Toves Tankar

Alla inlägg under juli 2013

Av Tove Birkeland Brandt - 16 juli 2013 14:36

Så underligt det känns just nu men dagarna bara springer ifrån mig. Jag tränar en del, är en del, grejar i trädgården och dagarna är liksom #poff bara borta.

  Det känns så underligt att man lever ett liv utan vänner, nog vore man värd någon att skratta och ha roligt ihop med? Tyvärr tycks vi inte vara så lyckligt lottade. Min make är mitt allt, min livskamrat, min medförfattare, min glädje, min sorg, min vän, min förtrogne. Ja verkligen mitt allt och vi delar livets alla bakslag likväl som solskensdagar.  Men ändå vore det kul om vi fann någon att umgås med i bland.

  Livet är så kort och jag tänker tillbaka mycket på gott och ont. Saknar min son, min fina Kim och vet så mycket mera om livet idag än jag gjort tidigare. Man är så sårbar och livet kan vara så kort. Man måste helt enkelt ta vara på det och säga att man älskar varandra, visa kärlek. Vara mjuk och följsam för ingen av oss vet någonting om morgondagen. 

  Kims död lärde mig så mycket på gott och ont som med allting. Saknar mina vänner i Spanien och tänker ofta på hur de har det, men det blir så sällan man skriver till varandra, men de liksom Kim bor i hjärtat för alltid.  Min kära vän bär sorg just nu och jag har tänkt mycket på henne senaste dagarna, försöker sända henne varma kramar från botten av mitt hjärta. Det är svårt att mista även om de blivit gamla och haft ett rikt liv. Att endast äga minnen är inte det samma som dett som fanns innan. Men nog av döden nu, den är en sak jag försöker bortse ifrån annars blir sinnet för tungt för mig att bära och jag vill inte ha några bakslag. Jag är inte alls den jag en gång varit och jag är medveten om min skörhet. Man kan säga att jag blivit en jäkel på att balansera på en svag lina.

  Jag borde ta mig i kragen och skriva mera nu, avsätta tid för jag känner sådant behov av att komma någon vart med bok tre nu. Mimmi har fått vila för länge och jag vill inte tappa bort dem i allt det andra.

  Snart är det läkarbesök i Sunne och jag hoppas vid min Gud att han sjukskriver mig en period till för jag orkar inte med jobbet som jag dessutom tagit tjänsteledigt ifrån i ett år framåt från den 26:e augusti då skolan ska börja. Ser fram emot att åter komma igång, att få rutiner att hålla mig i, att kämpa framåt, att leva. Vad som helst bara inte köket igen och den mobbing jag utsattes för, jag orkar inte möta dem, känna rädslan krypa inombords. Att bara gå och vänta på påhoppen som alltid kom på ett eller annat sätt. Snart drar även terapin igång igen och det skall på sätt och vis bli skönt efter sommarens uppehåll.

  Idag beslutade vi att skifta om träningsdagarna då vi är fullt upptagna på tisdagar med att hämta mediciner etc åt mina föräldrar och sa då att vi skall träna, måndag, onsdag, fredag och söndag istället och det blir ju dessutom en extra dag i veckan med träning vilket känns bra. Jag förvånas över att gå ned så sakta i vikt då jag faktiskt är så mycket mera aktiv idag än jag varit tidigare i mitt liv och dessutom gjort en GBP, men jag får vara glad i alla fall. Jag går nedåt och ligger nu ca 7 kg från hundrastrecket, helt fantastiskt faktiskt. Jag har sedan den 6/4 gått ned 26kg så visst tar det på fettet även om jag tycker det går sakta.


English Version

As strange as it feels right now but the days just run away from me. I practice a lot, is a part, tinker in the garden, and the days are like # poof just gone.
  It feels so strange that you live a life without friends, probably would be worth someone to laugh and have fun with? Unfortunately, we seem to not be so fortunate. My husband is my everything, my life partner, my co-author, my joy, my sadness, my friend, my confidant. Yes indeed my all and we share life's setbacks as well as sunny days. But still it would be fun if we found someone to hang out with in among.
  Life is so short and I think back a lot of good and evil. Miss my son, my beautiful Kim and know so much more about life now than I did before. They are so vulnerable and life can be so short. One simply has to take care of it and say that you love one another, love. Being soft and flexible for none of us know anything about tomorrow.
  Kim's death taught me so much about good and evil, as with everything. Missing my friends in Spain and often think about how they have it, but it's so rare to write to each other, but they, like Kim lives in the heart forever. My dear friend wears mourning right now and I've thought a lot about her past few days, trying to send her warm hugs from the bottom of my heart. It's hard to lose, even if they were old and had a full life. Merely owning memories are not the same in Harlem in this that existed before. But enough of death now, it's something I try to ignore otherwise the mind becomes too heavy for me to carry and I do not want any setbacks. I am not the person I once was and I am aware of my frailty. You could say that I was a devil on balancing on a weak line.
  I should take myself together and write more now, set aside time I feel such a need to get somewhere with book three now. Minnie has been at rest for a long time and I do not want to lose them in everything else.
  Soon, the doctor visits in Cardiff and I hope in my God he sick me a period to because I can not cope with the job that I also took a leave of absence from the one year from the 26th of August when school should start. Looking forward to getting started again, getting routines to keep me in, to struggle forward, to live. Anything just not the kitchen again and the bullying I was subjected to, I can not meet them, feel the fear creeping inside. To just go and wait påhoppen who always came in one way or another. Soon also pulls the therapy started again and it will in some ways be good after the summer break.
  Today we decided to shift the training days when we're busy on Tuesdays to fetch medicines etc at my parents and then said that we should practice, Monday, Wednesday, Friday and Sunday instead and there will be the addition an extra day a week training which feels good. I am surprised that go down so slowly in weight then I actually am so much more active today than I have been before in my life and has made a GBP, but I'll be happy anyway. I go down and is now about 7 kg of hundred mark, quite amazing actually. I have since the 6/4 gone down 26kg so of course it takes on the fat even though I think it is slow.

Av Tove Birkeland Brandt - 12 juli 2013 12:05

Det är inte alls så soligt idag som utlovats så kanske blir det en tur i skog och mark då man varit i staden och hämtat glasögonen samt skickat paket.

  Första plaggen ut på Tradera nu efter viktnedgången känns ju helt enkelt toppen det att göra sig av med en del som blivit för stort.

Det går sakta nedåt med cirka ett kilo i veckan och hittills har jag lyckats gå ned 24,9 kg men det är långt kvar innan jag når ett mål och motionen är ju a och o, måste öka på den lite nu för bättre resultat. Bara så förbannat jobbigt att må illa så fort jag äter någonting. I går kväll blev jag skitdålig och fick lägga mig, känns som om kroppen kokar inuti och jag blir helt kallsvettig och måste sitta och badda mig med blöt kall hadduk för att stå ut.

Tur man inte jobbar och hade jag vetat att risken för det här skulle ske innan operationen då hade det inte blivit någon operation, då hade jag kämpat vidare själv, men nu är det gjort och jag får leva med att allt som har med mat och dryck att göra innehåller endast en fasa för mig ingenting att njuta av mera. Mitt yrkesval går helt i stöpet, klarar inte av stressen mera och då jag äter måste jag ligga ned och vila bort illamåendet vilket inte är förenligt med en sådan arbetsplats då man allt som oftast inte ens kan få sig raster. Så livet är inte det samma. Den vinst jag gör i viktminskning väger inte upp emot hur jag mår annars även om jag orkar mera saker nu å bortfaller även mycket på grund av illamående, hjärtklappning, svettningar. Men nog om detta, ett val är gjort och jag får leva med det.

Nu ska jag packa mig samman och ge mig iväg till Arvika, nya brillor så skönt det skall bli att få dem nu, liten förstärkning vilket betyder att jag får se bättre. 

Ha det skönt alla underbara läsare och vänner och passa på att njuta av solen och värmen.

 

Av Tove Birkeland Brandt - 10 juli 2013 14:53

Har varit till Biltema i Karlstad för att köpa handbromsbackar till bilen och nu stårvi parkerade hos dottern och svärsonen eftersom han skall byta ut styrled, krängningshämmare ich bromsbackar på bilen idag så jag kan besikta den 23:e i Sunne. Hoppas det ska gå bra sen att få den igenom besiktningen.
Annars händer inte så mycket annat just nu. Har varit och lämnat in min novell till hemmets veckotidnings novelltävling så nu får man bara hoppas den håller var även och hämtade ett paket en rygga som dessutom var trasig då den kom så jädra trist och inte såg den ut som påbilden heller. Nåja den får väl ges till Gabbe så kan han ha skolgrejerna i den. Hans mor får sy ihop ytterfacket lite så går den använda och med dödskallarna på ska den väl vara tuff nog.
Har packat med oss mat så bara de kommer hem blir det att äta lite. Ett fasligt liv att hålla ordning på mattider hela tiden,blir så himla illamående o jag i te sköter det ordentligt.
I morgon är det tid att hämta mammas mediciner från apoteket och så måste det bli ett stort mått motion genom att powerwalka igen så himla skönt då det är avklarat.

Av Tove Birkeland Brandt - 7 juli 2013 12:14

Hihi, ja kanske blir det en bok med korta erotiska berättelser att ge ut till sist man vet aldrig men jag har ju skrivit ett antal av dem nu, efterom de novelltävlingar jag gett mig i kast med haft en antydan om att det är jangern man vill ha i sommar. Den här om Mia och hennes dagdrömmar skall lämnas in till Ligga på P3 idag sedan får man se om det är något för dem.

Väl klar med detta så ska jag dra mig ut på altanen och  kanske tar jag även ut datorn dit idag men först sola ett tag, känna hur kroppen blir varm av solens strålar, man får passa på för det är ju inte allt för många bra dagar under en svensk sommar. Mestadelen försvinner ju faktiskt i moln och regn. 

  Men idag just NU skiner solen och vädret är inbjudande så ut och gassa.

  Tur är att jag beställt nya glasögon för under gårdagen så gick mina andra sönder helt . Bågen gick av och de nya får jag väl om en veckas tid ungefär. Tur ändå att jag hade det andra paret att ta till för annars hade jag inte kunnat läsa eller se normalt.

  Magen krånglar fortsatt och det känns väldigt jobbigt allting. I går kväll blev jag jättedålig igen och det var bara att sova bort det, försökte läsa en stund men det var ju bara att ge upp. Är så tröttsamt det här med illamåenden och dålig mage man kan inte göra ett dugg och det stör vardagen och allt annat man egentligen vill göra. Kan lova er som tror att en GBP operation är en lätt väg ut att det inte på något vis är så. För mig är varje matintag en stor fruktan. Vem vill vara sjuk hela tiden?

Jag som är kock och kände kärlek till maten innan, hatar nu att jag måste äta alls. Tål ingenting längre.

Nåja det är priset för att orka saker, det är ju även nu ett hårt slit för att gå ned i vikt. Mycket motion krävs för att få kroppen att göra det den skall.

Nej, nu får jag allt säga hej för en stund och vända näsan ut mot de yttre regionerna och det vackra solskenet, så alla underbara människor där ute. Ha en underbar söndag!


English Version

Hihi, yes maybe it will be a book of short erotic stories to give out at last, you never know but I have written a number of them now, Furthermore, since the short story contests I've given myself in the grips of had a hint that it is jangern you want have this summer. This about Mia and her daydreams must be submitted to Lying on P3 today then you get to see if there is anything for them.
Well done with this and I'll drag me out onto the patio and maybe I even out the computer there today but first sunbathe for a while, knowing how the body becomes warm by the sun's rays, you get the opportunity because it's not too many good days during a Swedish summer. Mesta part disappears after all the clouds and rain.
  But today, right NOW sun is shining and the weather is so inviting out and bask.
  Luckily, I ordered new glasses yesterday so went my other apart completely. Arch went by and the new I'll just about a week or so. Luckily however I had the second pair to take because otherwise I would not have been able to read or see normally.
  Magen malfunction continued and it feels really hard things. Last night I got really bad again and it was just to sleep it off, tried to read a while but it was just to give up. Being so tired and this with nausea and upset stomach you can not do a thing and it interfere with everyday life, and everything else you really want to do. Can assure you that think a GBP surgery is an easy way out that it is by no means the case. For me, each eating a big fear. Who wants to be sick all the time?
I like the chef and felt love for food before, now hate that I have to eat at all. Withstands nothing anymore.
Well that's the price for that hurricane stuff, it's also now a hard slog to lose weight. Much exercise is required to get the body to do what it should.
No, now I have everything to say hello for a moment and turn your nose out towards the outer regions and the beautiful sunshine, so all the wonderful people out there. Have a wonderful Sunday!

Av Tove Birkeland Brandt - 6 juli 2013 20:44

Jag är lite dålig på att skriva just nu #bloggen blir lidande men träningen har fått gå före annat för mig just nu. Idag var vi ut och gick 5,7 km stavgång, kändes motigt då jag varit kass i kistan i två dagar men jag tänkte att det får bära eller brista och jodå det gick med slam tog personligt rekort 10.58/per km. Tempot ökar stadigt och det känns så roligt, man blir bättre, får mer och mer kondis. Orkar mera.

  Måndag är min viktdag så då ska det bli kul att se vad vågen står på, har varit dålig på att äta och dricka eftersom jag mått illa och varit dålig men, men vi får se hoppas kan man väl alltid. 

  När vi tränat klart för dagen kastade vi oss över gräsmattan så det blev ännu ett pass för oss och sedan strålade solen från en nästan klarblå himmel, så jag hann även med att sola mig lite och slappa i värmen vilket var riktigt skönt.

  Maken fann en novelltävling som ska vara inne i morgon så jag får se om jag kan få till det. En erotisk berättelse för att få andra att vilja ligga <3 Kanske kan testa i alla fall även om det är lite brådstörtat, men å andra sidan skulle det inte vara mer än två A-4 så...

  Har tänkt en del på Kim. Tänkt på att man aldrig kan veta allt om sina barn, att det alltid gömmer sig hemligheter i allas liv. Nåja, han var min son och jag älskar min ängel med alla de fel och brister nu en ung grabb kan ha. Svårt att tänka på att han halkade fel, att det inte fanns nog med inblick för att se. Att förstå.

  Kan inte älta detta men jag saknar honom och ikväll ska jag passa på att gå ut och tända hans lyktor vid stenen så att det får brinna för honom.

  Skall strax få bli en tur invid teven, njuta av kvällen vid den fyrkantiga rutan och sippa på en öl. Lyx att jag tål öl när jag knappast tål att äta. Ja tro nu inte att jag håller på och dricker i tid och otid, men det kan ju vara gott att dricka en öl någon gång. Finns ju lättöl också och de smakar toppen.

Av Tove Birkeland Brandt - 4 juli 2013 12:48

Kanske är det dags att ta och spela lite av Magnus Ugglas låtar. Jag mår illa passar ypperligt in på mig eftersom jag inte kan äta utan att må illa. Det är sällsynt att inte få dumping, så mat är inte det samma längre då det förknippas med obehag hela tiden, men nog om detta nu.

  Behöver träna idag men samtidigt har jag mått så jädra dåligt, magen som krånglat och huvudvärk så jag får se hur jag bestämmer mig för att göra, kanske blir en tur trots allt eller så intar jag vila.

  Annars var vi ute på en rundtur under gårdagen. Vi besökte Värmskogs silvergruva, var ute och körde i Glasskogens naturreservat och njöt av den vackra naturen, såg hur fiskarna vakade i ett öringstjärn. Med oss hade vi kaffe, mackor, banander och torkat kött så det gick då ingen nöd på oss. Väl hemma satte jag mig vid datorn för att kolla däck(beg) och fick tag på däck på Fordfälgar så nu blir det att plocka av däcken och kränga fälgarna vidare. Har hört med dottern om de vill köpa dem för 800 kronor till sin Ford. Ska kolla om de passar till deras bil.

 I morgon ska vi till Karlstad på Biltema och få tag på en del grejer till bilen och till däckverkstaden i Grums där svärsonen jobbar för att kränga om däcken och sedan skall vi vidare hem till dem för att få hjälp med att spänna handbromsen samt koppla stereon i bilen och fixa tuta i bilen om nu vi inte klarar detta själva under dagen.

  Vi får väl se hur händiga vi kan klara av att vara.

Av Tove Birkeland Brandt - 3 juli 2013 22:39

Jag tycker inte speciellt mycket om machofasoner men när det gäller reklam kan det ibland göra nytta att visa styrka. Tänker nu speciellt på K-rauta.se och deras reklamfilm där killen tar sig genom alla möjliga svårigheter för att visa hur bra grejer man har på K-rauta.

  Själv har jag inte kommit längre än till reklamsnutten men jag vet ju om dem som handlat alla sina byggvaror där och de är präktigt nöjda med sitt val. Kvalitet är deras ledord. Faktum är att jag nog skall vända mig till dem jag också då jag ska starta upp vårt trädgårdsprojektet här hemma för då kommer vi behöva en hel del tryckimpregnerat virke. Har nämligen tänkt oss att göra odlingsterasser i slänten och då ska det göras snyggt. Även ett egensnickrat litet växthus ligger i tanken, men än så länge får det vila där på grund av ekonomin. Man vill ju inte heller pruta på kvaliteten.

Av Tove Birkeland Brandt - 2 juli 2013 15:08

Vilan är över, har haft väldigt ont i knäna men nu fick de sig lite Iprensalva över natten och jag tror jag är fit for fight igen. Känns dock mycket motigt idag men man får väl ändå ge sig i kast med inomhusaktiviteterna som planerats för dagen.

  Boxbagen skall få sig några vändor och sedan blir det ett hantelrace, lite övningar för insidan av låren mm och avslutningsvis en runda på crosstrainern. Borde väl ta lite det?

  Middagsmaten är så gott som fixad idag, blir grova pannkakor med fläsk så man får sig lite proteiner också.

  Har varit en tur till staden idag för synundersökning och beställning av glasögon. Blir lite roligare färger denna gången och till och med ett par med slipade solglas. Märkesbågar så det inte blir så rappligt denna gången sedan borde de hålla något år tycker jag, hoppas!

  Har fått hjälp med mitt bokomslag av en underbar kvinna "Meg Marnon", så nu känner jag mig jättenöjd med hur det utformats.

  Glad, för att bokens utsida avspeglar verkligen innehållet och det var egentligen inte så mycket som behövdes utifrån det jag arbetat på själv, så jag är ju så klart lite stolt själv också för att jag kom såpass långt.

  Firman är just nu på G för att registreras på bolagsverket och jag hoppas det går undan så jag kan påbörja alla andra processer runt omkring. Eget förlag för oss alltså och satsa på egenutgivning och e-böcker. Man ser ju framtiden ta form, visst hårt arbete men det har vi ju aldrig varit rädda för så tuta och kör.

  Vi lever här och nu och det är spännande att prova nya saker, man kan ju faktiskt LYCKAS.

Presentation


Right now I'm between two jobs, but I'll probably start working as a personal assistant soon

Våra böcker finns att köpa här

Tänd ett ljus för den du saknar

Boken för de efterlevande

FRISIM

Arkiv

NYHETER

Counter of my visists from 18th of august

Förhindra Självmord

Jag vill förhindra självmord

 

 

Självmordstankar

http://www.spes.nu/index.php

 

Det måste bli en nollvisison för självmorden, går du i självmordstankar eller har du någon när som gjort det, gå gärna ut här och läs.

Minnesalbum för Kim Lindqvist

 

                            

Minnessidor Kim Lindqvist

http://minnesalbum.fonus.se/index.php?page_id=18&sign=336e0d436b245f7f625e8eaa2bac2b38

Sök under dödsannons/minnessidor och efter Kim Lindqvist, Värmland, Sunne

samt

 

För min son Kim Lindqvist

f. 1993-02-16

d. 2011-01-02

 

Minnessida/Till minne av

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1357

Hjälpsidor

Prenumeration av SKRIVA

 

Passa på att testa tidningen Skriva genom detta exklusiva erbjudande:

 

http://www.prenservice.se/bestallpren.aspx?titel=105&kampanj=105137

Gästbok

NYTT

Twingly Blog Search link:http://blog.forfattartips.se/ sort:published Fler länkar till bloggen

BLOGGERFY

Länkar

Skaffa Trafik

Översätt Bloggen

Gladapannkakan gratis dejting

 

Gladapannkakan kan du möta livet, framtiden och den stora kärleken. 

 

Fråga mig

367 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS

Skaffa trafik till din sida Gratis

Fixa trafik till din sida

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=angelshare

Tracking

My Topsites List DreamHost Coupon Vardagsbetraktelser bloggar Personligt mobilt bredband My Topsites List SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

fixa trafik till din sida

Trafikera blogg

BloggRegistret.se Följ min blogg med Bloglovin My Topsites List Bloggupdate.se BloggRanking Bloggparaden Allmänt
Toppblogg.se Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar Blog Ping Site fansbyte Svenska Bloggar Blogg topplista - Superbloggen.se Bloggparaden Instagram hiphone 4 Besökstoppen bloggdesign

Ovido - Quiz & Flashcards