vad jag skulle säga mer än att det är försent, så ledsamt allt. Ska ringa henne sedan för att se om det lagt sig till ro. Men fy på er Bingolotto som har sådana urkassa system, det ska räcka att ringa in och komma fram, inget annat tryckande på små mobiltelefoner.


Men så är det i dag, den som inget har skall hava mindre och mindre!


Nu har kölden tagit grepp om oss och mina tankar går till våra hemlösa igen. Stackars, stackars som riskerar liv och lemmar. Om jag vore rik skulle jag bygga dem ett hem med små gratis ettor till alla skulle det vara. Det är ju fritt att drömma. Jag skulle öppna en matkansern där jag varje dag skulle laga mat till dem så de fick ligga i en egen säng i värme och vara mätta i magen.

Önskar så att livet kunde vara annat än det är, att de som verkligen har behov av hjälp fick det istället för de som vällt in i landet på falska promisser. Jag är bedrövad över detta. Hur kan man ha en regering som inte ser till sitt eget folk, som låter folket ligga i rännstenen, när man har råd att ta hand om alla andra? Hur går det till?


Ja vi närmar oss jultider, svåra tider för många och det är en tidpunkt på året där ensamheten tär. Jag önskar jag kunde klyva mig, vet att mamma kommer sitta själv, men jag ska på julfirande hos min dotter i Björneborg. Ja man kan tyvärr inte vara på två ställen samtidigt även om man vill det. Jag har i alla fall lagat en jansson till mamma och det hinner nog bli lite mer så hon får en julmiddag.


Men det finns de som har det värre, de som inte har någon alls i sitt liv vilket i många fall ökar på självmordsstatistiken under Jul och Nyår. Många som mår dåligt får ordentlig dipp av högtiderna. De kanske klarar Julen men sedan när nyåret klingat och vardagen kommer "Nyårsdagen", ja då ger dem upp.

Hur ska man få stopp på detta? Hur ska man nå ett bättre klimat för de som är psykiskt sjuka, deprimerade?

Hur står det till med nollvisionen? Så sällan man hör något alls i media om självmord just nu, kanske för att alla mord kommer ivägen, bilbränder, bombningar etc.


Men fortsatt är det viktigt att kämpa mot ensamhet och utanförskap, inre lidanden. Så många unga människor går denna väg och det måste ta ett slut. Här borde regeringen satsa pengar, upp med fler psykavdelningar. Hjälp till dem som mår dåligt, idag tittar man på dem och skickar ut dem tillbaka i det kalla klimatet. Som att man väntar på att de skall försvinna från jordens yta, man vet ju så väl att när depressionen tar över måste någon fånga en.


Jag har så mycket inom mig, min depression dippar upp och ned, det har varit 8 månader av ett helvete nu sedan jag blev arbetslös, ingen bra grej för mitt inre. Men jag kämpar, jag går upp på morgonen eller mitt i natten, gör saker. Lagar mat, sysselsätter mig för att hålla allt under kontroll. Vill aldrig tillbaka till helvetet.

Jag vet allt för väl hur det kändes att vara där. Jag lider med alla som inte har det de borde ha, ett hem, vänner, familj, mat på bordet eller lugnet inombords. 


Med dessa sista rader avslutar jag min blogg för idag, önskar er alla en underbar vinterdag. Ta vara på varandra och lev i nuet, gör det ni önskar att göra för ingen vet hur morgondagen är om den ens finns där. Kram


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 24 jan 09:11

Jag vet inte hur det ska beskrivas, man går med en ständig oro inombords. Någonting nöter utan att man riktigt kan ta på vad det egentligen är. Det känns jobbigt, man har ställt in sig på att man ska göra en massa saker men tiden tycks bara rinna i...

Av Tove Birkeland Brandt - Måndag 13 jan 07:51

Jag sitter i köket, väntar på att klockan ska ringa. Idag blir det att städa lite, maken ska till sockertanten i Arvika så det blir en resa dit. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu, vi ska på en del möten men hur de kommer gå vet vi in...

Av Tove Birkeland Brandt - Fredag 10 jan 08:05

Har ni tänkt på vad ni anser är spännande i livet? Jag vet inte men jag själv tycks sitta i en bubbla av stiltje, känns som att ingenting är riktigt roligt. Ingenting lyckas locka mitt inre till de där topparna där man bara ville rusa iväg direkt o...

Av Tove Birkeland Brandt - Torsdag 9 jan 08:17

Ja så har maken tandvärk och jag fått inflammation i munnen samtidigt så det blir att ringa tandläkare om akuttid idag. Känns stumt i halva högra käken och det är inget jag är van att känna så bäst att se till att det blir en kur pencellin här. Mak...

Av Tove Birkeland Brandt - Tisdag 7 jan 11:06

Jag kan inte sluta tänka på hur det är, upplevelsen av att läsa nyheter idag. Man borde tvinga tidningarna att ta fram åtminstone en positiv nyhet/reportage om dagen så att vi som läser kan glädja oss över någonting. Som det är nu är det krig, mord...

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

Bloggportalen

HJÄLP MIG ATT RANKAS HÖGRE FÖR ATT BLI VISAD: Tryck på röstaknappen nedan! BloggRegistret.se bloggping

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Följ bloggen

Följ Toves Tankar med Blogkeen
Följ Toves Tankar med Bloglovin'

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Bloggportalen

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se